Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 12 Sty 2011, 16:41 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2011
Posty: 5
Witam!
Mam problemz pobraniem Entropii przez klienta, a mianowicie po włączeniu pobierania, po jakims czasie wyskakuje błąd. Nie pomaga ani reinstall klienta, ani Ponów Próbę.

Screen: 1089

Uploaded with ImageShack.us

Proszę o Pomoc, jestem nowy a bardzo bym chciał sprubować swych sił w Entropii :)


Ostatnio edytowany przez warloger 12 Sty 2011, 18:02, edytowano w sumie 6 razy

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Sty 2011, 16:52 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Posty: 1220
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Skorzystaj z forumowej galerii zamieszczając screeny - tym sposobem zwiększasz ilość osób, które będą mogły Ci pomóc.


Profil Offline
PostPost został usunięty przez warloger 12 Sty 2011, 18:02.
Powód: Rozwiazanie problmeu
Nie podano
PostWysłany: 12 Sty 2011, 18:18 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Posty: 552
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
jak rozwiązałeś swój problem napisz chociaż jak :) wrazie czego gdyby ktoś znalazł się z takim samym problemem wiedziałby co trzeba zrobić :)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Sty 2011, 18:44 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2011
Posty: 5
Nie nie rozwiazalem problemu, czekam na pomoc dalej :) rozwiązłem problem z galeria forumową ;)


Profil E-mail Offline
PostPost został usunięty przez JIIIS 12 Sty 2011, 21:35.
Powód: nie ten temat ;)
PostPost został usunięty przez Sivy 13 Sty 2011, 09:49.
Powód: Też chciałem usunąć sobie posta...
Nie podano
PostWysłany: 13 Sty 2011, 14:19 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
Posty: 636
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Jezeli posiadasz internet radiowy, albo masz limit danych, ktore mozesz pobrac w ciagu miesiaca, to problemem moze byc np. przerwa w polaczeniu, albo po prostu skonczyl ci sie limit :P


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Sty 2011, 19:05 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2011
Posty: 5
michalpypek napisał(a):
Jezeli posiadasz internet radiowy, albo masz limit danych, ktore mozesz pobrac w ciagu miesiaca, to problemem moze byc np. przerwa w polaczeniu, albo po prostu skonczyl ci sie limit :P


Nie własnie, nic z tych rzeczy


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Sty 2011, 19:10 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Posty: 3452
HP: 133
Society: Poltropia
Usuń dokładnie z dysku to co się pobrało do tej pory (nie tylko instalatorem ale "ręcznie" również) i rozpocznij od nowa.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Sty 2011, 23:54 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2011
Posty: 5
Niestety nic z tego :(


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Sty 2011, 00:43 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 100
HP: 96
Nick w grze: Star Rider
No cóż problemów z pobieraniem jest wiele, wiele rozwiązań, czasami pomagają czasami nie... kiedyś walczyłem, a to z firewallem, a to z heurystyką antywirusa, a to z czyszczeniem i instalacją od nowa itp. itd. Teraz mi się nie chce, a skuteczne rozwiązanie znalazłem jedno. Instalacja na innym komputerze, aktualizacja, a potem fizyczne przekopiowanie folderu z grą. W 100% skuteczne :mrgreen:


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Sty 2011, 00:57 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 99
HP: 122
Society: Poltropia
Zawsze możesz spróbować pobrać pliki ręcznie z serwera EU
Link do Dynamic Content:
http://download.entropiauniverse.com/dynamic_content/
Przy jednym pliku to nie problem, gorzej przy większej ilości


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Lut 2011, 20:25 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Posty: 706
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
Witam

Podepnę się pod ten temat bo ten sam problem a nie ma rozwiązania

1112

Wywaliłem całą gierkę z kompa dosłownie all łącze mam dobre.
Komp taki sobie
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core 3600+ 1.90 GHz
2GB RAM
Winda 7 Ultimate 64 bity
NVIDIA GeForce GT 220 OC 1GB

Pozostało mi tylko prosić o pomoc dzwoniłem do Morta :D doradził właśnie zainstalowanie od nowa ale niestety staje w pewnym momencie i kapa :(

THX za pomoc


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Lut 2011, 21:56 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 99
HP: 122
Society: Poltropia
Hej sexy69,
Spróbuj rozwiązania z mojego ostatniego posta tzn. ściągnij konkretny plik i wrzuć do odpowiedniego folderu z
http://download.entropiauniverse.com/dynamic_content/
Ogólnie polecam przeczytać temat do deski do deski, sporo rozwiązań się tutaj przewinęło.
Czyżby wielki powrót? :wink:


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Lut 2011, 22:05 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Posty: 706
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
GetoX próbowałem all tak jak napisałem nawet wywaliłem cała grę z kompa włącznie z rejestrem nic nie pomaga staje w pewnym momencie który na fotce widać i kpa dalej nie idzie error i kapa.
Napisałem do suportu może oni pomogą jak się doczytają :P bo google tłumaczyły z Polskiego na Angielski :D

Welcome
After a long break I wanted to log into the game, but unfortunately the game does not want to update.
This is what he wrote in message surprised me a little because I have excellent speed.
I tried everything, even kicked the whole game and downloaded the installer again, but after downloading a few MB it stops and pops up a message.
I enclose a screenshot of the message.
Thank you in advance for your help.

Takie cosik posłałem mam nadzieje że zajarzą o co mi biega :D

A czy powrót to się okaże co moja maszynka pokaże bo z lagami nie mam zamiaru grać :D


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Lut 2011, 23:44 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Posty: 284
HP: 130
Society: Tap sikret
Nick w grze: xxx
looooooooooooooo panie ! Wielki powrot :D? ihaaa :D


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Lut 2011, 01:46 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Posty: 706
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
No i nawet suport nie pomógł :( to dostałem w odpowiedzi.

Hi,

Thank you for your update. Please do the following checks:

1. If you have a firewall, make sure it allows FTP downloads and that Entropia Universe is a trusted application.

2. If you have a router, it has to be configured to allow FTP as well.

3. Make sure you have enough free memory, RAM minimum => 2048 MB

4. Make sure you have enough space on your hard drive => 10 Gb.

5. If you have an Anti-virus program, make sure Entropia Universe is an approved application.

6. If you are on a public computer, for instance in a school or at a company, check list items 1 and 2 with the administrator.

7. Disable any download managers.

8. Make sure that you security software(Antivirus, Internet security, firewall,...) is not interfering with the download process. You can try to disable your security software during the download to see if this improve your situation.

9. Set the Download thread count to 1 in the tools menu of the client loader.

Also make sure that you are running the Entropia Universe application as administrator. Please let me know whether these checks has helped your resolve your issue.

Kind regards,

Gabriel| Planet Calypso Support


Cała nadzieja w was zapaleńcach zastosowałem się do wszystkiego co mi napisali lecz dalej kapa ;(


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Lut 2011, 03:01 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
poszukaj sexy jeszcze nt. twojego problemu na EF, pojawialo sie duzo roznych zagadnien zwiazanych z Win7, np.

http://www.planetcalypsoforum.com/forum ... s-bootcamp
http://www.planetcalypsoforum.com/forum ... -Windows-7

to tylko przyklady dwoch tematow, jest ich tam jeszcze troche, moze ktorys zadziala


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Lut 2011, 09:55 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Posty: 1220
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Kiedyś miałem podobny problem i rozwiązanie znalazłem tam gdzie najmniej się tego spodziewałem - DNSy. Zmień sobie DNSy na te od innego providera, np. TP - a nuż pomoże. U mnie objawy były identyczne, z tym że czasami download mi zamarzał również podczas pobierania z innych serwerów FTP.

dns.home.pl. 212.85.112.37
dns2.home.pl. 213.25.47.166
dns3.home.pl. 216.93.164.222
dns.tpsa.pl. - dns.tpnet.pl. 194.204.159.1
dns2.tpsa.pl. - dns2.tpnet.pl. 194.204.152.34
dns4.tpsa.pl. - dns4.tpnet.pl. 212.191.132.126
plusmx1.polkomtel.com.pl. 212.2.96.51
plusmx2.polkomtel.com.pl. 212.2.96.52
ns1.eranet.pl. 213.158.194.1
ns2.eranet.pl. 213.158.193.38
dns.idea.pl. 194.9.223.79
dart.man.olsztyn.pl. 213.184.16.1
dns.man.lodz.pl 212.51.192.2
dns1.ds.pg.gda.pl. - jurand.ds.pg.gda.pl. 153.19.208.2
dns2.ds.pg.gda.pl. - piorun.ds.pg.gda.pl. 153.19.208.8
dns1.task.gda.pl. 153.19.0.50


Profil Offline
PostPost został usunięty przez JACOB85 16 Wrz 2011, 19:59.
Powód: udało mi się rozwiązać problem
Nie podano
PostWysłany: 16 Wrz 2011, 21:07 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 120
HP: 126
Society: Darkside Renegades
Nick w grze: Symulakron
Też wyskoczył mi ten problem po raz pierwszy w historii zmagań z EU. Ciekawe że dopiero teraz przy VU 12.0.4.

Ale porada Sivego była strzałem w 10ke.
Świetny myk z tymi DNS-mi. Ustawienie DNS-ów TPSy (mam Netie) rozwiązało problem.


Pozdrawiam,
Symu


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Wrz 2011, 13:32 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2010
Posty: 5
Siema.

A ja mam wlasnie TPse i podobny problem.
Do pewnego momentu szlo az milo bylo patrzec, nagle HALT..i problem.
Probowalem robic pelny reinstall, ale nie pomaga.

1269


Co ciekawe jak dam ponow probe to za kilka minut wyskakuje okno znowu, ale z bledem innego pliku...

Sprobuje pokombinowac z DNSami, mam nadzieje, ze cos pomoze
... a tak btw. to jeszcze nigdy nie udalo mi sie zainstalowac EU bez problemu^^

Problem sie jednak sam rozwiazal.. troche czasu mu to zajelo, bo 'ponawialem probe' kilkanascie razy, ale w koncu dobilo... i teraz tylko znalezc czas zeby zagrac;D


Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group • tłumaczenieDesign by CvX! and Ateush based on style by Ercan Koc

Planet Calypso