Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 16 Sty 2010, 11:10 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Society: Kingsajz
Nick w grze: Northberg
Witam,

pamięta ktoś jeszcze ten temat: entropiauniverse.pl/viewtopic.php?t=4258? Ten temat będzie w pewnym sensie jego kontynuacją, ale po kolei.

Od dłuższego czasu zajmuje się wyłącznie kopaniem i w pewnym momencie człowiek ma ochotę oderwać się o pikania findera i zrelaksować na huncie wydając na coś zarobione pieniądze. Zacząłem więc pomalutku wracać do bicia mobów to tego, to tamtego i w bardzo krótkim czasie poszło mi na taką chaotyczną zabawę 3k PED i zacząłem się zastanawiać, czy jest możliwe odzyskanie tego huncąc. Mamy na szczęście w socu świetnego analityka, który niezmordowanie jak mantrę powtarza: całkiem logiczną, ale jakże wiele wymagającą samozaparcia zasadę: "bić jak najtaniej, jak najwięcej, moby rzucające dobre itemy". Jako, że nie mam 100k PED na unl HL11 i ammo na przepał, muszę zadowolić się limitowaną bronią. Wybór padł na H21 Scrof będącym najekonomiczniejszym pistoletem w tej chwili i zasięgu mojego portfela. Jako, że nie jest to zbyt mocna broń, a jak wspomniałem chcę uderzyć w ilość zabijanych mobów ich gatunek został ograniczony do mających 300-600hp. Analizując tabele lootów mobów w tych widełkach i małym wywiadzie oraz doświadczeniu, wybór padł na (a to ci niespodzianka): drony (gazz). Po poprzednim eksperymencie wiem jednak, że bicie w kółko ciągle tego samego moba jest nużące, tak więc mobami pomocniczymi będą droki i minerboty, oraz sporadycznie być może dowolny inny sensowny mob.

Mam ilość skilla która na dzień dzisiejszy mnie w zupełności satysfakcjonuje - nie mam więc oporu w jego wyciąganiu, tak więc na poczet zysku będę wliczał wartość netto skilla który mi przyrośnie podczas tego eksperymentu. A więc podsumowując zasady:

Cel: Sprawdzenie czy przemyślany, rozsądny hunt może dawać profit.
Zakończenie: Bankructwo, zysk 3000 PED lub 3 miesiące bezowocnego miotania się.
Moby: drony, droki, minerboty
Sprzęt: jak najtańszy w użyciu
Wartość skilli będę podliczał co 10-20 rund.

Jestem bardzo ciekaw wyników, poprzednia edycja zakończyła się o ile dobrze pamiętam zerem, tym razem mam więcej skilli defensywnych i tańszą broń. Z drugiej strony, jest to zupełnie inna gra niż 2 lata temu, tak więc co ma być to będzie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Sty 2010, 11:18 
Beginner
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 155
Society: Art of Mining
Nick w grze: lukas will blake
Od dawna sie zastanawiałem czy da rade z huntu wyzyc .Nijak mi to sie nie udawało, dlatego porzucilem tą profesje zajmując sie calkowicie miningiem, z którego czerpie mniejsze lub większe profity.
Będe sledzil z zaciekawieniem ten temat.

Powodzenia i niech loot bedzie wysoki :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Sty 2010, 12:36 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
bardzo fajnie, ze sprobujesz cos takiego robic, od dawna nikt nie prowadzil na forum hunt/mining bloga, zycze powodzenia i wytrwalosci i zakonczenia projektu uzywajac kryterium 3k :mrgreen:

PS. jaki armor i platy?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Sty 2010, 13:07 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
witam
drony , moze ci poszczesci, co do drokow malo na nie polowalem bo nic "ladnego " nie daja , Minerboty moze wyzyc bo to prawie gornictwo.
bron H21 to mniej wiecej odpowiednik omegaton 2875, dobry DPS i ampa to doniego 104 propnuje zalozyc ,wez tez malego rifla do sciagania dronow.
co do odrobienia strat moze tak ,moze nie zawsze cos MA oddaje ,ale nie licz na to, bardziej ogolny minus, zawsze kazdy avatar ma swoja mape wiec byc moze . Szybciej Ci sie to zwroci w minnigu.
co do lokalizacji to kolo Jason jest tlok i loot jest rozwodniony , jest jeszcze jedno miejsce dla mnie o wiel lepsze ze wzgledu na teren ( plasko bardziej) Limndian Distric od tego teleportu na SE jest kontenet i po przejsciu rzeki na E od niego masz fajny spaw , malo ludzi bo daleko i sa na malym terenie w stosunku do Jason , caly czas pisze o dronach 01-02 , co do wyzszych musisz sam poszukac.
co do analityka ma racje ,ale ja juz nie moge sie zmusic na male bronie do strzelania wiec zostaje przy swojej, wydatkow nie mam duzych , wiec za te 3000 pedow ktore straciles ja bym sie bawil na argo pewnie z kilka miesiecy .
cos zawsze mozesz dostac od MA ,ale ja nigdy na to nie licze .
Jc

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Sty 2010, 21:11 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2010
Jako, że jestem nubem, jestem bardzo zainteresowany kontynuacją tego tematu ;) I czekam z niecierpliwością na każdy kolejny wpis ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Sty 2010, 21:39 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Dzieki JC za rady, sprawdzę ten spawn na pewno. Wiem, że na miningu odrobiłbym to szybciej, zresztą z kopania całkiem na pewno nie zrezygnuję, jestem po prostu ciekaw czy się da i nie liczę na przypadkowego uber hofa, bo nigdy takiego nie miałem i jestem 100% pewien, że mieć nie będę. Zejście w entropi poziom niżej jest zawsze bardzo trudne, ale może to jedyne rozsądne wyjście poza niekończącymi się wpłatami? Ostatnio widzę, że ludzie przesiadają się ze snabli od razu na ambu/furory i tym podobne moby, a może to błąd ;)

Przygotowałem już sobie plik w excelu, zapisałem wartość skilli, niedługo pierwsze wpisy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Sty 2010, 22:20 
Green
Dołączenie:
Maj 2009
HP: 0
nie ma cos ie szarpac jak nie masz skilli w broni pow 30 - odblokowuje sie wtedy serepindity i zaczynaja rosnac, choc powoli, minimalne obrazenia zadawane przez guna. Nie zapominaj ze econo jest liczone dla max obrazen, a te sie dosc rzadko trafiaja

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Sty 2010, 23:06 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
lol

Niechlubnie się przyznając, iż to ja być ten analityk sławny:P Powiem tak:

eco od max obrażeń ? eco się liczy na podstawie wielu czynników, min-max dmg (średni dmg), markup oraz skill.

potraktowałeś Northa jak newbie, a on ma coś 50lvl albo wyżej i umie eco liczyć :)

entropedia robi to od dawna w miarę dobrze.

A prawda jest taka, że dziś ogrom graczy łatwo osiąga eco +2.9 tak więc nie ma sensu używać broni unl, prócz np mk5me i skilli na mniej więcej 80 dmg/80hit minimum :) Tak jak north napisał, jego ilość skilla jest satysfakcjonująca...a przypominam, że 8k w skillu to coś niecałe 1/2 z 10k... dojście do 8k zajmie przeciętnemu graczowi 1-3 lat...ale po co ? Lepiej jest ten skill sprzedać i zbierać pedy, bo cholera wie jak bardzo jeszcze spadną.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sty 2010, 00:12 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: Martre
Giray napisał(a):
nie ma cos ie szarpac jak nie masz skilli w broni pow 30 - odblokowuje sie wtedy serepindity i zaczynaja rosnac, choc powoli, minimalne obrazenia zadawane przez guna. Nie zapominaj ze econo jest liczone dla max obrazen, a te sie dosc rzadko trafiaja

zakladasz ze norb nie ma skili w broni powyzej 30 levela ?
:lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sty 2010, 01:04 
Green
Dołączenie:
Maj 2009
zakladam bo wiem ile trwa wyskillowanie

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sty 2010, 01:27 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nort , zapomnialem powiedziec ze dron jest "decayowy"tzn zadaje juz obrazenia z odlegosci a uzycie pistoletu powieksza decay armora w stosunku do rifla. co do tego ze ludzie sie przesiadaja ze snabla na ambu to jest naturalne , nikt nie chce siedziec dlugo na jednym mobie i to malym woli ustrzelic cos wiekszego a nuz widelec sie uda dostac wieksza kase. I to moze nie jest blad , jak zaczynalem tak sie gralo , padalismy jak muchy ale szlo sie w zaparte na atraxy majac tylko po 200-500 w riflu (nie byl oliczenia eco :) i broni limited ).
Giray ,przepraszam nie lubie sie wymadrzac ale akurat trafiles jak golab w parapet , Nort duzo polowal nim TY zaczales w ta gre grac. Ma "jakies " pojecie . Moim zdaniem przy tej ilosci skilli w waszym soc KS powinniscie razem zagrac, latwiej i mniejsze straty , oraz szansa ze zawsze ktorys z Was bedzie mial swoj "termin " :)
eksperyment taki jak twoj zawsze sie moze powiesc ,ale moge ci zdradzic ze znam kogos kto gra tylko na argo young-scot i dopiero po okolo 2 latach grania dostal cos wiekszego , ale ogolnie nie narzeka ,gra bez pospiechu i nisko levelowa bronia ( teraz chyba ul3 + amp104/105 ,ma przekroczony 50 rank).
mysle ze lepiej zrobisz jak wrocisz do kopania.Nie jest rozowo i o tym wiesz lepiej niz ja .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sty 2010, 03:02 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Giray napisał(a):

no to glupio zakladasz, sugeruje sprawdzic taka informacje przed blednym zalozeniem ;P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sty 2010, 03:10 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 121
Giray napisał(a):

Nie no LOL, ty chyba kolego tu z onetu trafiles...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sty 2010, 06:31 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Oj tam dajcie chłopakowi spokój, nie mam w stopce sumy skilli :)

Runda 1 (drony)
Koszty:
Ammo: 480
Decay: 207 (wtym fap + armor: 13,22)
RAZEM: 687 PED

Loot:
TT: 733
MU: 87 (gazz, erdo, tp chip, blazar, niebieska farba)
RAZEM: 820 PED

Bilans rundy: +133PED
Bilans całkowity: +133PED

Początek całkiem przyjemny :) Miałem jednego globala - wklejać na przyszłość? Połowę ammo przepaliłem w gołym explorerze, drugą połowe w explorer + 6A. O 1ped taniej wyszła wersja z platami i chyba zostanę przy tej konfiguracji (fap adapted t15). Jeśli interesują was jeszcze jakieś szczegóły to piszcie, wszystko mam zapisane. Thx JC za cynk co do spawnu, bardzo fajny.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sty 2010, 10:05 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
ten spaw polecam wszystkim co nie chca sie tloczyc w Jason a sa nastawieni na dluzszy hunt, blisko do revivala i zaleta dla mnie jest skoncentrowany w okreslonym obszarze . Obecnie widze ze wszystkie spawny malych zwierzat sa rozsciagniete w terenie ( powiekszono obszar Calypso) trzeba niezle sie nabiegac. wklejac obrazkow nie musisz chyba ze dostaniesz cos szczegolnego- chyba wszyscy wiedza jak wygladaja globale z drona .Nie bedziemy Ci zasmiecac posta - ja na pewno .

Jc

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sty 2010, 10:08 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Dronki ;) heh JC jest tu z pewnością autorytetem ;) ja tam tylko pare tygodni siedzialem, a on dużo wcześniej niż ja zaczął je lać i dużo dłużej po mnie siedział ;) Swoja droga ciekawe JC jaki bilans Ci wyszedl po dronach?

Powodzenia życzę w hunciku ;) screeny z globalami wklejaj jak mozesz, zawsze ciekawiej ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sty 2010, 22:23 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 100
Society: PEDirectory
Nick w grze: Dobra Rada
Bardzo ciekawy temat. Mimo, iż jestem teraz w "rezerwie", to będę go śledził uważnie.
Powodzenia Northberg. A screeny globali publikuj śmiało - ładnie ubarwiają suche liczbowe dane.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Sty 2010, 03:02 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Dzięki za słowa zachęty :)

Runda 2 (drony)
Koszty:
Ammo: 340
Decay: 152 (w tym fap + armor: 19,32)
RAZEM: 492 PED

Loot:
TT: 422
MU: 63 (gazz, erdo, lr41, blazar, niebieska farba)
RAZEM: 485 PED

Bilans rundy: -7PED
Bilans całkowity: +126PED

Runda 3 (droki)
Koszty:
Ammo: 510
Decay: 283 (wtym fap + armor: 73,53)
RAZEM: 793 PED

Loot:
TT: 505
MU: 26 (blazar, niebieska farba)
RAZEM: 531 PED

Bilans rundy: -263PED
Bilans całkowity: -136PED

Globale:
Image

Uwagi:
Droki się nie popisały, ale jak nadmieniłem to mob dodatkowy, teraz przez dłuższy czas będą tylko drony. Zwraca uwagę dużo większy decay oraz mniejszy markup itemów. Hipotetycznie gdybym taki sam zwrot w tt miał na dronach miałbym 60PED więcej z MU i 40PED mniejszy decay do daje bagetala 100ped na jednym runie. Z drugiej strony mogłem trafić np. 200 pedowy BL1300 i już by to inaczej wyglądało - jednak to zbyt duża loteria i muszę jeszcze raz to przemyśleć. Kompromisowo globale będą wklejał na ImageShack co by nie zaśmiecać forum, był jeszcze jeden z drona, ale nie chwyciłem screena.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sty 2010, 11:46 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Wrzucam post pod postem, bo uciekło ze strony głównej ;)

Runda 4 (drony)
Koszty:
Ammo: 1060 PED
Decay: 393 (w tym fap + armor: 48,64)
RAZEM: 1453 PED

Loot:
TT: 1300
MU: 179 (gazz, erdo, blazar, farby)
RAZEM: 1479 PED

Bilans rundy: +26PED
Bilans całkowity: -110PED

Runda 5 (małe bristle na TI)
Koszty:
Ammo: 360 PED
Decay: 107 (w tym fap: 8,59)
RAZEM: 467 PED

Loot:
TT: 320
MU: 51 (deski, blazar, farby i inne śmieci :))
RAZEM: 371 PED

Bilans rundy: -96PED
Bilans całkowity: -206PED

Globale:
Image Image Image Image

Uwagi:
Idzie średnio, ale optymizm mnie nie opuszcza ;) Zrobiłem testową rundę na bristlach i mimo minusa myślę, że świetnie nadają się do eco huntu - spokojnie bije się bez armora, a koszta fapa są znikome, do tego dają całkiem przyjemny loot. Muszę tylko sprawdzić spawn poza landem, tak czy siak zajmują one miejsce drok.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sty 2010, 12:47 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Trzymam kciuki!

P.S. Warto by wrzucać obrazki do forumowej galerii - imageshack jest makabrycznie zawalony reklamami.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sty 2010, 13:25 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
ateush napisał(a):
Trzymam kciuki!

P.S. Warto by wrzucać obrazki do forumowej galerii - imageshack jest makabrycznie zawalony reklamami.

no przeciec, napial, ze wrzuca tam zeby nie robic balaganu na forum ;P
norciak boi sie ati, ze masz za malo miejsca na serwerze ;P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Sty 2010, 13:30 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
A jaki to bałagan ? Jest taki dział w galerii - niech śmieci :) Zobaczymy ile serwer przyjmie ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sty 2010, 01:18 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
a może oplem ?:P

http://www.entropiaforum.com/forums/hun ... g-log.html

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Sty 2010, 22:43 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Level napisał(a):

Coś temat zdechł :)
Tymczasem kolejne moje:

Runda 6 (drony)
Koszty:
Ammo: 1040 PED
Decay: 387 (w tym fap+armor: 50,49)
RAZEM: 1427 PED

Loot:
TT: 1199
MU: 174 (gazz, erdo, blazar, farby, bear shin (L))
RAZEM: 1374 PED

Bilans rundy: -54PED
Bilans całkowity: -260PED

Runda 7 (małe bristle na TI)
Koszty:
Ammo: 1440 PED
Decay: 616 (w tym fap: 54)
RAZEM: 2056 PED

Loot:
TT: 1933
MU: 337 (deski, blazary, korsy, gremliny, farby i inne śmieci)
RAZEM: 2270 PED

Bilans rundy: +214PED
Bilans całkowity: -46PED

Globale:

586 587 588 589 590

Uwagi:

Wszystkie globale z bristli padły w przeciągu pierwszych 300ped ammo, ten krótki okres był wręcz bajeczny, dziesiątki mini i w sumie ponad 1k w tt + masa itemów. Potem biłem uparcie dalej, ale kolejne 1100ped ammo już nawet bez lootu powyżej 20ped :/ Generalnie bardzo mi się spodobały te moby, ale zostawiłem na landzie ponad 50ped podatku i to w sumie je dyskwalifikuje do dłuższego bicia. Muszę dalej męczyć drony i szukać innego moba (do sprawdzenia w kolejnych rundach mole i foule, może coś jeszcze mi przyjdzie do głowy).

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Sty 2010, 00:25 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
ladnie, juz blisko do wyjscia na 0 :)

PS. ile Ci schodzi wystrzelanie na dronkach 1k PED ammo? i jakim gunem, bo widze i scrofa i p5a na screenach :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Sty 2010, 07:55 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Society: Outsiders PL
Nick w grze: CronZero
Ja pitole chłopie kiedy ty masz czas to wszystko wystrzelać, ja ledwo co znajduje czas na weekendzie żeby 600 ped cb26 przemielić.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Sty 2010, 10:48 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Dobrze jedziesz Northberg, takich "pamiętników" powinno być więcej. Obyś wyszedł na tym jak Fabik -> tutaj

Może i ja zrobię analogiczny pamietnik tylko że hunt z goblinem/pixie i opalo/cb5 na snapplach/daiki/exo/combi - tak, żeby było też coś dla początkujących.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Sty 2010, 11:56 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
z tymze zauwaz Sivy, ze jakby Fabik nie zlootowal Shadowa, a mogl nie zlootowac, to bylby juz w plecy -4k :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Sty 2010, 12:03 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
JIIIS napisał(a):
z tymze zauwaz Sivy, ze jakby Fabik nie zlootowal Shadowa, a mogl nie zlootowac, to bylby juz w plecy -4k :mrgreen:

Z tymże zauważ J3, że jakby Fabik zlootował mod fapa, a mógł zlootować, to byłby już do przodu dużo bardziej :mrgreen:

A ja jakbym się 22-09-2009 o 19:47 zalogował do EU i poszedł na snapple to trafiłbym 100K i byłoby to historyczne wydarzenie w EU... ale, że się nie zalogowałem to ten loot przepadł już na zawsze! :lol:

Nie gdybamy, za pewne bierzemy tylko to co się wydarzyło a nie to co mogło/nie mogło się wydarzyć ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Sty 2010, 20:24 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Sivy napisał(a):
Dobrze jedziesz Northberg, takich "pamiętników" powinno być więcej. Obyś wyszedł na tym jak Fabik -> tutaj

Może i ja zrobię analogiczny pamietnik tylko że hunt z goblinem/pixie i opalo/cb5 na snapplach/daiki/exo/combi - tak, żeby było też coś dla początkujących.

jak skoncze sesje to zuploaduje część z hunting logów na noob mobie z noob sprzętem (różny sprzęt) oraz będę aktualizował, kwestia czy real life pozwoli na granie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2010, 15:43 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Co do broni, generalnie używam H21, ale nie było na aukcji więc kupiłem bardzo podobny P5A. Jeśli chodzi zaś o czas, to w sumie ostatnio mam go bardzo mało, normalnie poszłoby to w kilka dni :) Nie wiem ile na dronach zajmuje mi 1k ammo, sprawdzę przy następnej rundzie. Raczej nie będzie tak jak u fabika, SGA się skończyło, moby które biję nei dają uber itemów, na dużego hofa też nie mam co liczyć, pogodziłem się że są dla innych. I kolejne rundki:

Runda 8 (drony)
Koszty:
Ammo: 570 PED
Decay: 255 (w tym armor: 31)
RAZEM: 825 PED

Loot:
TT: 894
MU: 118 (gazz, blazar, farby)
RAZEM: 1012 PED

Bilans rundy: +187PED
Bilans całkowity: +141PED

Runda 9 (bristle)
Koszty:
Ammo: 720 PED
Decay: 311 (w tym fap: 19,38)
RAZEM: 1031 PED

Loot:
TT: 852
MU: 88 (deski, blazary, farby i inne śmieci)
RAZEM: 940 PED

Bilans rundy: -91PED
Bilans całkowity: +50PED

Globale:
594 595 596

Obiecane podsumowanie skilli:
Całkowita ilość skilla: 137 782 -> 139471
Całkowita wartość netto: 12123 -> 12483 (przyrost +360PED)

I na koniec mała gratka dla analityków, czyli podsumowanie oraz kilka wskaźników stworzonych podobnie jak te wytyczane dla obszarów w kopaniu:

Koszta w tt: 9231PED
Zwrot w tt: 8158 PED
-----------------------------
Razem: -1073PED (88,37%) <- taki byłby bilans gdybym wrzucił cały loot do tt

Łącznie cały markup: 1123PED

I wskaźniki:

MUTT [1]:
1) Bristle: 1,103 - 1,174 (średnio 1,15)
2) Drony: 1,119 - 1,149 (średnio 1,13)
3) Droki: 1,051

DPM [2]:
1) Bristle: 1,87 - 2,07 (średnio 2,16)
2) Drony: 1,96 - 4,09 (średnio 3,42)
3) Droki: 10,22

SR[3]
1) Drony: 1,053 - 1,068 (średnio 1,0626)
2) Bristle: 1,006 - 1,061 (średnio 1,0413) [4]
3) Droki: 0,912

----
[1] MUTT - stosunek MU do TT, im więcej tym lepiej
[2] DPM - defence per mile, czyli koszta armora i fapa na każde 100PED wydane na walkę (im mniej tym lepiej)
[3] SR - success rate - czyli szanse wyjścia na 0 przy założeniu, że bijąc moby bronią z AVG DMG/PEC = 3.00 i nie ponosząc kosztów armora uzyskamy 100% w tt. Wyliczane wg wzoru:
SR = (ECO BRONI/3 * (100 - FEE) - DPM) * MUTT/100
[4] SR wyliczone z uwzględnieniem podatku na labdzie, w rzeczywistości wskaźnik jest najwyższy z testowanych mobów i gdyby istniał spawn poza landem, byłby to mob lepszy od dronów.

Mam nadzieję, że komuś się przydadzą moje wyliczenia, należy jednak pamiętać, że są obliczone dla moich skilli, sprzętu i aktualnych cen na rynku, aby były miarodajne, musielibyście powtórzyć je dla siebie, co nie zmienia faktu, że pokazują mniej więcej różnice pomiędzy mobami. Teoretycznie bicie mobów z SR<1 powinno w bardzo długim okresie prowadzić do strat, a z SR>1 do zysku, ale jak jest w rzeczywistości wiadomo, tak więc traktujcie to raczej jako ciekawostkę ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2010, 16:17 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
ladne wyliczenia, podobaja mi sie, +rep :mrgreen:
powodzenia na kolejnych rundach

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2010, 16:59 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
super north z tymi wskaźnikami. potwierdzają to z czego wielokrotnie doktoryzowałem się na soc chacie...za co dość niedawno paru panów po naśmiewać się nie nie omieszkało :) Jeszcze ich zoabaczymy na respawnach z kalkulatorami w dłoni

za parę dni dołączam do droniarzy :) (jeszce tylko 2 egzaminy) tak więc chyba założę też temacik z blogiem, o ile ktokolwiek miałby ochotę go śledzić.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2010, 17:15 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Level napisał(a):
super north z tymi wskaźnikami. potwierdzają to z czego wielokrotnie doktoryzowałem się na soc chacie...za co dość niedawno paru panów po naśmiewać się nie nie omieszkało :) Jeszcze ich zoabaczymy na respawnach z kalkulatorami w dłoni

za parę dni dołączam do droniarzy :) (jeszce tylko 2 egzaminy) tak więc chyba założę też temacik z blogiem, o ile ktokolwiek miałby ochotę go śledzić.

Im wicej tego typu topiców tym lepiej! Zakładaj śmiało a po 100-200 rundkach będziemy mogli ewentualnie podyskutować o jakichś algorytmach dystrybucji lootu - jak faktycznie na drony bedziesz chadzał to i bedzię nawet porównanie tego samego moba na dwóch kontach ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2010, 22:22 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
ok ale co uważamy za rundę ? albowiem z tego co widzę, north za rundę chyba przyjmuje dni i tyle ped, ile da rady przepalić na dobę ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Lut 2010, 23:16 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
hmm imo przyjecie spalenie jednego ampa 104 lub odpowiednika, bedzie wlasciwe, zawsze tak liczylismy
ewentualnie wielkrotnosci jednego ampa
albo tez, zalozonej w blogu ilosci ammo....
innych punktow odniesienia nie widze....

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lut 2010, 02:08 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Dokładnie tak jak Level napisał, większość rund to po prostu 1 dzień, ale nie ma tu jakiejś zasady, jak mi się znudzi, to się podliczam ;) Zresztą nie ma to większego znaczenia, wszystko można podzielić i przeliczyć :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Lut 2010, 14:12 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Runda 10 (drony)
Koszty:
Ammo: 360 PED
Decay: 161 (w tym armor: 17,92)
RAZEM: 521 PED

Loot:
TT: 569
MU: 66 (gazz, blazar, farby, lr41)
RAZEM: 635 PED

Bilans rundy: +114PED
Bilans całkowity: +164PED

Runda 11 (bristle)
Koszty:
Ammo: 540 PED
Decay: 225 (w tym fap: 15,60)
RAZEM: 765 PED

Loot:
TT: 767
MU: 136 (deski, blazary, farby, gremlin harrnes M, korss i inne śmieci)
RAZEM: 903 PED

Bilans rundy: +138PED
Bilans całkowity: +302PED

Runda 12 (duże foule)
Koszty:
Ammo: 180 PED
Decay: 94 (w tym fap: 24,54)
RAZEM: 274 PED

Loot:
TT: 178
MU: 8 (kości i śmieci)
RAZEM: 178 PED

Bilans rundy: -96PED
Bilans całkowity: +205PED

Globale:
599 600 601 602 603

Uwagi:
Foule odhaczone, ale raczej na nie, nie wrócę - tragiczny loot, wszystko do tt prawie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Lut 2010, 07:30 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Runda 13 (drony)
Koszty:
Ammo: 720 PED
Decay: 302 (w tym armor: 32,46)
RAZEM: 1031 PED

Loot:
TT: 904
MU: 103
RAZEM: 1007 PED

Bilans rundy: -15PED

Runda 14,15 (bristle)
Koszty:
Ammo: 1080 PED
Decay: 454 (w tym fap: 32,68)
RAZEM: 1534 PED

Loot:
TT: 1377
MU: 168
RAZEM: 1545 PED

Bilans rundy: +11PED

Runda 16,17 (drony)
Koszty:
Ammo: 1090 PED
Decay: 457 (w tym armor: 52,28)
RAZEM: 1547 PED

Loot:
TT: 1473
MU: 136
RAZEM: 1609 PED

Bilans rundy: +62PED

Bilans całkowity: +263PED

Globale:
Kod:
   Mob     Maturity     Loot value     Time
     Drone    Generation 01    55 PED    Sunday, February 07, 2010 22:12
     Drone    Generation 01    113 PED    Sunday, February 07, 2010 16:36
     Drone    Generation 02    61 PED    Sunday, February 07, 2010 15:53
     Drone    Generation 01    54 PED    Saturday, February 06, 2010 23:00
     Drone    Generation 01    52 PED    Saturday, February 06, 2010 21:53
     Bristlehog    Mature    120 PED    Friday, February 05, 2010 02:27
     Bristlehog    Old    64 PED    Thursday, February 04, 2010 17:38
     Drone    Generation 01    74 PED    Thursday, February 04, 2010 01:07
     Drone    Generation 01    51 PED    Wednesday, February 03, 2010 22:10

Uwagi:

Pomału do przodu :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Lut 2010, 19:41 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
to kiedy TY spisz , przepraszam za to pytanie ale po logu ktory zamiesciles to gubie sie :P , czy wogole spisz >

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Lut 2010, 20:13 
Mediocre
Dołączenie:
Listopad 2009
a nie widzisz tych przerw pomiędzy globalami :?: :D

Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 19 gości

Panel
Skocz do: