Odpowiedz
Autor Wiadomość
Mężczyzna
PostWysłany: 28 Lut 2010, 09:50 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 2
Skąd: Siedlce
HP: 93
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: Michael Danone Gratka
Jakiś czas temu, po przerwie około 2 miesięcy, postanowiłem wrócić do gry. Kliknąłem na ikonkę EU i zaczęły się problemy. Entropia nie chciała się automatycznie zaktualizować. Poszperałem na forum i okazało się, że trzeba ponownie zainstalować grę. Zrobiłem tak. Ściągnąłem clienta, żeby sam się pobrał i... pojawił się kolejny problem. Mianowicie komunikat:
"An error occurred when trying to download a file."
No nic, słyszałem już o tym problemie. Pobrałem całą 3 GB paczkę ze strony EU. Jednak przy próbie instalacji wyskakiwał jeden irytujący error. Tak było 5 razy. Postanowiłem, więc pobrać z innego źródła. Okazało się, że jest podobnie.
Komunikat:
"E:\Program Files\Entropia Universe\data\client\shared\calypsoshared\Objects.pak
A decompression error has accured (#1024)

Unknow decompression error"

Męczę się z tym wszystkim od jakiegoś czasu. Wiem, że problem leży gdzieś po mojej stronie. Już kilka razy myślałem żeby dać sobie spokój, ale za dużo włożyłem pracy i nerwów w tę grę.

Jeżeli jest ktoś w stanie mi pomóc, to bardzo bym prosił o pewne wskazówki. Wiem, że na tym forum rozwiązano całą masę problemów podobnych, jak i trudniejszych.

Serdecznie pozdrawiam,
Michael Danone Gratka


Profil E-mail GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 28 Lut 2010, 10:45 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Posty: 3452
HP: 133
Society: Poltropia
Podpowiadam dwie metody:
1. Pobierz aktualny instalator z oficjalnej strony: http://dlmirror.entropiauniverse.com/en ... _setup.exe
Chodzi o to aby uruchomić najnowszego Client Loadera i wybrać z lewej u góry menu "File" -> "Repair Installation". Powinno naprawić co trzeba. Upewnij się, że masz furę wolnego miejsca na dysku systemowym (tam wypakowują się pliki tymczasowe).

2. Usunąć wszystko i pobrać jeszcze raz najaktualniejsza pełną wersję: http://dlmirror.entropiauniverse.com/en ... _setup.exe

_________________
Jestem zarobiony i pochłonięty masą innych spraw, przepraszam za "odpuszczenie" forum.
Jeśli jest ktoś chętny do pomocy w redagowaniu niusów to proszę o PM'a


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 28 Lut 2010, 12:16 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 2
Skąd: Siedlce
HP: 93
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: Michael Danone Gratka
Jeżeli chodzi o drugą metodę, to stosowałem ją już kilka razy. Niestety nie podziałało. Jestem w trakcie sprawdzania pierwszej. Jak na razie wszystko idzie dobrze. Powoli się pobierają pliki.
Myślę, że to już będzie koniec moich kłopotów z odpaleniem gry.
W razie czego, jeszcze się odezwę.

Bardzo dziękuję za pomoc :)


Profil E-mail GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 05 Gru 2010, 20:14 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2010
Posty: 5
HP: 0
Siemka ludziska. Mam pytanie związane z wymaganiami gry EU. Czy ktoś się orientuje jaki laptop pociągnie tą grę i nie chodzi mi o laptopy za 3000 i 4000 zł tylko w granicach 1200 zł ( jakie powinien mieć pod zespoły-proc ram grafa) żeby pociągnoł tą grę :spłukany:


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Gru 2010, 20:23 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 100
HP: 96
Nick w grze: Star Rider
bowdej napisał(a):
Siemka ludziska. Mam pytanie związane z wymaganiami gry EU. Czy ktoś się orientuje jaki laptop pociągnie tą grę i nie chodzi mi o laptopy za 3000 i 4000 zł tylko w granicach 1200 zł ( jakie powinien mieć pod zespoły-proc ram grafa) żeby pociągnoł tą grę :spłukany:


za 3k, to raczej na low-detal, albo medium mieszane z low, za 1200 to nie są laptopy tylko netbooki i nawet gdyby jakimś cudem odpaliło Ci na tym EU, to na low detal i ze 2-3 klatki na sekundę. No chyba że piszesz o rynku wtórnym... ze złomiarzami pogadaj, czasami wywożą takie laptopy na wózkach, ale to max do DX9, i też raczej low detal :mrgreen:

_________________
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, on gada ty zniżasz się do jego poziomu a wtedy bije Cię doświadczeniem...


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 05 Gru 2010, 20:29 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posty: 1923
Skąd: Piaseczno
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
czasem tez podkladaja pod kola jak nie moga z zaspy wyjechac....

_________________
...jeden poleciał tam, drugi śmignał siam, a trzeci wzbił się nad kukułcze gniazdo...


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 05 Gru 2010, 21:21 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 128
Skąd: Pisz-Wawa
HP: 105
Society: KingSajz
Nick w grze: Lola Farfala Bobek
Ja na starym lapku gram na low-med i chodzi nieźle. Tamilowy lapek jest dużo mocniejszy i ciągnie med-high.

_________________
Your account was created the 2006-09-23 at 15:01:40.


Profil GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 05 Gru 2010, 21:43 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Dzikowy napisał(a):
Ja na starym lapku gram na low-med i chodzi nieźle. Tamilowy lapek jest dużo mocniejszy i ciągnie med-high.


nie przyznales sie ile k kosztowal ten stary lapek ;)

_________________
Na poczatku nie wiedzialem dlaczego wszyscy mi zycza GL, teraz juz wiem... - J3
Wielu przegranych to ludzie, którzy poddali się nie zdając sobie sprawy jak blisko byli sukcesu - Thomas A. Edison


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Gru 2010, 21:47 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 100
HP: 96
Nick w grze: Star Rider
Dzikowy napisał(a):
Ja na starym lapku gram na low-med i chodzi nieźle. Tamilowy lapek jest dużo mocniejszy i ciągnie med-high.
zapomniałeś dodać że w Tibię... :wink:

_________________
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, on gada ty zniżasz się do jego poziomu a wtedy bije Cię doświadczeniem...


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 06 Gru 2010, 10:06 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Posty: 1220
Skąd: Warszawa
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Dzikowy napisał(a):
Ja na starym lapku gram na low-med i chodzi nieźle. Tamilowy lapek jest dużo mocniejszy i ciągnie med-high.


Tia, a ja na kalkulatorze gram na high bez żadnych przycinek :wink:

_________________
Nie pozwól aby cham gównem prychał miast je sam połykać.


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 06 Gru 2010, 12:39 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 128
Skąd: Pisz-Wawa
HP: 105
Society: KingSajz
Nick w grze: Lola Farfala Bobek
Nie przesadzaj. Dłużej trwa we miastach i przy dużej licznie awatarów, ale na hunt starcza z nawiązką. Gorzej z lagami odsieciowymi. :evil:

_________________
Your account was created the 2006-09-23 at 15:01:40.


Profil GGOffline
Nie podano
PostWysłany: 06 Gru 2010, 12:41 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 100
HP: 96
Nick w grze: Star Rider
Sivy napisał(a):
Tia, a ja na kalkulatorze gram na high bez żadnych przycinek :wink:

a nie wrzyna Ci się w pośladki? :mrgreen:

_________________
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, on gada ty zniżasz się do jego poziomu a wtedy bije Cię doświadczeniem...


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 06 Gru 2010, 13:30 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Posty: 1220
Skąd: Warszawa
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Nie, bo ma żelową poduszkę co by mnie w rowa nie uwierało :wink:

_________________
Nie pozwól aby cham gównem prychał miast je sam połykać.


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 06 Gru 2010, 20:14 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2167
Skąd: Płock
HP: 0
Society: Poltropia
bowdej napisał(a):
1200 zł ( jakie powinien mieć pod zespoły-proc ram grafa) żeby pociągnoł tą grę :spłukany:


hie hie dobre


mój kosztował 12k i ciągnie high ledwo

_________________
Poltropia, strona www:
http://www.poltropia.neostrada.pl/


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 07 Gru 2010, 12:43 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2010
Posty: 5
HP: 0
no dobra ale czy ktoś wogule gra na laptopie i czyni ktoś mi powie konkret na temat pod zespołów albo jaki model lapka kupić np: IBM LENOVO N200, ASUS F3U :ohh:


Profil E-mail Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 07 Gru 2010, 13:36 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Posty: 1220
Skąd: Warszawa
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Przecież coover już Ci odpowiedział.

Chcesz konkret? Notebooki na których jako-tako EU będzie Ci chodziła zaczynają się od 4000 PLN. Nie oczekuj, że ktoś będzie z Tobą rozmawiał konkretnie czy poważnie po Twoim poście:

bowdej napisał(a):
Czy ktoś się orientuje jaki laptop pociągnie tą grę i nie chodzi mi o laptopy za 3000 i 4000 zł tylko w granicach 1200 zł


Jeżeli interesują Cię wymagania sprzętowe to możesz je sprawdzić na stronie EU. Dziekuję. Dobranoc.

_________________
Nie pozwól aby cham gównem prychał miast je sam połykać.


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 07 Gru 2010, 16:10 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
Posty: 636
Skąd: Kołobrzeg
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Sivy napisał(a):
Notebooki na których jako-tako EU będzie Ci chodziła zaczynają się od 4000 PLN.


Bullshit :P .

Toshiba satellite A500-136. EU chodzi cacy, tak jak wiekszosc gier. Poki co tylko Gothic 4 mi zacinal na tym :P.

_________________
Martre napisał(a):
krol jest tylko jeden pypek

171717


Profil E-mail GGOffline
Nie podano
PostWysłany: 07 Gru 2010, 18:52 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 100
HP: 96
Nick w grze: Star Rider
michalpypek napisał(a):
Sivy napisał(a):
Notebooki na których jako-tako EU będzie Ci chodziła zaczynają się od 4000 PLN.


Bullshit :P .

Toshiba satellite A500-136. EU chodzi cacy, tak jak wiekszosc gier. Poki co tylko Gothic 4 mi zacinal na tym :P.


Bullshit :P te Twoje Bullshit :P .
mam della 1555 o porównywalnych parametrach i nic cacy nie chodzi, to się nadaje na grafikę medium/low, bez AA i z wyłączonymi cieniami, więc nie wkręcaj takich głupot. Stacjonarny komputer 8GB RAM, HD5850, procesor Core 2 Duo E7400 kręcony na 3,7GHz i Entropia wyciąga 20-30 klatek, w 1280x1024 z 4xAA, anizo x8 i ustawieniami na full (współczuję właścicielom zaczepistych 24" HD monitorów), a gdzie do tego laptop? A teraz jeszcze Cię dobiję :twisted: , jak nieuważnie przeczytałeś pierwszego posta, ten Twój laptop ma kosztować 1200zł. :mrgreen:

_________________
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, on gada ty zniżasz się do jego poziomu a wtedy bije Cię doświadczeniem...


Profil Offline
Kobieta
PostWysłany: 07 Gru 2010, 19:37 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Posty: 2198
Skąd: z Kosmosu
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
To wy nie czytacie uwaznie. Jemu chodzi o to, zeby laptop ''pociagnal ta gre'',a nie zeby wszystko chodzilo na full detalach..

Na moim laptopie EU chodzi dobrze, spokojnie moglam grac. A mam Toshibe kupiona 2 lata temu za jakies 2 - 2,5k zl. Mam Intel Core 2 Duo, 3 GB RAMu; na kartach graficznych sie w ogole nie znam, ale mam ATI Radeon HD 3470 :P

Przypominam rekomendowane wymagania :>
Recommended Requirements
Computer Processor: Intel Core duo or AMD Athlon 64 X2 Series or better.
Computer Memory: 2048 MB RAM or more
Graphics Card (with latest drivers): NVIDIA GeForce 8800 Series or higher / ATI Radeon 2900 series or better. Graphics Card that supports Shader 3.0 or higher

Fakt, ze za 1200 chyba laptopa nie bedzie, ale wystarczy dolozyc kilkaset zlotych i kupisz sobie pewnie cos w miare porzadnego.

_________________
In another life, when we're cats
Screw gravity.


Profil GGOffline
Nie podano
PostWysłany: 07 Gru 2010, 20:42 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 100
HP: 96
Nick w grze: Star Rider
te kilkaset to 2600zł allegro, 2800zł sklep za sprzęt średniej klasy z grafiką 4570, procesorem C2Duo 6xxx i 4 GB ram, w i3 nie warto się pchać, a i5 z porównywalnymi grafikami ale już dx11 w granicach 3k-4k. Granie na low-medium detal w grę na silniku Crytek, to jakiś masochizm? Owszem spotykam czasem kogoś kto gra na takich ustawieniach i już mnie nuży opisywanie świata EU z trawką, krzaczkami, odblaskami, kamykami itd. itp. ;D No ale jak ktoś gra w grę na najnowocześniejszym silnikiem graficznym, na czymś na czym widać tylko kanty siatki trójkątów, i biegać tylko po terenach gdzie nie ma dużo mobów, avatarów czy drzew żeby nie przycinało to czy nie lepiej jednak poświęcić czas na Tibię? ;)
"To wy nie czytacie uwaznie." nooo, starałem się ale mi nie wyszło :( nadal się staram ale nijak mi nie wychodzi co by się do tych nieszczęsnych "...i nie chodzi mi o laptopy za 3000 i 4000 zł..." się nie zbliżało, ale ja tylko tępym misiem jestem o małym rozumku :P

Co do używanych, dawnych high-end, coś by pewnie wybrał do tego męczeni... przepraszam grania na medium, z tym że problem jest w tym że starsze karty graficzne bardzo mocno się grzały, co powodowało częste uszkodzenia sprzętu. Więc nie polecam, bo jest dość prawdopodobne że po wydaniu tych 1200zł, za miesiąc czy dwa trzeba będzie wydać następne.

_________________
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, on gada ty zniżasz się do jego poziomu a wtedy bije Cię doświadczeniem...


Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Panel
Góra
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group • tłumaczenieDesign by CvX! and Ateush based on style by Ercan Koc

Planet Calypso