Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lip 2006, 16:58 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
Witam wszystkich
Szukam rozwiazania problemu resetujacego sie systemu podczas uruchamiania EU
(znalazlem jeden temat na forum dotyczacy tej sprawy, ale rozwiazaniem tamtej sytuacji byly sterowniki karty dzwiekowej co w moim przypadku nie dalo rezultatu)
Interesujace jest to, ze udalo mi sie utworzyc postac, zalogowac do gry, polazic po okolicy i po jakis 30 minutach zresetowal sie komp, po tym jak system, wstal ponownie zalogowalem sie do gry, mignela mi postac i znowu reset, od tego momentu reset nastepuje w momencie w ktorym gra jest praktycznie zaladowana i prawdopodobnie ma zniknac ekran powitalny
konfiguracja systemu: Xp prof, ram 320, Gf 5200 fx (stery sugerowane przez MA), proc wystaczajacy, system w optymalnej temeraturze;-)
Jesli ktos mialby jakis pomysl, albo spotkal sie z czyms takim prosze o pomoc
Pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lip 2006, 17:04 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 93
Society: było PL RANGERS i Enclave
zmniejsz do szczegóły grafiki w Clientloaderze

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lip 2006, 17:24 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Zrobilem to odrazu przy probie kolejnego logowania, niestety nie przynioslo efektu, dzwiek w grze tez mam wylaczony

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lip 2006, 17:41 
Inept
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 110
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Marcin Cosmo Cosmic
Miałem taki sam problem tylko , że u mnie po paru próbach zalogowania się i po oczywiście paru restartach udawało dostać się do gry . Pierwszą rzeczą którą zrobiłem było postawienie od początku windowsa jednak to nie pomogło . Też nie wiedziałem co z tym zrobić , ale po paru dniach spalił mi się zasilacz . Po jego wymianie problemy z restartem w momencie zalogowania przestały sie pojawiać . Wytłumaczyłem sobie to w ten sposób , że w momencie pojawiania się ekranu gry zasilacz musiał dawać większą moc na grafikę , a że był uszkodzony poprostu uruchamiał kompa od nowa . To są moje doświadzenia i wnioski . Nie zam się na elektronicę , tak więc jeżeli ktoś uzna to za śmieszne to jego sprawa .

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lip 2006, 17:54 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Society: > F.R.I.E.N.D.S<
Nick w grze: Kaja
Po ostatniej wersji gry nic mnie nie zdziwi nawte jak ktos napisze ze podczas uruchomienia gry komp mu wybuchnol :)

Ja osobiscie mam podobny problem do Twojego ale mniej wredny, ale tez zwiazany z restartem kompa podczas miningu od czasu do czasu po wykryciu zloza komp mi sie restartuje zanim zdaze wbic claima. Zaczelo sie to dziac wlasnie po nowej wersji juz napisalem do supportu ciekawe jakie glupoty tym razem odpisza ehh.

Mialem zalozyc swoj topic o tym ale widze ze juz jeden jest o podobnej tematyce wiec pozwolilem sobie go uzyczyc :)

Jesli ktos ma jakies pomysly prosze o odpowiedz :) bo po Ma wiele nie mozna sie spodziewac

pozdro all

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lip 2006, 18:29 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Szuwar - zasilacz sprawdzilem przed momentem, wymontowalem z kompa syna, problem niestety nie zniknal
pozdr
Martre

[ Dodano: Wto 25 Lip, 2006 20:05 ]
Ok malymiekki twierdzi, ze to wina sterow do grafki http://oca.microsoft.com/en/response.as ... c2b&SID=11
z tym, ze dziwi mnie to bo zainstalowalem 3 rozne wersje wlacznie z dawno juz zapomniana stabilna o nr 56-1.64 i ciagle jest to samo
jakies sugestie?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lip 2006, 19:12 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
A może RAM ? Chociaż to nie powinno powodować restartu - najwyżej CTD...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lip 2006, 19:35 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Kuchash
Nie tak dawno miałem podobny problem. Przy tych temperaturach strasznie sie grzeje dysk. Proponuje ściągnąć obudowe żeby był jakiś przewiew.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lip 2006, 20:00 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
Hmm jednak bedzie cos z grom tez to mam resetuje sie komp, ale nie co chwile ale co jakiś czas raz w czasie wchodzenia w gr raz w czasie polowania niekiedy gdy stoje w mieście komp jest dobry P4 3Ghz, 256 ramu x 2 , G-force fx-5200 128. Stery system wszystko idealne oni majom cos skopane,Ja juz zrezygnowałem z walki z kompem poprostu czekam na następny UV mysle ze sie to straci

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lip 2006, 20:24 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Kuchash - komp mam otwarty zawsze i od zawsze, ale fakt jak grzebalem dzis podmieniajac zasilacz, dyski byly baaardzo gorace...

Zainstalowalem najnowsze stery nvidii - 91.31, niestety nie pomoglo

Sexy - ja jednak sadze, ze to cos z kompem, w koncu za pierwszym razem udalo sie posiedziec te 30 min.

Ateush - Ram tez sprawdzilem, wlozylem 512 z kompa syna, efekt ten sam

pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lip 2006, 21:25 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
Nick w grze: DEATHIS
Mi się też resetował po czasie. Przyczyna leży w poborze mocy. Jeśli nie może wystarczająco dużo pobrać by załadować coś to się resetuje. Podczepiłem komputer do innego źródła by dostawał jak najwięcej mocy. Od tego czasu już mi się nie resetuje :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lip 2006, 22:33 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
A dokladniej co masz na mysli???? Troche jestem zszokowany, zwlaszcza jak wyobrazilem sobie co ewentualnie mialbym zrobic;-P

pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lip 2006, 22:36 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Martre napisał(a):
Ateush - Ram tez sprawdzilem, wlozylem 512 z kompa syna, efekt ten sam

No proszÄ™ - jednak dzieci sie przydajÄ… ;)

A wracajÄ…c do tematu - tylko z EntropiÄ… sa takie problemy ?
W innych grach 3d jest wszystko ok?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lip 2006, 23:12 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Dokladnie - wszystko inne hula bez problemu;->
Dzieci sie przydaja, a jakze;-) Gorzej, ze w pewnym momencie kazdy chce wlasnego kompa, o zonie nie wspominajac i mala kawiarenka inetowa zaczyna sie z domu robic (4 kompy), inna sprawa, ze dostep do zamiennikow bez wychodzenia z domu jest mozliwy;D

pozdr
MArtre

[ Dodano: Sro 26 Lip, 2006 08:39 ]
Przeinstalowanie klienta tez nic nie dalo
No coz chyba sobie nie pogram:(

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lip 2006, 08:21 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 106
Society: Blood & Sand
Nick w grze: Johny Harnas Beegood
Przyjżyj się kondensatorom na płycie głównej - jak mają wybrzuszone "denka"
to zanieÅ› do jakiegoÅ› serwisu niech ci wymieniÄ….
w niektórych płytach były montowane kiepskie kondensatory (tajwan czy co) :wink:
które od pracy w wysokiej temperaturze puchły.
--
Jeżeli masz takie "beczułki" to wymień to jak najszybciej !!!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lip 2006, 09:08 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: jestem aspoleczny:P
saprawdz temperature na procku, PE to taka dziwna gra ktora duzo bardziej od innych meczy kompa. to moze byc przegrzewanie sie proca, jak sie resetuje, moze dodatkowe wietrzenie dla niego? albo drinki z palemka : )

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lip 2006, 18:53 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Temp faktycznie jest dosyc wysoka wedlug mnie, sys ok 50 stopni, otworzylem calkiem obudowe i dorzucilem wiatrak, porozsuwalem dyski i sprawdze jak sie klient sciagnie
pozdr
MArtre

[ Dodano: Czw 27 Lip, 2006 14:57 ]
ok to co napisalem powyzej, nic nie dalo, ale wsadzilem bebechy w nowa obudowe z silniejszym zasilaczem i pomoglo, EU zaczelo smigac
takze racje mieli ci ktorzy sugerowali zasilacz
dzieki za pomoc
pozdr
MArtre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lip 2006, 10:56 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
a upsik podłączony?

może to wina kiepskiej jakości prądu? ja bez ups do kompa nie siadam taką mam nędzę w gniazdku, a teraz mamy falę upałów i zwiększony pobór mocy, z zapowiedzią ograniczeń w dostawach

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lip 2006, 20:28 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nie ups raczej nie;-)
Ale na filtrach przepieciowych jade mysle, ze wystarczaja
pozdr
MArtre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Lip 2006, 18:16 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Też miewam restarty ale nie na początku tylko w czasie gry "z nienacka" na szczęsie bardzo rzadko.
Chyba trzeba będzie poprawic chłodzenie

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Lip 2006, 18:41 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Mnie tez zdarzaly sie resety "z nienacka". Winowajca okazal sie zbyt slaby zasilacz (po spaleniu sie 2 czy 3 kupilem - teoretycznie - z nadmiarem mocy). Sexy, czy zasilacz ktory probowales byl "mocniejszy" od twojego? Jesli nie to tu moze byc "das hund begraben". Gorce dyski to zwykle normalka (zwlaszcza przy takich upalach), jesli inne komponenty nie przegrzewaja sie wszystko powinno smigac.. no chyba ze plyta glowna ale to juz ekstremum. Co do grafiki, zabawna sprawa... na najnowszysch sterownikach ATI przy ladowaniu sie windowsa mam cudny resecik :). I przepraszam za brak polskich ogonkow, netscape uparcie nie pozwala mi nimi pisac :(.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2006, 11:22 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Martre napisał(a):
Nie ups raczej nie;-)
Ale na filtrach przepieciowych jade mysle, ze wystarczaja
pozdr
MArtre

u mnie nie wystarczają, nie chronią przed nagłymi spadkami napięcia (ups przełancza się na baterię), takie spadki są niezuważalne praktycznie dla nas, ale komp je odczuwa, ja miałem restarty z tego powodu dawniej

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2006, 15:51 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Zwlaszcza kiedy mieszka sie blisko stacji transformatorowej.

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości

Panel
Skocz do: