Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Sty 2006, 14:30 
Green
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 112
Society: Freelancer :P
tak sie ostatnio zastanawialem...
jak ostatecznie jest z decayem armorow? byly jakies akcje, ze ktos mial duzy decay, kto inny maly itp, jakies takie bugi i przez to sie pogubilem. jest tak, ze niezaleznie od armora decay liczy sie na podstawie wchlonietego dmg? idac w shadowie i nemku na exo young bedziemy miec taki sam decay za jedno udezenie? (taka sama ilosc wchlonietego dmg)
to w takim razie co z durability?

jak przyrastaja skille od fapa? ma znaczenie jakiego fapa uzywamy, czy tylko jak mocno go zdecayujemy?

PS. zna ktos jakiegos tailora ktory moze robic feodore/rex top hat/holestripe pants/plaszczyki?
craftera ktory moze robic ghosta/ek2600?

Ostatnio edytowany przez HELLutek, 11 Sty 2006, 03:16, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Sty 2006, 17:05 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Z decay'em to chetnie tez bym sie dowiedział jak to w koncu jest. Ale z tego co slyszalem jest chyba tak jak mowisz. Pomieszali z tym decay teraz :/ Mogliby cos napisac a nie.. chamstwo

Z fapem jest tak ze im lepszego uzywasz (tym samym wieszky decay) to wiecej skilli dostajesz (nie uwzgedlniam ek2500dlx gdzie decay to 1,8 peda ;)) A jak jest z mod\imp\adj fap to nie wiem ;/ (przyrost skilli moze tez zalezec od ilosći HP jaką max leczy fap - to by wyjasnialo te uber fapy ;))

auckja? :P

#edit: pozmieniane literówki (aż 2..), zmiana ek2600dlx na ek2500dlx, moj błąd

Ostatnio edytowany przez Posse, 12 Sty 2006, 00:02, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sty 2006, 10:28 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Teraz durability nie jest brane pod uwagę,czyli kazdy armor ma taki sam decay względem pochlonietego dmg,jest tak samo ekonomiczny (czyli nieekonomiczny,bo decay zbroi to teraz haracz imho). Poza tym,im wiecej dmg za jednym razem pochlonie zbroja,tym wiekszy decay.. Np. 20 dmg bedzie kosztowalo 0,5 pec, ale 40 dmg - juz 4 pec... (to tylko przyklad). Z tego wniosek - jesli nei chcesz placic majatku za armor,nie poluj na moby ktore zadaja duzo dmg. :)

Aha,a co do fapa,to im lepszy fap,tym szybciej przyrastaja skille.Z mojego wlasnego doswiadczenia: po zuzyciu 20 ped fapa5 skille urosly mi tylko o kilka lvl, podczas gdy 20 ped fapa50 pozwala doskillowac o wiele wiecej. Wraz ze wzrostem skili trzeba przesiadac sie na coraz lepsze fapy... :?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sty 2006, 12:50 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
Co do armorów to nie wiem czy każdy jest świadom, ale pamiętajcie, że różne moby zadają różne obrażenia.
Z mojego doświaczenia:

Atrox
Cut
stab
Imp
Po zabawie z jednym Valorem i ghostem( przebijajÄ… siÄ™ od czasu do czasu do 10 dmg) decay jest od 7-9 ped (Ithaca)

Argonaut:
Imp
Cut

Po zabawie z jednym Valorem i ghostem(prawie w ogóle się nie przebijają) decay jest 2-3 ped ( Twin)

Mój wniosek jest taki, że im więcej rodzajów dmg zadają moby tym więcej uszkodzeń dla zbroi. Atrox jest mniej ekonomiczny niż argo :)

Aktualnie zrobiło się ciekawiej. Jest sporo różnych zbroi, o różnych paramatrach. Można więc dobrać odpwiednią na odpowiedniego moba. (jeśli kogoś nie stać na coś bardziej uniwersalnego co kosztuje więcej jak tt+400 ped)

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sty 2006, 14:52 
Green
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 112
Society: Freelancer :P
JASIOQ to chyba nei do konca tak z tymi argo i atroxami :)
poprostu atroxy zadaja duzo wiecej dmg niz argo

w8ing 4 more :p

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sty 2006, 20:10 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Society: Szare Szeregi
Nick w grze: Littlefeather
(...)nadmienic moge rowniez iz uzywanie adj/imp/mod fapa obecnie nie podnosi skili medical szybciej anizeli np ek2600 czy fap90.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sty 2006, 21:01 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
To moze ktos w koncu wyjasnic jak to jest z tym decayem? Zalezy od zaabsorbowanych dmg?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sty 2006, 22:13 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Kedzior napisał(a):
Zalezy od zaabsorbowanych dmg?

Tak. decay=damage

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sty 2006, 08:18 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Kedzior napisał(a):
To moze ktos w koncu wyjasnic jak to jest z tym decayem? Zalezy od zaabsorbowanych dmg?

Chodzi o to: im więcej dmg za jednym razem zbroja pochlonie, tym wiekszy bedzie koszt pochloniecia 1 dmg.. Troche to skomplikowane :P
Zalozmy:
20 dmg = kosztuje 1 pec
40 dmg = powinno kosztowac 2 pece..Ale tak nei jest,bo kosztuje juz 4.

Tak wiec bardziej ekonomicznie wychodzi, jesli poluje sie na moby,ktore za jednym razem nie zadaja bardzo wysokiego dmg.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Sty 2006, 17:30 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: żaden :(
Nick w grze: Calvar Paktar Foller
Policzenie dmg/pec na armorkach jest w tej chwili niemożliwe. Mob zadaje różną wartość dmg i nie jesteś w stanie określić ile dmg zamortyzował Ci armor.
Poza tym w tej chwili używanie armorów jest bardziej ekonomiczne niż kiedyś (przynajmniej tych tańszych i medium setów).
Ktoś wyobrażał sobie polowanie w ghoście lub jaguarze przed którymś tam VU? Ja nie a teraz widzicie ludzie płacą niebagatelne sumy za te armory (chodzi o jaguara, nie wiem jak z ghostem ;))

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Sty 2006, 15:59 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Ghost jest w kosmos wykręcony. Sam używam i jak napisałem powyżej jego decaj prezentuje się bardzo dobrze (dla huntera oczywiście). Nie miałem okazji porównać z nemesisem ale podejrzewam, że nie będzie dużo gorszy. Obecnie ceny są od tt+400 do tt+500.

(dobrze zrobiłem, że nie sprzedałem ghosta, bo prawie rok w storagu leżał i nikt go po tt+100 nie kciał , lol )

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Sty 2006, 16:28 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
JASIOQ powiem Ci tylko że ghost jest teraz chyba najlepszym z dostępnych za przyzwoite pieniądze, sam posiadam neme co prawda niekompletne, ghosta też na plecach nie miałem, ale w team huncie ja częściej lądowałem w rev niz znajomek z ghostem :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Sty 2006, 16:34 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Chudy napisał(a):
JASIOQ powiem Ci tylko że ghost jest teraz chyba najlepszym z dostępnych za przyzwoite pieniądze, sam posiadam neme co prawda niekompletne, ghosta też na plecach nie miałem, ale w team huncie ja częściej lądowałem w rev niz znajomek z ghostem :(

No wiesz, dużo zależy od evade i posiadanego fapa ( a także hp i rodzaju moba najakiego się poluje. np na allo dominanta można w ghoscie wyskoczyć z valorem i fapem 50 i raczej się nie zginie. Z neme bym tego nie zrobił bo bym dostawał ok 15 dmg więcej)

Sprzedaj w cholerę to neme i kup se ghosta. Za reszte idź polować....

Dziękuję i pozdrawiam

HELLutek napisał(a):
JASIOQ to chyba nei do konca tak z tymi argo i atroxami :)
poprostu atroxy zadaja duzo wiecej dmg niz argo

w8ing 4 more :p

Właśnie. Atrox dodatkowo zadaje stab, który jest parowany przez ghosta i nie widać tego po obrażeniach jakie wchodzą. Oczywiście jakbym poszedł na golasa to atrox zada mi więcej niż argo. Ale chodzi o to, że zbroja jest w stanie parować wszystkie trzy rodzaje obrażeń. Jakbyś poszedł w rascalu na argo to byś dostawał mało, ale na atroxa to już gorzej wyskoczyć w takiej zbroi, która nie ma ochrony na "stab"

Dziękuję i pozdrawiam

Elanor napisał(a):
Chodzi o to: im więcej dmg za jednym razem zbroja pochlonie, tym wiekszy bedzie koszt pochloniecia 1 dmg.. Troche to skomplikowane :P
Zalozmy:
20 dmg = kosztuje 1 pec
40 dmg = powinno kosztowac 2 pece..Ale tak nei jest,bo kosztuje juz 4.

Tak wiec bardziej ekonomicznie wychodzi, jesli poluje sie na moby,ktore za jednym razem nie zadaja bardzo wysokiego dmg.

Masz na to jakiś dowód?

Dziękuję i pozdrawiam

//MOD: nie piszemy 3 postów jeden po drugim.

Ostatnio edytowany przez JASIOQ, 16 Sty 2006, 16:42, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Sty 2006, 17:28 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
JASIOQ napisał(a):
...
Sprzedaj w cholerę to neme i kup se ghosta. Za reszte idź polować....
...

taa, NEME to teraz przereklamowana i przepłacona zbroja ... a cena obecnie jest conajmniej "dziwna" ... a Jaśka popieram w 100%

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Sty 2006, 22:42 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
-->JASIOQ

Nie,dowodu nie mam :P.
Po prostu,pewna osoba tak mi to wytlumaczyła.Jesli jestem w błedzie,to..udowodnij,ze sie mylę :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sty 2006, 09:40 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
Hej :)

A propos rascala - owszem nie ma ochrony przed stub ale nie przeszkadza to tak dramatycznie w walce z atroxami. Mam set plate 1A założony i do Alpha (ten mnie zjada) jestem w stanie rozwalić (chyba, że mnie poczęstuje criticalem). Nie mam wcale dużo skili (np. evade poniżej 1k) czy hp (111) i nie posiadam też żadnej uber broni ani apteczki.

Troxy mają to do siebie, iż żadko trafiają ale mocno gryzą ;)

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sty 2006, 16:19 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
HduchC napisał(a):

taa, NEME to teraz przereklamowana i przepłacona zbroja ... a cena obecnie jest conajmniej "dziwna" ... a Jaśka popieram w 100%

tia może i przereklamowana, ale mi nie leżą zbroje co mając mask zamiast helmetu, coś nieładnie to wygląda hehe

poza tym: bedzie nowe VU to znów namieszają i neme może wróci do łask, przypomnijcie sobie VU gdy pchali ludzie za bezcen bo duzy decay był ...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sty 2006, 16:39 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
Hej :)

Nie wiem czy to kwestia "nakrycia głowy" ale zauważyłem dużą różnicę w dmg zadawanym przez moby, które atakują od przodu lub od tyłu. Szczególnie wyraźne na umbrach ... te z tyłu dają kilkakrotnie większy średni dmg. Może to kwestia maski / kasku.

Przykład z umbranoid ponieważ drugi, który atakuje prawie zawsze staje z tyłu.

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Sty 2006, 21:12 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
Chudy napisał(a):
ale mi nie leżą zbroje co mając mask zamiast helmetu, coś nieładnie to wygląda

a ja wolę maski bo widać moje fajowe włosy :wink: jeden z powodów do dumy bo mało kto ma takie "duże kolce" hehehe 8)

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 200 gości

Panel
Skocz do: