Odpowiedz
Autor Wiadomość
Mężczyzna
PostWysłany: 07 Gru 2010, 21:45 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2010
Posty: 5
HP: 0
Dzięki ludziska za info. Nie przypuszczałem że mój mały problemik wywoła tak burzliwą debate. Jeszcze raz wielkie DZIĘKI!! :ręka:


Profil E-mail Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 07 Gru 2010, 23:56 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posty: 1923
Skąd: Piaseczno
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
star, mi sie wydaje, ze zapomniales znajomym wspomniec, ze w tej "grze" nie chodzi o widoczki, trawke, zwierzatka, ect... :lol:
no chyba, ze koledzy aspiruja do szeroko rozumianej Polropii, zwlaszcza do klanu zwiedzaczy ;) (bez obrazy Poltropio, zwiedzacze wiedza o co biega ;)

_________________
...jeden poleciał tam, drugi śmignał siam, a trzeci wzbił się nad kukułcze gniazdo...


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 08 Gru 2010, 00:24 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 828
Skąd: Kraków\Oslo
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
nie
no ja zwiedzam , nie obrazam sie ,mam karte graficzna 8600 M ,jakos daje rade .
star ma racje , Ty tez Martre . ja sobie ziwiedzam , widoki sa THE BEST.
a powazniej kazdy kto "gra " musi miec do tej gry dobrego kompa , ten co tylko zbiera pedy to min . tylko zeby zobaczyl aukcjonera i cyferki .

JC

_________________
"Jeśli nie zrobisz nic, żeby było lepiej, to na pewno będzie gorzej."
"kłopotem świata jest to,iż głupi są zbyt pewni siebie,a inteligentni zbyt pełni wątpliwości":)


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 08 Gru 2010, 00:37 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posty: 1923
Skąd: Piaseczno
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
JC Krakow napisał(a):
a powazniej kazdy kto "gra " musi miec do tej gry dobrego kompa , ten co tylko zbiera pedy to min . tylko zeby zobaczyl aukcjonera i cyferki .

JC

true JC, ale.... kazdy kto kopie - ustawienia na minimum duzo lepiej to idzie, zwlaszcza jak w pole radaru wlazi zielona kropa, kazdy kto hunci mocne moby, absolutnie ustawienia na minimum, zielona kropa wlazaca w pole radaru robi takiego laga, ze ja pierdykam, szkoda fapa, ammo i lootu...
zwiedzanie, heh ok, zwiedzanie jest ok, tylko, ze kilka osob zrobilo ze zwiedzania istna sztuke przetrwania kazdego kolejnego VU, poczawszy od VU 10.0 ;P
pozdrawiam

_________________
...jeden poleciał tam, drugi śmignał siam, a trzeci wzbił się nad kukułcze gniazdo...


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 08 Gru 2010, 10:36 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
Posty: 246
Skąd: www.erros.pl
HP: 186
Nick w grze: www.project-ion.pl
coover napisał(a):
bowdej napisał(a):
1200 zł ( jakie powinien mieć pod zespoły-proc ram grafa) żeby pociągnoł tą grę :spłukany:


hie hie dobre


mój kosztował 12k i ciągnie high ledwo



Lol to masz pecha kolego :D mój kosztował 3.2k i high działa bez problemu (dopiero very High daje o sobie znać)

Ja Uważam że to kwestia dobrego wyboru (tzn. aby wszystkie podzespoły dobrze sie ze sobą zgrały).


Profil E-mail GGOffline
Nie podano
PostWysłany: 08 Gru 2010, 17:39 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 100
HP: 96
Nick w grze: Star Rider
Martre napisał(a):
star, mi sie wydaje, ze zapomniales znajomym wspomniec, ze w tej "grze" nie chodzi o widoczki, trawke, zwierzatka, ect... :lol:
no chyba, ze koledzy aspiruja do szeroko rozumianej Polropii, zwlaszcza do klanu zwiedzaczy ;) (bez obrazy Poltropio, zwiedzacze wiedza o co biega ;)


grafika to jeden z aspektów tej gry tej gry i to jeden z głównych na równi z mechaniką i klimatem (tudzież jego brakiem ;) ), wbrew temu co właściciele komputerów z poprzedniej epoki próbują wmawiać :mrgreen: Entropia to dosyć droga i specyficzna forma rozrywki czego niektórzy uparcie nie chcą sobie uświadomić, poruszając się w oparach opowieści z dawnych czasów jak to na bugach, scammowaniu, kradzieży haseł można było zarabiać w niej kokosy. Oczywiście można "grać" ograniczając się tylko do przeglądania aukcji i ewentualnie handlu na placu jakiegoś miasta :mrgreen: Generalnie uważam że poniżej 2600zł będzie trudno znaleźć jakiegoś laptopa do gry, przy średnio- niskich ustawieniach grafiki. Te niskie to Anty Aliasing, poziom szczegółowości cieni i filtrowanie anizotropowe. Reszta parametrów na średnie, ewentualnie niektóre jak np. szczegółowość avatara czy poziom szaderów na nowych grafikach mobile można ustawić na wysoki.

"Lol to masz pecha kolego :D mój kosztował 3.2k i high działa bez problemu (dopiero very High daje o sobie znać) Ja Uważam że to kwestia dobrego wyboru (tzn. aby wszystkie podzespoły dobrze sie ze sobą zgrały)."

podaj model i wyposażenie, proc, grafikę, ilość pamięci, ustawienia sterownika karty graficznej, rozdzielczość i kilka zrzutów z fraps, bo jestem ciekaw czy te Twoje "działa bez problemu" to nie efekt placebo. Nie raz się spotkałem z osobami które twierdziły że 10-12 klatek/sek. były dla nich ultra płynną grą. O ile w strategiach turowych jak ktoś nie dba o oczy to da się przeżyć o tyle w FPS to kwestia "życia lub śmierci" :) I jeszcze kwestia ustawień grafiki, wyłączone filtrowanie anizotropowe, AA, mipmapy na najniższą jakość, wyłączone cienie i nawet na grafice klasy GF8600m da się pewnie resztę parametrów ustawić na high, co najwyżej przytnie przy dużej ilości avatarów czy mobów w polu widzenia, tylko jak to wyglądać będzie i ile to tak naprawdę będzie miało wspólnego z wysoką jakością obrazu???

_________________
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, on gada ty zniżasz się do jego poziomu a wtedy bije Cię doświadczeniem...


Ostatnio edytowany przez Star Rider, 08 Gru 2010, 20:06, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 08 Gru 2010, 19:29 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2007
Posty: 9
HP: 88
Nick w grze: Dies Auriga Irae
Znam parę osób grających na medium, a nawet low level grafie z sentymentu. Twierdzą, że na high gra wygląda geyowsko ;).


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Gru 2010, 20:22 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 100
HP: 96
Nick w grze: Star Rider
Auriga napisał(a):
Znam parę osób grających na medium, a nawet low level grafie z sentymentu. Twierdzą, że na high gra wygląda geyowsko ;).


A co mają mówić, skoro ego nie pozwala im na aprobatę rzeczywistości? :twisted:

Z drugiej strony lepiej być bogatym gejem, czy hetero zbieraczem metalu i innych puszek? :twisted: żeby nie było nie jestem bogaty, dlatego też uważam kupowanie laptopa do tej gry za poroniony pomysł, tudzież fantazję dla bogaczy, za takie same, a nawet mniejsze, pieniądze można złożyć duuużo bardziej wydajnego PC-ta, który pozwoli na w miarę komfortową rozgrywkę. Do tego skoro Entropię dość mocno przebudowują graficznie i wygląda na to że ten trend będzie się utrzymywać, będą też rosły wymagania sprzętowe, a laptopa w przeciwieństwie do "pieca" nie za bardzo daje się "upgrejdować", a jeżeli już to w niewielkim stopniu i kosztuje to znaaaacznie więcej, czyli laptopy "starzeją się znacznie szybciej".

Z trzeciej strony... hmm... avatary "samiczek" w entropii na ful detal, wyglądają czasami mrrrrrr... :mrgreen:

_________________
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, on gada ty zniżasz się do jego poziomu a wtedy bije Cię doświadczeniem...


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 09 Gru 2010, 09:56 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Posty: 1220
Skąd: Warszawa
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Auriga napisał(a):
Znam parę osób grających na medium, a nawet low level grafie z sentymentu. Twierdzą, że na high gra wygląda geyowsko ;).


W to akurat mogę uwierzyć. Ja np. nie trawię EU na rozdziałce innej niż 1024 x 768 (wszystko na VH) - może jest i w tym odrobina sentymentu ale na 19" w innych rozdzielczościach czuję się w EU jakoś tak nieswojo, no i te małe literki... choć komp smiało dźwiga wyższą rozdzielczość.

_________________
Nie pozwól aby cham gównem prychał miast je sam połykać.


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 09 Gru 2010, 12:18 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 128
Skąd: Pisz-Wawa
HP: 105
Society: KingSajz
Nick w grze: Lola Farfala Bobek
A ja gram tylko na low - zielsko strasznie utrudnia hunt.

_________________
Your account was created the 2006-09-23 at 15:01:40.


Profil GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 09 Gru 2010, 14:29 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Dzikowy napisał(a):
A ja gram tylko na low - zielsko strasznie utrudnia hunt.


paliles? nie graj! :mrgreen:

ciekawe czy jest niezly odjazd jak sie trafi hofa na fazie ;)

_________________
Na poczatku nie wiedzialem dlaczego wszyscy mi zycza GL, teraz juz wiem... - J3
Wielu przegranych to ludzie, którzy poddali się nie zdając sobie sprawy jak blisko byli sukcesu - Thomas A. Edison


Profil Offline
Kobieta
PostWysłany: 09 Gru 2010, 15:46 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Posty: 2198
Skąd: z Kosmosu
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
JIIIS napisał(a):
Dzikowy napisał(a):
A ja gram tylko na low - zielsko strasznie utrudnia hunt.


paliles? nie graj! :mrgreen:

ciekawe czy jest niezly odjazd jak sie trafi hofa na fazie ;)

Pamietaj, ze on jeszcze gra na low ;) To musi byc odjazd :P

_________________
In another life, when we're cats
Screw gravity.


Profil GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 10 Gru 2010, 05:19 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 128
Skąd: Pisz-Wawa
HP: 105
Society: KingSajz
Nick w grze: Lola Farfala Bobek
Nie jeszcze, ale znowu. Po pierwsze nie muszę siedzieć na lapku, którego nie lubię, a po drugie po trawie ciężko siębiega :D

_________________
Your account was created the 2006-09-23 at 15:01:40.


Profil GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 10 Gru 2010, 06:45 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Posty: 552
Skąd: Port Atlantis
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
imprezki w domu też są fajne :D http://www.youtube.com/watch?v=9O1F8EHSTQM

_________________
1113


Profil E-mail GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 13 Gru 2010, 13:21 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Posty: 626
Skąd: Warszawa
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Granie na lapku tez mi jakoś nie podchodzi, kupiłem sobie desktopa nowego
INTEL i3 530 2,93 Ghz
RAM 3 GB
Karta GF GTS 250
Po ściągnięciu odpaliło mi sie na High, i nawet działało ładnie (nie wiem ile FPS ale było płynnie)
Tylko że był problem taki że chłodzenie karty graf strasznie głośno pracowało. :roll:
Ponieważ zawodowo zajmuje się wymianą ciepła, stwierdziłem że takie chłodzenie mi nie odpowiada :)
Skróciłem się na Medium i teraz też jest ładnie, a wentylator tylko szumi a nie wyje.


Profil GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 16 Gru 2010, 00:36 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2167
Skąd: Płock
HP: 0
Society: Poltropia
Raddim napisał(a):
coover napisał(a):

hie hie dobre


mój kosztował 12k i ciągnie high ledwo



Lol to masz pecha kolego :D mój kosztował 3.2k i high działa bez problemu (dopiero very High daje o sobie znać)

Ja Uważam że to kwestia dobrego wyboru (tzn. aby wszystkie podzespoły dobrze sie ze sobą zgrały).


gdybym polegał na szcześci nie byłoby mnie tam gdzie jestem

_________________
Poltropia, strona www:
http://www.poltropia.neostrada.pl/


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Paź 2012, 16:40 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2012
Posty: 3
Siema myślę żeby zacząć grać,ale aktualnie jestem za granicą i dysponuje tylko lapkiem ktorego ostatnio na szybko kupiłem a słyszałem,że troche lipa z tą grą na przeciętnych laptopach. Zanim zaczne sciagac chcialbym sie zapytać czy w ogole warto na tym sprzecie:
Dell Inspiron
procek AMD Athlon II P360 2.3 GHz dual-core
pamięć 4Gb DDR3
karta grafiki ATI Mobility Radeon HD 4250 (total available graphics memory -1917Mb Dedicate video memory 256Mb Shared system memory- 1661Mb) lipa ze zintegrowana


Profil E-mail Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 07 Paź 2012, 18:42 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Posty: 286
Skąd: zzzzzzzz zadupia!
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
witam mam inspirona 1545 i jakoś daje rade na niskich detalach więc możesz spróbować co prawda nie będziesz podziwiać w pełni grafiki no ale grać się da


Profil GGOffline
Nie podano
PostWysłany: 07 Paź 2012, 21:01 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2012
Posty: 3
Tak rozumiem,właśnie nie chodzi mi tam o podziwianie grafiki itp tylko zeby chociaz na niskich detalach gra chodzila no plynnie zeby mie bylo ścięć takich ,że sie grać nie da.Przykladowo nie wiem czy graliście w Eve Online no to nawet na niskich detach w kabinie kiedy sterowało się postacią to bardzo zamulalo ale już w przestrzeni statek wszystko chodzilo plynnie


Profil E-mail Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 08 Paź 2012, 15:56 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 828
Skąd: Kraków\Oslo
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
witam
mam laptopa z grafika ati 3450 , daje rade -ciezko przyznam ale na LOw detalach da sie u mnie grac . karta graficzna nieraz odmawia posluszestwa ale jestem uparty :P , z tym ze chodzenie w DELL jest lepsze niz u mnie . moja rada to wydziel osobna pzrestrzen na dysku u siebie tylko do tej gry .

JC
ps nie polecam na dluzszy czas grac na laptopach ,ale sie da . tez jestem za granica Polski

_________________
"Jeśli nie zrobisz nic, żeby było lepiej, to na pewno będzie gorzej."
"kłopotem świata jest to,iż głupi są zbyt pewni siebie,a inteligentni zbyt pełni wątpliwości":)


Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group • tłumaczenieDesign by CvX! and Ateush based on style by Ercan Koc

Planet Calypso