Odpowiedz
Autor Wiadomość
Mężczyzna
PostWysłany: 09 Lip 2013, 12:19 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 783
Skąd: Łódź
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Witam.
Muszę "przewalić" kompa i zrobić reinstalkę systemu dlatego pytanie jest takie:

Czy kopiując cały katalog EU do świeżo postawionego systemu będzie toto działać?

Jeśli nie to jak to zrobić aby najmniej "bolało" biorąc pod uwagę, że nadal mam łącze 2Mb?

pozdro

PS: Skoro i tak będę stawiał na nowo to pytanko na temat w miarę dobrego antyvira i jakiegoś programiku co to od początku nadzoruje różne instalacje aby potem łatwiej było czyścić.

_________________
(Tygrysek o pomidorach w ogródku zajączka) "Trzeba zerwać pomidory Puchatku, sa już zielone." huhuhu pozdrowienia dla wszystkich TYGRYSKÓW


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 09 Lip 2013, 18:05 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2013
Posty: 6
Skąd: Płock
HP: 0
Society: Freelancer
Nick w grze: bd Lukas bd
Z mojego doświadczenia wszystko działa, nie zapominaj i dirx itp rzeczach... jedynie ściągałem client loadera do katalogu z gra to wszystko ale nie wiem czy jest to potrzebne może tak może nie w każdym razie działa raczej nie powinieneś mieć problemów


Profil E-mail Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 09 Lip 2013, 21:52 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2167
Skąd: Płock
HP: 0
Society: Poltropia
ja tam lubię jak mi zasysa i ściąga duże pakiety 2MB łącze też mam

_________________
Poltropia, strona www:
http://www.poltropia.neostrada.pl/


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 10 Lip 2013, 00:01 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posty: 1923
Skąd: Piaseczno
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
coover napisał(a):
ja tam lubię jak mi zasysa i ściąga duże pakiety 2MB łącze też mam


zbok :mrgreen:

_________________
...jeden poleciał tam, drugi śmignał siam, a trzeci wzbił się nad kukułcze gniazdo...


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 10 Lip 2013, 10:29 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2005
Posty: 111
HP: 100
coover napisał(a):
ja tam lubię jak mi zasysa i ściąga duże pakiety 2MB łącze też mam

LOL


Profil E-mail Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 10 Lip 2013, 11:52 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Posty: 1220
Skąd: Warszawa
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Okta, najlepsza będzie instalka EU na świeżo, inaczej możesz mieć zgrzyty co pewnie i tak skończy się reinstalacją.

Co do bezpieczeństwa kompa polecam kombo: Avira Free Antivirus + Comodo Personal Firewall + Spybot Search & Destroy - nie gryzą się ze sobą, nie obciążają kompa i zapewniają wystarczający poziom bezpieczeństwa (minus to reklamy i początkowe klikanie w FV w trybie "nauki").

_________________
Nie pozwól aby cham gównem prychał miast je sam połykać.


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 10 Lip 2013, 12:55 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
nie wierzę, żeby w rejestrze systemu EU nie miało jakichś ustawień, a nie podejrzewam, że każdorazowe uruchomienie EU sprawdza rejestr pod kątem braków i naprawia go ewentualnie, także poparłbym tu Sivego, ja targałem EU na 1MB i dało radę, trzeba na noc zostawić i luz ;)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 10 Lip 2013, 13:09 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Posty: 1842
HP: 222
To może ja się wypowiem... Bo co nieco nt. wiem :)
Kopiowanie folderu z grą na inna partycję do reinstalacji systemu, a po reinstalacji systemu instalowanie gry z instalatora a później zastąpienie całego katalogu ówczesna kopią katalogu z grą było możliwe przed VU10.00. Teraz jest to niemożliwe ponieważ nawet gdy skopiujemy cały folder z grą i po instalacji gry z instalatora, a później zastąpienie całego folderu wcześniejszą kopią gry NIC NIE DAJE - klient nie rozpoznaje plików gry i ściąga wszystko od nowa mimo, że w folderze znajdują się poprawne pliki. Proponuję zainstalować i ściągnąć grę od nowa bo jeśli olejemy to i pozwolimy na ściągnięcie w ten sposób gry (tj. na kopię gry) to gra może nie działać prawidłowo lub nawet pod koniec pobierania zacznie się pierdzielić ściąganie po przez wywalanie błędów crc lub innych - tak więc w grę wchodzi jedynie ściąganie całej gry od nowa do nowych, pustych (uprzednio wyczyszczonych) lokacji.

Dlaczego tak się dzieje, że klient mimo wszystko ściąga grę od początku nie mam pojęcia, po prostu nie
zagłębiałem się w drobny szczegół. Mi cała gra (wszystkie planety i bajery) ściąga się około 1h.

Zdrów!

PS. Zawiłe to ale chyba jaśniej się nie da? :)

_________________
هذه اللعبة هو المرض الذي يقتل
1326


Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group • tłumaczenieDesign by CvX! and Ateush based on style by Ercan Koc

Planet Calypso