Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Maj 2006, 17:43 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
HP: 0
Society: EF.pl
chcialem zalozyc sobie konto do PE i czywiscie wypelnilem formularzyk i na koncu wyskakuje taki oto blad "Error in communication with 192.168.5.168:5880"... Mowie sobie, ze to wina serwera od nich albo cos, ale tak jest dzisiaj od rana (czyt. od okolo godziny 8.00, bo o tej probowalem sie po raz pierwszy rejestrowac) i trwa, az do teraz...

Czy ktos /wie co to za blad/moze mi cos pomoc?

Rowniez mail z odzyskanym loginem i haslem tez do mnie nie doszedl... Gralem juz kiedys w PE i mialem juz konto, wiec gdy nie udawalo mi sie zalozyc konta wyslalem formularzyk aby mi przypomnieli login i haslo...

Wiec wychodzi na to, ze jestem na straconej pozycji i pewnie w najblizszym czasie nie pogram sobie :((( ... a tak chcialem sobie posweatowac :(((

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Maj 2006, 18:24 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
coldzik napisał(a):
"Error in communication with 192.168.5.168:5880"

To IP to adres lokalny z twojego lanu. Może router/firewall ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Maj 2006, 18:26 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Witam Cie ;)
Wiec, z tego co piszesz o tym bledzie wynika ze Twoj komputer pracuje w sieci LAN jako klient, kotry jest podlaczony do jakiegos serverka ktory natomias odpowiedzialny jest za dystrybucje internetu do tej sieci LAN :)
Wywnioskowalem to z adrsu IP ktory podales... mianowicie 192.168... czyli poczatek informuje nas ze to jest IP wewnetrzne sieci... xxx.xxx.5.xxx natomiast mowi ze to jest piata najprawdopodobniej podsiec czyli w waszej sieci musi byc jakas wieksza liczba klientow (komputerow) i sa one laczone za pomoca swichow (czy jak to tam sie pisze), takie rozdzielacze moga miec rowniez sprzetowego firewall'a... no a xxx.xxx.x.168 to jest numer klienta... a liczba po ":" oznacza port komunikacyjny ... i najprawdopodpbniej chodzi o Twoj wlasnie zadres IP i o Twoj komputer...

Jesli wyskakuje Ci taki blad oznacza to ze musisz skontaktowac sie z administratoerm tej tez sieci i poprosic go uprzejmie zeby odblokowal PORT UDP 5880 na firewall'u bo na 100% sa zablokowane.

Pozdro.

Ostatnio edytowany przez XII, 10 Maj 2006, 18:40, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Maj 2006, 18:36 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
No to teraz dopiero mam problem, gdyz nie jestem w zadnej sieci (neostrada) oraz zadnego firewalla rowniez nie mam :/

EDIT:

hmm a jak wypelniam formularzyk to w nim mam
IP Number: 83.30.173.151
czyli typowe neostradowe

Ostatnio edytowany przez coldzik, 10 Maj 2006, 18:41, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Maj 2006, 18:38 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
coldzik napisał(a):
No to teraz dopiero mam problem, gdyz nie jestem w zadnej sieci (neostrada) oraz zadnego firewalla rowniez nie mam :/

ehmmm Ati jesli telekomunikacja Cie poprosi o IP kolegi niepodawaj im ;)
kolega moze nieswiadomie ;)

hehe

no to wynika z tego ze masz neostrade (jesli tak mowisz) ale dzialona ;)
tzn. na kilka kompow za pomoca jakiejs malej sieci... mam nadzieje ze tylko na terenie posesji :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Maj 2006, 18:42 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Nie mam rowniez dzielonej neostrady... Mam jeden komputerek ktory ma bezposrednie polaczenie do modemu neostrady... Tak samo wygladalo to wszystko troszke czasu temu, gdy zakladalem pierwsze konto (znaczy tak samo wygladalo moje polaczenie z netem)... Nigdy zadnej sieci, switchow, routerow, sieciowek etc.)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Maj 2006, 18:48 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
o.0 no to naprawde zaskoczyles mnie :D
Jesli modemik masz bezposrednio podpiety bod kompa tooooooo hmmmmm ehmmmmm, mam kilka pomyslow ale najchetniej chcial bym to widziec na oczy :D

napisz jaki system masz zainstalowany, ile czasu temu byl instalowany, co na tym kompie chodzi (jakies servery np. WWW czy FTP a moze inne), czy ma zainstalowana karte sieciowa ... czy jej uzywasz czy tez nie (a jesli nie to czy jest wlaczona, zainstalowana), a moze karte DVB (czasami lubia mieszac :D)... napisz cos :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Maj 2006, 18:53 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Mam XP SP 2 instalowany jakies 3 tyg temu... Sieciowka jest zainstalowana, gdyz jest zintegrowana z plyta glowna, jednak nigdy nie byla uzywana... Zadnych serwerow www/ftp/gier nie ma na nim... zadnego antivira (moze to glupie, ze zadnego nie mam, ale nie jest mi potrzebny...robie skany online na bierzaco) ...

Edit:

Aktywne programy to gg, autoconnect (do automatycznego laczenia z neo), jakies badziewie do karty dzwiekowej, daemon

a do przegladania www uzywam Mozilli ( na IE rowniez probowalem zakladac konto i rowniez wystepuje ten blad)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Maj 2006, 19:07 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
1. Wywal tzn odinstaluj aplikacje TP soft do laczenia sie z netem :D hehehe... jesli tego nie masz, przejdz do pkt'u. 4
2. zainstaluj modem jesli podczas odinstalowywania TPsoftu ten sie usunie :P
3. utworz polaczenie z internetem wykozystujac Dial-up (tak jak zwykly modem, jako numer wpisz np. 0, hsalo i login taki jaki masz do neo)
4. jesli nieuzywasz karty sieciowej to ja wylacz w biosie jesli jest zintegrowana jesli nie to ja wyciagniej, odinstaluj...szkoda zasobow i procka... :P
5. jesli nie masz softwerowego firewalla to sobie zainstaluj (zone alarm jest dobry za takie pieniadze :P). jesli masz to pousowaj mu wpisy filtrow.

mniejznaczne 6. napisz mi ktorego antywira online uzywasz ;) btw. ja tez tak robie... jesli wiesz co robisz wirus cie nie chyci wiec to jest tez dobre wyjscie.
mniejznaczne 7. na wszeli wypadek przeskanuj kompa jakism progsem anty adware, np. Ad-Aware SE

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Maj 2006, 19:13 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Sieciowka odinstalowana, firewall pandy zainstalowany a dalej nic nie pomaga :(
A antyvira uzywam tego co na onecie jest wirusy.onet.pl
Skan Ad awarem robiony rowniez na bierzaco

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Maj 2006, 19:19 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Napewno wypełniasz formularz pod tym adresem:
https://account.entropiauniverse.com/pe ... /5185.html ?

Objawy sa zaprawde dziwne i niezrozumiałe :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Maj 2006, 19:27 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
:D

no to sie porobilo...uzywalem adresu tego, ktory jest podany w pomocy dla poczatkujacych czyli http://www.project-entropia.com/account/Apply.ajp
a jak widac jest on juz nieaktualny, wiec chociaz dzieki temu, ze caly dzionek dzis stracilem na probie zalozenia konta, ktos zmieni ten adres i inni nie beda mieli problemu :D

Ostatnio edytowany przez coldzik 10 Maj 2006, 20:05, edytowano w sumie 2 razy

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Maj 2006, 20:05 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Heh... faktycznia z tÄ… zmianÄ… nazwy i domeny namieszali :)
Trzeba będzie sporo nazmieniać wszędzie na forum.

Czyli już wszystko ok ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Maj 2006, 20:07 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
teraz wlasnie czekam na maila... ktoremu sie nie spieszy...

edit:
Ile idzie mail od nich???

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Maj 2006, 20:51 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
U mnie szedł pare sekund.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Maj 2006, 20:54 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
U mnie za pierwszym razem tez szedl pare sekund, a teraz leci juz godzine, a raczej z autopsji wiem, ze jak nie dojdzie mail w godzine, to raczej juz nie dojdzie

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Maj 2006, 23:59 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Dojdzie dojdzie, poczytaj FAQ

Temat troszke w złym dziale - przesunąłem

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Maj 2006, 11:49 
Weak
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 123
Society: chłopaki z ferajny
Nick w grze: borq
mi szedł prawie 24 godziny, ale to dawno temu było

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Maj 2006, 11:45 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
To prawda... doszedl po prawie 30 godzinach :/

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 25 gości

Panel
Skocz do: