Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Paź 2009, 13:03 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
HP: 0
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: BaBeL BaBeL kamil
Witam,
Mam problem z depozytem kasy przez karte visa electron. Posiadam eKonto w mbanku. Karte visa electron (ta z delfinkiem) dodaje karte, wpisuje wszysko ladnie pieknie (nr karty, daje USD, i wpisuje 3-cyfrowy nr z odwrotu karty kolo autografu mojego :) )a gdy wybieram 1 depozyt 10.00 USD i daje confirm to wyskakuje blad. Cos tam rejected your card czy jakos tak. pomozcie jak zrobic by przyjelo depozyt. Z gory thx

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Paź 2009, 14:41 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Nick w grze: Ar predus Ku
A płaciłeś kiedyś tą kartą w Internecie w ogóle?
Ja mam taką samą kartę z mBanku i nie mogłem wpłacić do EU.
Używałem Inteligo.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Paź 2009, 15:22 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Zwykły delfinek z mBanku nie nadaje się do płatności internetowych (na pewno nie do entropii - może gdzie indziej się uda).
Musisz mieć e-kartę lub kredytową.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2009, 00:48 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Nick w grze: Sallly Ant
Z konta w mBanku można wpłacać pieniądze do EU - (informacja sprawdzona gdyż sama wpłacam
ale:
Nie zwykłym delfinkiem tylko musisz posiadać kartę do płatności elektronicznych (jak napisał ateush e-karta). Do zamówienia przez internet - karta darmowa.
Pozdrawiam
Sally Ant

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2009, 07:13 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Sallly napisał(a):
Do zamówienia przez internet - karta darmowa.

Oj, nie do końca darmowa: 25,- rocznie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2009, 15:31 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Nick w grze: Sallly Ant
ateush napisał(a):
Sallly napisał(a):
Do zamówienia przez internet - karta darmowa.

Oj, nie do końca darmowa: 25,- rocznie.

łał - parę lat mam konto w mBanku i parę lat e-kartę a dopiero teraz się dowiedziałam, że za nią płacę :? hi hi wstyd się przyznać ale tak faktycznie jest.

Pozdrawiam
Sally Ant

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Paź 2009, 16:42 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
kobieta.... nic dodać nic ując :roll: :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Paź 2009, 00:19 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
Sallly napisał(a):
Z konta w mBanku można wpłacać pieniądze do EU - (informacja sprawdzona gdyż sama wpłacam
ale:
Nie zwykłym delfinkiem tylko musisz posiadać kartę do płatności elektronicznych (jak napisał ateush e-karta). Do zamówienia przez internet - karta darmowa.
Pozdrawiam
Sally Ant

Wyglada na to ze mozna jednak placic zwykla debetowka w necie. Szukalem info o kartach mbanku i natknalem sie na ten wpis z blogu mbanku:
http://www.mbank.pl/blog/artykul.html?id=81

Limity mozna ustalic przez www (nie trzeba dzwonic na mlinie jak podane jest w tej notce na blogu).

Nie testowalem jeszcze ale nie powinno byc problemow z platnosciami przez siec.

Wydaje sie ze w tym momencie posiadanie ekarty za ktora trzeba zaplacic 25 zl/rok jest bez sensu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Paź 2009, 10:55 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Być może coś się zmieniło i faktycznie działa zwykła karta. Pewnie wieczorem sprawdzę i dam znać.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Paź 2009, 16:20 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Standardowa karta bankomatowa dawana gratis do eKonta (tz. z delfinkiem, bez wypukłych cyfr) umożliwia płatności przez sieć jak również wpłatę do EU. Trzeba tylko ustawić sobie limity na tę kartę wykorzystując serwis www (domyślnie, limity na płatności przez sieć mamy ustawione na 0.00zł - co początkowo uniemożliwia normalną wpłatę czy płatności). Osobiście jednak polecam eKartę - jest ona po prostu bezpieczniejsza i raczej, moim zdaniem, wygodniejsza. Przy eKarcie mamy możliwość wyboru w jakiej walucie chcemy aby była nasza karta rozliczana (EUR lub USD) co daje nam niższe koszta przy wpłatach do np. gry ;) Wadą "delfinka" może być to, że mimo ustawionych limitów istnieją sposoby na wyczyszczenie konta do minimum po zgubieniu lub kradzieży tej, że karty. Wybór należny do Was ;) oczywiście, ja osobiście używam obu kart do płatności przez sieć i jestem w sumie z nich zadowolony :)

Pozdrawiam.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 26 gości

Panel
Skocz do: