Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 14 Sty 2008, 18:09 
Inept
Dołączenie:
Listopad 2007
Posty: 16
HP: 0
Mam problem. Przed każdym włączeniem gry zmuszony jestem pobierac kilka plików takich jak Entropia.exe i ClientLoader. Jest to bardzą uciążliwe ze względu na moj transfer i na to że bardzą cześto pod koniec pobierania wyskakuje mi błąd i do wyboru mam opcje Try Again lub Cancel. Proszę o pomoc.

pozdro :)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 14 Sty 2008, 19:23 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Posty: 187
HP: 0
Włącza Ci się upgrade klienta - jeśli chcesz pograć to musisz ściągnąć wszystko. A jeśli chodzi o problem z pobieraniem to widzę dwie wersje, albo masz UPC (oni czasem mają podobne fazy - na forach Eve Online o tym głośno), albo spróbuj ściągnąć bezpośrednio nowego klienta FlashGetem z serwera ftp MA.

Pozdrawiam.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sty 2008, 22:55 
Inept
Dołączenie:
Listopad 2007
Posty: 16
HP: 0
Nie chodzi mi o to. Po kazdym wylaczeniu gry musze od nowa pobierac clientloader i entropia.exe. To nie jest zaden upgrade. Np entropia.exe normalnie ma 8mb. Gdy wylacze gre ten plik po prostu sam z siebie zaczyna zajmowac niewiele ponad 20kb i aby wlaczyc gre ponownie ow plik trzeba pobrac. Dla czego?
Co mam zrobic aby raz pobrany plik nie usuwal sie i nie bylo koniecznosci ponownego pobierania?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sty 2008, 23:00 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Posty: 187
HP: 0
Powiem Ci, że jestem w kropce. Chociaż miałem kiedyś podobny problem z Eve Online: po każdym uruchomieniu gry musiałem od nowa wczytywać własne opcje i portrety moich znajomych - wtedy winny był program antywirusowy, który czyścił mi cache. Głowy jednakże nie daję, czy Ty masz ten sam problem.

Pozdrawiam.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sty 2008, 23:14 
Inept
Dołączenie:
Listopad 2007
Posty: 16
HP: 0
nie mam nantywirusa.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sty 2008, 23:24 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Posty: 187
HP: 0
Cytuj:
nie mam nantywirusa.


A to akurat błąd, no, ale nie po to jest ten temat by prawić kazania o zasadności używania antywirusów. Może to co napiszę jest banalne, ale zawsze działa na każdy problem z komputerem - czyszczenie dysku i ponowna instalacja Windowsa.
Z mniej hardcore'owych rozwiązań możesz jeszcze odinstalować EU, wywalić wszystkie pliki gry i ściągnąć jeszcze raz.
Przyszła mi jeszcze jedna rzecz do głowy - czy korzystałeś z oficjalnego instalatora-downloadera i ściągnąłeś wszystko? Bo przy kliknięciu abort i tak otwiera się okno ze statusem serwera i newsami i to Cię mogło zmylić.

Pozdrawiam.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sty 2008, 23:43 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 94
HP: 145
Society: Eldorado
Nick w grze: MrBlonde
Przyczyną może być też wada sprzętowa (pamięć?).
Mam starszego kompa na którym notorycznie wyskakują błędy CRC przy ściąganiu/rozpakowywaniu plików. System był reinstalowany nie raz i zawsze działo się to samo (wirusy odpadają). Raz plik ściąga się bez błędów a drugi raz z błędami. Nie była to też wina łącza bo na innych komputerach było wszystko ok.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sty 2008, 23:58 
Inept
Dołączenie:
Listopad 2007
Posty: 16
HP: 0
Sempron 2500+ 1,73Ghz
512 RAM
GeForce 9550

Za słaby? A po za tym na początku tak się nie działo. Od niedawna mam ten problem.

Ps. Reinstalowałem windowsa. Instalowałem Entropię od nowa. Korzystam z tego instalatora ze strony głównej. Chcę tylko się dowiedziec dla czego po wyłączeniu gry pliki się usuwają i trzeba je pobierac ponownie.

Pozdro :)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sty 2008, 00:50 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 94
HP: 145
Society: Eldorado
Nick w grze: MrBlonde
Eh, soryy, nie doczytałem dokładnie.
Jeśli plik po zamknięciu gry a przed uruchomieniem loadera ma 20kb to oczywiście już nie jest wina sprzętu :P Wygląda jakby jakiś program rezydentny się wtrącał. Jeśli entropie instalowałeś na czystym windowsie to ja się poddaje :?
Jeżeli plik się "zeruje" po uruchomieniu loadera to znaczy że coś go zmodyfikowało. Przy każdym uruchomieniu gra sprawdza swoje kluczowe pliki i jeżeli chociaż jeden bit został zmieniony to ściąga je do nowa. Tutaj, jeśli wykluczyć wirusy, możliwy jest problem sprzętowy (nie chodzi o to czy sprzęt stary czy nowy).


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sty 2008, 01:32 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posty: 1923
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
MrBlonde napisał(a):
Przyczyną może być też wada sprzętowa (pamięć?).
Mam starszego kompa na którym notorycznie wyskakują błędy CRC przy ściąganiu/rozpakowywaniu plików. System był reinstalowany nie raz i zawsze działo się to samo (wirusy odpadają). Raz plik ściąga się bez błędów a drugi raz z błędami. Nie była to też wina łącza bo na innych komputerach było wszystko ok.


sry ale to nie pamiec:P
to ***** zasilacz....
wymienic
im szybciej tym mniej problemow
pozdr
Martre


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sty 2008, 01:44 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 94
HP: 145
Society: Eldorado
Nick w grze: MrBlonde
Martre napisał(a):
sry ale to nie pamiec:P
to ***** zasilacz....
wymienic
im szybciej tym mniej problemow
pozdr
Martre


Całkiem możliwe. Też to brałem pod uwagę. W moim starym kompie już nie będę wymieniał bo jako tako działa :wink:


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sty 2008, 02:10 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posty: 1923
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
lul
nie ma czegos takiego jak dzialajacy "jakotako" zasilacz:P
pozdr
Martre


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sty 2008, 02:39 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 94
HP: 145
Society: Eldorado
Nick w grze: MrBlonde
System działa, nie wywala bluescreenow, tylko błędy crc w archiwach. Da się jakoś z tym żyć tym bardziej, że tamtego kompa używam sporadycznie i nie będę 100zł wydawał na nowy zasilacz bo cały on jest wart niewiele więcej :P
Z zasilaczami miałem już różne przejścia ale wtedy problemy były trochę poważniejsze.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sty 2008, 09:59 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Posty: 187
HP: 0
Kiedyś miałem problem z działaniem różnych programów (począwszy od gier skończywszy na programach do obróbki video) i okazało się, że winny był program CyberScrub Privacy Suite. Może Tobie też jakiś program się wtrąca?

Pozdrawiam.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sty 2008, 12:05 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Posty: 2201
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Christoforos napisał(a):
i okazało się, że winny był program (...)

W jaki sposob to sprawdziles? Bo tez mam problem z pewna gra, zawiesza sie, kiedy ma odtworzyc plik avi.

Kiedy odpalam recznie, z plyty, wszystko jest ok, wiec wadliwosc CD wykluczam.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sty 2008, 12:21 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Posty: 187
HP: 0
Na początku byłem pewien, że to wirus, więc wyczyściłem dysk i ponownie zainstalowałem Windowsa, sterowniki i programy, które zawsze instaluję a potem The Sims 2. Odpaliłem - znów wyskoczył ten sam błąd, przeczytałem w Internecie, że winna może być jakaś aplikacja - więc zacząłem wywalać programy, które nie były niezbędne do prawidłowego działania komputera (czyli tylko jeden) i okazało się, że po wywaleniu CyberScruba wszystko zaczęło działać. Wywoływał on jakiś konflikt programowy.

Pozdrawiam.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sty 2008, 14:04 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Posty: 2201
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Christoforos napisał(a):
Na początku byłem pewien, że to wirus, więc wyczyściłem dysk i ponownie zainstalowałem Windowsa, sterowniki i programy, które zawsze instaluję a potem The Sims 2. Odpaliłem - znów wyskoczył ten sam błąd, przeczytałem w Internecie, że winna może być jakaś aplikacja - więc zacząłem wywalać programy, które nie były niezbędne do prawidłowego działania komputera (czyli tylko jeden) i okazało się, że po wywaleniu CyberScruba wszystko zaczęło działać. Wywoływał on jakiś konflikt programowy.

Pozdrawiam.

Tez domyslam sie, ze to jakis program. Probowalam kombinowac z kodekami, ale to nic nie dalo (albo zle kombinowalam). A perspektywa formatowania dysku mnie _BARDZO_ przeraza ;)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sty 2008, 14:23 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Posty: 187
HP: 0
Cytuj:
A perspektywa formatowania dysku mnie _BARDZO_ przeraza


Jeśli mieszkasz w okolicach Szczecina to mogę przyjechać i pomóc. A jeśli chodzi o te filmiki to kiedyś miałem taki problem z jedną grą, napisałem temat na forum i odpisali mi, że to coś z RAMem. Ile w tym prawdy to nie wiem, bo w końcu przestałem w to grać, a z innymi grami podobnego problemu nie miałem.

Pozdrawiam.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sty 2008, 14:47 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Posty: 2201
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Christoforos napisał(a):
Cytuj:
A perspektywa formatowania dysku mnie _BARDZO_ przeraza


Jeśli mieszkasz w okolicach Szczecina to mogę przyjechać i pomóc.

To raczej drugi koniec Polski ;)

PS Czemu nikt nie traktuje powaznie tekstu ''z kosmosu''? ;/

Christoforos napisał(a):
A jeśli chodzi o te filmiki to kiedyś miałem taki problem z jedną grą, napisałem temat na forum i odpisali mi, że to coś z RAMem. Ile w tym prawdy to nie wiem, bo w końcu przestałem w to grać, a z innymi grami podobnego problemu nie miałem.
Pozdrawiam.

Chodzi o gre Gabriel Knight 3 z 1999 roku. Zreszta, mam niby rozwiazanie, w krytycznych momentach robie save'a, przenosze na drugi komputer, save'uje *po* momencie i znow na moj kumputer..ufff. Niestety troche tych momentow jest ;/
Czy to RAM to watpie, bo moj komp ma 1gb,a tamten kilka razy mniej. Pewnikiem jakis glupi programik, ale ja mam ich tyle, ze odnalezienie wlasciwego chyba mnie przerasta :D
(Probowalam porownywac, co jest w dodaj/usun programy (w panelu sterowania) w jednym i drugim kompie,ale..to tez chyba na nic)

W kazdym razie thx za checi ;)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sty 2008, 14:55 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Posty: 187
HP: 0
Cytuj:
W kazdym razie thx za checi


Zawsze do usług mademoiselle :) A Gabriel Knight fajna gra.

Pozdrawiam.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sty 2008, 16:22 
Inept
Dołączenie:
Listopad 2007
Posty: 16
HP: 0
Christoforos napisał(a):
...okazało się, że winny był program CyberScrub Privacy Suite. Może Tobie też jakiś program się wtrąca?


Raczej wątpie. Mam zainstalowane te same standardowe programy, ktore instaluje od zawsze. WMP9, Winamp, AllPlayer, GG, Adobre Reader... Gdyby stało się to po instalacji jakiegoś programu to zapewne zauważyłby to. Robię jeszcze raz re-install windowsa i instaluję Entropię od nowa. Zobaczy się :D


Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group • tłumaczenieDesign by CvX! and Ateush based on style by Ercan Koc

Planet Calypso