Odpowiedz
Autor Wiadomość
Mężczyzna
PostWysłany: 20 Sie 2009, 11:59 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posty: 1923
Skąd: Piaseczno
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
XII napisał(a):
Zanim zaczniesz aktualizację BIOSa poczytaj o tym bardziej uważnie - źle przeprowadzona taka operacja może spowodować martwicę sprzętu ;) W razie pytań, wątpliwości służę pomocą! :)

przesadzasz mutas, martwice w warunkach domowych to fakt, ale kazda szanujaca sie firma, ma urzadzenie do programowania flashramu ;) koszt uruchomienia plyty ze zwalonym biosem, wacha sie od 20 do 100 pln ;)
pozatym czasy kiedy robilo sie to z poziomu dosu juz minely ;P teraz kazdy dobry producent plyt udostepnia oprogramowanie ktore automatycznie programuje bios, prosto z serwera producenta ;)

_________________
...jeden poleciał tam, drugi śmignał siam, a trzeci wzbił się nad kukułcze gniazdo...


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sie 2009, 12:03 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Posty: 1842
HP: 222
ojej nie musisz mi tego mówić :) poza tym reanimację biosu można wykonać w domu tylko trzeba mieć czym :) lub jeśli płyta posiada dual bios robimy przywracanie biosu z poziomu biosu awaryjnego lub jeśli płyta posiada zintegrowane z biosem oprogramowanie flashujące bios to z niego korzystamy podczas uruchamiania kompa wciskając odpowiednią kombinację klawiszy (szukać w insrtukcji lub na ekranie zaraz po włączeniu kompa) po uprzednim pobraniu najnowszej wersji biosu z netu, najlepiej ze strony producenta danej płyty głównej i danego modelu :P


Zdrów!

_________________
هذه اللعبة هو المرض الذي يقتل
1326


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 20 Sie 2009, 12:04 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Posty: 512
HP: 0
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
Zalogowalem sie 2 razy z rzedu wiec problem wydaje sie rozwiazany.

Wina tepakow z MA, trzeba na patcha czekac.

_________________
Kędzior

Image


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 20 Sie 2009, 12:36 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 124
HP: 0
Nick w grze: Krzysztof
Ja mam mały problem może mi ktoś pomoże otóż instalowałem grę już dwukrotnie i
po próbie odpalenia mam komunikat :
nie można uruchomić aplikacji ,ponieważ jej konfiguracja jest niewłaściwa.
Stara wersja chodziła bez problemów o jaką konfigurację może chodzić
proszę o pomoc.


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 20 Sie 2009, 12:37 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2543
Skąd: z Warszawy
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
viewtopic.php?f=7&t=5606

_________________
CvX!


Profil GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 20 Sie 2009, 13:57 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 124
HP: 0
Nick w grze: Krzysztof
A wiecie że byłem w tym temacie co dostałem linka i zachodzę do głowy
jak mogłem to przeoczyć :oops: paranoja jakaś .
To jest dowód na to co entropia robi z człowieka :mrgreen:
mózg wypala i na oczy też pada :lol: :P .
Oczywiście problem naprawiony niestety tylko ramu muszę dołożyć bo avki jakieś takie białe :lol:
Dzieki Cvx za szybką podpowiedź :wink: .


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 20 Sie 2009, 14:07 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Posty: 512
HP: 0
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
Krzysztof napisał(a):
A wiecie że byłem w tym temacie co dostałem linka i zachodzę do głowy
jak mogłem to przeoczyć :oops: paranoja jakaś .
To jest dowód na to co entropia robi z człowieka :mrgreen:
mózg wypala i na oczy też pada :lol: :P .
Oczywiście problem naprawiony niestety tylko ramu muszę dołożyć bo avki jakieś takie białe :lol:
Dzieki Cvx za szybką podpowiedź :wink: .


Jak avki biale to karta do wymiany (albo czekanie na patcha). Ja mialem geforca 7600gs 256mb i tez avki byly biale. Musialem kupic nowa.

_________________
Kędzior

Image


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 20 Sie 2009, 14:17 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 124
HP: 0
Nick w grze: Krzysztof
O tym Kędzior nie pomyślałem znów błąd :roll:
sugerowałem się czerwonym x przy pamięci a przy karcie mam zieloną fajkę.
Moja karta :Radeon X1300/X1550 Series i bodajże 512mb


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 20 Sie 2009, 14:46 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2008
Posty: 85
HP: 0
Nick w grze: Kielon Palacz Zielonowski
hmmm u mnie mining cos nie dziala z a bardzo , znajduje zloze ale claima ani papiera do claima nie ma . Ma ktos podobny problem ? czy moze wylaczyli mining (lol ) a ja o tym nic nie wiem :/ ?


Profil E-mail Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 20 Sie 2009, 15:05 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Kielon napisał(a):
hmmm u mnie mining cos nie dziala z a bardzo , znajduje zloze ale claima ani papiera do claima nie ma . Ma ktos podobny problem ? czy moze wylaczyli mining (lol ) a ja o tym nic nie wiem :/ ?


ktos juz pisal, ze tak sie zdarza, znaczy ze pokazuje trafienie mimo, ze nic nie znalazlo

Krzysztof napisał(a):
O tym Kędzior nie pomyślałem znów błąd :roll:
sugerowałem się czerwonym x przy pamięci a przy karcie mam zieloną fajkę.
Moja karta :Radeon X1300/X1550 Series i bodajże 512mb


jestes ponizej medium settings

Cytuj:
Medium Settings

These requirements should be considered the minimum system requirements for Entropia Universe:

Internet Connection: ADSL or better
Operating System: Windows XP or Vista
Computer Processor: Intel Pentium 4 2.8g hz or AMD Athlon 64 Series or better.
Computer Memory: 2048 MB RAM or more
Graphics Card (with latest drivers): NVIDIA GeForce 7800 Series or better / ATI Radeon 1900 series or better.
DirectX: Version 9.0c
Sound Device: Direct X compatible sound device
Screen Resolution: 1024 x 768 pixels
Hard Drive Space: 10 GB of free space

Low Settings

If your system falls below the Medium Settings requirement you may still be able to participate in Entropia Universe, but your visual experience will be hampered. If you use Medium Settings on a system below Medium Settings requirements, you may suffer from low frame rate. If you use Low Settings, there may be artifacts such as white texture-less avatars, no ground vegetation, short draw distance and no shadows.

_________________
Na poczatku nie wiedzialem dlaczego wszyscy mi zycza GL, teraz juz wiem... - J3
Wielu przegranych to ludzie, którzy poddali się nie zdając sobie sprawy jak blisko byli sukcesu - Thomas A. Edison


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 20 Sie 2009, 15:12 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2008
Posty: 85
HP: 0
Nick w grze: Kielon Palacz Zielonowski
no wlasnie jedyne co znalazlem to ze na cnd sa problemy z dotarciem do claima ale nigdzie ze nie ma go wcale :/ . Dla mnie mining to jedyne zrodlo dochodu i strasznie mnie to boli :P


Profil E-mail Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 20 Sie 2009, 15:23 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Posty: 3452
HP: 133
Society: Poltropia
Problemy z dotarciem do claima sa wszędzie :( Nawet na Eudorii może pojawić się na górce pod którą się nie da podejść lub w kamieniu/drzewie czy innej przeszkodzie które są teraz "stałe" i nie do przeniknięcia :(

Osobiście powstrzymuje się na razie od wszelkich działań marnujących pedy i skupiam na zwiedzaniu okolic.
Za dużo błedów, loot beznadziejny - podziwiam okoliczności przyrody i czekam na patch.

_________________
Jestem zarobiony i pochłonięty masą innych spraw, przepraszam za "odpuszczenie" forum.
Jeśli jest ktoś chętny do pomocy w redagowaniu niusów to proszę o PM'a


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 20 Sie 2009, 16:02 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 243
Skąd: Miasto Papieskie;)
HP: 121
Society: Niveus Lupus
nie wiem czy mi sie zdaje ale moby cos szybko biegaja....
taki np. combo i exo young gonily mnie przez okolo 10 min zanim zniknely z radaru ..( moje agi 61)
i nie moge znalesc ikonki od moich discipli....jak by ktos znalazl prosze o cyna :D

edit
jakis update znowu mamy;)

_________________
Image

Black End


Ostatnio edytowany przez lukgr, 20 Sie 2009, 16:05, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 20 Sie 2009, 16:05 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2009
Posty: 46
Skąd: Legnica
HP: 0
Nick w grze: Lukasz Loktus II
Ja w majstrowanie przy karcie graficznej bawić sie nie bede zadużo do stracenia.Również czekam na patcha bo jak narazie to ta gra to jeden bug w ładnej oprawie graficznej (a i to czasami zawodzi...) :lol:

_________________
Tylko w dżemie siła dżemie...?


Profil E-mail Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 20 Sie 2009, 16:31 
Inept
Dołączenie:
Listopad 2005
Posty: 15
Skąd: Kwidzyn
HP: 119
Society: CHlopaki z ferajny
Nick w grze: Jurand
A moja apteczka 2600 leczy mnie po 10 - 12 tak jak bym biegł i się leczyl a nie po 42


Profil GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 21 Sie 2009, 12:44 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Posty: 512
HP: 0
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
A tutaj odpowiedz supportu jaka dostalem w zwiazku z connection lost:

Hi,

We are aware of some issues that we will implement a fix for, like the v-sync on the login screen which causes the GPU to work alot harder than necessary. We are also in discussion with both CryTek and Nvidia about the problems with Nvidia cards. However, this is a little tricky since it doesnt affect every system.

Anyway, when we do find a solution to the issues we are looking into now we will make sure to communicate it to all of you.

Kind regards,
Entropia Universe Support

Z tonu wypowiedzi mysle ze naprawa moze troche potrwac :)

_________________
Kędzior

Image


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 21 Sie 2009, 13:35 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Posty: 512
HP: 0
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
Wlasnie doczytalem ze problem z connection lost mozna rozwiazac tez poprzez zminimalizowanie gry natychmiast po wpisaniu loginu i hasla. Wiec mozna grac tez na full screenie.

Odpalamy gre wpisujemy haslo i login, naciskamy enter i natychmiast alt+tab. Po kilku sekundach mozna zmaksymalizowac gre i dalej loguje bez problemu.

_________________
Kędzior

Image


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 21 Sie 2009, 14:27 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Posty: 706
Skąd: Lęndziny (Śląsk)
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
lechukorn napisał(a):
XII napisał(a):
No więc żeby móc uruchomić nowego klienta bez przykrego błędu dotyczącego konfiguracji należny pobrać i zainstalować Microsoft Visual C++ 2005 Service Pack 1 Redistributable Package ATL Security Update, oczywiście ze strony Microsoft, a o to link KLIK!

vcredist_x86.exe - dla 32 bit
vcredist_x64.exe - dla 64 bit

Zdrów!


PS. Calypso Casino mnie rozj...ło :D czyżby Kasyna stały się legalne w Szwecji ? :> ...tak oficjalnie ,... o EU ? :>


tu jest odpowiedz na twoj problem :)

edit: teraz to juz w ogole mam zajebiscie, wywalilo mnie z gry i teraz jak sie zaloguje to siedze w srodku sciany i nie moge sie ruszyc ... fuck



Witam

Robie jak w poscie i kapa "Nie mozna uruchomić aplikacji, poniewarz jej konfiguracja jest niewłaściwa"

Prosze łopatologicznie bo mnie szlak trafi

THX z góry

_________________
Image
Your account was create at 2006-03-22.


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 21 Sie 2009, 14:31 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Posty: 277
Skąd: Katowice
HP: 0
Society: EF.pl
odinstaluj eu, pozniej redisty - zrob restart kompa i po ponownej instalacji eu powinno Ci samo zainstalowac vc_red


Profil GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 21 Sie 2009, 14:31 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posty: 1923
Skąd: Piaseczno
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
sex skorzystaj z tego linka co tytanic wrzucil
wtedy nic nie trzeba odinstalowywac
tytanick napisał(a):
jak nie znajdziesz to zainstlauj to:
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en
vcredist_x86.exe
2.6 MB :D

_________________
...jeden poleciał tam, drugi śmignał siam, a trzeci wzbił się nad kukułcze gniazdo...


Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Panel
Góra
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group • tłumaczenieDesign by CvX! and Ateush based on style by Ercan Koc

Planet Calypso