Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Mar 2010, 21:37 
Newbie
Dołączenie:
Marzec 2010
Witam.

Jestem po instalacji EU, założyłem konto i przy próbie zalogowania się na właściwym ekranie brak mi kursora. To jednak nie problem tutaj. Po zalogowaniu wczytuje się lokacja gdzie można zmodyfikować awatara - brak kursora a to już jest ogromny problem. Widzę przez podświetlenie się przycisków gdzie najechałem niewidzialnym kursorem ale jakiekolwiek operacje w tym stanie sa skazane na porażkę. Ktos zna lekarstewko?

Konfig to:
Notebook Lenovo y530
PDC T4300
3GB DDR3
GF 9600GS stery to 178.72 (jakies inne tez sprawdzalem i to samo)
LCD: 1280x800
Win7 32bit Home Premium - instalkÄ™ zrobilem z pliku pobranego z netka (zanim doslali mi klucz i nosnik z oryginalem), potem wpisalem licencje - nie jest to z oryginalnego nosnika sysem. Ale klucz przyjal normalie i chyba to nie ma znaczenia?

Odinstalowalem tez touch pad synaptics - to samo
odinstalowalem mysz a zostawilem touch pad - to samo
Problem jakis chyba malo znan bo nie znalazlem pomyslu nigdzie. Jakes sugestie, rozwiÄ…zania?

Przy okazji - witam wszystkich serdecznie. Mam nadzieje że zabawię dłużej tutaj choć nie znam jeszcze wogóle Entropii. Dotychczas bawilem w swiecie Second Life - ale to chyba dosyc rozne tytuly. Nie zglebiałem jeszcze EU zbytnio. Ale chyba to bardziej RPG niz symulator zycia :)

Pozdrawiam serdecznie i z góry dzięki za pomoc

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Mar 2010, 01:32 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Witaj.

Nie wiem czy w momencie tworzenia postaci pojawi się okno opcji - ale spróbuj wcisnąć klawisz "O" i zaznaczyć "use system cursor" (pewnie bez kursora nie będzie łatwo). Można też spróbować uruchomić grę w oknie (opcje w client loaderze) lub w "safe mode". Myślę, że pokombinowanie z tymi ustawieniami powinno pomóc.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Mar 2010, 10:25 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Oj, z "safe mode" to ja bym uważał, bo jak shadery zostaną ustawione na minimum to może i zobaczysz kursor ale niekoniecznie swojego avatara a po wyjściu ustawienia zostaną zapisane i wyłączenie safe mode w client loaderze może nic nie dać ;)

Spróbuj najpierw z ustawieniami w grze (tak jak Ati wspominał), jak sie nie da to proponowałbym wysłanie support case'a (ze swojego konta na stronie FPC).

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 86 gości

Panel
Skocz do: