Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2006, 14:15 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 0
Nick w grze: Simanth
Kilka dni temu wywaliło mnie z PE , co czasami się zdarzało więc niby nic nadzwyczajengo, ale...
po chwili chciałem się zalogować ponownie a tu klops... nie da rady...
jedyne co dało się uzyskać to albo screen, który zamieszczam poniżej

Image

albo komunikat, że "avatar already logged on".... napisałem do supportu, czekałem na odpowiedź a w międzyczasie podpowiedziano mi (Aster - 8) ) żeby "przeinstalować" co nieco...
Nie mogąc się doczekać odpowiedzi od supportu - wywaliłem PE z kompa, ściągnąłem na nowo (ufff...... musiałem czekać 3 godziny na całość) i po instalacji chodziło jak trzeba...
Po tej zabawie, otrzymałem info od supportu, w którym piszą, że "obserwują, że po zgłoszonym problemie odnotowali moje poprawne logowanie w PE, więc życzą powodzenia i cieszą się z rozwiązania problemu" - a niech ich... wolne żerty
Było wszystko "oki" aż do dzisiaj, gdy cała historia z logowaniem się powtórzyła...
Sam nie wiem o co chodzi.. kompa zeskanowałem antywirem, i PestPatrol'em i jakby jest czysto... a logowanie padło...
Czy ktoÅ› wie w czym rzecz?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2006, 14:35 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
Society: Poltropia
Hej :)

Jedyny problem jaki widzÄ™ to system operacyjny ... PE wymaga chyba XP.

Pozdrawiam,

PioHaw

P.S.

Swego czasu często miałem tego typu przygody ... ale mi sprzęt nie wyrabiał wtedy.

P.H.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2006, 14:43 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
PioHaw napisał(a):
Jedyny problem jaki widzÄ™ to system operacyjny ... PE wymaga chyba XP.

"The PC you use to run Project Entropia must meet these requirements:
-Windows 2000 or Windows XP"

Więc nie to.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2006, 16:23 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Przeciez to normalna sytuacja, wywali Cie z PE (np. ctd) to pojawia sie taki o to komunikat zebys wyslal do nich raport. Twoj avatar jest ciagle w PE wiec trzeba troche poczekac!! (a nie reinstalowac i pisac do supportu) Wystarczy tak jak tam pisze!! czytac.. eh.. z 1 minute lub 2 poczekac i zalogowac sie.

Ja ostatnio mialem sytacje ze sie logowalem i a tu zwis CL i nic sie nie dalo zrobic (program nieodpowiada), restart nawet nie pomogł ale poczekalem troszke i sie udalo :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2006, 16:46 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Nie dokladnie to - ale moze byc cos z systemem.
Windy maja to do siebie, ze po pewnym czasie sie sypia, pojawiaja sie klopoty ze sterownikami -moze reinstalacja directx pomoze?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2006, 20:10 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
dokup ram i bedzie ok ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2006, 23:34 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Nick w grze: Simanth
Dzięki za podpowiedzi i dobre chęci 8)
ale spieszę z wyjaśnieniami co do niektórych koleżeńskich sugestii:

1. faktycznie PE wymaga do pracy systemu 200o lub XP - jak wynika z załączonego obrazka w moim poscie - mam jeden z nich :) czyli 2000

2. Posse sugeruje, że to normalne - wywaliło mnie - trzeba trochę poczekać i spokojnie zalogować się po niedługim czasie - nie wcześniej jednak niż po 1-2 minutach...
...no moje cierpliwe czekanie trwało 5 godzin i efekt tego czekania był nadal taki sam jak naskrobałem w poscie - albo jeden albo drugi komunikat... to nie rozwiązało sprawy :cry:

3. Ateush sugeruje, że to ma związek z coraz bardziej gmatwającym się systemem.
I chyba jestem najbliższy tej opinii. Jednak wizja reinstalacji całego kompa wcale mnie nie cieszy :cry:

4. Coover radzi dokupić RAM'u.... uff ... mam 1Giga... jesli nie odpalam nic poza antywirem i firewall'em to PE powinno chodzić bez kłopotu na tej pamięci... to chyba nie to.... :?

....zaradczo - wywaliłem PE z kompa - ściągnąłem na nowo i zaraz spróbuję odpalić...
ale do supportu już nie pisałem... po co ktoś ma się fatygować i zamartwiać , jeśli i tak pewnie nie ma zielonego pojęcia o czym mowa.... :lol:

Jeśli znajdę jasny powód tego co się stało - dam znać :)

I dzięki za reakcję na post :)

Pozdrawiam

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości

Panel
Skocz do: