Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Maj 2008, 13:41 
Inept
Dołączenie:
Maj 2008
HP: 0
Witam!
gdy naciskam lunch wyskakuje mi bialy ekran :/
wszystkie wymogi spelniam oprucz karty graficznej.jestem w posiadaniu NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 i w ustawieniach gry mam color depth 16 bit i min Visuaol quality, refresh rate na deafult (mam monitor syncmaster 550s), antialiasing No AA, aspect ratio 4:3

Moze mi ktos pomoc ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Maj 2008, 13:49 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Nowa karta graficzna , na tej juz nie pograsz.
Pozdrawiam - zamknac temat.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Maj 2008, 13:54 
Inept
Dołączenie:
Maj 2008
nawet sie nieuruchomi ?
no to niepogram bo niemam kasy zeby kupic nowa :/

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Maj 2008, 13:58 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Tutaj są podane minimalne, rekomendowane i optymalne wymagania sprzętowe EU:
http://www.entropiauniverse.com/en/rich/5326.html

Minimalna opcja jeśli chodzi o kartę to GF 6xxx. Pomiędzy twoją a tą jest skok 4 generacji. To całkiem sporo. :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Maj 2008, 14:10 
Unskilled
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 161
Society: Kingsajz
Nick w grze: Lucas Damage Kovalsky
Sranie w banie, na GF4200ti gralem sobie spokojnie ... Próbuj chłopaku ze sterownikami itp. Może pójdzie.

Chyba, że to dzisiejszym VU koniec heh ...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Maj 2008, 14:13 
Inept
Dołączenie:
Maj 2008
mam procesor amd 64 3+ to jest chyba na agp grafika
niemam kasy zeby kupic nowa ale moze ktos mi polecia jakas (zeby mi dzialalo PE) to moze od kogos sobie pożyczę :P
Bede wdzieczny za pomoc

Ostatnio edytowany przez pajac1987, 20 Maj 2008, 14:15, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Maj 2008, 14:14 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Leon 4200 ti to potezny przeskok z mx200/400 a co do sterownikow to chyba powinienes wiedziec ze Nvidia nei wspiera juz sterownikow do tej karty od 3 lat bo takei sa najnowsze na ich stronie .
Nie uruchomisz juz gry na tej karcie od poprzedniego VU i koniec , wczesniej bylo mozna jeszcze odpalic ale postacie wygladaly jak z kamienia, dalo sie grac . Teraz juz sie nei da odpalic, pojawia sie wlasnie bialy ekran i nie dochodzi do momentu wpisywania loginu/hasla.
To chyba tyle .

Najtansza karta na rynku na ktorej ci " pojdzie " EU ( zakladam ze masz AGP ) - obsluga shaderow 3.0

LINK

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Maj 2008, 14:31 
Inept
Dołączenie:
Maj 2008
biorac pod uwaefg to ze PE tak jakby uniemozliwia gre na gorszych kartach to czy ta karta spelnia te minimalne wypisane wymagania ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Maj 2008, 14:36 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Stary ale jestes leniwy , dostales gotowego linka od moderatora forum i nawet nie chce ci sie kliknac .... chociaz to przeczytaj i sam sobie odpowiedz .

Minimum System Requirements
The minimum requirement specifications will allow you run the Entropia Universe application; however for the best possible experience we recommend that you lower some of graphic options in the Options panel of the Login Window. Read more in the Start, Login & Connection Guide.

* Windows XP or later.*
* 512 MB RAM.
* 1.7 GHz Intel P4, AMD Athlon XP 1700+.
* NVIDIA GeForce 6000 series or higher, ATI Radeon R300 Series, (96xx or higher.).**
* Latest NVIDIA driver - Get it here. Latest ATI driver - Get it here.
* Direct X compatible sound device.
* 3 GB of free Hard Drive space.
* Direct X version 9.0C.
* Broadband internet connection (ADSL or better).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Maj 2008, 14:41 
Inept
Dołączenie:
Maj 2008
nie jestem leniwy tylko nieznam sie zabardzo na czesciach komputerowych i ich jakosciach wiec sie tylko zapytalem.
nawet niewiedzialem jaka grafika by pasowala do mojego kompa (grafika pod agp) ale na to juz dostalem odpowiedz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Maj 2008, 14:54 
Inept
Dołączenie:
Maj 2008
Szczerze mówiąc gra poszła mi na moim Geforce 440mx wszystkie postacie były szarymi wielokątami, nie dało się odtworzyć niektórych zakładek w grze (np tych do skili) bo po ich otwarciu monitor dostawał schiza jak po LSD, wielobarwne wielokąty kręciły się w ramkach mojego monitora wiiii prity colors ale co najważniejsze przy uruchamianiu nie było widać ekranu logowania, wtedy wystarczy wpisać nick (enter) hasło (enter) i już po chwili miałeś przed oczyma śliczne znikające tekstury, śmieciowe kolory, kanciaste krągłości i zwiasy pomagające ci łatwiej nakarmić moobki w ciekawych momentach walki

Zrób to sam czyli uruchom grę na śmieciu, oprócz zmniejszenia parametrów wykorzystania grafiki do minimum w opcjach gry zrób to samo w opcjach karty graficznej często bywa tak że zabieg o takim działaniu pozwoli ci grać na grach które teoretycznie nie powinny ci chodzić ale tu trzeba eksperymentowania

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Maj 2008, 17:25 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: dmochu
a wez sprobuj przez 3danalyze moze tam sie jakos uda, moja karta z lapa tez nie spelnia wymogow i nie pograsz a przez 3danalze pieknie dziala, nieznam sie na tym ale sprobowac warto a tu link do tematu wraz ze skreenem ustawien http://www.entropiauniverse.pl/viewtopic.php?t=4774

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Maj 2008, 18:49 
Inept
Dołączenie:
Maj 2008
już siadam i probuje :D

EDIT: nic z tego niebedzie :( kombinuje z kad pozyskac cash na nowa karte :/

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Maj 2008, 21:34 
Inept
Dołączenie:
Maj 2008
Być może głupie pytanie ale masz sterowniki aktualne ? Direct x i do Karty ? jestem pewny że chociaż słaba karta to gra powinna pójść, no chyba że 64 ramy i procek 300 xD

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Maj 2008, 22:51 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2008
Czy komus tez EU po VU 9.3 wykrzacza sie w trakcie autoryzacji loginu i hasla ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Maj 2008, 09:47 
Inept
Dołączenie:
Maj 2008
Rakatan mam athlona amd 64 3+ , 512 mb ramu directX 9.0c i najaktualniejsze sterowniki do tej karty i nic.
Moge wieczorkiem pozyczyc sobie geforca 4 ale koles niewie jaki to model.Sa szanse ze mi pojdzie PE na takiej karcie puki nieuzbieram kasy zeby kupic cos lepszego ? gra ktos na geforce 4 ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Maj 2008, 11:37 
Newbie
Dołączenie:
Maj 2008
HP: 88
Nick w grze: Buenor
mam P4 2.66 (kręcony do 2.8 8) ), 512 MB RAM DDR (Dual-Chanel), ATI Radeon 9200 +najnowsze sterki i DirectX 10 (pod Win XP :D ) i śmiga jak ta lala na full detal. Choć tam gdzie są duże skupiska avatarów (np. TP w Port Atlantis) FPSy spadają, ale nie tragicznie.

tego Radka możesz kupić teraz dosownie za grosze, a przy większej ilości RAMu jeszcze przez jakiś czas powinno Ci wystarczyć.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Maj 2008, 15:36 
Weak
Dołączenie:
Grudzień 2007
Society: Unwanted Cockoos
Nick w grze: Annica Martusia Hansen,Defiant
Mam GF4 4200Ti , i po VU 9.3 nie mogę się zalogować :evil:

Bzdurą jest , że na tej karcie nie da się odpalić ponieważ grałem na niej cały czas, i to wcale nie na najnowszych sterownikach.
Teraz natomiast mam problem , gra wywala mi się za każdym razem ale to nie jest kwestia karty graficznej. Gdy przełożę kartę do innego kompa , na innym gra chodzi z tą grafą.
U mnie nie chce :cry: Mało tego , chodzi na kompie o słabszych parametrach !
Jakby tego było jeszcze mało , zainstalowałem "windę" od zera , poinstalowałem sterowniki , dx9.0c , wmp10 , ściągnąłem na nowo EU i co?... Wciąż to samo !!! :evil: :evil: :evil:

Wypróbowałem już chyba wszystkie możliwości , nic to nie daje !
Wszystko się stało po nowym VU , nic z tego nie rozumiem. :cry:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Maj 2008, 00:18 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
HP: 104
Na mojej GF 5500 działa. Pewnie jak wprowadzą ten CryENGINE w pełni to przestanie...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Maj 2008, 11:31 
Inept
Dołączenie:
Wrzesień 2007
Society: Kanwo
Nick w grze: Mati Byczek Rakiewicz
Nie chce gadać głupot, ale poszukałem trochę informacji i znalazłem rozwiązanie dla Ciebie.

cytaty z innego forum

"QUOTE
całą seria 40'tek zwiększa szmoc kartą typu gf 3, 4, fx o te 25% (podobno) ale ja bym ci polecał 45.23 nie wiem jaka jest ich wydajność (bo mam ati) ale ponoć nie mają już żadnych optymalizacji i są z WHQL więc powinny być OK

ale nie jest do końca ok. przy sterach 45.23 mam spadek wydajności o około 10% i nie tylko ja tak mam potwierdzam kaeresa najlepsze są 43.45 ."

na innych forach też tak się wypowiadają, że te stery są najlepsze, może i ja tam mieszam, ale uważam, że warto spróbować.

Link do sterowników kliknij

A tu jak odinstalować dobrze stare sterowniki kliknij

Jak nie masz pewności na 100% co masz usunąć to napisz tu jakie masz opcje, a my Ci wybierzemy. :)

Jak nie chcesz sie bawić w to wszystko to ok, ale ja bym mimo wszystko spróbował.

ps. mam GF 5200 i po wymianie sterów i użyciu RivaTuner Eu przestało mi się zacinać lagi to mam tylko od neta

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Maj 2008, 17:46 
Weak
Dołączenie:
Grudzień 2007
Society: Unwanted Cockoos
Nick w grze: Annica Martusia Hansen,Defiant
Nie wiem w stosunku do kogo odnosiła się ta porada, ale jak mówiłem, wypróbowałem już praktycznie wszystko , łącznie z tym co proponujesz i nie dawało to żadnego rezultatu.

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 41 gości

Panel
Skocz do: