Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 09:28 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
HP: 155
Society: *****
Nick w grze: Aster Marchant WhiteMoon
Admin Edit: Pozwolilem sobie przetlumaczyc zawartosc nowego VU i troszke namieszac w tym poscie.

VU 7.8 Content list

PROJECT ENTROPIA VERSION UPDATE 7.8
2005-11-23

Taming

Pierwszy etap oswajania zwierzat zostal wprowadzony. Mozna oswajac niektore ze zwierzat Calypso. Aby oswoic zwierzaka trzeba zlamac jego wolna wole i zmusic do poddania sie twojej woli. Do tego celu sluzy Whip. Wszystkie oswajalne zwierzeta maja trzy paski stanu: poziom respektu, wolnej woli i zycia. Kiedy poziom zycia i wolnej woli jest niski a respekt wysoki mozna sprobowac oswoic zwierze wybierajac "tame animal" z action book.
Jesli zwierze zostanie uderzone lub trafione z innej broni niz bat przed oswojeniem - musi sie zregenerowac zanim znow bedzie mozna sprobowac oswajania.

Karmienie zwierzat i zaufanie

Kiedy juz sie uda oswoic zwierze bedzie ono glodne i trzeba bedzie je nakarmic Nutrio Bars. Karmienie odbywa sie poprzez "przeciagniecie" batona na zwierze i upuszczenie. Nastepnie trzeba zadbac o zaufanie - wzrasta ono kiedy potrakuje sie zwierze odpowiednim narzedziem (szczotkowanie ??)

Doswiadczenie zwierzaka i jego "wydajnosc".

Gdy zwierze nie bedzie juz glodne, jego zaufanie bedzie wysokie mozna sprobowac wydawac mu polecenia. Polecenia dla zwierzat sa zawarte w action book w zakladce "Pet". Poprzez wykonywanie polecen zwierze zyskuje doswiadczenie - im wieksze doswiadczenie tym wiecej polecan mozna wydawac.
Nalezy pamietac aby dbac o zwierze (takie entropiowe tamagotchi ;) ) - traktowac odpowiednio i regularnie karmic. Glodne i zaniedbane traci zaufanie, energie i doswiadczenie.
W pierwszym etapie poziom zwierzat jest ustawiony na maksimum 3 - wyzsze poziomy pojawia sie w nastepnych VU.

Stajnie

Jesli nie chce sie ciagac zwierzaka ze soba, chce sie wylogowac na dluzej - nalezy go zostawic w stajni. aby to zrobic nalezy odnalezc stajennego (stable keeper) na zewnatrz miasta, podejsc do niego i wybrac "stable" z action book. Kiedy zwierze sie zostawi w stajni - otrzyma sie pokwitowanie (pet deed). Aby odebraz zwierze nalezy podejsc do stajennego i aktywowac kwit (pet deed).
Jesli nie zostawi sie zwierzaka w stajni (opusci lub wyloguje na dluzej niz 10 minut) - automatycznie trafi on do stajni (nie bedzie hycli na Calypso ;) ) Jesli tak sie stanie - zwierze straci zaufanie, doswiadczenie i energie. Kiedy energia i doswiadczenie spadna do 0 - zwierzak umrze.
Jesli zwierze w stajni nie bedzie dokarmiane - rowniez bedzie tracic zaufanie, energie i doswiadczenie.
Pet deed mozna upuscic na ziemie, sprzedac innemu graczowi - nie mozna jednak wystawic na aukcje.

Smierc zwierzecia

Oswojone zwierze jest w tej chwili nie do zabicia (prawdopodobnie poza wymienionymi wyzej przypadkami?). Ulegnie to zmianie w przyszlych VU.

Dodano nowy skill: Animal Lore

Dodano nowe czynnosci do action book
(zwiazane ze zwierzetami i oswajaniem).

Dodano objasnienia do statystyk narzedzi
opisujace dokladniej parametry

Zmiany w aukcji
Niektore kategorie zostaly podzielone na bardziej szczegolowe, np enmaters i skill implanty

Zmiany w zbrojach seri [L]imited
Zbroje i dodatki [L] daja pelna ochrone tak dlugo jak sa zdatne do uzycia.

Naprawiona winda
Winda w Omegaton Beta Complex zostala naprawiona (wczesniej nie bylo dostepu do 9go pietra)

Zmiany w krajobrazie
Wiecej obiektow i poprawienie krajobrazu.

Zliczanie przedmiotow w posiadlosciach
Przedmioty sa teraz zliczane prawidlowo.

Nowe hangary na Treasure Island

Nowe blueprinty dla narzedzi i broni
-sluzace do oswajania oraz baciki.

Zmiany przy zakładaniu plate'ow na zbroje
Plate'y nalezy najpierw pozakladac na zbroje a dopiero pozniej ja ubierac.

Orginalny post ponizej:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wracam właśnie z polowania więc kilka uwag:

To czego najbardziej się obawiałam: OPALO NIE ZOSTAŁO ZMIENIONE :)

Polowałam na argo (6k amo, opalo+a106 = 110 argo do piachu)

* Decay armoru (rascal) dokładnie taki sam jak w PRZEDOSTATNIM VU (7.6) czyli wyższy niz w vu 7.7 (o jakies 30%) - moim zdaniem to już tak zostanie (w vu 7.7 było chore że ghost i neme mialo ten sam decay w polowaniu na atroxy ...)
* Parametry broni bez zmian
* parametry laserów/scopów bez zmian (niemniej zwracam uwagę że w vu 7.7 po cichu podniesli decay 25 razy - np abrera z 0.002 pec do 0.046 pec za strzał ...)
* Stopa zwrotu z polowania: 60% (uwzględniając iron po 125% i fwool po 105%) - w vu 7.7 nie miałam ani razu tak złego wyniku.

(Update: na kolejnej wycieczce na argo wpadło mi prawie 800 ped z hofa ... więc sama nie wiem co o lootach myśleć ... moze jednak tak źle nie jest)

W Twin właśnie trwa prezentacja wytresowanego exo old alpha i daikiby guardiana (tańczy na tylnych łapach ...) - z tego co słyszę żrą strasznie dużo nutrio .... 200 aby zacząć tresować, 10 aby oprzezyc przez dobę (DaveJ twierdzi ze spalają 1 nutrio na godzinę).

Za 10 pec nikt nie chce nutrio sprzedawac ... więc cena już jest ciekawa ...

Ostatnio edytowany przez aster 23 Lis 2005, 14:42, edytowano w sumie 9 razy

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 10:10 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 158
Society: Poltropia
i znowu wzieli wszystkich z zaskoczenia :) na poczatku tylko info o maintance a tu bah i VU :)

miejmy tylko nadzieje ze nie dobrali sie do broni L :) zato mogli zmienic opalo bo ubery zamiast polowac normalnie zasuwaly z tym :lol: mysle ze najlepiej by było jakby na te poczatkowe bronie posadzili max limit w skilach np powyzej 2k nie mozna z tego korzystac.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 10:29 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Society: Red Legion
Jeez. A co Ci przeszkadza, że polują używając Opalo? Jeśli chcą - ich sprawa, ale silniejszych mobów z tego nie ustrzelą. :lol:
2k limit? I jak to wytłumaczysz? Jestem tak dobry, że...zapomniałem jak się strzela z tej podstawowej broni. :lol:
Cytuj:
The trust will increase when you brush it (the animal) with the appropriate tool.

Ciekawe czy szczota będzie droższa niż mk2? Mam nadzieję, że będzie łatwo dostępna.
Cytuj:
When the pet is no longer hungry and its trust is high enough, you can try to get it to perform actions (e.g. Greet or Impress). These actions are shown in the Action book under the "Pet" tab. By performing actions, the pet will gain experience. For each level of experience the pet gains, more and more actions will become available.

Czyli na początku będzie słabiutko - mało przydatne akcje będzie stworek mógł wykonać. Mam nadzieję, że akcja attack pojawi się dość szybko.

Jedną z ważniejszych opcji będzie oswajanie zwierząt na potrzeby sweaterów (jeśli wogóle będzie można sweatować oswojone zwierzątko), co powinno znacznie obniżyć koszta ME (mam nadzieję :wink: ).

Profil Offline
PostWysłany: 23 Lis 2005, 10:40 
Czy ktos juz wie jakie mobki bedzie mozna miec??

PostWysłany: 23 Lis 2005, 11:26 
(TRESC USUNIETA PRZEZ AUTORA)

Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 20:40, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 11:40 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
VU! :D

Taming! :D (tylko drogo to bedzie kosztowalo chyba :/) Ech trzeba bylo skupowac owoce, a teraz to tylko czekac az pojda w gore ;)

Co sie czepiace opalo? :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 11:51 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
z tego co widze armorki maja wiekszy decay ;) znowu :D :(

Profil Offline
PostWysłany: 23 Lis 2005, 11:55 
jak wam poszlo sciaganie tego?? bo u mnie sie po prostu nie chce i nie wiem czemu :(

Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 11:56 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
XII napisał(a):
z tego co widze armorki maja wiekszy decay ;) znowu :D :(

Ktoś już o tym wspominał na EP forum. Mają większy tak jak przed 7.7, czy występuje mega decay (który został uznany za buga), jak zaraz po 7.7?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 12:05 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
U mnie tez sie nie ciagnie praktycznie - zassa pe.exe do polowy, zrywa, zaczyna na nowo i tak do ... :evil:
Pewnie musze podziekowac providerowi ktory mi pieknie net skopal juz miesiac temu :(

A VU wyglada naprawde ciekawie :) Nie moge sie doczekac testow (a mialem nosa, ze wczoraj za bacik sie zabralem).
Mam nadzijeje, ze decay armorow to chwilowe zawirowanie...
I prosba do XII - nie wystawiaj jeszcze dzis ankiety w stylu "czy podoba ci sie VU z opcja - odchodze z gry" ;) :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 13:54 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny
Nick w grze: Shein
siemka

lol niezle:) ale wyskoczyli z tym UV, teraz dopiero MA dowaliło z zwierzakami:) ciekawe co z tego wyjdze;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 14:11 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2005
z gowien tez sie da robic ten nutrio? :D bo mam ich calkiem duzo :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 14:18 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 96
Nie, tylko z owoców i sweet stuff, z "gównien" robi się "nawóz" ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 14:29 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
E tam jak nie da rady się bić tymi zwierzakami to wiele osób z tego nie skorzysta. Tak ogólnie dla mnie to same złe wiadomości bo decay armora większy ;/

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 15:03 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
woooo ale nas zaskoczyli ;) MA odwaliło kawał dobrej roboty :)
może loot0y się poprawiły :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 15:07 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 158
MarO napisał(a):
woooo ale nas zaskoczyli ;) MA odwaliło kawał dobrej roboty :)
może loot0y się poprawiły :)

no jak narazie są " bardzo dobre " po kilku k ammo masz kilka ped lota :P miejmy nadzieje ze to sie szybko zmieni bo sie nie da sensownie polować

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 15:09 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 186
Nick w grze: www.project-ion.pl
No nareszcie można zwierzaki oswajać ,na to czekałem ,hehe założę swoją farmę i będę mleko sprzedawał :]

[ Dodano: Sro 23 Lis, 2005 15:38 ]
Właśnie zalogowałem się w grze i muszę przyznać że są teraz straszne lagi ,wogóle nie da się poruszać ,nie wiem czy tylko ja mam taki problem czy inni też go mają bo eśli tak to MA niech to szybko naprawi:[

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 16:47 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
szczotki będą crafcone, więc to kwestia czasu, aż ceny spadną

a owoce to trzeba było skupować od conajmniej kilkunastu tygodni, a nie teraz ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 17:29 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
No,weszlam,i szybko polecialam zarobic 45 pedow na Nutrio Bars :P
Mysle,ze taming bedzie sie cieszyl popularnoscia przez ktortki czaas (przynajmniej na razie,bo jest malo opcji interakcji ze zwierzakiem).Juz teraz widac ludzi,ktorym taming sie znudzil i sprzedaja oswojone moby..
Pozostaje ylko czekac,az MA wporwadzi opcje ''ataku'' itd.. :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 18:19 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
VU pobrałem błyskawicznie bez problemów ... zaraz zaczne testować nowości ... zapowiada się ciekawie. GRATZ MA ! 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 19:16 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 69
Society: RED LEGION CADETS :>
Nick w grze: Sebek From Poland
Heh, a co z obiecywanym od daaawna event system? pewnie w 8.0 :P

VU jest ok, nic szczególnego

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 19:39 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Mydlą oczy jakimiś zwierzaczkami,pierdołami a potajemnie znowu bawią się statsami itemów :?
Coraz więkrzy lag w najbardziej uczęstrzanych miasteczkach,mogli to przewidzieć co się stanie jak jeden z drugim przyjdzie z petem i jakoś to usprawnić.
Widać ,że idą w strone Ameryki.Przykładem są znaki informujące gdzie jest stajnia,coś lekko zadużo ich(może tylko tak na początku aż ludzie zapamiętają drogę).
Dźwięk critical hita faktycznie brzmi jak dzięk critical errora z windowsa heh.
Jak kogoś rajcuje klepanie bacikiem mobka pewnie jest zachwycony,mnie to jednak nie bawi i jestem zawiedziony tym vu(lagi,statsy).
Zobaczymy co przyniosą poprawki.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 19:43 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 91
Society: -
Nick w grze: Lovely
A mnie od pół godziny pobiera CLDLLPatcher.exe ;(
Nie ma tego update na ftp, a szkoda bo z ftp'a leci mi po 300k/s - przez instalatora 0.2 w porywach.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 19:48 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Nick w grze: Ar predus Ku
a co namieszali w statsach itemow ? :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 19:48 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
ale zależy od serwa z jakiego ssasz :)

zmienili decay, teraz jest taki sam jak 2 updaty wcześniej.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 20:07 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
A ceny leeca jak szalone,owoce bez wiekszego problemu za 10 pec each mozna sprzedac luib drozej,wszyscy szaleja,bo chca meic swojego zwierzaczka.. :?
Nie iwem,co oni w tym widza :P
Jestem torche wkurzona tym,ze sie pospieszylam ze sprzedaza i z 400 ped mi przeszlo kolo nosa echch..
Ludzie,opamietajcie sie - co z tego ze daikiba moze zatanczyc..

A wracajac do tematu - vu calkiem ciekawe,tylko te skoki cen :roll:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 20:15 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
LOL
selling nutrio bar 1 ped each!!!!!!!!! got plenty of them !!!!! :)

A co do decayu to juz zglosilem support case z pytaniem co to ma znaczyc. dam znac niebawem co odpisali jesli beda tacy szybcy jak ostatnio.

ehhhh jestem w delegacji i na VU zerkne moze za tydzien :(
milego grania ...
Dziekuje i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 20:30 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Jeśli komuś to umknęło - pojawiły się pierwsze billboardy (nie reklamujące firm Calypso :wink: ).

Jedną można podziwiać w Jason Center:

Image
:cojest?:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 20:34 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
... jak tak mają wyglądać bilbordy to widać, ile wkładają pracy w to...

do breloków nie dawali takich bilbordów...

widać, że kase chcą

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 21:31 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
lol jaki billboard gl MA co za szajs

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 21:58 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 186
Nick w grze: www.project-ion.pl
No nieźle podskoczyła cena owoców ,w tej chwili chodzą po 5 pec ,ciekawe ile jeszcze cena wzrośnie :]

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 22:51 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
Hej :)

Podskoczyła cena bo jak wynikło z mojej rozmowy z SIBUK, zwierzątko jakie ćwiczył nie chciało nic zrobić bez 300 batoników!!! Poniżej screany:

Image

Image

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 22:53 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Skąd można zassać VU 7.8? Przez ten ich instalator to przecież mi tydzień zejdzie - a na ftp'a nie wystawili :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 23:12 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
lovely napisał(a):
Skąd można zassać VU 7.8? Przez ten ich instalator to przecież mi tydzień zejdzie - a na ftp'a nie wystawili :(

Sprobuj tego sposobu.
U mnie po 9 godzinach meczarni to pomoglo - powoli ale zassalem.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2005, 06:08 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
Ja też spotkałem uberka Woodiego i trenował exaka, śmiesznie wyszło bo to było koło troy na wyspie na W od tp i nie miał jak go przyprowadzić do obory, bidak by mu utonął, co wiecej szkoda mu go było bo wpakował w niego 400 batonów, z krótkiej rozmowy wynikało że godzinką skillowania dała 12 lvl treningu animalów, załączam fotkę:

Image

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2005, 09:00 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
ateush napisał(a):
Sprobuj tego sposobu.
U mnie po 9 godzinach meczarni to pomoglo - powoli ale zassalem.

Ja nie mam problemu z łaczem jako takim - instalka PE z \ftp.project-entropia.com zasysała mi się z prędkością ok. 300-400 kB/s. Jedynie jak coś ma się ściagnąć przez ten ich loader mam problemy.
Zassałem w końcu to update, ale trwało to dłużej niż ściaganie całego EP :) Niestety nie zalogowałem się, bo było już po 1 w nocy a na 7 do roboty :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2005, 09:56 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
ja tam problemu z tym nie miałe sciagało mi sie 3 minuty:)

ale zato w grze lagi jak cholera:)

a co do owoców to juz wczoraj ok 21 były po 10 pec:)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2005, 11:08 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Sądząc po wypowiedziach w tym temacie oraz testach jakie wczoraj przeprowadzał Mściciel, decay armorów jest bugiem występującym tylko w określonych przypadkach (niektórzy gracze, niektóre pancerze). Piszcie do supportu jeśli ucierpieliście z tego powodu.

Cytuj:
Ja nie mam problemu z łaczem jako takim - instalka PE z \ftp.project-entropia.com zasysała mi się z prędkością ok. 300-400 kB/s. Jedynie jak coś ma się ściagnąć przez ten ich loader mam problemy.
Zassałem w końcu to update, ale trwało to dłużej niż ściaganie całego EP Niestety nie zalogowałem się, bo było już po 1 w nocy a na 7 do roboty

Występuje chyba u Ciebie ten sam problem, jaki pewien czas temu miałem ja i kilku innych użytkowników chello. Wolny transfer, po tym jak konsultowałem to z providerem, wynikał z utraty danych, następującej gdzieś na łączach. Był kiedyś temat pomocy na forum jak temu zaradzić. Należało ściągnąć ten programik i po jego uruchomieniu zminenić wartość z 1500 na 500. Powinno pomóc.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2005, 12:13 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
czasami warto skontaktować się z providerem, a nie tylko winić MA

niedawno miałem spory problem z wbiciem siędo PE
zadzwoniłem na infolinię tpsa i trochę ich pomęczyłem natrętnymi pytaniami,
(jeden koleś kazał mi jave zupdatować lol)
generalnie stwierdzili, że nie widzą, żadnych problemów, ale po telefonie jakimś cudem problem zniknoł :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2005, 12:30 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Jeśli ze wszystkich stron i serwisów tylko ściagnie poprzez sofcik MA wlecze się niemiłosiernie, to nie podejrzewam tutaj providera.
Nie mam jakichś wynalazków typu Chello z ograniczeniami pasma, GB/mies itd. tylko porzadny Ethernet na światłowodzie ;)
Myślę, że MA powinno równocześnie wystawiać update na ftp a jeszcze lepiej w postaci linka BitTorrenta. Odciążyliby sobie łącza a szybkość rozejścia się byłaby bardzo duża.

coover: przecież to jest SOA#1 :) Sam tak wszystkim klientom mówię ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2005, 12:48 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Heh - tak samo myslalem, jak ty - nie mam innych problemow z netem.
Sceptycznie do tego podszedlem - ale zrobilem i sie udalo sciagnac (a nie mam chello).
Ten problem i sposob na niego dotyczy nie tylko polskich providerow - na anglojezycznych
forach tez go polecaja w przypadku problemow z zassaniem przez instalator gry.
Warlock - wlasnie ten temat podalem w poprzednim poscie :)

Pozniej pozamiatam w tym temacie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2005, 13:45 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 128
Society: P.L.
Nick w grze: Max
Pierwszy raz mam coś takiego. Po ściągnięciu update pojawia się komunikat, że nie można połączyć się z serwerem. Skasowałem Pe.exe-nic, wykasowałem cały katalog-nic, zrobiłem uninstal i sciągnełem instalera i dalej to samo. Zrestartowałem Router, aby zmienić adres IP i też guzik. Ad-Aware chodzi jak złoto, System Works też nie śpi. Ki diabeł? czy TP SA uwzieła się na mnie? bo od kilku dni miałem kłopot z zalogowaniem się koło godz 20?
Przecież nie przeniosę się do pracy na stałe, bo tu wszystko poszło bez problemów jak zwykle. :)
Poomocy!

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2005, 15:22 
Green
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 112
Society: Freelancer :P
lovely napisał(a):
Myślę, że MA powinno równocześnie wystawiać update na ftp a jeszcze lepiej w postaci linka BitTorrenta. Odciążyliby sobie łącza a szybkość rozejścia się byłaby bardzo duża.

pomysl ile by krazylo po torrencie wersji z keylogerem ;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2005, 15:25 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
HELLutek napisał(a):
pomysl ile by krazylo po torrencie wersji z keylogerem ;p

Wystarczy jedna wersja od MA wraz z sumą kontrolną i nie ma problemu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2005, 15:41 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
lovely, u mnie działa ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2005, 18:22 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 128
Society: P.L.
Nick w grze: Max
Soory, stary a .... . Coś mi się rozjechało w Norton Firewollu ;(, jak wyłączyłem to poszło. Jeszcze raz: trzeba pamiętać o zainstalowanym firewollu oraz windosowskim. Odbiję na Aggo.
:)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2005, 18:53 
Mediocre
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 98
Znowu jakiś update...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2005, 19:11 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 100
Society: PEDirectory
Nick w grze: Dobra Rada
No nie...
billboardy krokiem w stronę Ameryki, a tamagochi w stronę Japoni. Przez moby wokół miast lagi potworne.
Lepiej niechby rolnictwo wprowadzili - przynajmniej roślinki na polu nie będą tak łączy obciążały :?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2005, 22:32 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 121
Society: Red Legion Cadet
Nick w grze: Ranger's
amjb napisał(a):
No nie...
billboardy krokiem w stronę Ameryki, a tamagochi w stronę Japoni. Przez moby wokół miast lagi potworne.
Lepiej niechby rolnictwo wprowadzili - przynajmniej roślinki na polu nie będą tak łączy obciążały :?

Nawóz jest wiec kto wie czy i rolnictwo sie nie pojawi, plantacje owoców. :wink:
Hmm macie się czym zachwycać ja kilka miesięcy temu "wytresowałem" zwierzaka który pomagał w polowaniu i do tego potrafił mówić :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2005, 22:47 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
ech....
kombinowałem z tym MTU i nie pomaga. Sprawdziłem też, ze ClientLoader ściaga ten update z.... ftp.project-entropia.com czyli dokładnie z tego samego serwera z którego ściagałem instalkę normalnie - czytaj 'normalnego klienta ftp' i szło jak burza. Ot, taka ciekawostka - IMHO powinni napisać nawego loadera ;)
ps: O VU 7.8 wypowiem się, jak go w końcu ściagnę, bo dziś chyba jakiś mikroupdate jest - wczoraj niby wszystko się zassało, a dziś chce pe.exe znowu zasysać - zapewne jakiś spory bug poprawiali w szybkim tempie.

ps: zaczynam się zniechęcać. Nie do grania, ale jeśli trzeci dzień nie mogę zassać niczego przez ten ich badziewny loader, a na ftp ie wystawiają najnowszej instalki, to powoli przechodzi mi ochota na PE.
Przecież to jest śmieszne - nie umieć napisać programu, który wznawia transfer od momentu przerwania a nie zaczynać od początku. Nie chcę myśleć jakie bluzgi lecą jak ktoś zasysa jeden z tych wielkich plików i pod koniec coś mu się dzieje... :(

ps2: hehe - chyba moje marudzenie podziałało i w końcu udało się powoli zassać najnowszego exe. Idę possać conieco ;)

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 29 gości

Panel
Skocz do: