Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 08:14 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 243
HP: 121
Society: Niveus Lupus
wlasnie probowalem odpalic nowe EU i zonk...
wyskakuje mi komunikat

nie mozna uruchomic aplikacji poniewaz jej konfiguracja rownoczesna jest nie wlasciwa.
Wiecej strzegolow mozna znalesc w dzienniku aplikacji

nic nie kumam ...jak by ktos mogl mi wytlumaczyc co i jak bylo by super

Ps.uzywam visty


Ostatnio edytowany przez CvX!, 18 Sie 2009, 20:36, edytowano w sumie 1 raz
zmiana tytułu tematu


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 08:47 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Posty: 1842
HP: 222
viewtopic.php?f=3&t=5590&start=20


wystarczyło poszukać i poczytać :twisted:


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 09:03 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
Posty: 230
HP: 122
Society: www.*****
Nick w grze: TytanickPL
jak nie znajdziesz to zainstlauj to:
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en
vcredist_x86.exe
2.6 MB :D


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 09:08 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 243
HP: 121
Society: Niveus Lupus
dzieki odpalilo;) :brawo:


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 09:47 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Posty: 919
HP: 110
Windows 7/64 bit. Po odpaleniu pobranego z torretów instalera entropii automatycznie wykrywa, że nie ma bibliotek, prosi o połączenie z serwerem Microsoftu - jeżeli akceptujemy to pobiera i instaluje sam co trzeba - loqader odpala się prawidłowo, ekran logowania działa prawidłowo - chociaż windows 7 nie ma teoretycznie na liście zgodności.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 10:04 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
Posty: 230
HP: 122
Society: www.*****
Nick w grze: TytanickPL
nie ma na liscie bo windows 7 jeszcze oficjalnie nie został wydany. nie mozna zrobic zgodności pod cos czego nie ma :D
moze we wrzesniu sie pojawi zgodność :D


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 11:25 
Beginner
Dołączenie:
Listopad 2006
Posty: 270
HP: 155
Society: Art of Mining
Nick w grze: lukas will blake
U mnie inny problem wystąpił, instalka wcale się nie chce odpalić.Klikam na instalkę pokazuje się jakies dosowskie okno na kilka sekund, znika i nic sie dalej nie dzieje. Ściągałęm nową entropię z torrentow. Może sie coś żle pobrało czy co?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 20:00 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Posty: 1328
HP: 0
a mnie instalacja M$ c++ redist x86 nie pomogła...eh...jedyne co mogę powiedzieć w tej sprawie to : "EPIC FAIL MA!"

przepraszam, ale jeszcze mi się nigdy nie zdarzyło, aby instalka sprawiała takie problemy...pracownik za to odpowiedzialny winien być natychmiast zwolniony. Niestety....nie wpłynie to negatywnie na sytuację MA i nikogo taki error nie dziwi :P MA to MA...Masters of Amateurism.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 20:27 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2543
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Jeśli jesteś pod Vistą to odpal jako administrator. Jeżeli system 64-bit to odpal obie instalki.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 20:29 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Posty: 1328
HP: 0
na wind7 raczej tego nie będę odpalał.

win xp oryginal, najnowsze aktualizacje...nie potrafię zdiagnozować w czym tkwi problem.

jeżeli gra nie działa na czymś takim...it's FAIL.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 20:30 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2543
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Spróbuj odpalić instalkę vc_redist parę razy. Restartowałeś kompa oczywiście? :P


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 20:35 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Posty: 1328
HP: 0
CvX! napisał(a):
Spróbuj odpalić instalkę vc_redist parę razy. Restartowałeś kompa oczywiście? :P

instalowałem to już 6 razy, czyściłem rejestr, reinstalowałem...restartowałem...zrobiłem wszystko... :roll: widzę odosobniony przypadek...ale można się tego było spodziewać po mnie, I am UNIQUE :P


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 20:44 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2543
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
A masz wszystkie aktualizacje Windowsa?


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 20:45 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Posty: 277
HP: 0
Society: EF.pl
a moze zamiast walic smuty dalbys informacje nt. bledu, ktory Ci wyskakuje?


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 20:46 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2543
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Błąd konfiguracji jak mniemam. Inne praktycznie nie występują. :P


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 20:49 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Posty: 512
HP: 0
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
Moze poczekajce na update gry przez client loadera. Nic sie nie stanie jak jak sie zalogujecie kilka godzin po starcie serwerow.

I tak pewnie sie przez pare dni grac nie bedzie dalo bo masa bugow bedzie.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 20:50 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Posty: 1328
HP: 0
coldzik napisał(a):
a moze zamiast walic smuty dalbys informacje nt. bledu, ktory Ci wyskakuje?

nie trzeba być geniuszem..wiadomo jaki błąd :D btw...nie tym tonem please :wink:

D:\Program Files\Entropia Universe\bin32\ClientLoader.exe

"Nie można uruchomić aplikacji, ponieważ jej konfiguracja jest niewłaściwa. Problem ten może rozwiązać ponowne zainstalowanie aplikacji"

tak, mam wszystkie aktualizacje.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 20:55 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Posty: 277
HP: 0
Society: EF.pl
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en

to instalowales? (tylko sciagniete ze strony MS, a nie to w grze)

A co do tonu, to niestety zasluzyles sobie na niego...


Ostatnio edytowany przez coldzik 17 Sie 2009, 20:59, edytowano w sumie 2 razy

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 20:56 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2543
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Na entropiaforum.com radzą, żeby odinstalować Microsoft Visual C++ 2005 SP1 Redistributable Package i Microsoft Visual C++ 2005 Service Pack 1 Redistributable Package ATL Security Update, następnie zrestartować kompa i zainstalować je w takiej kolejności. Jeśli to nie pomoże... hm..


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 20:58 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 94
HP: 145
Society: Eldorado
Nick w grze: MrBlonde
Miałem podobny problem. Pomogło coś takiego :
1. Odinstalowujemy wszystkie vc++.
2. Odinstalowujemy nowe EU.
3. Restart systemu.
4. Instalacja EU, VC++ powinno zainstalować się samo na początku.

Może jest jakiś szybszy sposób ale jak już zadziałało to nie chciało mi się szukać o co konkretnie chodziło.


Ostatnio edytowany przez MrBlonde, 17 Sie 2009, 21:26, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 21:01 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2543
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
MrBlonde napisał(a):
nstalować się samo na początku.

Jaki masz system? Bo podobno vc_redist instaluje się sam tylko na win7.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 21:01 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Posty: 277
HP: 0
Society: EF.pl
MrBlonde napisał(a):
Miałem podobny problem. Pomogło coś takiego :
1. Odinstalowujemy wszystkie vc++.
2. Odinstalowujemy nowe EU.
3. Restart systemu.
4. Instalacja EU, VC++ powinno zinstalować się samo na początku.

Może jest jakiś szybszy sposób ale jak już zadziałało to nie chciało mi się szukać o co konkretnie chodziło.


Dokladnie to moze pomoc... Ja nowe VU instalowalem zaraz po swiezej instalacji systemu. creditsy oraz DX zainstalowaly sie same i nie mialem zadnego problemu z uruchomieniem


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 21:03 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Posty: 1328
HP: 0
coldzik napisał(a):
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=766a6af7-ec73-40ff-b072-9112bab119c2&displaylang=en

to instalowales? (tylko sciagniete ze strony MS, a nie to w grze)

A co do tonu, to niestety zasluzyles sobie na niego...

tak, isntalowałem.

pobawię się jeszcze z tym, zastosuje do porad i dokonam update posta jeżeli sie uda.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 21:25 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 94
HP: 145
Society: Eldorado
Nick w grze: MrBlonde
CvX! napisał(a):
Jaki masz system? Bo podobno vc_redist instaluje się sam tylko na win7.

Odpalałem na Viscie. Instalka vc chyba wypakowała się na początku z instalatora (ściągany przez torrent).


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 21:50 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Posty: 1328
HP: 0
MrBlonde napisał(a):
Miałem podobny problem. Pomogło coś takiego :
1. Odinstalowujemy wszystkie vc++.
2. Odinstalowujemy nowe EU.
3. Restart systemu.
4. Instalacja EU, VC++ powinno zainstalować się samo na początku.

Może jest jakiś szybszy sposób ale jak już zadziałało to nie chciało mi się szukać o co konkretnie chodziło.

:shock: SUGESTIA od Pana MrBlonde poskutkowała, dziwne że na to nie wpadłem sam...zmęczenie, zakochanie...i wiele innych czynników :P :roll:

To kiedy servery online ? :twisted:


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Gru 2010, 19:37 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Posty: 626
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Topic sprzed ponad roku ale zaryzykuje :)
Mam ten sam problem

"Nie można uruchomić aplikacji, ponieważ jej konfiguracja równoczesna jest niepoprawna ...."

Nowy komputer z Win7, EU przeniosłem ze starego kopiując cały folder z grą. Pobrało
tą ostatnią VU i wywala taki błąd jak wyżej.

Zainstalowałem te biblioteki VC, .NET Framework, pobrałem aktualizacje i dalej to samo.
Pozostaje mi ściągać całe EU on nowa? :oops:


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Gru 2010, 22:08 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
omg Garwen ;) czasy kiedy programy sie przenosilo kopiujac folder skonczyly sie wraz z DOSem ;) instaluj od nowa :P


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Gru 2010, 23:26 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Posty: 626
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
JIIIS napisał(a):
omg Garwen ;) czasy kiedy programy sie przenosilo kopiujac folder skonczyly sie wraz z DOSem ;) instaluj od nowa :P


Myślałem że EU nie miesza dużo w rejestrze. :) No nic jutro pobieram, jejuuu 4 GB ehh


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Gru 2010, 09:57 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Posty: 552
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
niekoniecznie musisz pobierać all, zainstaluj samą gre a reszte skopiuj do folderu gdzie zainstalowałeś ( sprawdz czy masz wszystkie programy direct,c++ i takie tam)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Gru 2010, 16:58 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Posty: 626
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Dzięki, pobrałem jednak all i odpaliło się bez problemu. Wreszcie nie muszę ustawiać minimalnych detali żeby
spokojnie pograć. :)


Profil Offline
PostPost został usunięty przez ateush 06 Gru 2010, 21:44.
Powód: Nie na temat
PostPost został usunięty przez ateush 06 Gru 2010, 21:44.
Powód: Nie na temat
PostPost został usunięty przez ateush 06 Gru 2010, 21:44.
Powód: Nie na temat
PostPost został usunięty przez ateush 06 Gru 2010, 21:44.
Powód: Nie na temat
PostPost został usunięty przez ateush 06 Gru 2010, 21:44.
Powód: Nie na temat

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group • tłumaczenieDesign by CvX! and Ateush based on style by Ercan Koc

Planet Calypso