Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Maj 2005, 11:18 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Nick w grze: Prayer
Po ostatnim updacie mam taki problem, że w client loaderze mój codec status nie jest zaznaczony "green" tylko właśnie na żółto i pisze koło nieg owarning. Wszystko niby działa ok, ale wkurza mnie to trochę, zainstalowałem to co mi kazali, ale nadal nie mogę tego ustawić. Na stronie MA jest napisane:

This means that the preferred codec is installed, but not activated. To activate this codec, open the Control Panel and navigate to: "Device Manager/Sound, video and game controllers/Audio Codecs".
Select the "Properties" pane, and you should find the codec listed as "Fraunhofer IIS MPEG Layer-3 Codec (advanced)" or in some cases "l3codeca". Double-click the entry to edit its properties and Select "Use this audio codec".

No właśnie, w panelu sterowania w dźwięku pamiętam że było coś takiego, ale na win 98 i me, ktoś mi może powiedzieć jak do jasnej anielki mam to ustawić pod windowsem xp?

Z góry dzięki

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Maj 2005, 12:18 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 96
Normalnie to powinieneś mieć go włączonego bez pytania... ale...

panel sterownia -> system -> sprzęt -> menadżer urządzeń -> kontrolery dźwięku, wideo i gier -> kodery dekodery audio

Tam masz listę kodeków, wybierasz mpeg layer-3 i własciwości -> użyj tego kodera-dekodera audio...

i już.

Ostatnio edytowany przez Garth, 09 Maj 2005, 20:06, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Maj 2005, 13:30 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Wszystko jest ok, włączony i działa, ale cały czas to samo info w loaderze mi się wyświetla ;/

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Maj 2005, 13:38 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 69
Society: RED LEGION CADETS :>
Nick w grze: Sebek From Poland
a może masz jakąś starą wersje? wgraj all playera i naciśnij live update ściaga wszystkie codeki ( mi działa wszystko i mam ok przy codekach )

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Maj 2005, 14:05 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
jak starą jak dzisiaj ściągałem ;/

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Maj 2005, 17:11 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 105
Society: Outisiders PL
Nick w grze: Kaizer Dogi Doggy
Może sróbuj codec-paka zainstalowac ja mam "klite codec pack 2.35 full i wszystko jest ok.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Maj 2005, 22:34 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Wszystko to mam poinstalowane, po prostu client loader pe jakimś cudem nie wykrywa zainstalowanych na moim systemie kodeków. Ech jak zawsze szwedzi coś spieprzyli.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lip 2005, 22:34 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 69
Society: RED LEGION CADETS :>
Nick w grze: Sebek From Poland
po zainstalowaniu windows SP 1 codec status mam na OK :) bez wgrywania codeców i nawet sterowników do karty graficznej tak samo Direxa :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lip 2005, 05:10 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: RED LEGION
Nick w grze: ASTAROTH KWICOL de'Beliar
A mi sterowniki ATI dopiero wykrył jak zainstalowalem je na dysku C.
Wcześniej instalowalem z 5 razy chyba na innych i nic.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lip 2005, 10:17 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
Pomimo ze mam jakiś śmieszny warning wrrrr w loaderze odnośnie grafy zupełnie się tym nie przejmuje (a powinienem?), gra działa mi bardzo sprawnie i nic nie mogę zarzucić, w ogóle to jak czytam o niektórych problemach technicznych z PE to mnie to troszkę dziwi bo ja nie miewam żadnych, więc nie będę się przejmował jakąś niezgodnością sterowników...

Moja grafa to RADEON 9200 SE 128MB – pomimo że już trochÄ™ stary model to i tak PE mi Å›miga bez awaryjnie.
8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lip 2005, 10:38 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 92
Society: 3lancer
Nick w grze: loading...
HduchC napisał(a):
Moja grafa to RADEON 9200 SE 128MB – pomimo że już trochÄ™ stary model to i tak PE mi Å›miga bez awaryjnie.
8)

współczuje wszystkim właścicielom tej karty (również należe do tej grupy i chyba kupuje x600). A z tymi kodekami to wyślij do supportu pytanie.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 80 gości

Panel
Skocz do: