Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Gru 2009, 21:03 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2009
HP: 0
Nick w grze: James Smith
Witam!
To mój pierwszy post i może zacznę od konkretów.
Pobrałem cliten gry i podczas instalacji mam taki sam problem jak w tym temacie http://entropiauniverse.pl/viewtopic.php?f=7&t=5864. Jednak tam nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Więc pobrałem vcredist_x86.exe stąd http://www.microsoft.com/downloads/deta ... 2#filelist. Ale to mi się pobrało, klikłem na to dwa razy. Pokazało się okienko coś się pościągało i co? Jak to włączyć? Prosiłbym o dokładną odpowiedź bo to pewnie i nie mi się przyda. I wiem, że to trochę wstyd nie znać się na komputerach.. No cóż :oops: Pozdrawiam! I dziękuje.
PS: Czy Entropia Universe działa pod Viste 7?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Gru 2009, 21:22 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Vcredist po prostu siÄ™ instaluje i tyle. Siedzi w systemie i robi swoje kiedy jest potrzebny. :)
Tak, gra działa pod Windowsem 7 i pod Vistą.

Jeśli po instalacji redista gra nadal nie rusza można jeszcze spróbować ja odinstalować i zainstalować ponownie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Gru 2009, 23:04 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
CvX! napisał(a):
Tak, gra działa pod Windowsem 7...

nie nie dziala przynajmniej nie wszedzie, dzialala i w pewnym momencie przestala, koniec kropka, nic nie pomaga, reinstal windy, reinstal eu, reinstal sterow
supp sie wypina, bo nie supported ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Gru 2009, 23:06 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Ok, pod siódemką działała, nie działa, ale będzie kiedyś działać. ;) Pod Vistą bez problemów.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Gru 2009, 23:48 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Osobiscie uzywam win7 i nie ma kompletnie zadnych problemow z gra ... jedynie co oficjalnie nie ma jakby certyfikatu do entropii ale to kwestia czasu ...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Gru 2009, 00:01 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
RafiS napisał(a):
Osobiscie uzywam win7 i nie ma kompletnie zadnych problemow z gra ... jedynie co oficjalnie nie ma jakby certyfikatu do entropii ale to kwestia czasu ...

osobiscie uzywalem odkad tylko sie vu 10 pojawilo ( jesli chodzi o eu oczywista), i pewnego dnia poprostu przestalo dzialac ;P
nawet zadnego mini, nie bylo po drodze.... ot tak, z dnia na dzien bez powodu ;P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Gru 2009, 14:25 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2009
Zrobiłem reinstal itd. Gra jednak dalej się nie instaluje. Może to być wirus? Już jakiegoś usuwam.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Gru 2009, 14:30 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Z zasady lepiej nie mieć wirusów w kompie. ;) Jak już ruszy ostatnia aktualizacja EU spróbuj odpalić ponownie grę, może ruszy. Jeśli nie, będziesz miał okazję jako jeden z pierwszych wykorzystać nową opcję sprawdzenia poprawności instalacji gry.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Gru 2009, 16:04 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2009
No cóż. Chyba pozostanie mi obejść się smakiem :cry: . Nic nie działa. hm... CvX, a jak to się robi?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Gru 2009, 16:22 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Póki co niestety w ogóle się nie robi, tj. funkcjonalność nie jest w pełni sprawna (słowa Marco na EF.com). :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Gru 2009, 18:30 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2009
Ok działa! Ściągnąłem EU stąd http://dlmirror.entropiauniverse.com/en ... _setup.exe. Dzięki za pomoc:))

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Gru 2009, 19:17 
Newbie
Dołączenie:
Czerwiec 2006
Też tak zrobiłem i poszło. Potem włączył się client i ściągnął jakiś update 10.6.1..... - 10.6.2....
Po tym, odpala się patch, który po zakończeniu odpala się znowu i tak w kółko od godziny już. Sprawdziłem ciągle się patchują te same pliki ;/
JakieÅ› rady? :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sty 2010, 11:07 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Compiler napisał(a):
Też tak zrobiłem i poszło. Potem włączył się client i ściągnął jakiś update 10.6.1..... - 10.6.2....
Po tym, odpala się patch, który po zakończeniu odpala się znowu i tak w kółko od godziny już. Sprawdziłem ciągle się patchują te same pliki ;/
JakieÅ› rady? :)

I jak, spatchowły się w końcu? ;)

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 46 gości

Panel
Skocz do: