Odpowiedz
Autor Wiadomość
Mężczyzna
PostWysłany: 27 Paź 2009, 19:03 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
Posty: 25
Skąd: Warszawa
HP: 0
Powitać,
wczoraj ściągnąłem pierwszy raz EU. Po zalogowaniu tworzymy wygląd postaci i właśnie tu od razu napotkałem problem. Na początku cała postać była czarna, a po przeinstalowaniu sterowników do karty graficznej (Radeon 9800 pro) wygląda to tak:

Image

Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam.

_________________
War... war never changes...


Ostatnio edytowany przez Meariss, 27 Paź 2009, 20:52, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 27 Paź 2009, 20:22 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Posty: 3452
HP: 133
Society: Poltropia
Szczerze mówiąc to nie wiem czy ta grafika w ogóle jest obsługiwana...
To wygląda właśnie jakby karta była za słaba.
Ale może się wypowie ktoś kto ma podobny sprzęt albo zna się lepiej.

P.S. Wymagania systemowe gry są TU.

_________________
Jestem zarobiony i pochłonięty masą innych spraw, przepraszam za "odpuszczenie" forum.
Jeśli jest ktoś chętny do pomocy w redagowaniu niusów to proszę o PM'a


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 27 Paź 2009, 20:50 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
Posty: 25
Skąd: Warszawa
HP: 0
Dzięki, znalazłem już problem. Dotyczy on, tak jak wspomniałeś, za słabej karty graficznej. Radeon 9800 dysponuje pixel shaderem 2.0, natomiast, by móc grać potrzebny jest 3.0. Podzielę się również informacją, że w GeForce'ach najtańsza karta z ps 3.0, to GeForce 6600, a u Radeonów jest to Radeon X1300. Szkoda, że sobie nie pogram, ale cóż... Życie. Pozdrawiam i miłej gry.

_________________
War... war never changes...


Profil E-mail GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 27 Paź 2009, 21:00 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Posty: 3452
HP: 133
Society: Poltropia
Szkoda :(
Do zobaczenia po wymianie sprzętu :)

_________________
Jestem zarobiony i pochłonięty masą innych spraw, przepraszam za "odpuszczenie" forum.
Jeśli jest ktoś chętny do pomocy w redagowaniu niusów to proszę o PM'a


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 14 Lis 2009, 21:00 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
Posty: 25
Skąd: Warszawa
HP: 0
Witam jeszcze raz, kupiłem już kartę, co prawda używaną, ale jest. :) Jest to Radeon X1600 Pro i EU chodzi na medium detalach, o dziwo na low nie widać tekstur postaci. O.o Ale ogólnie karta ma pixel shader 3.0, więc jest ok. :) Pozdrawiam, Tomek. ;o

_________________
War... war never changes...


Profil E-mail GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 14 Lis 2009, 21:02 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2009
Posty: 46
Skąd: Legnica
HP: 0
Nick w grze: Lukasz Loktus II
Hah no to powodzenia w grze :P

_________________
Tylko w dżemie siła dżemie...?


Profil E-mail Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 14 Lis 2009, 21:11 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Meariss napisał(a):
o dziwo na low nie widać tekstur postaci


takie jest zalozenie opcji Low :P avki sa wtedy cale biale

_________________
Na poczatku nie wiedzialem dlaczego wszyscy mi zycza GL, teraz juz wiem... - J3
Wielu przegranych to ludzie, którzy poddali się nie zdając sobie sprawy jak blisko byli sukcesu - Thomas A. Edison


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 14 Lis 2009, 21:17 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
Posty: 25
Skąd: Warszawa
HP: 0
Skoro tak. Szkoda tylko, że przy tworzeniu postaci nie mogłem tych ustawień zmienić, nawet w 'options' obok przycisku 'launch' po odznaczeniu tych low detali - wtedy to miałem przeźroczystą, więc już wolałem całą białą. :D Dzięki za odpowiedzi. :)

_________________
War... war never changes...


Profil E-mail GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 14 Lis 2009, 21:49 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
Posty: 25
Skąd: Warszawa
HP: 0
Jeszcze tak, żeby nie zaśmiecać, to mam pytanie - dlaczego w ekwipunku zamiast widzieć normalnie przedmioty, widzę takie czerwone kwadraciki z napisem 'Replace Me'? I jak mogę to zmienić?

Image

_________________
War... war never changes...


Profil E-mail GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 14 Lis 2009, 22:09 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
wow, tego jeszcze nie bylo, zielonego pojecia nie mam :mrgreen:

_________________
Na poczatku nie wiedzialem dlaczego wszyscy mi zycza GL, teraz juz wiem... - J3
Wielu przegranych to ludzie, którzy poddali się nie zdając sobie sprawy jak blisko byli sukcesu - Thomas A. Edison


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 14 Lis 2009, 22:46 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2543
Skąd: z Warszawy
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Te ikonki pojawiają się zwykle gdy masz mało pamięci na karcie graficznej. Wtedy gra nie jest w stanie wyrenderować modeli itemków.

Można spróbować pobawić się ustawieniami grafiki.

_________________
CvX!


Profil GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 14 Lis 2009, 23:08 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
Posty: 25
Skąd: Warszawa
HP: 0
No fakt, mam tylko 1 GB, więc chyba będę musiał z tym grać dopóki nie załatwię sobie jakiejś pamięci. Pokombinuję też z grafiką, ale nie sądzę, żeby się to zmieniło. Dzięki za odpowiedź.

_________________
War... war never changes...


Profil E-mail GGOffline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group • tłumaczenieDesign by CvX! and Ateush based on style by Ercan Koc

Planet Calypso