Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2005, 11:34 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 156
Society: P.L.
Nick w grze: Pawel Zari Zareba
VU 8.0 Content list 19 Dec 2005
PROJECT ENTROPIA VERSION UPDATE 8.0
2005-12-19

*** PLEASE READ THIS DOCUMENT IF YOU FIND SOMETHING OUT OF THE ORDINARY IN PROJECT ENTROPIA! IT MIGHT PROVIDE THE INFO YOU NEED BEFORE CONTACTING PROJECT ENTROPIA SUPPORT! ***

VERSION UPDATE FEATURES

Asteroid Space Resort
The first phase of the Asteroid Space Resort, called "Club NEVERDIE" is up. The features active in this phase are the Biodomes, Apartments, public facilities, and the main complex. Next phase will see the Nightclub, advertising system, and other areas.

New music added
A massive load of new music added to Project Entropia, including the Club NEVERDIE theme song!

Christmas is all around
The Project Entropia participants receive gifts, based on their level of commitment to the Project Entropia development.

Storage boxes
Several types of storage boxes have been added to Project Entropia, both as loot and as manufactured items.

More data in Items Info
More info shown, for instance the weapons now present their respective category.

Auction updates
Several categories in the auction have been split into more detailed counterparts, for instance gender based for armor and more sections for mining tools, to allow for clearer browsing.

Also, a transport cost is added for long range auction transfers of items. Sometimes it may be cheaper to physically go to the zone the inital auction was started in.

New minerals and enmatters
Geologists have found several new kinds of minerals and enmatters on the Asteroid.

More info and feedback
Various help sections has been enhanced and more feedback is given, for instance when a disciple kicks a mentor.

New creatures
Imperial survey teams have reported on new creature sightings.

Stabling updates
Several updates done to enhance the pet stabling process.

More scenery
More visual objects and scenery have been added to Project Entropia.

czyli w skrocie:
kawalek asteroidy juz jest dostepny: apartamenty, biodomy i glowny kompleks
w nastepnej fazie bedzie dostepny Klub Nocny :lol: , system reklam i inne strefy

dodano nowa muzyke

beda prezenty na swieta :) (zalezec beda od poziomu zaangazowania hmm czyli pewnie od ilosci wplaconej kaski hehe)

dodano box storage zarowno lootowane jak i crafcone

wiecej informacji o itemkach

dodane kategorie na aukcji (czyli wiecej zakladek)
dodali koszt transportu itemkow jakie kupuje sie na aukcji (przesadzili :evil: )
a zatem im blizej jestes miejsca w ktorym ktos wystawil aukcje tym taniej

pojawia sie nowe mineraly i enmattery ktore beda wystepowac na asteroidzie

wiecej pomocy, chyba chodzi o te pytajniki jakie wystepuja przy roznych czynnosciach?

nowe mobki

jakies nowe czynnosci w stajni (nie wiem bo zwierzaczka nie mam :D )

nowe scenerie i obiekty

za wszystkie bledy przepraszam :)

Ostatnio edytowany przez Zari, 19 Gru 2005, 12:00, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2005, 11:37 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 158
Society: Vault Dwellers
Nick w grze: Mike Zydu Freeman
No coz zapowiada sie ciekawie szczegolnie nowe moby i mineraly... Niestety z tego co slyszalem na asteroidzie ma nie byc storage co uwazam za poroniony pomysl bo od razu koszty rosna...
Pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2005, 12:04 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 156
Society: P.L.
Nick w grze: Pawel Zari Zareba
Bij¹ pa³k¹ NEVERDIE"

:lol:

cholera jakies dziwne znaczki mi wyszly

moje wypociny z tlumaczenia sa juz wyzej

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2005, 12:05 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Taa jak zwykle to co najciekawsze to MA zostawia na koniec (chodzi mi o asteroidÄ™).

Ale cóż zobaczymy jak to będzie

btw. kiedy otwarcie stacji?: >

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2005, 12:08 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 100
Nick w grze: Simone
ja dorwe bilet i szukac nowych mineralow :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2005, 12:33 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 98
Society: Red Legion Cadets
Nick w grze: Fanthom
Zari napisał(a):
dodali koszt transportu itemkow jakie kupuje sie na aukcji (przesadzili :evil: )
a zatem im blizej jestes miejsca w ktorym ktos wystawil aukcje tym taniej

Nie :) to chodzi o towar wystawiony na Asterodzie będzie droższy niż na Eudorii o koszt transportu. Tylko nie wiem kto to będzie ustalał, chyba ze bedzie info ze to z asteroidy to ma jakiś sens wtedy.

Zydu napisał(a):
Niestety z tego co slyszalem na asteroidzie ma nie byc storage co uwazam za poroniony pomysl bo od razu koszty rosna...

Wg mnie to dobre, kolejna możliwość zarobku dla tradera.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2005, 12:42 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
A gdzide bilety mozna kupic ? :) i po ile?
Cytuj:
Nie Smile to chodzi o towar wystawiony na Asterodzie będzie droższy niż na Eudorii o koszt transportu. Tylko nie wiem kto to będzie ustalał, chyba ze bedzie info ze to z asteroidy to ma jakiś sens wtedy.
MA poprostu trenuje nam miesnie zebysmy wszystko na pelcach wozili

Ostatnio edytowany przez a1EL, 19 Gru 2005, 12:43, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2005, 12:43 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
Society: Poltropia
Witam :)

Marco na EF trochę wyprostował. Koszt transportu dotyczy tylko asteroidy. Na aukcji będzie widać gdzie wystawiono item:)

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2005, 13:01 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 186
Nick w grze: www.project-ion.pl
ku..a mać ,jak zwykle po VU niechce mi się gra włączyć ,też pajace nie zrobią wszystkiego odrazu tylko będą teraz wgrywać po jednym pliku co tydzień ,miał być stabilniejszy client loader a tymczasem dupa ,chodzi gorzej niż była wersja 6.7 ,skandal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2005, 13:04 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
a1EL serwer na asteroidzie nie będzie włączony aż do otwarcia więc zapomnij o wypadzie na asteroide dzisiaj. Po za tym jak już uruchomią serwery połowa graczy z PE pojdzie kopac więc tez nie ma za bardzo sensu wg mnie- no chyba że się jakoś wbijesz tam 5minut po otwarciu :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2005, 13:05 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
gra juz wam chodzi ?

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2005, 13:14 
wystarczy spojżeć nw news`a w cliencie:

Still no ETA as to when the system is opened up to the hungry participants.

...tak więc jeszcze nikomu nie działa :).

Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2005, 13:22 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Heh - czy wy ludzie pracy nie macie ?? ;)
Tyle nowosci jak mnie nie ma....

Jedyna rzecz dziwna w tym VU to ta "oplata za transport" :(
Z jednej strony chca zmusic do latania na asteroide ale z drugiej
moze to oznaczac zupelne wydzielenie asteroidy z dotychczasowych
"zasobow" PE - cos jak oddzielny serwer/swiat w innych grach.
Czemu tak sobie kombinuje ? - ano zastanawia mnie jak ma wygladac
ekspansja PE na kraje azjatyckie - czyzby tam byly inne, wydzielone kontynenty/serwery ?
Tak na marginesie jeszcze:
- kto z osob majacych sporo wolnego czasu jest chetny na moderatora/niusmana ?
Chodzi wlasnie o pisanie takich nowinek kiedy reszta siedzi w pracy np :)
Prosze na PM'a sie zglaszac a ja sobie wybiore :twisted:

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2005, 13:34 
zdaje się, że wprowadzenie tej opłaty ma właśnie doprowadzić do częściowego oddzielenia asteroidy od calypso. i wlasnie najbardziej mnie teraz zastanawia jak to wszystko się potoczy dalej. czytałem gdzieś, że nowi gracze będą mieli możliwość wyboru rozpoczęcia gry na calypso lub na asteroidzie, tak więc całkiem możliwa jest opcja, że w niedalekiej przyszłości będziemy mieli prawdziwy podział w PE (nie taki jak z ametherą :) ).

Dodam jeszcze, że nim więcej czytam na temat asteroidy tym bardziej uświadamiam sobie, że to VU może mieć większy wpływ na PE niż kilka ostatnich razem wziętych :).

Ostatnio edytowany przez Spov, 19 Gru 2005, 13:44, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2005, 13:42 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 186
Nick w grze: www.project-ion.pl
No ateush ja bym wam mógł pomóc ale niestety długo nie zabawie bo śmigam do szkoły wojskowej 2 lutego :) ale może jak wrócę to się do czegoś przydam :),a tak swoją drogą to było by nieźle gdyby na asteroidzie dodali jakieś nowe kontynenty ,złoża ,większe obszary by były i wogóle ,nowe moby ,narzędzia ,bronie itp. myśle że to by było dobre posunięcie ze strony MA :).

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2005, 14:00 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Na steroidzie nie dadza nowych kontynentow :) Nowe moby i zloza beda.
Mialem na mysli asteroide jako przyk;lad tego jak w przyszlosci moga wygladac inne kontynenty czy planety.

Jak ktos chce posluchac kawalek Neverdie bedacy tematem muzycznym
asteroidy -poszukajcie w miejscu instalacji gry: Project Entropia/Data/sounds/508807.mp3

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2005, 14:00 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Uhh znów zaczyna się gdybanie a co to będzie :P Ale coż dołącze się :P

Według mnie ta opłata ma doprowadzić do tego żeby ludzie lecieli też na calypso i na asteroidę, bo nie będzie storage, a rzeczy trzeba wystawiać które się lootnie czy wykopie. A wiadomo że złoża muszą się zregenerować wiec można wrócić na calypso i sprzedać item drożej (bo opłata spowoduje oczywiscie nizsza cenę tych rzeczy).

Co do startu nowych graczy na asteroidzie to myślę ze to kiepski pomysł dla nowych graczy bo jeśli ktoś nie chce wpłacać to przecież nie będzie sweatował aurli czy kreltina :P.

Ale może MA wprowadzi jakieś słabe kosmiczne moby i też takie dla mid lvlów ;).

nom to tyle mojego gdybania :P

Wyprzedziłes mnie ati :P
fajny ten kawałek :D
P.S. Jedyna rzecz która tu nie pasuje, że na asteroidzie nie będzie tp więc ma nie zarobi i tylko Ci co mają hangary mogą przywozić/odwozić graczy.

Więc tu może być kolejny wątek - taksówkarz ;)

Ostatnio edytowany przez Marciol, 19 Gru 2005, 14:05, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2005, 14:03 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Start na asteroidzie napewno bedzie. Neverdie otrzyma specjalny Client Loader
- i kazdy kto zainstaluje gre przy jego pomocy - zacznie na asteroidzie.
To byla jedna z atrakcji "asteroidy".

Marciol - tacy taksowkarze dzialaja juz od dawna a zniwa beda mieli teraz...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2005, 14:07 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Taa byli ale teraz będą mieli zatrudnienie na pełen etat a nie na pół jak kiedys ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2005, 14:15 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Hej :)

Sprawa jest w miarę prosta i ma zapewnić zwrot z inwestycji dla Nevedie. Abyśmy wynajmowali apartamenty jako prywatne storage. Co niektórzy mogli wykorzystać aukcję do przeniesenia dóbr za peda - i to zostało zablokowane. Co do odzielnych światów - to samo można powiedzieć o Stacji kosmicznej. Nie są to odzielne światy ale światy, do których by się dostać, trzeba zapłacić.
Co do krajów azjatyckich. Jestem przekonany, że nie będzie oddzielnych serwerów. Zabiłoby to ducha globalnej wioski jaką jest teraz Calypso a co jest jedną z zalet wymienianych przez graczy.

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2005, 19:09 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
niezły komunikat o błędzie :D hahaha ;)

Image

co do vu8.0 to nie dla nas ;) odrazu mowie.. zeby nie było rozczarowań :P moby nowe sa fajne dla uberów z mm i imk2 ;) no i mod fapami ;) poza tym reszta mobów to snable, snarki, saby, trilomite i traxy (chyba)... jak narazie :D da sięto zmienić... apartamenty identyczne jak na calypso :D tu się nie wysilili wogóle... nawet korytaze prowadzące do balkonów są ale zaślepione :D (a mogli zrobić jakieś kryte przynajmniej :D), zaóważyłem buga z reloadem broni.. ktory jest losowy w stosunku do czasu LOL :P poprostu jest rózny po każdym strzale :P (testowane na adj v1), moby maja szybszy rating zadawania dmg... no i te LAGI !!! nawet wtedy kiedy nie ma zadnego osobnika w poblizu :D wszystko skacze :D (zaznaczam to nie wina sprzetu :D) wielkosc dostepnego terenu to: 5000x5000, biodomy 505x1020; jest ich 20... od pierwszego do 15go moby typu snable, snarki :P powyzej nowe moby... na zabicie jednego nowego moba (nazwe zapomnialem): younga ok 15 ped ammo, mature ok. 22 ped ammo, olda ok 23 ped ammo (zabijajac z MM) looty standardowe od 7 do 20 ped... kazdy, chyba :D to sa te mocniejsze nowe moby.. sa tez inne nowe slabsze... w nemku zadaja 15-35 crit hit 65... okolo 4 ped ammo na zabicie, standarto looty 0.75-2.5 peda :D

Ostatnio edytowany przez XII, 19 Gru 2005, 19:11, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2005, 19:10 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
No proszę nikt sie nie spodziewał a tu VU 8.0 :) Chociaz 8.0 to powinno byc cos przełomowego, a jak widze to za dużo ciekawych rzeczy nie wprowadzili :( Jakies tam poprawki i upiększenia. Prawdopodobnie wprowadzona tylko po to zeby prezenty rozdac. Ciekawe co w tym roku wymyslili :)
VU wreszcie mi sie sciaga, zaraz odpale. I jest dokladnie tak jak mowicie, MA robi wszystko zeby podróżowac od Calypso na Stacje i z powrotem.. ale czy to jednak zacheci ludzi do wybierania sie tam? Neverdie powininen wkroczyc ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2005, 19:13 
Mediocre
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Ja dostałem obrus i świecznik. Może nie mam domku, może mają wartość TT=0PED, ale zatrzymam je. Zostawię sobie, może kiedyś będę miał mieszkanko. Wtedy położę obrusek na stole, postawię nań świecznik i będą mi przypominać kulturalne zachowanie panów z MA, którzy potrafią w piękny sposób umilać życie graczom, bo przecież trzeba było ten obrusek zaprojektować, stworzyć ten stroik zdobiący okno "lootowania" prezentów - to wszystko jest ich wkład w te święta. A mogliby przecież sie nie męczyć, wcale nie musieli... Trzeba to docenić. Co z tego, że każdy traci na grze codziennie? Przecież oni muszą na czymś zarabiać... Mnie się właśnie dlatego podoba PE, że nie stać mnie na Full Shadow, mod fapa i niewiadomo jakie maszynki do rozwalania mobów...
Wezmę sobie takie Knight Online i w jeden dzień nazbieram ileś milionów monet, dobry armor i porządny mieczyk, a do tego ze 40 poziomów doświadczenia. Co z tego, jeśli gierka na tym etapie staje się nudna?

W PE muszę wydać ciężko uskrobane pieniądze, żeby kupić sobie byle Shoguna i amunicję do opalo, żeby potem móc wydawać kolejne pieniądze na skillowanie, które lekko nie przychodzi. A do tego po kilku miesiącach grania wciąż mnie to bawi, wciąż poznaję świat gry i wciąż stawiam sobie kolejne wymagania... I to jest najpiękniejsze, bo co to za gra, w której można się tylko wzbogacić? W PE się ciągle traci. Jeśli nagle się zyska, stanowi to olbrzymią satysfakcję. Ja się wielce ucieszyłem z obruska i dla mnie ma on wartość sentymentalną. Nie sprzedam go, choćby mi za niego tysiące proponowali...

BTW, w Twin koleś sprzedaje Full Shadow za 42k PED. Może ktoś mu da świecznik wzamian? :wink:

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2005, 19:47 
widze, że cos nowego znów dodali bo sciaga jeszcze raz Pe.exe

Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2005, 19:50 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Piękne słowa fac ;)

Z tego co widze to MA zrobilo juz 1 mini update. Mam nadzieje że ostatni.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Gru 2005, 20:15 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
pare fotosów z wycieczki:

Image Image Image Image Image Image Image

a teraz podsumowanie: totalna kicha, nie polecam nawet sie przejechać za free, same lagi lagi lagi, nic ciekawego, biodomy podobne jak dotychczasowe na stacji kosm. (wieksze nic poza tym), moby jak wspomniano daikiby, snable, sabakumy, na wyższych lvl byczki z tym że mi dawały po 1-3 ped :(( w sumie to i tak tego gniota (czyt. space resort ) przebił jeden z "naszych" jak sie pocił smarując panu Marcco, i tyle.
Byłem tam pierwszy i ostatni raz.

Ps. na ok 25 bomb znalazłem ..... 0 złóż - to mówi samo za siebie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2005, 00:37 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Post fac'a to nalezało by jakos wyróżnic.. moze pomagac w cięzkich chwilach :)

Fajne te byczki! :) Ja dzis z braku czasu nie miałem jak wybrać sie na stacje :( Nadrobie jakos w najblizszym czasie :) Jak widze looty nie za wysokie, ale moze jakies nowe itemy dropią? Pewnie storage box.. Co do złoż.. wiesz.. są nowe.. trzeba troszke poczekac ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2005, 11:58 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Hej :)

Na EF poruszono temat dodatkowych problemów związanych z VU. Dużo osób pisze o zwiększonej ilości nietrafionych strzałów. Z moich wczorajszych polowań: potwierdzam. Jakbyście zauważyli jeszcze coś to warto napisać abyśmy się ustrzegli problemów.

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2005, 15:30 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Chudy napisał(a):
Byłem tam pierwszy i ostatni raz.
Ps. na ok 25 bomb znalazłem ..... 0 złóż - to mówi samo za siebie.

IMO tak jest niemal zawsze po VU, a nawet zwykłym restarcie serwera, więc trochę za wcześnie wypaliłeś z tą opinią. :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2005, 16:31 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
większość ludzi po każdym vu rzuca się do szaleńczej pogoni za hofami w nadziei na odkrycie jakiegoś bug-a, a najczęściej traci o wiele więcej ni żstandardowo i później majaczy cośo złodziejach lol

oczywiście warto poszukać bugs ale trzeba uważać, bo nie zawsze człowiek się w porę opanuje, ale warto nie tracić zimnej krwi

mała dygresja do zamkniętego topic nt. gifts

na 3 strony postów tylko Garth trafnie ocenił intencje MA
Marckus ma wciąż 109 stron apartamentów , do tego dojdą zasoby Neverdie
jakoś tą sprzedaż trzeba nakręcać przecież

a w zeszłym roku właśnie się nie wysilili, bo mieliśmy 2 kwiaty i clausa, teraz przynajmniej każy item inny

Posse, ta gwiadka to moja, nie przyzwyczajaj siÄ™ do niej :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2005, 16:41 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
akurat jakos sie nie napalałem na vasta jednakże chciałem znaleść coś nowego z ores/matter, 3 przypadkowe osoby również potwierdziły 0 złóż, na sam koniec 1 sie wyłamał pisząc o ample melchi wiec bez rewelacji. Dlaczego odradzam? Bilet "tam" 35 ped, i "z powrotem 15" wiec praktucznie nie ma to sensu przez 1 tydzień zanim sie ludzie nie opanują i ceny nie uregulują (piszę z powrotem gdyż nie ma jak na stacji do tp i budzisz sie w PA, na nowej stacji można zakwitnąć do końcą świata hehe). Co do trafności to owszem, mam niekontrolowane strity i jakby ich wiecej :( ale w huncie trza sie z tym liczyć. Jeszcze ps co do miningu, o ile mnie pamieć nie myli przy wkłądaniu w łapę szukaczki wyskakuje info o podobnej treści: you mining tools decraset ability 40% - wieć jak dla mnie małe przegięcie. Biodomy tez jakieś nieciekawe, nei wysilili sie ....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2005, 19:32 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 91
Society: -
Nick w grze: Lovely
heh,
no znowu mnie czeka tydzień ściągania update ;)
Po wielu godzinach czytanie forów o PE chyba wiem w czym problem i na nieszczęście nie mogę go obejść :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2005, 19:33 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Chudy napisał(a):
Jeszcze ps co do miningu, o ile mnie pamieć nie myli przy wkłądaniu w łapę szukaczki wyskakuje info o podobnej treści: you mining tools decraset ability 40% - wieć jak dla mnie małe przegięcie.

:shock: ktos to moze jeszcze potwierdzic ?? To bylo by juz zupelnie zbedne namieszanie :(
Ja sie tam nie wybieram poki Neverdie nie zacznie sam za darmo ludzi tam wozic - w koncu to jego interes aby ludzie sie tam krecili... :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2005, 21:37 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
to ze decrased nie ma wątpliwości, jedynie co do 40 bo może to być 50 jak i 30. w sumie to zdaje sie byc oczywiste przy baaaaardzo ograniczonej powierzchni biodomów.

Pozdro 1 info calypso heheh

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 20 Gru 2005, 22:45 
(TRESC USUNIETA PRZEZ AUTORA)

Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 20:38, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Gru 2005, 13:16 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Pojawil sie minipatch:

Cytuj:
Release 8.0.1 fixed a couple of things

-Fixed a few holes in Club NEVERDIE.
-The tailors in Hadesheim are sold out, no new shipment expected.
-Fixed an issue with the PvP Trade chat/Private chat.
-Increased the quality of certain sounds.

Najlpesze jest, ze jako "fixed" nazwali usuniecie "tailorow" i ciuchow jakie mozna bylo od nich kupic...
Ma ktos zapas tak jak ja ? :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Gru 2005, 14:28 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Heja :)

Jak dla mnie to totalne skur .... To był jedyne set jaki można było kupić i być pewnym, że jak się nie spodoba / znudzi to sie na nim nie straci

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2005, 00:41 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 109
Society: ZOMO
Nick w grze: Daniel Rayner Szymanski
ateush napisał(a):
Chudy napisał(a):
Jeszcze ps co do miningu, o ile mnie pamieć nie myli przy wkłądaniu w łapę szukaczki wyskakuje info o podobnej treści: you mining tools decraset ability 40% - wieć jak dla mnie małe przegięcie.

:shock: ktos to moze jeszcze potwierdzic ?? To bylo by juz zupelnie zbedne namieszanie :(
Ja sie tam nie wybieram poki Neverdie nie zacznie sam za darmo ludzi tam wozic - w koncu to jego interes aby ludzie sie tam krecili... :twisted:

czy moze mi ktos wyjasnic o co w tym chodzi? :?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2005, 08:34 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
HP: 155
Society: *****
Nick w grze: Aster Marchant WhiteMoon
PioHaw napisał(a):
To był jedyne set jaki można było kupić i być pewnym, że jak się nie spodoba / znudzi to sie na nim nie straci

No to poprawili :) a teraz masz pewność, że jak się znudzi to na nim zyskasz - na razie tylko 5x krotnie :)

BTW ktoś ma ochotę obstawiać ile będzie warta ta szafa za pół roku ? :)

Image

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2005, 10:10 
Mediocre
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Aster, duuuużo...
Jak dla mnie, to bardzo dobrze, że usunęli krawców. Dzięki temu uczący się na tailorów nie będą zbyt dużo tracić...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2005, 11:15 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Rayner napisał(a):
ateush napisał(a):
Chudy napisał(a):

czy moze mi ktos wyjasnic o co w tym chodzi? :?

Tak juz Chudy napisal: biodomy maja mala powierzchnie a zageszczenie zloz na nich prawdopodobnie spore.
Wiec aby wprowadzic odpowiednie proporcje pomiedzy powierzchnia biodomow a zageszczeniem zloz i zasiegiem detektorow
- zmniejszyli zasieg tych ostatnich.
W praktyce powinno wyjsc na to samo. Czyli na asteroidzie "bombimy" gesciej niz na Calypso.
To takie moje rozwazania - nie bylem tam i nie sprawdzilem "namacalnie" ale chyba logiczne.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2005, 11:54 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
fac napisał(a):
Aster, duuuużo...
Jak dla mnie, to bardzo dobrze, że usunęli krawców. Dzięki temu uczący się na tailorów nie będą zbyt dużo tracić...

Taaa teraz będą profitować za każdym razem bo przez ciuchy z tt tracili lol.
Powinni usunÄ…c opalo z terminali...bo krafterzy nie majÄ… zysku ze sprzedarzy d1.
Zrobić crafcone ammo,oczywiście z ładnym procentem i git.
Ogólnie usunąć tt terminale,revivale itp...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2005, 12:49 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
A ja nie zrobilem zapasów :( Co jak co ale to wydawalo mi sie niepradopodobne ;) Poza tym tailoring ciuchy sa tak OHYDNE ze nikt nie kupuje tych low lvl i tak. Naprawde nie wiem do czego oni dążą ;/

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2005, 14:12 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
HP: 155
Society: *****
Nick w grze: Aster Marchant WhiteMoon
311 napisał(a):
Ogólnie usunąć tt terminale,revivale itp...

No może nie aż tak ... ograniczenie terminali do wydawania amo/bomb/zastrzyku było by juz ok ...

Revivale mogą zostać, ale zepsucie (w języku MA to by bylo "fix") tych duzych armat psujących moby spacerujące po miastach bylo by fajne :)

Posse napisał(a):
A ja nie zrobilem zapasów :( Co jak co ale to wydawalo mi sie niepradopodobne ;)

Ja też nie ... ale zastosowałam w poniedziałek i wtorek taktykę "don't fuck noobs, not to be fucked". Biegałam sobie na pomarańczowo po mieście i zagadywałam "czarnych" gdzie można znaleźć takie ładne ubranka. Ci co byli na tyle uprzejmi że kierowali mnie do Jason czy Hadesheim, byli uświadamiani że MA zrobiło im psikusa. Natomiast ci co połakomili się na 2 pedy zdarte z nooba czekała niemiła niespodzianka ...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2005, 16:37 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: Futrzak John Rambo Lukas
No cóz, pare słów ode mnie, wczoraj wybrałem się na asteroidę żeby troche pokopać, kupiłem bilet (30 ped), poleciałem. Pierwsze wrażenie: ciemno i ponuro (korytarze) i klaustrofobicznie jakos (biodomy). Kopanie: na 300 bombek 230 tt ore, w tym 1 large 3 sizeable, w sumie nie tak źle. Sposób kopania zupełnie inny niz na Calypso, tzn szukarka ma zasięg 22m (of-105), czyli obszar przeszukiwania szukarki z 5x mniejszy, ale za to złoża większe. Wygląda to tak: 20, 30, 50 bomb i nic, a potem jakies sizeable 35 ped, ample 15 albo large 45 ped. W każdym biodomie jest chyba tylko 1 rodzaj ore, w Biodomie 1 lyst, 2 iron itd, te nowe minerały są w tych najwyższych Biodomach, zaraz koło najsilniejszych mobów :P Enmatterów nie szukałem.
Co do mobów: avatar porusza sie wolniej ( na oko 2 razy wolniej), za to moby atakuja szybciej, i nawet kilka snabli daje popalić.
Złoza poukładane w żyły, rozmieszczone róznie, biodomy sa tak przekopane ze cieżko cos znaleźć, tłok: nieraz jest 3 i wiecej minerów na radarze.
Looty: beznadziejne, najwiekszy to 2 ped ze snarka stalkera.
Znaleziska typu dung i owocki: znalazłem 652 dunga i 80 owocków, (te 2 tylko, nie szukałem spacjalnie, to chyba tak jak z tym ore - jak juz sie znajdzie to kuupa g.. albo sterta owocków. Co z tego, jak 650 dunga wazy chyba z 200kg, wywaliłem przy aukcjonerze - ktos sie ucieszył :/
Kolejna sprawa to powrót na Calypso, albo wraca się w jakimś teamie - wtedy 20 od łebka, albo trzeba zapłacić za przelot tylko 1 avatara (80), niewiele brakowało abym wybulił te 80 ped.
Jeszcze jedna sprawa, bug przy wsiadaniu na statek - czasami ktos sie zablokuje i nie moze wejść na statek - mogli by to poprawić.
PodsumowujÄ…c: moze i komus sie to podoba, ale ja raczej wole kopanie na Calypso

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2005, 19:27 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2005
nie wiecie kiedy zrobili ze nie mozna kasowac wlasnych rzeczy z aukcji ktore sa juz obstawione, to w tym vu?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2005, 19:45 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Hmmm jeżeli chodzi Ci o to że wystawiasz np od peda - i ktoś złożył bida a ty chcesz aukcje usunąć to nie pamiętam kiedy można było to zrobić

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2005, 22:29 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Minipaczyk:

Cytuj:
Minipatch 8.0.2 22 Dec 2005
Release 8.0.2
-Fixed a faulty trick with the Exarosaur
-Minor visual fixes to Club NEVERDIE
-Fixed animation optimization on creatures.
-Made sure the client updates the amount section in the repair terminal.
-Fixed an issue where you could get blocked when trying to refuel a spacecraft.

Raczej nic konkretnego i tym razem chyba udalo im sie niczego nie spsuc...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2005, 22:43 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Red Legion Cadets
Nick w grze: Fanthom
ateush napisał(a):
Pojawil sie minipatch:

Cytuj:
Release 8.0.1 fixed a couple of things

-Fixed a few holes in Club NEVERDIE.
-The tailors in Hadesheim are sold out, no new shipment expected.
-Fixed an issue with the PvP Trade chat/Private chat.
-Increased the quality of certain sounds.

Najlpesze jest, ze jako "fixed" nazwali usuniecie "tailorow" i ciuchow jakie mozna bylo od nich kupic...
Ma ktos zapas tak jak ja ? :twisted:

Nie rozumiem.. napisali że w Hadeshain nie ma Tailorów a nie tylko tam mozna kupić takie ubrania.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Gru 2005, 22:50 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Fanthom napisał(a):
Nie rozumiem.. napisali że w Hadeshain nie ma Tailorów a nie tylko tam mozna kupić takie ubrania.

Tak napisali ale tailorow nie ma juz nigdzie :(

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 35 gości

Panel
Skocz do: