Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 27 Paź 2009, 19:03 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
Posty: 25
HP: 0
Powitać,
wczoraj ściągnąłem pierwszy raz EU. Po zalogowaniu tworzymy wygląd postaci i właśnie tu od razu napotkałem problem. Na początku cała postać była czarna, a po przeinstalowaniu sterowników do karty graficznej (Radeon 9800 pro) wygląda to tak:

Image

Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam.


Ostatnio edytowany przez Meariss, 27 Paź 2009, 20:52, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Paź 2009, 20:22 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Posty: 3452
HP: 133
Society: Poltropia
Szczerze mówiąc to nie wiem czy ta grafika w ogóle jest obsługiwana...
To wygląda właśnie jakby karta była za słaba.
Ale może się wypowie ktoś kto ma podobny sprzęt albo zna się lepiej.

P.S. Wymagania systemowe gry są TU.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Paź 2009, 20:50 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
Posty: 25
HP: 0
Dzięki, znalazłem już problem. Dotyczy on, tak jak wspomniałeś, za słabej karty graficznej. Radeon 9800 dysponuje pixel shaderem 2.0, natomiast, by móc grać potrzebny jest 3.0. Podzielę się również informacją, że w GeForce'ach najtańsza karta z ps 3.0, to GeForce 6600, a u Radeonów jest to Radeon X1300. Szkoda, że sobie nie pogram, ale cóż... Życie. Pozdrawiam i miłej gry.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Paź 2009, 21:00 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Posty: 3452
HP: 133
Society: Poltropia
Szkoda :(
Do zobaczenia po wymianie sprzętu :)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Lis 2009, 21:00 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
Posty: 25
HP: 0
Witam jeszcze raz, kupiłem już kartę, co prawda używaną, ale jest. :) Jest to Radeon X1600 Pro i EU chodzi na medium detalach, o dziwo na low nie widać tekstur postaci. O.o Ale ogólnie karta ma pixel shader 3.0, więc jest ok. :) Pozdrawiam, Tomek. ;o


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Lis 2009, 21:02 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2009
Posty: 46
HP: 0
Nick w grze: Lukasz Loktus II
Hah no to powodzenia w grze :P


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Lis 2009, 21:11 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Meariss napisał(a):
o dziwo na low nie widać tekstur postaci


takie jest zalozenie opcji Low :P avki sa wtedy cale biale


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Lis 2009, 21:17 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
Posty: 25
HP: 0
Skoro tak. Szkoda tylko, że przy tworzeniu postaci nie mogłem tych ustawień zmienić, nawet w 'options' obok przycisku 'launch' po odznaczeniu tych low detali - wtedy to miałem przeźroczystą, więc już wolałem całą białą. :D Dzięki za odpowiedzi. :)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Lis 2009, 21:49 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
Posty: 25
HP: 0
Jeszcze tak, żeby nie zaśmiecać, to mam pytanie - dlaczego w ekwipunku zamiast widzieć normalnie przedmioty, widzę takie czerwone kwadraciki z napisem 'Replace Me'? I jak mogę to zmienić?

Image


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Lis 2009, 22:09 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
wow, tego jeszcze nie bylo, zielonego pojecia nie mam :mrgreen:


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Lis 2009, 22:46 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2543
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Te ikonki pojawiają się zwykle gdy masz mało pamięci na karcie graficznej. Wtedy gra nie jest w stanie wyrenderować modeli itemków.

Można spróbować pobawić się ustawieniami grafiki.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Lis 2009, 23:08 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
Posty: 25
HP: 0
No fakt, mam tylko 1 GB, więc chyba będę musiał z tym grać dopóki nie załatwię sobie jakiejś pamięci. Pokombinuję też z grafiką, ale nie sądzę, żeby się to zmieniło. Dzięki za odpowiedź.


Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group • tłumaczenieDesign by CvX! and Ateush based on style by Ercan Koc

Planet Calypso