Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lip 2007, 01:20 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2007
HP: 0
Society: Freelancer
Nick w grze: Ajskjup
No wiec jak widzicie mam problem z dzwiekami w EU. W opcjach podglaszam wszystko na maxa i slysze muzyke te reklamy ptaszki jak sobie cwierkaja... Natomiast reszta mam na mysli strzaly wybuchy gadka ludzi odglosy zwierzakow robotow itd nie slysze tzn jak podglosze glosniki na maxa to slysze te dzwieki ale jak by one dochodzily zza sciany. Sciagalem instalke EU kilka razy robilem formata sciagalem nowe stery do dzwiekowki i nic spotkaliscie sie kiedys z czyms takim ? Dobija mnie to juz ... :cry: :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lip 2007, 06:20 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
1. w gierce naciśnij 'o' i ustaw głośność na suwakach, i/lub
2. Sprawdz w Windowsie w Panel Kontrolny/Ustawienia dźwięku czy konfiguracja głośników odpowiada tej z rzeczywistości, może masz ustawione na 4/5 głośników a masz tylko 2? I/lub
3. Zrób to samo w oprogramowaniu do karty dźwiękowej jeśli masz takie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lip 2007, 08:38 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
U mojego kolegi był ten sam problem w ustawieniach gry nic raczej nie zdziałasz.

To raczej wina karty dźwiękowej, spróbuj pobawić się jej ustawieniami, ew. zainstalować inne (nie koniecznie nowsze... :wink: ) sterowniki.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lip 2007, 11:30 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2007
ehhh tak jak mowilem sprawdzalem wszystko co sie da mam creativy 5.1 a karte Soundblastera Live i jakis rok temu jakso normalnie na nich wszystko slyszalem a od jakis 6 miesiecy nie slysze juz wszystkiego ... btw misko czytaj dokladnie co ktos pisze

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lip 2007, 12:03 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Ajskjup napisał(a):
od jakis 6 miesiecy nie slysze juz wszystkiego

Cóż starość nie radość. :P

Może się okazać, że karta dźwiękowa się uszkodziła.. sprawdzałeś w jakichś innych grach/programach? (media playery i inne takie)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lip 2007, 13:42 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Ajskjup napisał(a):
Problem z dzwiekami...

Osz jakie było moje zdziwienie gdy pierwszy raz przeczytałem ten temat rzuciwszy tylko okiem, całe szczescie sie przyjrzałem i przeczytałem po raz drugi :P

A sprawdziles na innych grach? Bo jezeli problem jest tylko w PE to mozesz odrzucic uszkodzenie sprzetowe. Dziwne ze cześć głosow działa a część nie.. Moze rzeczywiscie sprobuj jakis starszych sterów, bo PE moze nie wspolpracuje z nowymi?

Ostatnio edytowany przez Posse, 26 Lip 2007, 14:29, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lip 2007, 14:05 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Ehh karta dzwiekowa na 100% jest sprawna nie jestem taki ciemny chyba wszedzie wszystko smiga tylko EU te dzwieki cos nie za bardzo a dziwne jest to ze czesc jest a czesc jak by dochodzila zza sciany ... : :cry:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lip 2007, 21:45 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
Posse napisał(a):
Ajskjup napisał(a):
Problem z dzwiekami...

Osz jakie było moje zdziwienie gdy pierwszy raz przeczytałem ten temat rzuciwszy tylko okiem, całe szczescie sie przyjrzałem i przeczytałem po raz drugi :P

Lol, ja tez za pierwszym razem przeczytalem "dziewkami" :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2007, 09:04 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 128
Society: P.L.
Nick w grze: Max
Brzmienie dźwięku zależy od pozycji (widoku) w jakiej się gra. Faktycznie, gdy mam widok zza pleców, to dźwięki udają przestrzenne, zza ściany. Jeżeli widok na wprost, to dźwięk brzmią głośno i raczej dobrze.
I to by było na tyle :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lip 2007, 01:19 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Max gdyby tak bylo to bym nie pisal tego posta ehhhhh ... nie pomagacie mi :/

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lip 2007, 07:58 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Kup nowy komputer :P problem powinien zniknąć.

No co, rada jakaÅ› to jest.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Lip 2007, 21:02 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Albo po prostu karte dzwiekową - a tak apropo to jaka byscie teraz polecali? Ale głownie w stosunku jakosc\cena. Teraz mam wbudowaną Realteka, płyta K9N platinum MSI - ale podobno z lepsiejszymi kartami sluchac roznice - to prawda?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Lip 2007, 10:47 
Unskilled
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 161
Society: Kingsajz
Nick w grze: Lucas Damage Kovalsky
Ja tak miałem, co prawda na innej grze, lecz dokładnie tak jak kolega opisuje. Wszystko słyszałem dobrze a w tej jednej grze dźwięk się kaszanił.

Chodziło o to, że kiedyś najwyraźniej kiedy bawiłem się programem do sterowania kartą, zaznaczyłem jakiśtam efekt dźwiękowy. Kiedy w końcu się do tego dokopałem i wyłączyłem to, wszystkie problemy zniknęły.

Bardzo, bardzo dokładnie posprawdzaj WSZYSTKIE możliwe ustawienia karty.

Tak samo mam SB Live, to było coś z ustawieniami EAX control panel. Niestety więcej nie pamiętam, dość dawno to było.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sie 2007, 04:00 
Poor
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Ale chore omfg ... jak masz EAX control panel innaczej Surround Mixer mowiac jest cos takiego tam masz efekty ... Zawsze mialem Jazz. Zmienilem na NO EFFECT i slysze wszystko ale chore. :D Wielkie dzieki za pomoc nie wpadlbym na to geez ...

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 50 gości

Panel
Skocz do: