Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sie 2015, 15:28 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2015
Witajcie wszystkich... :shock:
Witam wszystkich :lol:

Dawno, dawno temu... za górami, za lasami żył sobie biedny szewczyk.... A dokładniej rzecz biorąc, nie było to wcale daleko, nie był to szewczyk... Zacznijmy jeszcze raz:
Dawno, dawno temu, gdy hunting logi powstawały częściej niż słońce na wschodnim nieboskłonie, ludzie znaleźli nową rozrywkę- podpatrywanie, jak innym idzie polowanie, kopanie i inne....
Te czasy minęły... Ale pewien szewczyk postanowił dla potomności pozostawić jakiś ślad i wybrał się na polowanie, wziął z domu zardzewiały nóż, łyknął piwa i wyruszył...

Założenia miał proste:
- Upolować jak najwięcęcej dwóch rodzajów straszliwie niebezpiecznych potworów:
MONURA MALE :shock:
mONURA FEMALE :mrgreen:

- na jeden hunt brał 4-5 nożyków (Manta blade TT)
- I postanowił tak zrobić dużo, dużo razy...

...... A ponieważ był lekko zboczony lał je na golasa.... :lol:

A teraz dlaczego wybrałem te a nie inne- No dobra inne też wybrałem i logi z tego też będą :) A Monura- nawet nie najgorsze looty rzuca (po MV), dosyć szybko się spawnuje i średnio co 8-10 minut rzuca "mikrogloba" :mrgreen:
(zwykłe looty z monury są warte 1-4 PEC a "mikrogloby" od 0.20 do 5 PED), no i często rzuca extractory i futerka (110- 190% MV). A poza tym to niemal idealny potworek dla początkującego gracza.

Zapiski zapewne już zacznę dzisiaj :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sie 2015, 16:26 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
pozaglÄ…dam czasem;)
gl

generalnie jak się skończy migracja to wracam na ark, cos tam zawsze mogę z tobą pobiegać;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sie 2015, 18:19 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2015
Chętnie pobiegam- choć duzo też rzucam bobek. Tutaj jednak nie ma się czym chwalić, na ponad 35 runów trafiło mi się tylko dwa razy 12lvl claim i ze trzy razy miałem plus- bardziej mi idzie jednak hunting- a u sumie plus to mam tylko ze zbierania drewna.

No dobra- zaczynamy :D

tura 1.

broń- Manta TT shortblade

koszt broni: 43,70 PED
Loot z TT: 40,53 PED
zwrot TT: -3,17 PED
Loot z MV: 45,08 PED
zwrot z MV: +0,08 PED

Bilans TT : -3,17 PED
Bilans MV: +0,08 PED

Runda bez szału, ale należy wziąść pod uwagę szybko rosnące skile z walki bronią bezpośrednią- najważniejszy plus to szybki przyrost max udźwigu- ze 150 kg do 280 kg oraz kilku pkt. życia.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sie 2015, 22:31 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2010
HP: 140
Nick w grze: Tom Max Spiner
Będę tu zerkał co jakiś czas. A propos logów to już nie te czasy, nie ta gra co kiedyś, jej magia gdzieś uleciała, została siekanina jakich wiele i to za real cash,nie do przebrnięcia dla nowych "nowych" graczy rozpieszczonych przez dzisiejszy świat.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sie 2015, 08:30 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2015
Dziękuję za słowa wsparcia w tym jakże trudnym okresie życia :lol:

tura 2.

Loot z TT: 34,62 PED
zwrot TT: -9,06 PED
Loot z MV: 37,48 PED
zwrot z MV: -6,19 PED

Bilans TT : -12,23 PED
Bilans MV: -6,11 PED

Makabra i horror :? Małe looty i bardzo niskie mikrogloby. Zauważyłem ciekawą prawidłowość- dla tej kreatury "zwykły" loot to do 200 shrapnel (plus inne bzdety)- jest to ogólnie loot ciągły w czasie- natomiast co bardzo dokładnie określony czas (8-10 minut) jest szczyt, gdy system daje wyższy loot- losując tylko jego wysokość- taki jakby biorytm potworka- generalnie od wylosowanego lootu na tej górce zależy zysk z polowania. Muszę sprawdzić- czy te górki są zależne od czasu, czy ubitych monsterków...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sie 2015, 12:50 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
taka mala sugestia

monura monura, ale zrob paszport citizena arkadii, potem zacznij misje ifa, będziesz miał codziennie do zabicia 100 malutkich oratanow, imo maja lepszy loot, i daja częściej mini

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sie 2015, 13:27 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2015
A jak się coś takiego paszportowego robi? No i gdzie ta misja jest dostępna? Bo szczerze powiem, że nigdzie nie widziałem opisu takowej misji...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sie 2015, 16:32 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
;)
misje na paszport bierzesz w arrival
koles w barze bodajże ja daje
koszt to chyba 10k (albo 20k nie pamiętam) sweatu

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sie 2015, 19:34 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2015
Dziękuję Martre za odpowiedź :lol:
A teraz ruszamy dalej:

tura 3.

Loot z TT: 40,85 PED
zwrot TT: -2,85 PED
Loot z MV: 43,54 PED
zwrot z MV: -0,14 PED

Bilans TT : -15,08 PED
Bilans MV: -6,25 PED

Szału nie ma, pośladków nie urywa, ale skile rosną i jest ok.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Sie 2015, 17:07 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2015
No to lecimy kolejną rundkę, tym razem próba na gunie z zestawu startowego (Z-12 barbarella)

tura 4.

broń- Z-12 barbarella

koszt broni: 42,35 PED
Loot z TT: 35,06 PED
zwrot TT: -7,29 PED
Loot z MV: 42,29 PED
zwrot z MV: -0,05 PED

Bilans TT : -22,37 PED
Bilans MV: -6,30 PED

Zwrot po TT bardzo słaby- uratował rundkę fakt, iż sypnęło towarem o wyższym markupie, niemniej nóż wydaje się, że ma lepsze eco- przede wszystkim mniejszy "overburning" na ataku kończącym i minimalnie wyższy dmg/pec.
Wracam do noży :mrgreen:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Sie 2015, 19:21 
Poor
Dołączenie:
Lipiec 2010
HP: 140
Nick w grze: Tom Max Spiner
Zaglądam tu, jak pisałem.

Jedno pytanko mnie nurtuje bo liczysz dość wysokie MU z bardzo niskiej wartości lootu, co prawda nie jestem specjalistą od Arkadii ale teraz zwykle w loocie jest ponad połowa ammo wiec w 35-40 pedach na jakiś inny loot zostaje 15-20 ped.
7 ped MU z tego jest mało realne. Więc chcę zapytać czy liczysz ten MU przyszłościowo czy faktycznie po tyle sprzedajesz bo wartość MU jest często złudna, zawyżona, realnie trudno osiągalna kiedy idzie sprzedać towar? A ostatnio to wszelki handel leży więc to tym bardziej problematyczne, na aukcji nie widzę żadnych transakcji związanych z jakimiś "monurowymi" elementami typu skórki,hidy czy coś w tym guście.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Sie 2015, 23:47 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2015
Licze po niższym markupie z tygodnia/miesiaca pomniejszonym o jeden dwa punkty procentowe- oczywiście zdaję sobie sprawę, iż są to wartości często złudne- dlatego przyjąłem markupie nieco niższy niż podawany przez system. Nie uwzgledniam natomiast niewielkiej nadwyżki ze sprzedaży części broni na aukcji. Ponury dają trochę towaru z wysokim markupem jak np. Extratory. A animal hide Licze po jego markupie pomimo, że przerabiam go na generic leather- co zwiększa procent o około 4 punkty. Do tt właściwie nie sprzedaję nic- nawet oil residue z mv 101.5% odkładam do handlu.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Sie 2015, 17:20 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2015
tura 5.

broń- Manta TT (shortblade) x4

koszt broni: 34,96 PED
Loot z TT: 35,02 PED
zwrot TT: -0,98 PED
Loot z MV: 31,47 PED
zwrot z MV: +2,45 PED

Bilans TT : -23,35 PED
Bilans MV: -3,85 PED

Tym razem rundka krótsza o jeden nożyk z braku czasu- ale o dziwo całkiem miły zwrot- oczywiście jak na takie słabe potworki :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2015, 04:19 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
oprócz mu, zwróć także uwagę na tt sprzedaży w danym okresie, co z tego, ze jakiś extractor np., ma mu 5xx% jeśli sprzedane jest 10 pec miesięcznie;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2015, 09:08 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2015
SÅ‚uszna uwaga Martre.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Wrz 2015, 17:28 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2015
Dawno nic nie było w tym temacie, ale... wakacje i jakoś brak czasu i kasy na ciągnięcie monur/monurom... No nic- trzeba stukać je aż do końca misji ;). Uprzedzając ewentualny brak pytań- nie robię podsumowania skili, gdyż poluje także na inne zwierzaki, więc było by to o d...e rozbić :D

tura 6.

broń- Manta TT (shortblade) x5

koszt broni: 43,19 PED
Loot z TT: 46,80 PED
zwrot TT: +1,80 PED
Loot z MV: 48,98 PED
zwrot z MV: +5,30 PED

Bilans TT : -21,55 PED
Bilans MV: +1,45 PED

Całkiem dobry plusik na tej rundzie- ale nie ma się co dziwić- "minigloby" nawet po 4-5 PED co napędziło całą zabawę.

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 19 gości

Panel
Skocz do: