Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Cze 2007, 20:17 
Inept
Dołączenie:
Czerwiec 2007
HP: 0
Wiem,ze temat ten byl juz walkowany na tym forum, bo wszystko przejrzalem.Jednak nie znalazlem odpowiedzi na pytanie. Dlaczego ostatnio caly czas trace poloczenie i wywala mnie z serwera.Nie gram dlugo,ale pierwsze 3 tyg. bylo ok , natomiast od tyg nie da sie nic zrobic.
Probowalem juz wszystkiego co znam zmienialem connection speed - wszystkie mozliwosci, wszystkie opcje zmienialem i probowalem i nic.
Jest jakies rozwiazanie lagodzace czy tak juz po prostu musi byc ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Cze 2007, 21:06 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
jak od trzech tygodni to pewnie ma to zwiazek z nowym vu:P
moze jakos mniej stabilnie serwery dzialaja
mnie czasem tezy potrafi wybryknac...
a wczoraj na evencie wywyalilo z 10 osob na raz
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Cze 2007, 23:14 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Podaj wiecej informacji na temat Å‚Ä…cza, moze pomoze zmiana MTU, albo zastosowanie jakiegos supa-dupa-wypas-mega-optymizatora-polaczenia-internetowego ;)

Albo po prostu jakis problem techniczny (czyt. kiepski dostawca netu)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Cze 2007, 06:36 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
miałem to samo przestawiłem Connection na 128 kibt i poszło bez problemu

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Cze 2007, 13:30 
Inept
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Mam super ekstra neostrade o predkosci 512 z routerem speedtouch (lacze dzielone na dwa kompy):/ Generalnie nie mam z nia problemow choc czasami idzie sie wkurzyc porzadnie :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Cze 2007, 20:25 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
joł ja mam super 1m heh

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Cze 2007, 09:31 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Na aktualnym kompie, do którego mam dostęp mam 2M i wywalało mnie (conection lost) praktycznie za każdym Alt+Tab albo jak miałem dłuższego freeza ( b.mało pamięci RAM :( 256MB ). Zgodnie z poradami zmieniłem w opcjach loadera połączenie na najniższe możliwe czyli modem (56k) i teraz już tak mnie nie wywala. Uważam, że server co pewien czas czeka na potwierdzenie z naszych kompów zanim zerwie połączenie i czym wolniejsze ustawimy łącze tym ten czas oczekiwania na potwierdzenie będzie ustawiony na dłuższy.

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Cze 2007, 17:28 
Inept
Dołączenie:
Czerwiec 2007
tego tez probowalem (nawet zainstalowalem sobie dopalacz poloczenia :) ) ostatnio zauwazylem ,ze gra potrafi zwiesic mi caly komp ( wtedy tylko restart pomaga ) , coraz bardziej mnie to denerwuje. Trudno bede chyba musial sie pozegnac z entropia to momentu jak zainwestuje w nowego kompa , a szkoda...

Choc moze to winna tego VU, bo gdy zaczalem grac to w miedzy czasie byl chyba jakis update. przed tym bylo ok i nie wywalalo :roll:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Cze 2007, 22:32 
Inept
Dołączenie:
Czerwiec 2007
No i sie samo naprawilo. Tzn . po tych dzisiejszych naprawach serwerow MA :D w koncu

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Cze 2007, 07:48 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
O, to szczesliwie bardzo :)

Tez myślę, że to CZASEM wina tamtej strony - bo to niemożliwe, żeby prawie wszystkim w pewnym momencie szwankowały połączenia. Właśnie dlatego czasem dobrze przełożyć "bekona" na inny termin - bo MA kasy nie odda jak wywali 2-3 osoby :(

Do Entropii używałem połączeń od 0,1(SDI) MB przez 1MB do 3MB - i najlepiej wspominam to NAJWOLNIEJSZE (paradoksalnie - TP S.A.).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Cze 2007, 09:24 
Inept
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Kazuja Szeca Yoszioka
Zeby nie zasmiecac forum kolejnym "topikiem", podlacze sie tutaj;) Mam pytanie, czy dziala wam dzisiaj EU? Bo u mnie od wczoraj w nocy wyskakuje Could not connect to server;/ I nie wiem czy u wszystkich nie dziala czy u mnie jest cos nie tak.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Cze 2007, 10:36 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Mi dziala chodz w czasie gry wyskoczyl raz conect lost.... czyli cos chlopaki majstruja bo nigdy mi nie wyskakuje takie cosik. No zalogowalem sie po tym bez problemu 2 raz.

Pomóc nie pomoge bo sie nie znam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Cze 2007, 10:50 
Inept
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Kazuja Szeca Yoszioka
ok, dzieki. To chociaz wiem, ze tylko u mnie nie dziala. Dziwne rzeczy, nie chce sie polaczyc z serwerem i koniec;/

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 75 gości

Panel
Skocz do: