Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 08 Kwi 2012, 21:39 
Inept
Dołączenie:
Sierpień 2009
Posty: 12
Witam serdecznie.

Otóż mam problem, i to dość poważny, ze ściągnięciem Entropii, a konkretnie planety Calypso, gdyż tam chciałbym grać. Kiedy włączę Client Loader, ściąga się update tego programu i rozpoczyna się ściąganie 243MB pliku. Po ściągnięciu tego pojawia się problem. Ilość danych do ściągnięcia rośnie. Po ściągnięciu ponad 5GB plików Calypso, rozmiar pliku do ściągnięcia zwiększył się do ponad 25GB w przeciągu kilku godzin, choć chciałem ściągnąć tylko Calypso i to zaznaczone miałem do ściągnięcia. Próbowałem reinstalacji, planety Arkadii, próbuję na innym komputerze, ale wciąż to samo. Proszę o pomoc.


Profil E-mail Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 09 Kwi 2012, 21:27 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Posty: 3452
HP: 133
Society: Poltropia
A próbowałeś wytrzymać do końca i zobaczyć co się ściągnie?
W Client loaderze w menu Tools->Dynamic content masz zaznaczone tylko Calypso i Calypso Gateway?

_________________
Jestem zarobiony i pochłonięty masą innych spraw, przepraszam za "odpuszczenie" forum.
Jeśli jest ktoś chętny do pomocy w redagowaniu niusów to proszę o PM'a


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Kwi 2012, 22:19 
Inept
Dołączenie:
Sierpień 2009
Posty: 12
Tak, mam zaznaczone tylko to. Wytrzymać do końca? Problem w tym, że nie było końca. Rosło i rosło.


Profil E-mail Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 10 Kwi 2012, 08:59 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Posty: 3452
HP: 133
Society: Poltropia
Dziwne to... Jeśli próbowałeś już z czystą nową instalacją - ja bym poczekał do skutku.
Na laptopie mam zainstalowane calypso+space i to zajęło ok 10,5GB na dysku (być może wcześniej pobierałem też inne planety - nie pamiętam).

P.S. Ewentualnie możesz spróbować napisać do supportu:
https://account.entropiauniverse.com/au ... q/contact/
Być może coś skopali przy ostatniej aktualizacji Client Loadera.

_________________
Jestem zarobiony i pochłonięty masą innych spraw, przepraszam za "odpuszczenie" forum.
Jeśli jest ktoś chętny do pomocy w redagowaniu niusów to proszę o PM'a


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 10 Kwi 2012, 11:10 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 783
Skąd: Łódź
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Pewnie zostaje poczekać do końca :(

Tak z ciekawości zobacz czy ściąga poszczególne updaty czy od razu zaciąga ostatni bo z tego co pamiętam z 2 lata temu jak reinstalowałem EU to zaciągał po kolei od jakiegoś tam updata aż do najbardziej aktualnego.

pozdro

_________________
(Tygrysek o pomidorach w ogródku zajączka) "Trzeba zerwać pomidory Puchatku, sa już zielone." huhuhu pozdrowienia dla wszystkich TYGRYSKÓW


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 10 Kwi 2012, 11:57 
Inept
Dołączenie:
Sierpień 2009
Posty: 12
Tu nawet nie chodzi o update. Tylko o sam klient gry. Teraz jest już 42.423 GB. Pisałem do supportu, poradzili, żebym użył funkcji Repair, a ona jest zablokowana. Co więcej, ściąganie jakiejkolwiek planety zatrzymuje się na 99% (61.14 MB do końca).


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Kwi 2012, 13:33 
Inept
Dołączenie:
Sierpień 2009
Posty: 12
Przepraszam za podwójny post, ale chciałem oznajmić, że rozwiązałem problem używając proxy. Dziękuję za pomoc. Można zamknąć.


Profil E-mail Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 16 Kwi 2012, 18:54 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 783
Skąd: Łódź
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Więcej szczegółów please :) zamierzam reinstalować system na kompie i... może mnie to samo spotkać :) (hehe 2 dni reinstalowania programów, 3 dni updatowania, 5 dni instalacji EU i konfigurowania zupełnie prostych do konfiguracji ustawień, które z założenia są wręcz klick and play, potem kilka dni postowania do różnych suppów :D... ach żoneczka ise ucieszy : "mąż w domu - browar wypity" czy jakos tak )

pozdro

_________________
(Tygrysek o pomidorach w ogródku zajączka) "Trzeba zerwać pomidory Puchatku, sa już zielone." huhuhu pozdrowienia dla wszystkich TYGRYSKÓW


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Kwi 2012, 20:19 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Posty: 1842
HP: 222
Witam,
Ja zawsze mam kopię folderu z EU na innym dysku ;)
...ale raz próbowałem zainstalować sobie od początku tak dla jaj ;) ...i nie mogłem! efekt był taki, że albo podczas ściągania się przerywało albo jak już kończyło ściągać to coś się chrzaniło zaraz przy 100% i tak jakby wydłużało ściągany plik.. było 100%, nagle 98% i o kilka MB więcej danych niby do pobrania i znowu 100% i 98% itd... po kilku takich ***** wywalało jakiś błąd crc lub coś w tym stylu (nie pamiętam) :) uwagi na to nie bardzo zwracałem bo miałem kopie folderu z której najnormalniej skorzystałem... grrrr profesjonalizm MA. Zaznaczę, że system był świeżutki ledwo po instalacji od podstaw... więc to nie to :D

_________________
هذه اللعبة هو المرض الذي يقتل
1326


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Kwi 2012, 22:10 
Inept
Dołączenie:
Sierpień 2009
Posty: 12
Po kilku dniach nieudolnej pomocy supportu dowiedziałem się, że to może być problem zablokowanych portów, przekierowań i tego typu udziwnień związanych z połączeniem. Potem zapytano mnie, czy używam proxy. Nie używałem, ale postanowiłem spróbować, bo co mi szkodzi. Użyłem Proxifiera i proxy ze strony http://sockslist.net/. Sprawdzałem, która ściąga, nawet z najniższą prędkością i poszło.



PS. Wciągnęło mnie kopanie. Byłem o 0.05 od globala (Alicenies XII) i raz Crude Oil IX + dwa Robot Beacony. Także, powolutku, powolutku.


Profil E-mail Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 16 Kwi 2012, 22:26 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 828
Skąd: Kraków\Oslo
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
witam

strasznie sie martwie tym co mowicie ze ciezko sciagnac ,jak do tej pory kilka razy od nowa sciagalem ,ale nie mialem wiekszy problemow .

zawsze wszystko wciaga na poczatku , pozniej "wyciaga" i "wssysa" , a poznie to ..... , zreszta poczytaj forum :P to sie dowiesz co pozniej , narazie idz konsekwetnie do pierwszego ATh i moze ja w swojej wielkiej laskowosci jakies rady Ci udziele , poprostu baw sie .

JC

_________________
"Jeśli nie zrobisz nic, żeby było lepiej, to na pewno będzie gorzej."
"kłopotem świata jest to,iż głupi są zbyt pewni siebie,a inteligentni zbyt pełni wątpliwości":)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Kwi 2012, 22:46 
Inept
Dołączenie:
Sierpień 2009
Posty: 12
Z moim dostawcą są ostatnio problemy, więc to z pewnością wina firmy.


Cóż, łaskawości nigdy dość. Z chęcią przyjmę jakąkolwiek wiedzę.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Lis 2013, 19:40 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2013
Posty: 1
Ja też mam problem ze ściągnięciem. Jak mam lunchera to pobierze się jakieś 250MB po czym się wywala ze size mismatch, daje anuluj po czym odpalam i tam się ściąga Genesis i zacina się na ostatnim MB....... Dostawca Internetu UPC. Ktoś wie jaki to problem?


Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group • tłumaczenieDesign by CvX! and Ateush based on style by Ercan Koc

Planet Calypso