Odpowiedz
Autor Wiadomość
PostWysÅ‚any: 06 Gru 2005, 10:51 
Witam! Wczoraj coś niedobrego stało się z moim monitorem, dlatego jestem zmuszony na ziałanie na komputerze podłączonym do TV. I tu nasówa się moje pierwsze pytanie...

czy da się grać w PE na komputerze podłączonym pod TV??

...mam kartę graficzną GeFirce2 i po próbie uruchomienia PE wyskakuje mi komunikat:

Display initialization error

Renderer creation error: Could not find 32-bit or 16-bit display mode.

...a co dziwne w ustawieniach karty graficznej jest ustawione 800x600 przy 32-bitowej palecie.

korzysttam z podstawowych narzędzi nVidii, może jakiś programik mi z tym pomoże?

z góry dziękuję i mam nadzieję, że komuś wpadnie do głowy pomysł, który pomoże mi rozwiązać problem.

ps. np. GTA działa bez problemu.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Gru 2005, 12:51 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
Society: Poltropia
Hej :)

Niestety nie pocieszę Cię. PE wymaga rozdzielczości 1024/768. Standardowy TV ma 640/480 (są dostępne TV wysokiej rozdzielczości ale chyba nie u nas). W momencie przerzucania sygnału na TV karta przechodzi w tryb jego rozdzielczości. Na laptopie kiedyś oszukałem go ... ale widziałem tylko kawałek pulpitu ;).

Na pocieszenie - są niezłe promocje świąteczne więc może czas nabyć nowego niszczyciela oczu ;)

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Gru 2005, 12:52 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
PE wymusza dzialanie w rozdzielczosci 1024x768 - jesli twoja karta graficzna nie potrafi takiej wygenerowac na TV lub TV takiej obsluzyc (a chyba malo ktory taki obraz wyswietli) - to nic nie poradzisz.

Skubany, byl szybszy :)

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 06 Gru 2005, 12:59 
dzięki Panowie...w takim razie będe musiał rozejżeć się za nowym monitorkiem :(... chociaż przykro będzie się ze starym rozstać bo moje oczy były już do niego bardzo przyzwyczajone :(.

[ Dodano: Wto 06 Gru, 2005 ]
no i udało się uruchomić PE na TV dzięki IvoL z EF... podłączyłem niedziałający monitor pod komputer razem z TV, ustawiłem obraz na "clone" i działa :D...niestety całość nie mieści się na ekranie telewizora i muszę ustawiać sobie myszką część którą chcę widzieć, ale to lepsze niż nic :)...dzięki temu będę miał troszkę czasu na skręcenie jakiegoś sensownego monitorka :).

Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Gru 2005, 17:17 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
może na octagon wyskoczymy? :D

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości

Panel
Skocz do: