Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 07 Lut 2012, 22:39 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2012
Posty: 3
1293

AMD FX-4100 reszta jak w obrazku, czy ktoś wie czy MA kiedykolwiek to naprawią ???? Pisałem na oficjalnym forum ale widzę że admin poleca zmianę procesora (BUHAHAHA) problem w tym, że wszystko działa elegancko tylko EU nie działa.

Czy ktoś z Was ma jakieś dojścia etc. coby dowiedzieć się kiedy poprawią błąd ? Czy też przestawiać się na inną grę, a przyznam że przyjdzie mi to z trudem.

Pozdrawiam.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Lut 2012, 22:50 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
Posty: 66
HP: 91
Society: Kingsajz
Nick w grze: Marcin Huger Żmudzin
Hmm,ja jak mam jakiekolwiek problemy z EU to zazwyczaj reinstalka zalatwia je od razu.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Lut 2012, 23:00 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2012
Posty: 3
NA FX-4100 gra nie działa, nie tylko u mnie ale na każdym sprzęcie z tym procesorem.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Lut 2012, 01:36 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2167
HP: 0
Society: Poltropia
wiem, że to rada po *****, ale przed zakupem lapa sprawdzam co najlepiej chodzi z EU


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Lut 2012, 07:23 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Posty: 1842
HP: 222
Nie działa EU? Do bani komp/lapek! :) innej możliwości nie ma :mrgreen: wymień go i będzie git.
AMD, VIA, etc... pffffff :twisted: wieczne problemy; osobiście jestem zwolennikiem intela, nvidii, zero prblemów... itd...


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Lut 2012, 15:36 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2012
Posty: 3
Dzisiaj działa jutro nie działa ... przykra sprawa, ale widać ta gra powinna być BETA. Wszystko inne, WSZYSTKO na FX4100 chodzi. Tak więc wycieczki, aby zmienić sprzęt są co najmniej niepoważne i są nabijaniem postów oraz robieniem OFFTOPA.

Cytuj:
Czy ktoś z Was ma jakieś dojścia etc. coby dowiedzieć się kiedy poprawią błąd ?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Lut 2012, 19:08 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 828
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
witam

"eomax - no trochę racji masz ;). Jednak wiesz, zegar w zegar, ok - przegrywa :P. Ale! Phenomy II podkręcają się do ok. 4GHz, rzadko kiedy wychodzą wyżej. FX-4100 na lajcie wchodzi na 4.4GHz. Jedyny problem to jego prądożerność ;). Ja osobiście to bym brał Intela, ale z AMD chyba jednak FX... PPC użyło 5 gier, nie wiadomo jak wyglądałaby sytuacja w 20 innych ;).

Heniek - wiesz, że waty to nie wszystko? Jaki Modecom? No i czy nie dałbyś rady jednak wziąć samą obudowę, a zasilacz osobno? Bo wiesz... jeżeli ten Modecom to Feel, to może strzelić, i pójść do grobu z połową kompa... rób jak chcesz, jednak ja namawiam Cię do wzięcia samej obudowy, i - jeżeli totalnie budżetowo - to nawet jakiegoś Fortrona 500W.
heniek
0
0
2011-10-22 18:48

zasilacz 500wat modecoma -tanszy model ze wzgledu na budżet 2k-wyszlo i tak 2,2
gener
jeomax.co.uk
2
1
2011-10-22 18:46

A ja bym nie bral ;-)
Do gier - wiadomo, ze wolniejszy bedzie. No ale kazdy ma swoje preferencje i wie, czy moze zaryzykowac i kupic ten procesor, aby go w razie czego odsprzedac i kupic drugi. Czy tez nie bawic sie i kupic raz, a dobrze.
Deathstar
2
0
2011-10-22 18:42

zasilacz 500wat plus obudowa - Wybrałeś obudowę z zasilaczem? Jakiej marki? Bo możliwe, że dokonałeś złego wyboru...

Co do procesora - to według testu PurePC, w której symulowali FX-4100, to wychodzi na to, że jest on szybszy od Phenoma II 955 w niektórych zadaniach, ale w grach przegrywa z P2. Jedynie RUSE notuje więcej klatek na FXie. Ja bym jednak brał FXa, ze względu na możliwości OC, no i kto wie, jak wypadnie w innych grach które nie są tam wykorzystane ;)."


Moze to cos da , nie znam FX-4100 ale moze to wyjasnia dlazcego masz problemy.

JC


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lut 2012, 14:09 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2012
Posty: 2
Gry z zaawansowaną grafia 3D bez problemów działają na AMD FX-4100, ale nie Entropia. Nie znam się na architekturze procesorów, ale czytałem, że chodzi tu o sposób, w jaki procesor przetwarza grafikę - Entropia zwyczajnie tego dość nowoczesnego rozwiązania nie wspiera (ponoć któryś z najnowszych Intelów będzie się opierał na tej samej konstrukcji, co teoretycznie powinno uniemożliwić uruchomienie na nim Entropii). MA wie o problemie od kilku miesięcy, zapewnia graczy, że pracuje nad rozwiązaniem problemu, ale coś trudno mi uwierzyć, że sztab programistów faktycznie tyle pracy wkłada w naprawienie usterki i nie może sobie z tym poradzić. Gdyby chcieli, naprawiliby to w weekend.
Spawa nie jest jednak przesądzona. Jak uruchomić grę na AMD FX:
1. Uruchamiamy ClientLoadera, ale nie klikamy "Launch"
2. Uruchamiamy menadżer zadań (ctrl+alt+delete)
3. Odnajdujemy proces ClientLoader.exe, klikamy prawym, wybieramy "ustaw koligację" i wyłączamy wszystkie rdzenie procesora, prócz jednego.
4. Włączamy grę


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lut 2012, 18:27 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 783
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Hmm kto ci powiedział albo skąd masz informacje, że MA ma sztab programistów (bez wdawania się w szczegóły słowa "sztab" zakładam, że będzie ich jako sztabowych 50-ciu bo przecież firmy 3 osobowe na tą skalę nie pociągną)... jak dla mnie mają programistów aaaa i owszem ale na zlecenie i do tego z 10 a max dwu na stałe w porywach przy VU trzech może bo i sup cienko przędzie i "naprawki" nienaprawialne :))


pozdro


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Lut 2012, 08:47 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Posty: 3452
HP: 133
Society: Poltropia
Pankracy napisał(a):
Jak uruchomić grę na AMD FX:

Ot i post konkretny. Dzięki i mam nadzieję, że pomogło.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Lut 2012, 15:33 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 828
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
nietylko konkretny post ,ale wart 1000 no moze 500 postow niektorych co pisza ale nie wiadomo o czym lub pisza aby pisac , ja tez dziekuje za info ,przyda sie .

p.s. "Piatek z Pnakracym "
JC


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Lut 2012, 17:08 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2012
Posty: 2
Szkoda, że nie 500 lub 1000 pedów;)
Okazuje się, że gra działa też na dwóch rdzeniach, jednak z jakiegoś powodu nie mogą być to rdzenie dowolne - u mnie działa na 3 i 4.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Lut 2012, 18:53 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 828
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
:P , ni mam tyle ,ale poradze jak cos w tym co wiem .

JC


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Kwi 2012, 15:25 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 172
HP: 0
Nick w grze: Kuchash
Witam.
Zmodernizowałem sobie ostatnio kompa, i niestety mam ten sam problem jak opisany w tym temacie. Z tym że mam procek FX-6100. Wyskakuje mi dokładnie to samo okienko błędu.
Zostawienie jednego procesora przed uruchomieniem gry także nic nie daje. Dalej jest to samo.
Czy ktoś już znalazł jakieś rozwiązanie ?
Pozdrawiam


Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group • tłumaczenieDesign by CvX! and Ateush based on style by Ercan Koc

Planet Calypso