Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sty 2010, 09:29 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Society: Red Legion
Witam,

ostatnio pojawia mi się komunikat o utracie połączenia w kilka chwil po zalogowaniu się do gry. Dziwne jest to, że nie natępuje to za każdym razem, tj. raz mogę grać normalnie, bez problemów a gdy, np. za kilka godz. chcę się znów zalogować, zaczyna się seria connection lost. Przejrzałem porady na forum o zmniejszaniu do paska zadań czy ustawieniu vertical synchronization, ale to też nie pomaga. Najdziwniejsze jest to, że po takich connection lostach komp mi się nieźle krzaczy, np. nie chce się uruchomić mozilla (pojawia się info, że już działa - choć nie jest odpalona).
Jakieś porady? Dzięki z góry.

PS. Używam karty Nvidia 7600 i mam najnowsze sterowniki.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sty 2010, 11:59 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
mi tez sie tak zdarza, ale seria connection lost trwa max. 1-2 razy i za kolejnym razem jestem w grze ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sty 2010, 11:59 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2008
HP: 121
Society: KingSajz
Nick w grze: Artur rogaloo
Też czasmi tak mam, ale rzadko

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sty 2010, 12:34 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Warlock, może powinieneś się zastanowić czy problem nie leży po stronie Twojego łącza lub operatora? Pamietam, że kiedyś z UPC tak miałem, że cały dzień połączenie siadało co kilkanaście minut...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sty 2010, 13:54 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Sivy napisał(a):
Warlock, może powinieneś się zastanowić czy problem nie leży po stronie Twojego łącza lub operatora? Pamietam, że kiedyś z UPC tak miałem, że cały dzień połączenie siadało co kilkanaście minut...

Możliwe, ale wówczas net też nie powinien działać a chodzi bez zarzutu. Być może jest tak, że w przypadku kilkusekundowego rozłączenia/ problemów z komunikacją Entropia się wyłącza bez ponownych prób połączenia...? Po prostu program uznaje, że nie ma połączenia i kończy działanie...?

Obecnie mam asterkę. No nic, chyba będę musiał po prostu "wstrzelić się z grą" we właściwy czas, kiedy z łączem nie ma problemów. :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sty 2010, 14:21 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
No własnie o tym mówię - kilka sekund wystarczy, żeby Cię z EU wywaliło a przeglądając neta nawet tego nie zauważysz. Może pobierz sobie jakiś programik logujący stan połączenia (coś w stylu Traffic Counter'a) to będziesz mógł zweryfikować czy w dobrym kierunku szukasz.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sty 2010, 15:38 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Tak się zastanawiałem czemu tak znikasz i pojawiasz się w grze ;)
Kiedyś pomocne było ustawienie dużo niższej prędkości łącza w opcjach client loader'a - może warto poeksperymentować.
Jednak obstawiam winÄ™ po stronie Twojego ISP.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Sty 2010, 16:07 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
ateush napisał(a):
Kiedyś pomocne było ustawienie dużo niższej prędkości łącza w opcjach client loader'a

O to, to! To kiedyś faktycznie był dość powszechny problem. Spróbuj - a nóż się uda! ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Sty 2010, 22:57 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Próbowałem przestawiać szybkość łącza na mniejszą prędkość. Niestety, ale to nie pomogło.

Rzeczywiście, problem leży w niestabilności połączenia i jest to wina ISP. W tym czasie strony internetowe też nie ładują się do końca, You Tube nie wgrywa filmików itp.

-------------------------------------------------------

Edit: na chwilę obecną pomogło zmniejszenie nadzoru (z wysokiego na normalny) antywirusowego nad przepływem danych.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 88 gości

Panel
Skocz do: