Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Kwi 2009, 11:41 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Witam,

Ciekawi mnie, czy ktokolwiek z tu obecnych znlazał i zgłosił jakiegoś exploita do MA? Ja sam robiłem to kilkakrotnie - za każdym razem dostawałem odpowiedź, że w logach nie wykryli niczego i wszystko jest w porządku.

Co dość ciekawe, ostatni exploit (zgłosiłem go jakiś rok temu zaraz po VU) został przezemnie dokładnie testowany zanim wysłałem go do supportu. Bug ten dotyczył miningu - po kupieniu i podzieleniu bomb (200) poszedłem podreperować ekwipunek (z finderem w ręku - jako active) miałem na sobie 12 sarych bomb i 100 nowych (reszta poszła do storage), po naprawie poszedłem na mining. Przy około 80-tej bombie zobaczyłem, że bomby znikają z huda ale nie z mojego inventory. Postawiłem w ten sposób 350 kolejnych bomb - dokładnie liczone... po powrocie z miningu sprawdziłem storage - ciągle było tam 100 bomb, w inventory miałem 112, z karty nic nie zostało odjęte ( i tak miałem tylko 5 PED). Po relogu sytuacja itemów nie uległa zmianie - stan storage, inventory (bomby i zdobyte minerały) oraz karta PED pozostały bez zmian. Po relogu kolejne bomby były już normalnie odliczane. Od razu napisałem do supportu o exploicie, podając wszystkie szczegóły - czasy logowania, naprawy, miejsce miningu, ilość bomb itd... I tak jak wspomniałem wcześniej, w odpowiedzi otrzymałem odpowiedź, że nie wykryto żadnych nieprawidłowości w logach i zamykają kejsa. Dziwnym trafem następnego dnia był robiony miniupdate.

Podbona historia była kilka lat wstecz z naprawianiem broni - zamiast od razu naprawiać item, naprawiało się go 20-30 razy po 1% za każdym razem, tylko było to dziwnie wyliczane i tak za ok 1 PED można było całkowicie naprawić 60 PED itemu. Po opisaniu wszystkiego i zgłoszeniu do MA otrzymałem tą samą odpowiedź. I ponownie update po kilkunastu godzinach.

Czy mieliście podobne historie a może komuś z Was zablokowano konto z powodu nadużywania exploita, albo ktoś z Was dostał nagrodę od MA za obywatelską postawę? Bo tak szczerze, to własnie z myślą o nagrodzie zgłaszam do supportu wszelkie nieprawidłowości :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Kwi 2009, 12:22 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
support olewa moje posty "standardowymi formulkami" wiec mam ich daleko, nie dadza Ci nagrody (wogole gdzies napomkneli, ze jest taka mozliwosc? ;)), bo nawet jak znajdziesz uber buga, na ktorym by tracili kase to Ci powiedza, ze juz ktos wczesniej zglosil, support z tego co obserwuje to tylko w miare jako tako reaguje odnosnie problemow wplat do gry (szybka reakcja) i wyplat (wolna reakcja), naprawde szkoda na nich czasu

2x taka odpowiedz dostalem:

Cytuj:
Entropia Universe Support:

Hi,

Thank you for your report. This is currently a known issue and members of the design team are working on a solution. Please follow the Support News section of the website for further information about this problem. A fix will be implemented as soon as possible.

We apologize for any inconvenience caused.

Kind regards,

Entropia Support

2x taka:

Cytuj:
Hi,

Thanks for taking the time to submit your suggestions. We really appreciate this kind of feedback and have forwarded your suggestions to the design team.

Unfortunately we are unable to say whether your suggestions will be implemented now or in the future, but please stay tuned to the News section and Version Update Content Lists on the website.

Thanks,

Entropia Support

w zaleznosci do jakiej kategorii przypisywalem case'y ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Kwi 2009, 12:49 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
JIIIS napisał(a):
support olewa moje posty "standardowymi formulkami" wiec mam ich daleko, nie dadza Ci nagrody (wogole gdzies napomkneli, ze jest taka mozliwosc? ;)), bo nawet jak znajdziesz uber buga, na ktorym by tracili kase to Ci powiedza, ze juz ktos wczesniej zglosil, support z tego co obserwuje to tylko w miare jako tako reaguje odnosnie problemow wplat do gry (szybka reakcja) i wyplat (wolna reakcja), naprawde szkoda na nich czasu

Tak, pytałem o tą sprawę - przyznają nagrody w zależności od rodzaju zgłoszonego uga. Co wiecej znam dwie osoby, które otrzymały nagrody (jeden 2k ped a drugi jakiegoś mod. guna).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Kwi 2009, 13:00 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Sivy napisał(a):
Tak, pytałem o tą sprawę - przyznają nagrody w zależności od rodzaju zgłoszonego uga. Co wiecej znam dwie osoby, które otrzymały nagrody (jeden 2k ped a drugi jakiegoś mod. guna).

Przyznają nagrody - ale wg jakich zasad to tylko oni wiedzą. Osobiście nic nie dostałem bo niczego nie odkryłem ciekawego. Ale znajomy dostał tak porządny item, że za jakiś czas mu go zabrali i zamienili na mniej wypaśny tłumacząc to swoją pomyłką. (Nie pytać o bliższe szczegóły.)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Kwi 2009, 13:29 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
ateush napisał(a):
Sivy napisał(a):

Przyznają nagrody - ale wg jakich zasad to tylko oni wiedzą. Osobiście nic nie dostałem bo niczego nie odkryłem ciekawego. Ale znajomy dostał tak porządny item, że za jakiś czas mu go zabrali i zamienili na mniej wypaśny tłumacząc to swoją pomyłką. (Nie pytać o bliższe szczegóły.)

aha, no to fajnie, ze przyznaja, niefajnie, ze nie wiadomo jak ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Kwi 2009, 14:32 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Ja zglosilem buga z owocami i mi pozwolili zatrzymac 8 ped :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Kwi 2009, 14:53 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Ja tylko dawno temu zgłaszałem jakieś niewielkie bugi. Nagrody nie dostałem. :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Kwi 2009, 15:06 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 149
Society: DASK
Nick w grze: Slawek Buzz Buzzard
Ja zgłosiłem pare miesiecy temu buga na że na spawnie Osso są miejsca że mob się zatrzymuje i nic nie robi i można sobie w niego strzelać bez przeszkód.
No i dalej tak można...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Kwi 2009, 15:31 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
buzz napisał(a):
Ja zgłosiłem pare miesiecy temu buga na że na spawnie Osso są miejsca że mob się zatrzymuje i nic nie robi i można sobie w niego strzelać bez przeszkód.
No i dalej tak można...
Ciekawe, dobry exploit. Na pvp swojego czasu było tak, że każdy mob dawał loota - ten kto zgłosił exploita dostał nagrodę i było to nawet "upublicznione". Widocznie unieruchomione moby nie stanowią żadnego zagrożenia biznesowego dla MA :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Kwi 2009, 19:29 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Pamietam sprawe, ze na aukcji mozna bylo walnac tylko 100 bidow,potem sie zawieszala - pare osob wykorzystywalo ten bug, zeby za bezcen kupic drogie ity. Wtedy buggerow ukarali,nie oddajac im kasy,ktora wylozyli na przedmiot,a jego samego zwracajac peirwotnym wlascicielom ;>

Ktos to zglosil i chyba dostal za to angel harness.. ale nie jestem pewna,czy to byla ta sprawa,czy inna :P Ale jakis angel harness byl na pewno :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Kwi 2009, 23:59 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
HP: 0
Nick w grze: Ar predus Ku
Elanor napisał(a):
Pamietam sprawe, ze na aukcji mozna bylo walnac tylko 100 bidow,potem sie zawieszala - pare osob wykorzystywalo ten bug, zeby za bezcen kupic drogie ity. Wtedy buggerow ukarali,nie oddajac im kasy,ktora wylozyli na przedmiot,a jego samego zwracajac peirwotnym wlascicielom ;>

Ktos to zglosil i chyba dostal za to angel harness.. ale nie jestem pewna,czy to byla ta sprawa,czy inna :P Ale jakis angel harness byl na pewno :D

Taa, Maximus chyba zgłosił i dostał, o ile mnie pamięć nie myli.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Maj 2009, 19:27 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Sivy napisał(a):
[...] I tak jak wspomniałem wcześniej, w odpowiedzi otrzymałem odpowiedź, że nie wykryto żadnych nieprawidłowości w logach i zamykają kejsa. Dziwnym trafem następnego dnia był robiony miniupdate.

Podbona historia była kilka lat wstecz z naprawianiem broni - zamiast od razu naprawiać item, naprawiało się go 20-30 razy po 1% za każdym razem, tylko było to dziwnie wyliczane i tak za ok 1 PED można było całkowicie naprawić 60 PED itemu. Po opisaniu wszystkiego i zgłoszeniu do MA otrzymałem tą samą odpowiedź. I ponownie update po kilkunastu godzinach.

byłeś poprostu kolejną osobą, która to zgłosiła, pierwsza osoba, która zgłosi może liczyć na nagrodę,

nagroda jest ustalana w zależności od wagi buga, trudno z góry określić tabelę nagród i błedów, bo by się nie pojawiły heh

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 76 gości

Panel
Skocz do: