Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Maj 2007, 17:45 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
Po raz drugi zdarzyła mi się coś takiego:

Podczas kopania nagle zaczyna się combo kilkudziesięciu nrf-ów. Robię relog (bo a nuż pomoże), i po nim ląduje w miejscu w którym byłem kilkanaście minut wcześniej (czyli przed nrf combo). I choćbym poszedł niewiadomo gdzie, (nawety dolazł do TP i udał się do innego "miasta"), to i tak po relogu ląduje w tym samym miejscu. Pomaga tylko śmierć z kończyny/zębów moba. Za pierwszym razem olałem sprawę i uznałem za jakąś anomalię, ponieważ sondowałem sobie, i strata tych kilkunastu ped mną nie wstrząsnęła. Ale wczoraj wydarzyło się dokładnie to samo, z tym że, kopałem oresy z ampem 103. I tu utrata ok. 100 pedów z powodu czegoś takiego mnie mocno *****...

Może wie ktoś, jak zapobiegać czemuś takiemu? Ew, biorąc pod uwagę, że te 2 wydarzenia miały miejsce mniejwięcej w tym samym miejscu (obszar na S od Wolverine), to może po prosty ten server jest ujowy i należy go unikać?
Dodam jeszcze, że te 2 przypadki miały miejsce na innych kompach/łączach, więc napewno nie jest to "coś" u mnie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Maj 2007, 17:50 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
Kiedyś tak się zdarzało ale zwracało amo.To był dobry bug.Nie wiem jak to jest w miningu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Maj 2007, 17:55 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Bomb mi niestety nie zwróciło...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Maj 2007, 19:23 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Bomb i tego co wykopałeś w tym czasie nie było? No to jaja...

Kumpel (virusek) ostatnio z CND zleciał, pochodził chwile po ziemi, wyjebcyło go z gry, loguje sie i... control room. Heh 25 ped w dupe.

pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Maj 2007, 20:33 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Pewnie server jakis nie ten teges. Najlepiej jak nie bedziesz tam chodzil :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Maj 2007, 21:39 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
Mortifer napisał(a):
Bomb i tego co wykopałeś w tym czasie nie było? No to jaja...

Kumpel (virusek) ostatnio z CND zleciał, pochodził chwile po ziemi, wyjebcyło go z gry, loguje sie i... control room. Heh 25 ped w dupe.

pzdr.

Takie rzeczy zgłasza się w supporcie, przeniosą cię za free (przynajmniej tak słyszałem).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Maj 2007, 22:04 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Mort - objawia się to tym (bo nie wiem czy jasno to opisałem), że rzucasz bomby, nic a nic nie leci, a jak zrobisz reloga to jesteś w miejscu w którym byłeś kilkanaście(dziesiąt) minut temu. Bomb ubyło tyle ile rzuciłeś, no ale same nrf... Ja się w sumie na tym nie znam, ale wygląda mi to na to, że pakiety ode mnie do nich dochodzą, ale już od nich do mnie ni uja.

Posse, chyba to jedyne rozwiązanie. Przestrzegam więc ludzi przed kopaniem na obszarze S od Wolverine. Nie wiem jak z huntem to wygląda....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Maj 2007, 22:19 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Skanerin napisał(a):
Posse, chyba to jedyne rozwiązanie. Przestrzegam więc ludzi przed kopaniem na obszarze S od Wolverine. Nie wiem jak z huntem to wygląda....

E tam, ja tam niedawno miałem HoFika :)
Co do huncenia to często zauważam(ogólnie, niekoniecznie na s od wolverine), że liczba ammo w inventory nie zgadza się z liczbą ammo na pasku - na EF ktoś pisał, że to także efekt lagu - na pasku ci się nie aktualizuje bo pakiety nie wracają, a jak oglądasz inv to jego zawartość ładuje się z serwera, więc jest aktualna.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 26 Maj 2007, 22:44 
nieraz mialem że podczas hunta czy to z gunem czy z honorem...nagle mnie wyrzucało a po ponownym zalogowaniu miałem cofnięte ammo (znaczna ilość) albo cofniety decay katany na full tt:P oczywiscie loot który złapałem do momentu Disconecta zostawał:)

Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Maj 2007, 23:49 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
misko napisał(a):
E tam, ja tam niedawno miałem HoFika :)

Ja też, co nie zmienia faktu, że stracenie 100 ped w ten sposób jest lekko irytujące....[/b]

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Maj 2007, 00:27 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Lipa Skan ;/ frustrujace bardzo..
Moze napiszesz do supporta?

Swoja droga, jakis czas temu (teraz juz chyba nie), mialam ''lagowe nlty'' - tzn. jesli byl loot lag to zawsze dostawalo sie nlta. Po odpowienim czasie czekania wiedzialam juz, jaki bedzie wynik ;) i bylo tak chyba z 1/3 mobow,dlatego rzucilo mi sie w oczy...
Na szczescie to juz sprawa raczej przeszla.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Maj 2007, 01:56 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Elanor napisał(a):
Swoja droga, jakis czas temu (teraz juz chyba nie), mialam ''lagowe nlty'' - tzn. jesli byl loot lag to zawsze dostawalo sie nlta. Po odpowienim czasie czekania wiedzialam juz, jaki bedzie wynik ;) i bylo tak chyba z 1/3 mobow,dlatego rzucilo mi sie w oczy...
Na szczescie to juz sprawa raczej przeszla.

Niestety, nie przeszła, parę dni temu też to miałem

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Maj 2007, 04:54 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
opiszcie sytuacje so suppotu dokładnie z mniejwięcej czasem i lokacja - bo tak wszyscy szujkaja porad na forach wszelakich, a jeśli coś ma by zrobione to jendnak trza supportowi dupe potruc.
Jak zgłaszałem przez miesiąc że na SE od twin moby jak się je zabije to dalej mają pasek zycia i nie da się zlotowac (bo i taki kwiatek mi się zdarzał ) to naprawili, więc da się...
edyta: najpierw suche posty słalem potem ze skrinami -/

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Maj 2007, 12:10 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Elanor napisał(a):
...jesli byl loot lag to zawsze dostawalo sie nlta. Po odpowienim czasie czekania wiedzialam juz, jaki bedzie wynik ;) ...

Też mam tak z loot lagami ale teraz robię tak, że czekam po pierwszym loot lagu zanim zatłukę innego mobka bo jeśli zalootlaguje za bardzo to nic nie zbiorę bo mob znika po 2min. (znaczy jego "zwłoki") i już nie ma sposobu aby zlootować takiego moba. :(

Z minowaniem tak nie miałem.

Zacząłem podejżewać w pewnym momencie, że jak są loot lagi to MA dożuca do "wora" jakiegoś hofika na danym serwerze. :) (może) hihi

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Maj 2007, 13:12 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
..raczej wyjmują hofika jak nieopatrznie komuś szczęście dopisze...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Maj 2007, 13:18 
Poor
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 98
Society: Kingsajz
też to mam przez ostatnie 3 logowanie az mi sie oodechciało.
ide na polowanie zabijam sobie mobki i nagle dostaję obrażenia nie wiem od kogo< atakuje mnie niewidzialny mob, chociaż inni jego koledzy są widoczni i normalnie sie zachowują więc chyba to nie jest sprzetu wina>
przypadki podobne do opisanych wyżej też miałem :(

komu jak komu, a mi dzieje sie to w okolicach Fortu Ithaca.
jak narazie to tamte ziemie/moby mi nie sprzyjają, dość dużego minusa już zrobiłem \
< -90, +70,- 120, +50, -80, -200>

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Maj 2007, 23:13 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
Level napisał(a):
nieraz mialem że podczas hunta czy to z gunem czy z honorem...nagle mnie wyrzucało a po ponownym zalogowaniu miałem cofnięte ammo (znaczna ilość) albo cofniety decay katany na full tt:P oczywiscie loot który złapałem do momentu Disconecta zostawał:)

Potwierdzam miałem tak 2 dni temu na argo w twin.
Zwróciło mi z 5 ped ammo a loot został ...
Co z tego jak i tak bylem na - bo Getox mi wszystkie globale zabrał dran jeden ...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Cze 2007, 23:58 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2006
to chodzi o to ze po relogu przywraca cie w ostatnio pamietanej przez serwer pozyzji jak byl duzy lag to nie "sejwnelo" cie niestety ..
jak wspomnial mort mialem przypadek cofniecia do CR na CND a chodzilem po ziemi z dobre 4 minuty .. postalem przy hangarze.. potem minuta na revival przy TP
przy TP postalem i pogadalem z ludzikami z socu, i potem skok do twin i wywalka z gry ..
a po relogu CND spowrotem ..
25 na minus
ale ze sie wkurzylem napisalem posta do suppoetu .. poczekalm tydzien bez odpowiedzi .. dopisalem zatem linie "please move my avatar to any place on calypso"
po poltora tygodnia odpisali czy nadal chce zeby przesunac mi avatara :)
potweirdzilem i juz po kolejnym tygodniu bylem na ziemi :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Cze 2007, 01:08 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Society: Kingsajz
Nick w grze: Northberg
A ja miałem dzisiaj coś innego, moby stałe w miejscu jak wryte, zlagowane jak diabli, choć ciosy przyjmowały normalnie, lootować też się dały. Działo się to koło twin, poszedłem na argo ale widząc co się dzieje skoczyłem na północ i waliłem troopery. Zanim zrestartowali serwer (ok. 1h) zdążyłem wywalić 150ped ammo bez użycia fapa i decayu armora :P Wynik +70ped.
Szkoda że niesprawdziłem czy lag sięgał arenatrxów, bo fajnie byłoby je pobić w ten sposób :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Cze 2007, 03:52 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Society: Solaris
Nick w grze: Hawkwood
To chyba dosyć częste przypadki z dziwnymi lagami, mobami nie otrzymującymi damage'u... Czy to nie ma związku jakiegoś z granicami serwerów przypadkiem?
A jeśli chodzi o loot lagi, to mam dziwną sytuację: albo nic nie dostaję (czyli norma MA), albo dostaję coś fajniejszego (itemik na przykład. albo glob).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Cze 2007, 09:29 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2006
Northberg napisał(a):
A ja miałem dzisiaj coś innego, moby stałe w miejscu jak wryte,

hm .. no mi sie tez kilka zdazylo takich . ale glownie odwrotny bug wczoraj mialem i przez to plecy :)
bo mob szarzowal na mnie dziabal mnie raz .. po czym uciekal w sina dal .. i jak nie zabilem go zanim wyszedl z zasiegu to ammo w plecy .. juz bylo takie cos kilka dni temu .. :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Cze 2007, 11:25 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Society: Solaris
Nick w grze: Hawkwood
Ostatnio jakiegoś cornundosa zacząłem tłuc, zaszarżował, a potem się odwrócił i w długą. Wrócił, jak oberwał jeszcze raz... Heh, jak mrówa się zachowywał. Tylko na szczęście nie z taką siłą...

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 85 gości

Panel
Skocz do: