Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lip 2005, 11:58 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
Zapraszam serdecznie wszystkich myśliwych do wypowiedzenia się na temat metod polowania jakie stosujecie. Chodzi mi o wasze przyzwyczajenia, triki, broń, pancerze, amunicje czas, miejsce i w ogóle wszystko co jest istotne i z tym tematem związane.

Jeśli chodzi o mnie :

- armor, full : RASKAL
- główna broń : MK2 + 2 lasery i lunetka (jakieś +33% do skilla)
- ampy : czasem...jak mam ochotę zaszaleć :twisted:
- J1 dla zabawy lub wykończenia mooba gdy ma malutko życia
- FAP : 5, 18 i 35
- Rajdy na mooby : w sumie 2 lub 3 rundy (każda : 100 lub 200 ped w amo), po każdej zliczenie dokładne bilansu w pedach
- Jeśli runda wychodzi ujemnie to zmieniam teren/mooby, gdy na plusie to kolejna runda w tym miejscu
- Najczęściej można mnie spotkać polującego: PHONIX/ZIHION:krewety i fofki, HADES na S:ARGO,KARAWAN:krewety
- Inne preferowane mooby: DRONY01, ALLO(słabsze),ATOXY/ATRAXY(te słabsze),Mofki,Berki
- Bilans Å›rednio od –25% do +25%, czasem sporo do przodu a czasem totalna porażka...wiadomo

...rzadko eksperymentuje, jestem raczej przywiÄ…zany do swoich miejsc a co najważniejsze mam staÅ‚Ä… kontrolÄ™ nad moimi pedami ale w sumie to wyznam, że profesja myÅ›liwego to bardzo losowa sprawa, czasem czuje siÄ™ jak hazardzista w naÅ‚ogu, tak polowanie to nałóg i hazard – kupujesz AMO(żetony jak w kasynie) i na polowanie(ruletka, jednorÄ™ki bandyta) hehehe i wszystko jasne... :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lip 2005, 13:14 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
Od kąd wróciłem stosuje taką zasadę: Jak polować na moba to troche ostrzej.
Bo np. w argo waliłem cały czas i myślę że po 2-3k w toporkach i valorach jestem na +.
Kupiłem sobie V1 na resell i chcialem się pobawić więc wziełem kumpla i na allo (sam nie bo nie mam dobrego armorka ;P) No i na 120ped straciłem chyba 80 (kolega też).

Więc jak już mam zmieniać moba na którego chce zapolowac to wywalam w niego okolo 700ped (nie koniecznie w jeden dzień) - bo zwykle przez tyle ammo/axów ma się globala który powoduje wyjście na 0 czasem na +
Do tego dochodzÄ… generici ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lip 2005, 15:27 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Society: Szare Szeregi
Nick w grze: Littlefeather
Ostatnio z uwagi na body fata armaxy i spolke (warriory i troopery) ENE od fort argus. m71a1+a204 wspierane ep45, serie 400 ped. Minimum trzeba przepalic 1200-2000 ped ammo by zaczelo zwracac. Ogolnie minus ale ladnie rifle idzie w gore.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lip 2005, 18:45 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
Oczywiście jak każdy mam swoje ulubione miejsca (zarzucanie wędki hehe sory ale często kojarzy mi się to z wędkarstwem) Jednak stosuje się do pewnych zasad.Obserwuje wypadające globale w zasadzie ich cykliczność,jeżeli znajde knyfa (jak to określam) to staram się polować w odpowiednim czasie na odpowiednie mooby.Dam może stary przyklad ale przykład Tartarion young o 4 rano o 7 rano 16 i 20 po południu wypadały globale skorzystałem z tego kilkanaście razy.Duży wpływ ma też ilość myśliwych polujących na danego mooba.
I z ostatniej chwili argonaut wyczekałem go i trafiłem hofa za 1900 ped.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lip 2005, 20:42 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Hm... coś w tym musi być bo kiedys widziałem jak np. w ciągu sekundy 3 hofy (to było koło 16) i na drugi dzięń coś koło 16 także były 3 hofy (czy tam globale)
Wiesz kiedys myslałem im mniej osob tym więcej a teraz na argo rano jest pusto albo 1 osoba i nie mam loota - a w południe już jest lepiej

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lip 2005, 15:46 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Hmm no nie wiem czy wszyscy bedÄ… tak zdradzac swoje miejsca Duchu ;)
Moge napisac pare rzeczy

- armor: full nem, full pixie :)
- głowna broń: mkV + SE800, Abrer i 2500RS (narazie odstawilem te zabawki)
- ampy: A104 lub A203\204 (ale rzadko uzywam)
- outbacko do dobijania :)
- FAP: 5, 50
- podstawowy mob: wszystkie allo, czasami estho, ostatnio tez umbra

Ogolnie z nemesisa korzystam tylko w przypadku umbra, na reszte mobow swietnie spisuje sie pixie (rascal bylby lepszy ale niestety nie posiadam ;))

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Gru 2005, 11:07 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
pora coś nowego tu naskrobać ... .. .
zacznÄ™ od tego :

Opalo = 8 max dmg / 3.96 max dmg/pec

Opalo + A105 = 24 max dmg / 4.40 max dmg/pec

Opalo + A106 = 26 max dmg / 4.38 max dmg/pec

to ponoć właściwe wyliczenia

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Gru 2005, 14:25 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
HP: 155
Society: *****
Nick w grze: Aster Marchant WhiteMoon
HduchC napisał(a):
Opalo + A106 = 26 max dmg / 4.38 max dmg/pec

Drobna korekta: 4.39 max dmg/pec (opalo 0.02 decay, a106 ma decay 2.902)

Co do Opalo+A105 to wydaje mi siÄ™ ze jest 4.37 a nie 4.4 (aczkolwiek nie testowalam czy A105 ma decay 2.47 jak podajÄ… na stronach czy nizszy)

I jeszcze coś dla amatorów skrajnego oszczędzania (zestaw którego używam na argo, które za szybko biegają aby do nich z daleka strzelac - bo wtedy za duzo missów):

M2100+A106 = 22 max dmg / 4.47 max dmg/pec

------------------------------------------------------------------------------------------

Co do armorów, to MA postawiło wszystko na głowie od VU 7.7 - teraz każda zbroja ma ten sam decay (tzn pixie które pochłonie 12 dmg od argo i ghost który pochłonie 12 dmg od argo kosztują tyle samo za decay). DURABILITY armoru NIE JEST JUŻ PRZEZ MA BRANE POD UWAGĘ przy liczeniu decay !!!!

Ale: im więcej dmg pochłonie zbroja jednorazowo, tym większy jest dacay ... (tzn 10 pochłoniętych ciosów 20 dmg będzie ZNACZNIE tańsze niż 5 pochłoniętych ciosów 40 dmg).

Zgodnie z wykresem:
http://www.entropiaforum.com/gallery/files/3/2/graph50.jpg

Jedną z najlepszych zbroi stał się teraz GHOST, który jeśli chodzi o moby, ma znacznie lepsze parametry od NEMESIS.

pozdrawiam

Aster

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Gru 2005, 15:35 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
I tak najlepszym armorem zawsze i wszedzie jest brak armoru - max ekonomia :) oczywiscie jak sie jest w stanie wytrzymac moba i ma sie odpowiedni fap (fap 5 lub adj/imp/mod)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Gru 2005, 16:29 
Mediocre
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 98
wozik napisał(a):
I tak najlepszym armorem zawsze i wszedzie jest brak armoru - max ekonomia :) oczywiscie jak sie jest w stanie wytrzymac moba i ma sie odpowiedni fap (fap 5 lub adj/imp/mod)
No tak, a przecież wszyscy mają teraz mod fapy, bo wypadają przy sweatowaniu, nie?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Gru 2005, 19:34 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
Hej :)

Wozik przekazał więcej wiedzy niż byłeś w stanie zauważyć. Jak masz odpowiedznie skile to nie potrzebujesz armorka ani innej apteczki niż fap5 ... a pozostałe wymienione .. są po prostu tak ekonomiczne, że możesz ich używać śmiało ;) ... nikt nie mówił, że jak nie masz to nie masz szans ;)

Czasem na oilu widać jak uber "w pomarańczy" bez zrmora przyjmuje najgorsze troxy na klatę i nie fapuje się w trakcie walki ... pomyśl zanim napiszesz następnym razem.

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Gru 2005, 20:32 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
PioHaw napisał(a):
Jak masz odpowiedznie skile to nie potrzebujesz armorka ani innej apteczki niż fap5

sprawa dysksujna.

2 ciosy argo young (dajmy na to 12 dmg kazdy) pochłonięte przez armor kosztują łącznie 1 pec.

Uzycie fap5 do wyleczenia tych 24 dmg jest prawie 3 krotnie drozsze niz armora ...
(zakladam ze fapujÄ…cy ma okolo 1,5k FA i ponad 3k Anatomy, i wtedy srednio leczy 8 dmg fap5).

pozostale ampteczki wychodzą tak samo jak armor (adj fap) lub taniej, ale kosztują 1500 USD (adj fap) lub więcej (co najmniej 10 tys USD mod-fap)

------------------------------------------------------------------------------------------------------

I jeszcze trochÄ™ liczenia:

Ostatnio polowalam trochÄ™ na jeden rodzaj moba (wyprawa to 6k amo i 58 ped decay ampa), 2 warianty:

1. Ghost + FAP5 + EK2600 (3-4 razy w sytuacji podbramkowej)
2. Ghost + 2A + FAP5 + EK2600 (podobnie jak wczesniej)

Wariant 2. wychodził 1 ped taniej (5 wypraw z platingami i 5 bez)

Bez armoru nawet mi się nie chcialo testowac bo mob posyłał by mnie do piachu drugim ciosem (mam 2,4k evade i 107 HP)

mozna powiedziec "Fapując zyskujesz skille" ... niby tak, ale 5 polowan dziennie to jest 5 ped róznicy. W 2 miesiące to jest juz 300 ped, czyli prawie tyle ile kosztuje pałny implant First Aid. Nie znam nikogo, kto zaczął grać w tym samym czasie co ja i zrobil ponad 1k First Aid (czyli 0.3 implanta).

pozdrawiam

Aster

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Gru 2005, 21:01 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
ahhhh zapomnialem ze dla 90% czytelnikow tego forum niema innych mobow jak argo y .... coz macie pecha zatem :P

P.S. o unikach nie swiadczy evade ale cos czego nieda sie implantowac ^^

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Gru 2005, 21:16 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
Nie chce mi sie zakladac nowego topicu to podepne to tutaj. Zastanawiam sie nad kupnem adj hero. Warto kupywac te bron? Jesli tak to ile ona kosztuje mniej wiecej. Szukam jakiejs broni rifle którą moglbym skilowac zamiast opalo bo powyzej 1.5k rifle nie wyobrazam sobie skilowania z opalo. Zalezy mi na przede wszystkim na ekonomii no i dmg nie powinno byc zbyt wysokie bo mam malo skilli. Mysle ze adj by pasowalo najlepiej moze ktos poleca cos innego? Moge wydac do tt + 2k ped ale wolalbym cos w granicach 1k ped.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Gru 2005, 21:23 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125

Tą ekonomię co Ci dziś daje opalo nie da ci żadna inna broń (może za wyjątkiem L ale to zależy od skili i kosztów nabycia). Polecałbym MKII albo od razu MKIV ... adj.hero jest fajne ... ale pytanie czy nie lepiej przepalić tego +tt na ammo? Teoretycznie odzyskasz ten wkład ...ale nie na pewno.

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Gru 2005, 21:32 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
na 1,5k rifla i wolno idzie ze az wyobraznia zawodzi? heh ja grzeje na opalo z 7k+ rifla i nie narzekam. Jak masz na wyrzut pare k ped to jakikolwiek karabinek bedzie ok i tak bedziesz tracic nie przejmuj sie dmg/pec to jest wazne dopiero gdy masz 10/10 (master sniper i wyzej). A serio to polecam grzac dalej opalo a nadmiar przeznaczyc na czipsy w opor skilach ( dla przykladu od VU 7.4, czyli pare miechow podnioslem aim z 7680 na 7712 nice nie :D a pale dziennie min 400-500 ped ammo)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Gru 2005, 21:34 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
wozik napisał(a):
ahhhh zapomnialem ze dla 90% czytelnikow tego forum niema innych mobow jak argo y .... coz macie pecha zatem :P

Argo bylo jedynie przykladem. Te obliczenia odnoszą się do każdego moba. Tak czy inaczej, osoby z niskimi skillami z First Aid będą płacic jeszcze więcej za nieuzywanie armoru.

wozik napisał(a):
P.S. o unikach nie swiadczy evade ale cos czego nieda sie implantowac ^^

Ja nie mówilam nigdzie o implantowaniu evade, tylko first aid. Nadal podtrzymuje to co napisalam. FAP-5 nie zastapi armoru 95 procentom czytelników tego forum.

pozdrawiam

Aster

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Gru 2005, 22:35 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: jestem aspoleczny:P
Ja poluje tak;
armacy (wszystkie); adjv1, neme, f90
allo(do guarda); adjv1, na golasa, f90
aaaa i jeszcze dronki z opalo tluke, ale strasznie slabo sypia :)
czasem z nudów troxy, albo umbry, ale nie bujcie sie[tak nawypadek gdyby ktos reporta chcial napisac ;)], i tak prawie zawsze jestem na minus ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Gru 2005, 22:51 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 156
Society: P.L.
Nick w grze: Pawel Zari Zareba
a ja tluke wszystkim co popadnie i co mi z aukcji wpadnie w rece
i to jest moj cholerny blad bo za duzo trace
ale taka mam nature ze wszystkiego musze sprobowac :lol:
w HG rifle i LB mam prawie tyle samo czyli w sumie nic

Ostatnio edytowany przez Zari, 08 Gru 2005, 07:10, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Gru 2005, 23:46 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
Ehh wy to potraficie dobic czlowieka :( Master sniper... przeciez ja nigdy nie bede tyle mial... Dobra bede lazil z opalo... ta gra jest okrutna

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Gru 2005, 07:30 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
wozik napisał(a):
na 1,5k rifla i wolno idzie ze az wyobraznia zawodzi? heh ja grzeje na opalo z 7k+ rifla i nie narzekam. Jak masz na wyrzut pare k ped to jakikolwiek karabinek bedzie ok i tak bedziesz tracic nie przejmuj sie dmg/pec to jest wazne dopiero gdy masz 10/10 (master sniper i wyzej). A serio to polecam grzac dalej opalo a nadmiar przeznaczyc na czipsy w opor skilach ( dla przykladu od VU 7.4, czyli pare miechow podnioslem aim z 7680 na 7712 nice nie :D a pale dziennie min 400-500 ped ammo)

Hmmm mowisz ze z opalo walisz, a skille przecież z tego leca wolno i chyba lepiej strzelać z czegoś jak mk2 by skille rosły szybciej, moze więcej się traci ale skille są większe co da efekt gdy będziesz kończył grac : >

@ Yekyl
:P:P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Gru 2005, 08:44 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 186
Nick w grze: www.project-ion.pl
A ja śmigam z A&P series hero ,spoko broń i skille też nawet szybko rosną (tylko na ammo sporo kasy trzema wybulić ).

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Gru 2005, 11:08 
Weak
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 112
Society: Kingsajz
Nick w grze: Diz
a jak jest teraz z melee,co warto,
ja biegam z determination,
czy jest teraz coÅ› lepszego do walki i skilowania
jak to jest z broniÄ… L
i czym jest bonus do skilowania w niektórych broniach

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Gru 2005, 11:37 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
aster napisał(a):
ponad 1k First Aid (czyli 0.3 implanta).

tak gdzieÅ› 0.5 implanta ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Gru 2005, 11:38 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
dizet napisał(a):
ja biegam z determination,
czy jest teraz coÅ› lepszego do walki i skilowania

człowieku, sprzedaj ten miecz i kup lepiej honora ... ja w LB prawie do 5K dojechałęm i stwierdzam że DETEK to jak klop działa - normalnie spłukujesz pedy w kanał... zwłąszcza jeśli sie nie połapiesz to szybko kasa leci ...owszem jest to zajebiosa miecz ale na silne moby np.: atrox old i silniejsze, honor jest bardziej ekonomiczny i w połączeniu z axe02 w kilku sztukach masz dobry zestaw do walki na którym dłuuugo pojedziesz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Gru 2005, 11:56 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Co do determination - powyzej juz ci duch odpowiedzal.

dizet napisał(a):
jak to jest z broniÄ… L
i czym jest bonus do skilowania w niektórych broniach

Bronie L maja learning period (oczywiscie zalezy od twoich skili) i sa ekonomiczniejsze/mocniejsze niz te pozostale. Jedyna wada to to, ze sie nie da ich naprawic a po zuzyciu znikaja zupelnie.

Bonus do skilowania (learning period) zalezy od twoich skili (jest tylko w nowych broniach i chyba wszystkich L).
Jesli masz minimum wymaganych skili - bedzie on aktywny i pozwoli na szybsze uzyskiwanie skili. Kiedy juz dana bron "opanujesz" - bonus zniknie i pora przesiasc sie na mocniejsza
bron (jesli chce sie skilowac) lub korzystac z juz "opanowanej" broni calkiem ekonomicznie.
Tak samo jest z narzedziami (do kopania np).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Gru 2005, 12:02 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
coover napisał(a):
aster napisał(a):

do załadowania skilla z 1 do 1000 potrzebny jest implant o tt=0.38
(tak więc bliżej 0.3 niż 0.5 :) )

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Gru 2005, 12:04 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 186
Nick w grze: www.project-ion.pl
Katsuchi spoko rzecz ,szkoda tylko że tak podrożały ale może to i lepiej ,przynajmniej nie będzie widać nobów latających na polowanie bez pancerza z katsuchi w ręku :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Gru 2005, 12:46 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
ateush napisał(a):

...Jedyna wada to to, ze sie nie da ich naprawic a po zuzyciu znikaja zupelnie.

No nie zupelnie,nie znikają lecz nie da się ich naprawić.Poźniej możesz zttować lub zostawić sobie na pamiątkę w storage heh.
Piszecie ile macie lvl w riflu\lb,spoko tylko ,że sam skill rifle\lb gówno zdziała jeżeli poboczne skile(walki) nie są na jego poziomie lub wyższe.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Gru 2005, 13:09 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
311 napisał(a):
No nie zupelnie,nie znikają lecz nie da się ich naprawić.Poźniej możesz zttować lub zostawić sobie na pamiątkę w storage heh.

A tego nie wiedzialem... Nawet cos mi swita, ze w opisie VU w ktorym wprowadzili itemy L
byl zapis, ze po zupelnym zuzyciu "znika". Swoja droga pozostanie fura zuzytych sprzetow - jakis recykling moze wprowadza ? :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Gru 2005, 15:04 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
aster napisał(a):
coover napisał(a):
aster napisał(a):

do załadowania skilla z 1 do 1000 potrzebny jest implant o tt=0.38
(tak więc bliżej 0.3 niż 0.5 :) )

hmm mi wyszło 0.51 z 1k, ale może jakąś końcówkę przegapiłem

ale nawet jeśli wychodzi Ci 0.38 to i tak manipulujesz danymi :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Kwi 2006, 13:25 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Society: Solaris
Nick w grze: Hawkwood
Moja metoda na polowanie jest następująca:
Oboje z Jamalem mamy pixie, sollomate opalo (ja z amp101), ja mam castoriana, Jamal axe (najprostszy). Każde z nas dysponuje przed polowaniem ok 2k ammo.
1. uzupełniamy zapasy, jesli czegoś potrzebujemy, naprawiamy sprzęt (jesli nie zrobiliśmy tego po zakończeniu polowania).
2. wybieramy sobie punkt, do ktrego danego dnia chcemy dotrzeć (zazwyczaj jakiś TP) i wyruszamy.
3. w okolicach, gdzie jeszcze dużo innych graczy i moby słabe zazwyczaj sweatujemy, broń używana jest tylko w przypadku ataku moba.
4. tam, gdzie graczy już nie ma staramy się podejśc jak najbliżej do zwierzątka. 2-3 strzały na zwrócenie uwagi i przygotowanie go, ewentualnie jeszcze ze 2 jak już biegnie i zmiana broni na malee. Konczymy go, zbieramy loot (około 25% szansy na no loot), zazwyczaj od 1 do 5 PED - średnia to jakieś 1,5 PED w skórkach, pecach, farbkach i innych. Z "innych" jak na razie trafiliśmy na vigi helmet, poza tym jakieś deseczki czy pazurki.
5. jeśli trafimy stadko, staramy się wyławiać moby pojedynczo. Jesteśmy w PE od tygodnia i atak czegoś więcej niż 3 berycledy mature/2 old kończy się revivalem.
6. jeśli trafi sie revival, to wykorzystujemy go na naprawy/zakupy i wracamy tą samą drogą.
7. zazwyczaj polujemy na daikiby NE od PA lub exo i combibo na SE od PA. Wczoraj doszly do tego rybki (plywalismy troche) i jakies "cusie" godzillowate, ale tylko przypadkiem - nie dało się wyminąć i okazało się, że niezbyt ciężkie.

Ponieważ jeszcze nie trafiliśmy żadnego globala/hofa, to nasz zysk jest zerowy praktycznie. wacha się od -10 do +10% - według cen różnych rzeczy z TT. Czasem sprzeda się graczom jakieś skórki czy sweat, by połatać nieco budżet. Kilka razy trzeba było zrobić wyprzedaż garażową wszystkiego, co tylko się dało, ale jak na razie staramy się zostawiać to, co znajdziemy. Na handel przyjdzie czas, jak lepiej poznamy ceny i popyt na dane dobra. W PE przepuściliśmy :D 300 PED (mniej więcej po równo wypadło), z czego zostało nam po kilkanaście do 20 PED dla każdego avatara. Reszta poszła na sprzęt (kilkadziesiąt PED) i amunicję (jeszcze więcej). Obecnie zabieramy na sprzęt do miningu i mamy zamiar dodac tę działalnośc do wypraw łowieckich.

Ale hunting jest bardzo fajny. Szkoda, ze nie da się zastosować polowania z naganką, ale podchodzenie zwierzyny jest i tak całkiem przyjemne :D

Ostatnio edytowany przez Nuadu, 12 Kwi 2006, 12:38, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Kwi 2006, 16:33 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
haha potwierdziło się moje że MA sypie częściami do VIGI żeby ludziska szli na roboty
obstawiam full vigi po evencie z roboctami na tt+350-450.
btw. vigi helmet to taki cichy glob 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Kwi 2006, 17:35 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Vigi helmet jest zlootowany z combibo bardzo bliziutko PA. Dosłownie rzut dronem na SE. Wygląda fajnie, tylko mnie akurat nic po nim, bo to Male. Jamal też przeciez nie bedzie chodzil w helmecie na daikiby, bo szkoda. Na razie leży sobie w inventory i czeka na lepsze czasy (czytaj napierśnik przynajmniej).
No może to i jest mały globalik (z cen aukcyjnych wynikałoby, że nie aż taki mały, bo ponoć około 150 PED, ale jeszcze trzeba znaleźć kupca na to), bo wreszcie wypadło coś innego niż pece (pedy) w ilości od kilku do kilkuset, skórki, deseczki, wełna czy farbki. W każdym razie uzupełniłem już w Wiki wpis o tym, co z Combibo mozna pozyskać. A jak tam sobie patrzę, co czasem wypada ze źwierzów, to aż się chce polować...
A tak jak sobie myślałem ostatnio, co jest fajne w PE (bo sporo jest rzeczy niefajnych), to wymysliłem już dlaczego mi się spodobała. Jest to gra i temu chyba nikt nie zaprzeczy. Ale trzeba przyznać, ze wymusza myślenie i planowanie swoich działań jak chyba zadna inna. Tu nie ma miejsca na zwyczajny wygrzew, czyli bieganie i strzelanie do wszystkiego co się rusza. To się akurat MA bardzo chwali.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Kwi 2006, 18:16 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 156
Society: P.L.
Nick w grze: Pawel Zari Zareba
Mala rada srednio doswiadczonego tradera (resellera jak kto woli :P )
wystaw helm na aukcji (koszt 1 ped) najlepiej z BO.
Ceny znajdziesz na:
http://www.pe-player.com/auction/index.php
lub
http://peauction.com/
Moim zdaniem i tak na razie go nie uzyjecie a jest wiele armorkow z podobna ochrona choc ich cen nie znam (mowie o slabszych armorach)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Kwi 2006, 18:59 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
W sumie to coś w tym jest. Przynajmniej będzie na naprawy i uzupełnienie ammo. No zobaczymy. Może się i zapoznam z jeszcze jedną funkcją PE. Zobaczymy, jak to działa i czy będą chętni. A może jakiś sprzęt do miningu by się kupiło... Byłoby co robić w międzyczasie, kiedy nie ma żadnych stad na HUDzie...
Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez Nuadu, 12 Kwi 2006, 12:37, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2006, 08:43 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
A jeśli chodzi o mój sposób na polowanie to :

wyposażenie :
ghost+platingi 2a
fap-50 (szał namiętności), fap-5 (po spełneineiu obowiązku małżeńskiego)
sollomate + amp106 + laserek + alekz
Marber Bravo + bjornir + 2 laserki
valor+determination (na zbyt silne moby, albo wtedy kiedy prawie każdy mob sypie dużo i staram się ich ubić jak najwięcej)

miejsce :
Argoland
CP - fefki
ithaka - troxy (kiedyś - teraz już ich tam nie ma)

taktyka :
wystrzeliwywanie słabych, lurowanie i wyżynanie silnych, unikanie walki z kilkoma mobami naraz (szkoda pancerza),

mam tez pistolecik z TT co z ampem a106 ma genielne eco - jeden mały problem ŻADEN Piiiiiiiii mob nie chce sypać kiedy poluje tym superuber eco Piiiiiiiii pistolecikiem :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2006, 21:19 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Tak na wstępie - uważam, że warto rozpatrywać zawsze zestawy gun+konkretny amp, a nie sztuki "osobno".

Wrzuciłem sobie dane o broniach do arkusza kalkulacyjnego i oglądałem różne zabawki. Do własnych potrzeb wymyśliłem taki, być może interesujący wskaźnik. Podzielę się z Wami moimi arkuszowymi badaniami (ale to nie zastąpi zwykłej zabawy i ganiania za atroxem - albo uciekaniem przed nim :P)

Wskaźnik "przewartościowanie" to stosunek szybkości ranienia(dmg/s) do tego, co przepłacamy za broń (tt+)

Mówi nam:
- jak sensowny jest zakup danej broni (a dokładniej, czy możemy sobie znaleźć coś podobnego jakościowo - co zabija w miarę szybko, a tańszego :)
- jakie są szanse, że w dłuższym okresie broń może zdrożeć ( o ile MA nie wypuści kolejnych kilkuset "na rynek" - bo to jest nieprzewidywalne)

Generalnie - jak widzimy dosyć wysoki wskaźnik, to warto broń dokładniej pooglądać.
Jak jest niski - to znaczy, że albo broń jest zbyt droga (+tt) w stosunku do możliwości ranienia, albo jest wyjątkowo słaba "ogólnie". Porówniania mają sens przy nieco większych wartościach tt+

Ostatnio edytowany przez abyss, 06 Kwi 2006, 23:41, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2006, 21:58 
ja odrazu walne posta ze v1 zwykle jest znacznie za drogie jesli chodzi o jej mozliwosci (dawniej 600ped za sztuke, teraz koło 1600-2k....bez jaj) ale cóż za fajną cool rzecz bo to fajne sie płaci niestety też w virtualu:( za tą cene masz madoxsa4+dante i kase na ammo:P

Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2006, 08:15 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
abys chyba w realu mamy podobne zajęcia :lol:
generalnie co do porównywania dmg/sec z nadpłatą powyżej tt to mam 2 małe "ale" :
1. jeśli już to porównaj o ile większy dmg/sec jest na danej broni niz na opalo (dmg broni -dmg opalo) z nadwyżką ponad TT, bo płacisz własnie za tą nadwyżkę.
2. co z itemami (L) ? jak chcesz je porównać z "odnawialnymi".
pozdorwienia z centrum obliczania ciężkich strat oddział Warszawa

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2006, 13:02 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Hehehe :)

Ze statystyką/zestawieniami/sprzedażą mialem do czynienia zawodowo parę lat - ale zdecydowanie wolę robić co innego, na czym się lepiej znam - to znaczy fotografowanie ładnych lasek i projektowanie graficzne = reklama :) (co nie zmienia faktu, że nadal mam pojęcie o analizach sprzedażowych, marketingu i praktycznej stronie wydawania pieniędzy na reklamę + elektronika, telekomunikacja :) )

No ale to nie na temat - więc wracając do meritum:

ad 1. Z jakiego powodu właśnie Opalo - a nie np. jakiś pistolet albo sztylet?
Myślę, że wskaźnik jest dosyć dobry, ale i tak jest wart tylko do wzięcia broni "pod lupę" - bo np. MK II ma bardzo dobry wskaźnik (czyli jest rewelacyjny do walki i skilowania - w tanim zestawie ze A-105) - ale zdecydowanie nie można liczyć na zarobek przy zakupie tej broni, bo jest jej na rynku wielka masa i ceny raczej nie pójdą w górę.

ad2. Nie wiem - nie biorę takich w ogóle pod uwagę. Analizy robiłem na własne potrzeby - a nie na sprzedaż - a podzieliłem się informacjami, bo taką miałem ochotę. Zresztą z analizy odpadło bardzo dużo różnch broni /drogich lub mało popularnych zazwyczaj/ ze względu na braki w informacjach w pe-wiki.
W zasadzie, żeby liczyć ich opłacalnośc, to trzeba by brać ich pełna wartość tt+(to co ponad tt) do liczenia decay'u i ekonomiki.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Kwi 2006, 23:22 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
abyss napisał(a):
ale zdecydowanie nie można liczyć na zarobek przy zakupie tej broni, bo jest jej na rynku wielka masa i ceny raczej nie pójdą w górę

Chodzi o MK II dla przypomnienia.. chcialem tylko napisać ze ja swoją mkusie kupiłem za tt+10 czy +15, pare miesiecy potem zdrożała do tt+100 i wiecej.. więc nigdy nie wiadomo czym nas MA zaskoczy ;) To tak zebyście nie byli zbyt pewni swoich statystyk ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Kwi 2006, 07:50 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
"Święta" racja :)
Jak napisalem one służą raczej do zwrócenia uwagi na item, a nie do podejmowania decyzji za nas. Trzeba mieć zwyczajnie czuja albo inaczej mówiąc trochę szczęścia :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Kwi 2006, 18:42 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 115
Society: RED LEGION CADETS
Moje polowanka:
zbroja - Ghost
broń - Opalo + A104, Mk2, czasami Ewe ep 40
apteczka - Fap 50 ale i jak można to Fap 5
Moje rundki to pełny amp 104 + 6k ammo, 100 ped ammo Mk2 lub Ewe40
Rundki różnie czasami jedna ale nieraz zdarzy się trzy bądź cztery
Miejsca i moby - kocham atraxy ubijać wraz z beryclami w przystnku na e od jashon (szczególnie polecam)
Allo w limardian, czasami argo w twin
Co do skuteczności to nie mam się jak wypowiedzieć, u mnie jest tak że nieraz ładnie sypie lootami lecz niezawsze dobija na "0". Często mi się zdarzy tak że dostaje jakieś itemki cenniejsze a looty piniężne prawie 0. Co do globali to nie moja dyscyplina, lecz kto wie może kiedyś :twisted:

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości

Panel
Skocz do: