Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lip 2013, 11:19 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Witam.
Muszę "przewalić" kompa i zrobić reinstalkę systemu dlatego pytanie jest takie:

Czy kopiując cały katalog EU do świeżo postawionego systemu będzie toto działać?

Jeśli nie to jak to zrobić aby najmniej "bolało" biorąc pod uwagę, że nadal mam łącze 2Mb?

pozdro

PS: Skoro i tak będę stawiał na nowo to pytanko na temat w miarę dobrego antyvira i jakiegoś programiku co to od początku nadzoruje różne instalacje aby potem łatwiej było czyścić.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lip 2013, 17:05 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2013
HP: 0
Society: Freelancer
Nick w grze: bd Lukas bd
Z mojego doświadczenia wszystko działa, nie zapominaj i dirx itp rzeczach... jedynie ściągałem client loadera do katalogu z gra to wszystko ale nie wiem czy jest to potrzebne może tak może nie w każdym razie działa raczej nie powinieneś mieć problemów

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lip 2013, 20:52 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Poltropia
ja tam lubię jak mi zasysa i ściąga duże pakiety 2MB łącze też mam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lip 2013, 23:01 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
coover napisał(a):

zbok :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lip 2013, 09:29 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 100
coover napisał(a):

LOL

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lip 2013, 10:52 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Okta, najlepsza będzie instalka EU na świeżo, inaczej możesz mieć zgrzyty co pewnie i tak skończy się reinstalacją.

Co do bezpieczeństwa kompa polecam kombo: Avira Free Antivirus + Comodo Personal Firewall + Spybot Search & Destroy - nie gryzą się ze sobą, nie obciążają kompa i zapewniają wystarczający poziom bezpieczeństwa (minus to reklamy i początkowe klikanie w FV w trybie "nauki").

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lip 2013, 11:55 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
nie wierzę, żeby w rejestrze systemu EU nie miało jakichś ustawień, a nie podejrzewam, że każdorazowe uruchomienie EU sprawdza rejestr pod kątem braków i naprawia go ewentualnie, także poparłbym tu Sivego, ja targałem EU na 1MB i dało radę, trzeba na noc zostawić i luz ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lip 2013, 12:09 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
To może ja się wypowiem... Bo co nieco nt. wiem :)
Kopiowanie folderu z grą na inna partycję do reinstalacji systemu, a po reinstalacji systemu instalowanie gry z instalatora a później zastąpienie całego katalogu ówczesna kopią katalogu z grą było możliwe przed VU10.00. Teraz jest to niemożliwe ponieważ nawet gdy skopiujemy cały folder z grą i po instalacji gry z instalatora, a później zastąpienie całego folderu wcześniejszą kopią gry NIC NIE DAJE - klient nie rozpoznaje plików gry i ściąga wszystko od nowa mimo, że w folderze znajdują się poprawne pliki. Proponuję zainstalować i ściągnąć grę od nowa bo jeśli olejemy to i pozwolimy na ściągnięcie w ten sposób gry (tj. na kopię gry) to gra może nie działać prawidłowo lub nawet pod koniec pobierania zacznie się pierdzielić ściąganie po przez wywalanie błędów crc lub innych - tak więc w grę wchodzi jedynie ściąganie całej gry od nowa do nowych, pustych (uprzednio wyczyszczonych) lokacji.

Dlaczego tak się dzieje, że klient mimo wszystko ściąga grę od początku nie mam pojęcia, po prostu nie
zagłębiałem się w drobny szczegół. Mi cała gra (wszystkie planety i bajery) ściąga się około 1h.

Zdrów!

PS. Zawiłe to ale chyba jaśniej się nie da? :)

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 95 gości

Panel
Skocz do: