Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sty 2006, 11:20 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 0
Society: brak
Nick w grze: Angel
Jak wygląda prawne uregulowanie grania wieloma awatarami? Czy jest to wogule dozwolone, czy nie ma o tym ani słowa w regulaminie PE?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sty 2006, 12:37 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Jeden avatar na jedna osobe. Tak jest to uregulowane w regulaminie gry.
Zakładanie wielu kont jest niedozwolone.

Edit: aczkolwiek w samym regulaminie nie ma wprost takiego zapisu - jednak mozna to wywnioskowac:
"Upon completing the registration process, you
will receive a password and account that is uniquely associated with your participation."

Do tego support kategorycznie potwierdza, ze jest to nie dozwolone:
Cytuj:
Case 43638 History
2005-06-06
Hi. I am considering to make another avatar to handle my land area like others do with pilots etc but I heared this might violate the EULA. Is this true?
2005-06-07 MindArk Support:
Yes that is true, we only allow one account/person.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sty 2006, 18:48 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
HP: 155
Society: *****
Nick w grze: Aster Marchant WhiteMoon
Angel napisał(a):
Czy jest to wogule dozwolone?

Tak :) powyżej 100k USD wpłaconych na pewno. Nie wiem tylko jak sprawa wygląda przy niższych wpłatach ...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sty 2006, 13:31 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
A czy sytuacja taka że zakładam avatary dla całej rodziny :P i chwilowo w celach rozwojowych gram za nich też naruszałaby regulamin?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sty 2006, 14:50 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Wg mnie - nie. Jesli kazdy avatar bedzie na realna osoba i bedzie mozna to udokumentowac - nie naruszasz regulaminu.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 12 Sty 2006, 22:34 
ateush napisał(a):
Jesli kazdy avatar bedzie na realna osoba i bedzie mozna to udokumentowac - nie naruszasz regulaminu.

A jak wogóle oni ci to udowodnia? kazą ci metryke przesyłać, lub dowód osobisty? :D

Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sty 2006, 23:11 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
jardins napisał(a):
A jak wogóle oni ci to udowodnia? kazą ci metryke przesyłać, lub dowód osobisty? :D

Dokladnie tak.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Kwi 2006, 18:11 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Society: Solaris
Nick w grze: Hawkwood
Możesz też liczyć na to, że nie sprawdzają każdego IP i nie prześwietlają każdego avatara dokładnie (przy 400k participants byłoby to niełatwe zadanie...) i założyć account podając dane niekoniecznie prawdziwe. Fakt, kaski sobie nie wypłacisz, chyba, że masz dwa kompy i możesz przekazać ją swojemu "legalnemu" avatarowi. Inna sprawa, że w każdej grze sieciowej takie zachowanie karane jest zazwyczaj banem. Sam wykopywałem na stałe graczy robiących takie numery, bo nie chciałem ograniczać ich do jednej postaci, ale nie widziałem też uzasadnienia dla "wspólnej puli" przedmiotów dla wszystkich postaci.
Ja dysponuję dwoma legalnymi avatarami. Jeden jest mój, drugi narzeczonej. Kompy mamy w tym samym pokoju i gramy zazwyczaj razem. Ale gdyby była taka potrzeba, mógłbym się zalogować z jej komputera. Tylko po co?
Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Maj 2006, 00:16 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
HP: 91
Society: Dominium PL
Nick w grze: Andrzej Lepper
Ja miałem ostatnio problem ze zrobieniem 2 avatara - dla mojej żony. Otóż po pierwszym dniu mojej gry spodobało jej się i poprosiła mnie, żebym założył jej konto. Najpierw - jeszcze nieświadomy, że nie można mieć 2 - założyłem "na siebie", ale na mail przyszła odmowa, więc ponownie złożyłem wniosek - tym razem z jej danymi - i znowu odmowa!!
Napisałem mail do supportu z pytaniem czy jak moi synowie podrosną i będą chcieli obaj grać w PE to czy musze kupić 2 komp :wink: (bo chodziło o kwestie numeru IP). Dostałem odpowiedź że jeśli chce założyć konto dla żony to nie ma problemu - wystarczy żebym użył jej danych i innego adresu e-mail. I tu była największa niespodziewanka :lol: !!! Przy rejestracji najpierw trzeba potwierdzić akceptacje regulaminu - i po wciśnięciu guzika "Accept" zobaczyłem komunikat że nie mogę założyć nowego konta bo ten nr IP już jest zarejestrowany !!!!

...Musiałem więc iść do sąsiada i z jego komp wysłać formularz rejestracyjny :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Maj 2006, 00:28 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Jak ktos tu juz wspomnial - MA nie rozumieja sami siebie 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Maj 2006, 05:31 
Mediocre
Dołączenie:
Styczeń 2006
Nick w grze: Zyta Ziutka Gilowska
Nuadu napisał(a):
Fakt, kaski sobie nie wypłacisz, chyba, że masz dwa kompy i możesz przekazać ją swojemu "legalnemu" avatarowi..

Na lajcie można przekazywać na jednym kompie.Dwa procesy.
alt+tab zmiana procesu
Sam tak traduję z "avkiem żony".

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Maj 2006, 07:32 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 98
Society: Red Legion Cadets
Nick w grze: Fanthom
@monki@ napisał(a):
Ja miałem ostatnio problem ze zrobieniem 2 avatara - dla mojej żony. Otóż po pierwszym dniu ....

Fakt, najmniej problemów jest gdy ma się net w Chello, można produkować avatarów ile się chce. IP jest chyba dynamiczny, a e-mail w Chello ma aliasy, więc na jednym emailu można mieć dużo avatarów.

PS. Tak sobie napisałem, bo dawno tu nic nie pisałem.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Maj 2006, 12:07 
Weak
Dołączenie:
Maj 2006
HP: 92
Nick w grze: Tom Gauko Gawer
Neostrada bodajże też ma zmienne IP. Może według MA zmienne IP to standard i nie biorą innej możliwości pod uwagę? :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Maj 2006, 15:31 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Hmm jako uzytkownik chello moge powiedzieć ze IP zmienia sie ale co jakis czas (pare tygodni\miesięcy?) moge sie mylic bo szczerze mowiac to sie tym nie interesowalem nigdy ale tak mi wynikało jak kiedys mialem chyba zone-alarm ktory takie zmiany IP mi wyłapywał
W neostradzie mamy inne IP po kazdym restarcie modemu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Maj 2006, 21:17 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
@monki@ napisał(a):

oj tam nie musiałeś, ja bym chętnie pomógł Twojej żonie w rejestracji :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Maj 2006, 19:30 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Society: Kingsajz
Nick w grze: Furion Fox PL
Gauko napisał(a):
Neostrada bodajże też ma zmienne IP. Może według MA zmienne IP to standard i nie biorą innej możliwości pod uwagę? :D

Sam jestem [nie]szczesliwym posiadaczem neo- ....
IP zmienia sie przy kazdym nowym odpaleniu neostrady- jezeli chce miec inne IP wystarczy ze wylacze i za 5 sek. znowu wlacze neostrade i mam przypisane nowe IP z puli 83.xxx.xx.xx czy cos takiego... :P

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 30 Maj 2006, 20:55 
pula zależy też miasta chyba, 83 to kraj, puzniej masz ip miasta czy powiatu/województwa nie wiem jak to jest ale dotychczas z tego co widziałem w krakowie kazde ip od neo zaczyna sie tak: 83.29.xxx.xxx hehe

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości

Panel
Skocz do: