Odpowiedz
Autor Wiadomość
PostWysÅ‚any: 18 Sty 2006, 23:03 
witam.
na nowej windzie z servicem 2 (świeżo zainstalowanej) gra uruchomiona podczas ustalania postaci(to mój pierwszy raz), a dokładniej podczas wpisywania nazwy awatara i nicków, wywala systemowe okienko windy (sprawdzałem kilkukrotnie), że (jak dobrze pamiętam) program wykonał niedozwoloną operację i zostanie zamknięty(małe paskudne szare okienko), czy ktoś miał problem tego typu i jak sobie z nim poradził.
akurat taki pech , że zarejestrowałem się, miałem maleńki problem z hasłem(za krótkie hehe) i będąc prawie u pełni szczęścia....zakichana winda sypie komunikatem o błędzie.
niestety printscreena nie wrzucę bo z nerwów wywaliłem grę i jak się problem rozwiąże dopiero ściągnę i zainstaluję.
za ewentualną pomoc serdecznie dziękuję :) i pozdrawiam.
jakby co podam config ath 2200, 512 Mb ramek ddr(wiadomo), ecsk7s5a, gf4 ti 4600 , soundblaster live... stery do grafy modowane NGO nvidia...wszystkie gry na nich chodzÄ… i stare i nowe... :)

Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sty 2006, 13:13 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Najprostrzy sposob to kliknac tu:
http://www.project-entropia.com/client/ClientStatus.ajp
Moze cos sie wyjasni lub na cos naprowadzi - aczkolwiek moze to tez nic nie znaczyc
(u mnie na jednym kompie wszystko pokazuje na czerwono a PE dziala).

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2006, 19:45 
problemem było to , ze gra wcześniej była zainstalowana na innym systemie,a ja ją chciałem odpalić po zmianie systemu i... tak wyszło . teraz chodzi extra ale mam jeden problem- dzisiaj około 15 było ok , połączy;lem się ze światem itd, a po dwóch godzinach pisze mi coś o pracach przy serwerze gry i prawdopodobnej modernizacji, czy dzisiaj wynikały jakieś problemy z połączeniem czy to może wina mojego LAN admina? bo wiem, że kanalia blokuje porty dla p2p, czy to ma wpływ na połączenie z serwerem czy korzysta on może ze standartowego portu przeglądarki ?

Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2006, 19:50 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Wg tego co jest na stronach PE te porty musza byc dostepne aby grac:

20, 21 (TCP Outbound)
30584 (UDP inbound/outbound)

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2006, 19:58 
okej thanxik, zapytam tego .......admina co przegina :) dzięki jeszcze raz :)

[ Dodano: Pon 23 Sty, 2006 20:04 ]
aby uściślić problem, wyskakuje mi to samo co ostatnio przy padzie serwera...i tu fotka :) Image

Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sty 2006, 18:54 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 104
Society: -CT-(Chaos Troopers)-
nie przejmować się... czekać... stosować sie do poleceń na obrazku... to normalna sytuacja... nie podniecać się... :P
nie dzwonić na straż pożarną... .. ok a tak na serio.. to sprobuj zalogować się jeszcze raz... Twoja sieć której używasz może być mocno obciążona właśnie takimi co używają p2p... i nie nażekaj na admina.. bo gdyby nie on, to pewnie w PE byś widział 5 fps...
nie mówiąc o wchodzeniu na inne strony w necie...
jeśli problem nie znikinie... proponuje wpisać w oknie komend :
ping www.project-entropia.com
jak masz pingi powyzej 5000 to oznacza że to wina Twojej sieci... ustaw wtedy w Client Loader dostępną prędkość na nieco mniejszą wartość... może pomoże....

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 24 Sty 2006, 23:23 
a i niestety tutaj kolega myli się troszeczkę, bo jeden z portów a konkretnie port udp był blokowany przez firewalla w routerze i stąd ten problem..a tak to wszystko okej..wiadomo lagi i reszta "sieciarzy", p2p sam używam ale raczej po godzinach i gdy wiem, że nikt z sieciaków już nie siedzi przed kompem(chyba jestem jedynym w tej sieci nocnym markiem...z imienia i natury :))

ps. apropos pingu to przeciętnie wynosi on 54 ms...czyli raczej dobrze :)

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 21 gości

Panel
Skocz do: