Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Cze 2008, 10:21 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 0
Society: Poltropia
Nick w grze: KiioobbaaXVIII Kozakiew
Witam jestem ostatnio nekany ciaglymi problemami z Pe
Jak nei wywala mnei po 2 minutach w grze oczywiscie najczesciej jak sie zaczynaja moje dni wolne czlowiek sobie zrobi kawe cos do jedzenia szykuje sie do miningu taka moja droga na kilka nastepnych tygodni bedzie :)
a tu Transfer Update Error wszystk igry inne Online chodza internet chodzi tylk oPe sie pierd..... ostatnio wiec pzreinstalowalem ja a tu ciagle ten sam problem

pisale mna support ale oni to pomoga jak moga a jak nie moga to pisza o jakis g.. prpgramac hi trwa to dlugo

Mial ktos juz tak iproblem???\

moze cos z laczem ale tylk oPE???

Comunikat wyglada tak

Error message

An error occured trying to download a file :/

Error description

File " Entropia|Exe"
Reason: receive transfer Error

i tyle i badz tu madry jak raz dziala a raz nie:/

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Cze 2008, 12:43 
Inept
Dołączenie:
Marzec 2008
HP: 99
Society: Kanwo Akademia
Nick w grze: Candy Angel Ferraris
mam dokładnie to samo i nie tylko ja, to u nich coś się sypie :roll:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Cze 2008, 22:51 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Przyslali mi to zebym z tym sprobowal ???

www.pingplotter.com

ale co mi to ma pomoc?? nie wiem

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Cze 2008, 00:08 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
ehhe teraz doszedl nastepny ciekawy proble mnei moge sciagnac instalki entropi ze strony blad pokazuje:) no to sie zabawa zaczyna zawsze kiedy nie trzeba

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Cze 2008, 23:07 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
No i ciagle grac nie moge no i sie wk.. tym czekaniem i zamowilem sobei AGE OF COnan :)
i mnei pewnie oderwie na jakis czas od Pe a tak sei juz nastawialem k.. czloweik zrobil sporo wplate i kilka H pozniej juz grac nie moze paranoja :/

do zobaczenia chyba kiedys niedlugo:)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Cze 2008, 13:31 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Nie mam żadnych problemów ani błedów przy sciąganiu aktualizacji EU - zarówno w domu na łączu z kablówki ani w pracy na łączu z TPSA. Więc nie sądzę aby wina leżała po stronie MA - raczej u providera.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Cze 2008, 15:33 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Dziwne ze internet mi chodzi normalnie
world of warcraft tez Americans army tez
sciagac moge wszystko

oprocz entropi
\

przeinstalowalem nawet syste mciagle to samo tez podejzewam ze coz z internetem ale co oni mi zablokowali PE?????
dziwne

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Cze 2008, 15:35 
Weak
Dołączenie:
Styczeń 2006
Society: Club XXIII
Nick w grze: Kalisto SoliderWomen Atena
Całkiem możliwe... skontaktuj się z administratorem.
Ja ze starym providerem też miałem taki problem że cos tam pomajstrowali w sieci i EU była zablokowana....

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Cze 2008, 17:22 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
No i mieliscie racje
Dostawca internetu mi przyslal ze spowodow cos ta mcos tam ogranicza mi predkosc na internet do konca czerwca

eheh niedosc ze mi nie ograniczyli to wszystk odziala bez zarzutow gram w Age of conan teraz oczywiscie na czas blokady PE:)cxzyli jeszcze kilka ......nascieeeeee dni:)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2008, 21:30 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Hm dzisiaj po VU logowalem sie ok, ale teraz przy logowaniu mam "Connection lost to Entropia Universe. Please try to login again... ble ble ble", czasem przy nastepnym logowaniu pisze, ze jestem juz zalogowany.

Jakos nie pamietam, zebym zmienial konfiguracje kompa, czy netu w miedzyczasie ;) Ktos sie spotkal dzisiaj z podobnym problemem?

I przy okazji witam polskich graczy :)

PS. support z EF zmusil mnie do zadania pytania tutaj, bo mam jakis problem z zarejestrowaniem sie tam, a matoly sie od czterech dni nie odezwaly, porazka :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2008, 21:40 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
JIIIS napisał(a):
Hm dzisiaj po VU logowalem sie ok, ale teraz przy logowaniu mam "Connection lost to Entropia Universe. Please try to login again... ble ble ble", czasem przy nastepnym logowaniu pisze, ze jestem juz zalogowany.

Jakos nie pamietam, zebym zmienial konfiguracje kompa, czy netu w miedzyczasie ;) Ktos sie spotkal dzisiaj z podobnym problemem?

PS. support z EF zmusil mnie do zadania pytania tutaj, bo mam jakis problem z zarejestrowaniem sie tam, a matoly sie od czterech dni nie odezwaly, porazka :(

czeste con lost, po vu sa normalne zasadniczo
po jakim czasie od wylogowania, logujesz sie ponownie z komunkatem o tym, ze jestes zalogowany? bo to tez normalne jesli, po utraceniu polaczenia logujesz sie odrazu, a przyczyna utraty byl pad serwerow a nie wina twojego netu
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2008, 22:06 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Martre napisał(a):
JIIIS napisał(a):

po jakim czasie od wylogowania, logujesz sie ponownie z komunkatem o tym, ze jestes zalogowany? bo to tez normalne jesli, po utraceniu polaczenia logujesz sie odrazu, a przyczyna utraty byl pad serwerow a nie wina twojego netu
pozdr
Martre

info ze jestem zalogowany jest jak sie probuje wlasnie od razu zalogowac po con lost, wiem, ze trzeba odczekac chwilke, ale chcialem sprawdzic, czy mnie autoryzuje wogole, na oficjalnej stronie loguje sie ok

pozostaje chyba jednak czekac (nie)cierpliwie, wypale przez to pewnie wiecej fajek ;) tak wogole to zastanawiam sie czasem co trzyma ludzi przy tego typu grach mimo tylu gow...nych bledow i problemow i olewaniu nas przez "gore" i dochodze do wniosku, ze jak juz wszystko zacznie dzialac jak nalezy to wybaczamy/zapominamy i jestesmy strasznie szczesliwi, do czasu az znowu cos sie sp... ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2008, 23:08 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
JIIIS napisał(a):
Martre napisał(a):
JIIIS napisał(a):

pozdr
Martre

info ze jestem zalogowany jest jak sie probuje wlasnie od razu zalogowac po con lost, wiem, ze trzeba odczekac chwilke, ale chcialem sprawdzic, czy mnie autoryzuje wogole, na oficjalnej stronie loguje sie ok

pozostaje chyba jednak czekac (nie)cierpliwie, wypale przez to pewnie wiecej fajek ;) tak wogole to zastanawiam sie czasem co trzyma ludzi przy tego typu grach mimo tylu gow...nych bledow i problemow i olewaniu nas przez "gore" i dochodze do wniosku, ze jak juz wszystko zacznie dzialac jak nalezy to wybaczamy/zapominamy i jestesmy strasznie szczesliwi, do czasu az znowu cos sie sp... ;)

anom, z reguly jest to okolo 60 sec, co do tego co nas tu trzyma....heh pograsz, potracisz troche kasy, zasmakujesz to i zrozumiesz ;P
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2008, 23:20 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Cytuj:
anom, z reguly jest to okolo 60 sec, co do tego co nas tu trzyma....heh pograsz, potracisz troche kasy, zasmakujesz to i zrozumiesz ;P
pozdr
Martre

nie jest to pierwsze MMO, w ktore gram, wiec mam jakies w miare pojecie ;) nalogowo gralem w Knights Online (moze ktos tez gral) i potrafilem przez cala noc biegac w teamie dookola jednego slupa tlukac takie mobki apostele ;) ale braklo mi troszku cierpliwosci, zeby warriorem dojsc z 59 do 60 lvl, a to bylo chyba ponad miesiac takiego biegania dookola slupa :D

a co do tracenia kasy, hm, nie zamierzam dokladac do tego kasyna ;), bede sobie spokojnie gral na takim poziomie na jakim pozwala mi to co sobie zarobie w grze ;) a jak bede chcial stracic kase (albo i zarobic ;)) to zagram w pokera z kumplami, tam przynajmniej sa jasne reguly i wiem, czemu wygrywam/przegrywam :D

PS. dalej nie dziala mi :/ chlopaki z supportu potraktowali mnie chyba jak debila, bo podeslali mi w odpowiedzi na support case'a porady z ich strony jakbym im nie napisal, wyraznie duzymi literami, ze mi dzialalo ok i nie jest to moje pierwsze uruchomienie (kolejna przeslanka, zeby im nie dac, ani PECa ;))

PS2. no teraz chlopaki z supportu polecili mi sciagnac klienta i zainstalowac jeszcze raz, ale cos nie wierze, bo po updacie dzialalo ok, tylko jak sie drzemnalem po obiedzie to przestalo :D, mam nadzieje, ze nie karza mi pozniej instalowac windowsa, szkoda, ze nie zapytali, czy wlaczylem kompa przed proba logowania :D cos mi sie wydaje, ze tam w supporcie maja szablonowe maile z odpowiedziami i losowo klikaja na jeden z nich :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sie 2008, 15:21 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
no i sie wzielo i samo naprawilo, dobrze, ze nie skorzystalem z propozycji MA, zeby przeinstalowac klienta ;) dzieki Martre

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 100 gości

Panel
Skocz do: