Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 06 Kwi 2010, 16:02 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Posty: 552
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
Opisze tutaj buga ktory niedawno powstal i naprawil go ostatni update
Ja osobiscie nie uzywalem tego buga, ale wiem ze kilka osob padlo jego ofiara.
A wiec bug polegal na ponownym wlozeniu ped nawet jesli byly one juz u innego gracza w jego karcie!
Przypuscmy kupujemy item u kolesia za ktory placimy rowne 50, wyjmujemy pedy z karty bierzemy ,ped info' i przenosimy okno na bok zeby nieprzeszkadzaln nam podczas tradu. Wkladamy pedy to okna trade potwierdzamy i teoretycznie wszystko bylo ok koles dostal pedy my mamy towar. Ale wystarczylo ze po tradzie na tym oknie ktore pojawilo nam sie podczas klikniecia 'item info' nacisnelismy 'insert ped to card' i tym sposobem mielismy zakupiony towar i pedy.
Jesli sa jakies niedociagniecia to pytac :) Bug juz nieistnieje ale to nieznaczy ze jeszcze kiedys sie niepojawi.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Kwi 2010, 16:30 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
to nie jedyny bug do trade'a, ja napotkalem 31 stycznia na buga, albo przynajmniej na jakis blad w transakcji bazy danych, bycmoze jednorazowy nawet, jak wymienialem ze znajomym z soca cos na cos, to jeszcze inny rodzaj bledu niz ten, o ktorym pisal Piotrek, szczegolow nie opisze, zeby komus nie przyszlo do glowy sprobowac odtworzyc, w sumie nawet piszac suppa do konca nie pamietalem co zrobilismy po kolei, ze stalo sie jak sie stalo, jakie bylo nasze zaskoczenie jak po dokonanym tradzie, ja mialem i to co mialem wymienic ze znajomym i to co on mi mial dac za to

najbardziej wkurzylo mnie znowu podejscie MA do kwestii bezpieczenstwa, piszac im suppa podkreslilem wyraznie, ze to moze byc dosc powazny bug, zwiazany z bezpieczenstwem transakcji, opisalem mniej wiecej sytuacje na tyle na ile pamietalem, z godzina trade, zeby mogli sprawdzic sobie logi transakcji, nie wiem, czy buga naprawili, nawet nie probowalem ponownie odtworzyc zaistnialej sytuacji, support case, ktorego zglosilem zostal zamkniety standardowa regulka odpowiedzi ("thx, przekazalismy do programistow"), super podejscie, mam tylko nadzieje, ze naprawili, ale po tradach proponuje zawsze sprawdzac inventory, czy trade przebiegl poprawnie

w sumie zastanawialem sie, czy to opisywac, im wiecej osob wie, ze cos takiego istnialo/istnieje, tym wiecej osob bedzie probowalo sie dowiedziec jak to zrobic, wiadomo w jakim niecnym celu (ale, ze Piotrek opisal dosc powazniejsza rzecz, na tyle dokladnie, ze jakby sie pojawila ponownie to juz kazdy bedzie umial to wykorzystac, mojej sytuacji raczej nie) wiec opisalem :) ku przestrodze


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Kwi 2010, 16:40 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Posty: 552
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
ta sytuacje co ja opisalem dalo sie zapobiec tylko trzeba bylo byc zwinniejszym od oszustow. Wystarczylo po tradzie szybko otworzyc invetory i i wsadzic pedy metoda 'insert ped to card' wtedy oszustowi wyskakiwal error, a ze wiekszosc przeciaga pedy na karte to oszusci mieli utrudnione zadanie.

Bugi tego typu pojawiaja sie coray czesciej, a podejscie MA wszyscy znaja :(.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Kwi 2010, 16:53 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Piotrek napisał(a):
ta sytuacje co ja opisalem dalo sie zapobiec tylko trzeba bylo byc zwinniejszym od oszustow. Wystarczylo po tradzie szybko otworzyc invetory i i wsadzic pedy metoda 'insert ped to card' wtedy oszustowi wyskakiwal error, a ze wiekszosc przeciaga pedy na karte to oszusci mieli utrudnione zadanie.


tyle, ze zapewne oszust wlozylby pieniazki na swoja karte sekunde po trade, zanim ty zdarzylbys pomyslec o wlozeniu ich na swoja ;) za to Twojej i mojej sytuacji mozna uniknac handlujac tylko z zaufanymi ludzmi :)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Kwi 2010, 17:04 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Posty: 552
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
ja i tam malo handluje bo wole uzbierac wieksza ilosc czegos i wystawic to potem na aukcje niz dac zarobic jakiemus reselerowi


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Kwi 2010, 17:19 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Piotrek napisał(a):
ja i tam malo handluje bo wole uzbierac wieksza ilosc czegos i wystawic to potem na aukcje niz dac zarobic jakiemus reselerowi


handlowanie nie ogranicza sie tylko do sprzedawania resellerom w Twin ;) ja np. sprzedaje spora czesc wykrafconych rzeczy bezposrednio, zeby ominac oplaty aukcyjne i zeby sprzedac wiecej, i bardzo bym chcial, zeby trade dzialal bezproblemowo i bez zadnych mozliwych nieporozumien, na szczescie handluje w zaufanym gronie :)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Kwi 2010, 17:42 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Posty: 552
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
no ty jako krafter to masz popyt na swoje towary, ale niekazdy ma dane handlowac w takim gronie jak ty :d


Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group • tłumaczenieDesign by CvX! and Ateush based on style by Ercan Koc

Planet Calypso