Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Gru 2005, 23:59 
Mediocre
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 98
Otóż to! Jestem pewien, że jaka by nie była procedura przyznawania lootów, to bankowo jest w niej użyta funkcja random. Na nic zatem nasze dywagacje, bo rozmyślanie na temat "co by było gdyby", to po prostu strata czasu... Trzeba grać tak, żeby mieć z tego satysfakcję, a nie, żeby pieniądze z tego były. Zapewniam was, że wydane PEDy wrócą do was po jekimś czasie, a wtedy i tak wydacie je szybciej, niż moglibyście się tego spodziewać..

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Gru 2005, 08:55 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
Co do tego co jest w loocie to itemy zależą od skilli, ale kasa nie - oficjalnie potwierdził kiedyś Marco. A więc nawet ze słabymi skillami można Globala trzasną, ale trzeba grać rano.

swieta prawda rano sa najleprze loty jak gra mało osób a skile do kasy nic nie maja do iteemków tak ale nie do kasy kobitka która grała w pe dopiero od tygodnia miała globa na daikibie 160 ped i co wy na to jakie skile?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Gru 2005, 16:32 
Inept
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 94
Nick w grze: ursus
jakiś 3 tygodnie temu zaczołem kopać enmatter więc skille mam małe w surveying
co około 100 a wczoraj koło 21.00 wykopałem hofa pierwszego (nexus 136ped)
może dlatego że ostatnie 5ped wydałem na sondy i na 7 sondzie trafiłem dopiero złoże.
co z teorią o zwracaniu kasy przez MA w postaci globali i hofów??

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Gru 2005, 18:07 
Unskilled
Dołączenie:
Październik 2005
HP: 0
Nikt nie mowil ze moja teoria jest idealna i pewna :wink:

Mysle ze zadna z teori nie jest na 100% prawdziwa ale w kazdej jest ziarnko prawdy :roll:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Gru 2005, 02:07 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 0
Nick w grze: DEATHIS
Moja teoria:
Gdy logujemy się to system loot'ów jest losowany, albo oparty na systemie czasu i kategorii moba. Podczas walki z mobem danej kategori stwierdziłem, że czasem moje skille częściej rosną a po walce nie dostaje loot'a, natomiast gdy mi skille słabiej rosną, albo wcale to pojawia się loot. W grze jest wiele mob'ów, niektóre są słabe a inne lepsze, ale są też takie którym jak by to powiedzieć.. odpie... 0.o przedstawie wam jak to w moich oczach wygląda:

Cornundacauda Mature
W czasie walki: podwyższa tylko skille = NO LOOT

Cornundacauda Mature Odpier....
Dosłownie mu odpier.. ciężko wtedy takiego zabić bo stale mnie trafia z dużą siłą = LOOT

Cornundacauda Mature Black (im to zawsze odpier.. widziałem często takie czarne i wiem że to nie jest błąd z tego względu że moby które są całe czarne mają wielką siłe)
straszne 0.o = 50% LOOT

Ale również przy starcie są losowane kategorie danego moba jakie mają dawać loot czyli:

Cornundacauda Mature = NO LOOT.. co zrobić ? (podpowiedź zabijamy jeszcze takie 3)
W przypadku gdy nie będziemy mieli loot'a to idziemy na inna kategorie.
Cornundacauda Old = LOOT WOW :D ( cieszymy się i zabijamy je tak długo jak możemy aż do wyłączenia gry, lub ponownego uruchomienia)

Natomiast HOFY/GLOBALE zależą od tego jak długo tracimy nasze PEDY (oczywiście aż do momentu wylogowania, bo wtedy od nowa trzeba je tracić:P)

Tak więc zakończe tą teorie, oparta jest na moich i cudzych doświadczeniach więc warta uwagi.. Za słowa z końcówką "..." przepraszam. Oczywiście mogę się mylić :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Gru 2005, 07:58 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Z calym szacunkiem - ale bladzicie coraz dalej z coraz mniejszym z sensem :)
Namieszacie tylko nowym w glowach i nic z tego nie wyniknie.
Jak mowilem - dajcie sobie spokuj z teoriami, nie lamcie glow bo rozbola - grajcie dla przyjemnosci.
A temat tej dyskusji mial miec cos wspolnego ze sposobami na pedy - wiec prosze raczej w tym kierunku :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Gru 2005, 12:10 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
hehhe, ileż to teorii macie..... grajcie a nie kombinujcie. ja rok kombinowałem i nic nie wykombinowałem :)

Wszystko zależy od szczęścia i dobrej strategii na polowaniu.
Pamiętajcie: MA musi na kimś zarobić! Tylko nie bądźcie frajermi i nie dajcie im za dużo :)

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 45 gości

Panel
Skocz do: