Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 28 Sie 2009, 12:46 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2008
Posty: 193
HP: 121
Society: KingSajz
Nick w grze: Artur rogaloo
Mam problem, a mianowicie po reinstalacji Entropii VU 10, po odpaleniu clienta wyskakuje mi tabelka:

Error message:
"An error occurred when trying to download a file."
Error description:
"bin32/Entropia.exe-be2bc688"
Proszę o pomoc, bo juz palce od klawiatury bolą


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Sie 2009, 12:50 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Posty: 277
HP: 0
Society: EF.pl
moze serwer, z ktorego sciaga jest offline, albo moze jakis firewall blokuje Ci polaczenie?


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Sie 2009, 12:53 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2008
Posty: 193
HP: 121
Society: KingSajz
Nick w grze: Artur rogaloo
ale update mi sciągneło
ale tylko do wersji 10.0.4


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Sie 2009, 14:48 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2008
Posty: 193
HP: 121
Society: KingSajz
Nick w grze: Artur rogaloo
Panowie co dzieje sie? Za kazdym razem po instalacji aktualizuje mi tylko do wersji 10.0.4.29098,
nastepnie automatycznie instaluje mi jakis patch. I przy próbie właczenia gry wyskakuje komunikat:
Error message:
"An error occurred when trying to download a file."
Error description:
"bin32/Entropia.exe-be2bc688"


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Sie 2009, 15:12 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Posty: 3452
HP: 133
Society: Poltropia
A próbowałeś przeinstalować EU ? Trochę czasochłonne - ale powinno zaciągnąć ponownie wszystkie aktualizacje.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Sie 2009, 15:17 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2008
Posty: 193
HP: 121
Society: KingSajz
Nick w grze: Artur rogaloo
tak, próbowałem kilka razy :oops:


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Sie 2009, 15:31 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Posty: 3452
HP: 133
Society: Poltropia
Dziwne... a miejsca na dysku na pewno masz pod dostatkiem ?


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Sie 2009, 15:46 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Posty: 1842
HP: 222
"Panowie co dzieje sie? Za kazdym razem po instalacji aktualizuje mi tylko do wersji 10.0.4.29098..."

...bo aktualizacja v10.0.5 dotyczy tylko pliku "entropia.exe" <- ten plik musisz jakoś zdobyć jeśli Ci nie może się pobrać...

Jeśli wyskakuje Ci taki błąd oznacza to, że na serwerze dostawcy jest jakiś problem lub z tym konkretnym plikiem albo z połączeniem od strony dostawcy :) Ogólnie odradzam Ci się zamartwiać, czekaj cierpliwie na mini 10.0.6 - na pewno sytuacja po tej aktualizacji wyklaruje się :)

Załęże się, ze każdy będzie miał ten sam problem :)

no i coś mi się tam ściąga :)

330

Zdrów!


Ostatnio edytowany przez XII, 28 Sie 2009, 16:03, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Sie 2009, 16:02 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Posty: 3452
HP: 133
Society: Poltropia
XII napisał(a):
czekaj cierpliwie na mini 10.0.6 - na pewno sytuacja po tej aktualizacji wyklaruje się :)

Hehe - właśnie przy 10.0.6 pojawił mi się ten sam błąd co u rogaloo...


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Sie 2009, 16:08 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Posty: 1842
HP: 222
Ewidentnie problem od strony MA :)

Czekamy na usunięcie byków ;)

...wyklaruje się tak jak powiedziałem :D trzeba troszeczkę poczekać :P ...za 30 minut to za 30 minut lol :P


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Sie 2009, 16:18 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Posty: 3452
HP: 133
Society: Poltropia
Poprawili - juz jest ok. Tak jak XII prawił - wina po ich stronie...


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Sie 2009, 16:19 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2543
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
U mnie wstąpił ten błąd dwa razy przy tym mini VU, teraz, za 3 razem, ruszyło normalnie.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Sie 2009, 19:02 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2008
Posty: 193
HP: 121
Society: KingSajz
Nick w grze: Artur rogaloo
U mnie nic sie nie zmieniło :(


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Sie 2009, 12:48 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2008
Posty: 193
HP: 121
Society: KingSajz
Nick w grze: Artur rogaloo
Panowie co zdziałać aby mi zaktualizowało do 10.0.6 ?
Bo mi cały czas aktalizuje do 10.0.4 i nie chce nawet uruchomic gry.
Pomocy proszę


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Sie 2009, 18:20 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Posty: 3452
HP: 133
Society: Poltropia
Jaki system ? Jeśli Vista - odpalasz jako admin ?


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Sie 2009, 11:41 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2008
Posty: 193
HP: 121
Society: KingSajz
Nick w grze: Artur rogaloo
Windows XP

Dzieki wielkie ateush za pomoc.
Po podmienieniu pliku Entropia.exe poszło. :mrgreen:


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 31 Sie 2009, 11:53 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
bede instalowal dzisiaj w nocy EU i zobacze, czy u mnie sie to tez pojawi, mam nadzieje, ze nie :D


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Wrz 2009, 14:40 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2008
Posty: 193
HP: 121
Society: KingSajz
Nick w grze: Artur rogaloo
A u mnie dalej lipa.
Po kazdej aktualizacji musze zamieniac pliki entropia.exe i client loader.
Tylko skąd je brać?


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Wrz 2009, 15:14 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2543
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
To znaczy że antywirus lub firewall blokuje dostęp do tego pliku instalatorowi. Przywołaj go do porządku! :P


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Wrz 2009, 15:35 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2008
Posty: 193
HP: 121
Society: KingSajz
Nick w grze: Artur rogaloo
W antywirusie wszystko jest dobrze.
To musi byc cos innego. Tylko co?


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Wrz 2009, 15:50 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2543
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Możesz spróbować tego: http://www.dr-hoiby.com/WhoLockMe/index.php


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Wrz 2009, 22:55 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2008
Posty: 193
HP: 121
Society: KingSajz
Nick w grze: Artur rogaloo
A w czym moze mi to pomóc? :roll:
Spróbuję jeszcze ściagnąć instalke. Moze z innego zródła.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Wrz 2009, 23:04 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
rogaloo napisał(a):
A w czym moze mi to pomóc? :roll:
Spróbuję jeszcze ściagnąć instalke. Moze z innego zródła.


ten programik sprawdza, czy nic aktualnie nie podpielo sie pod ten plik :D


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Wrz 2009, 23:13 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 100
HP: 96
Nick w grze: Star Rider
ja to bym zaczął od: jaki masz system operacyjny, jaki program antywirusowy, firewall (lub całościowe ochrony KIS, NIS, Norton), dodatkowe aplikacje monitorujące pliki (jakieś uninstalery, anti spyware itp.)...


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Wrz 2009, 13:16 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2008
Posty: 193
HP: 121
Society: KingSajz
Nick w grze: Artur rogaloo
System operacyjny XP SP3, program antywirusowy to Norton Antyvirus i nic więcej.
A ten program "Who lock me" u mnie nie działa :(


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Wrz 2009, 13:27 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Posty: 382
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Tomasz Soltys Mud
rogaloo napisał(a):
System operacyjny XP SP3, program antywirusowy to Norton Antyvirus i nic więcej.
A ten program "Who lock me" u mnie nie działa :(


pewnie ktos cie "locknal" i nie pozwala ci zainstalowac, zebys nie wiedzial kim jest.


czy jest cos takiego pod windows 7?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Wrz 2009, 14:19 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 100
HP: 96
Nick w grze: Star Rider
rogaloo napisał(a):
System operacyjny XP SP3, program antywirusowy to Norton Antyvirus i nic więcej.
A ten program "Who lock me" u mnie nie działa :(

Norton Antyvirus 2009 ? Czy Norton Internet Security 2009 ? Norton 360 ? czy jakiś inny? "Who lock me" nie działa ? czyli co, nie uruchamia się czy nie znajduje programów blokujących ? Sączysz te informacje jakbyś w ogóle nie chciał żeby ktoś Ci pomógł...

Możesz mieć zawirusowany komputer, możesz mieć wogóle uszkodzony fizycznie, np. pamięć i wtedy losowo mogą się dziać takie jaja, ale najprawdopodobniej masz zainstalowany jakiś program, zapobiegający zmianom kodu aplikacji. Może to być częścią programu antywirusowego, zapory sieciowej, programu antispyware. Np. Norton Internet Security to nie antywirus tylko cały taki pakiet na raz ( antywirus, zapora, antyspyware). Teoretycznie przy zmianie plików zainstalowanej aplikacji (np. aktualizacji Entropi), powinna ukazać się informacja, czy na pewno chcesz to zrobić, i jeśli wtedy zaznaczyłeś na nie, to jest powód dla którego nie może zaktualizować się gra, po prostu jest blokowana. W programach które się w ogóle nie pytają tylko same dopuszczają lub blokują, mogą się mylić i wtedy blokują nieszkodliwą aplikację. Wtedy w ustawieniach powinna być możliwość aby dodać ją do wyjątków.

Zacznij od wyłączenia (jak się nie da to deinstalacji) antywirusa czy co tam masz (zaporę systemową też), i zobacz czy wtedy Entropia się aktualizuje...


Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group • tłumaczenieDesign by CvX! and Ateush based on style by Ercan Koc

Planet Calypso