Odpowiedz
Autor Wiadomość
Mężczyzna
PostWysłany: 22 Lip 2005, 00:21 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 840
Skąd: Olsztyn
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
A ja się zabrałem za kopanie
jutro wkleje screena z hof-em (spacecraft ;) )

_________________
przezwyciężać przeszkody...


Profil E-mail GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 24 Sie 2005, 14:28 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 492
HP: 0
Nick w grze: Prayer
Gigantic niestety nikt narazie nie trafi. Najpierw MA musi to złoże wprowadzić. A Strakkana to wy zostawcie, jego złoża nie podlegają żadnym tabelkom, on ze small wydobęcie z 5 ped :P


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 29 Sie 2005, 13:52 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2005
Posty: 23
Skąd: Tychy
HP: 0
Society: żaden :(
Nick w grze: Calvar Paktar Foller
Wydaje mi się to ile ponad normę wyciągniesz ze złoża zależne jest od prospectingu (ore) bądz surveingu (enmatter). Im więcej tego skilla masz tym więcej możesz wyciągnać z danego złoża. Mining oraz drilling wpływa tylko na ilość wyciąganych rzeczy w jednym pociągnieciu. :)


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 29 Sie 2005, 15:37 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 222
Skąd: Łódź
HP: 0
Society: CzF
Ale w takim razie twoja teoria czyni mining/drilling skill bezuzytecznym, bo co z tego ze w jednym pociagnieciu wykopie wiecej, skoro to i tak prosp/surv ma wplyw ile wyciagne w sumie ze zloza.


Profil GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 29 Sie 2005, 16:00 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 492
HP: 0
Nick w grze: Prayer
To ile wyciągniesz ze złoża, zależy w głównej mierze od miningu. Ilość kamulców wyciąganych za jednym pociągnięciem od mining/extraction (im więcej w extraction, tym częściej będziemy mieli max za jednym pociągnięciem). Prospecting, według mnie, zwiększa wykrywalność złóż i szanse na wykrycie czegoś dużego.


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 29 Sie 2005, 23:34 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2005
Posty: 23
Skąd: Tychy
HP: 0
Society: żaden :(
Nick w grze: Calvar Paktar Foller
Czy to że złoże opróżnisz szybciej czyli w mniejszej ilości pociągnięć jest bezużyteczne?
Nie wydaje mi się.
A co do wykrywalności to wątpię. Nooby znajdują riche więc ...
Pozostawiam to bez komentarza :)


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 29 Sie 2005, 23:53 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 180
Skąd: Żelechów :P
HP: 0
Society: jestem aspoleczny:P
no jak dla mnie hofy i skill maja sie do siebie nijak,
hofy to kwestia szczęscia, a skill ekonomi :)

wiec musze sie zgodzic z Paktarem :P

może zmieni sie to po VU, kto wie...chociaż nie liczyłbym na żadne fajerwerki ;]

_________________
Image
Chcesz na gwizdku poszaleć? - to mówisz obstaw pojare


Profil GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 30 Sie 2005, 00:55 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 222
Skąd: Łódź
HP: 0
Society: CzF
hmm nie czuje sie przekonany, ale przyznam ze cos w tym jest ( jest sens:) )

Ale tak samo jak nooby znajduja riche tak samo nooby kopia po 1,1k z vastow i 2,2k z enormousow, zawsze mozna znalezc jakis wyjatek...

Kwestia duzych depositow to w wiekszym lub mniejszym stopniu szczescie, ale moze jest tak, ze ludzie z duzym prospem znajduja czesciej te male deposity(wiecej ich znajduja)?

A co do mining/drilling skill to licze na to ze daja cos wiecej niz tylko te pare pec decaya i pare sekund zysku ...


Profil GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 05 Wrz 2005, 01:27 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 492
HP: 0
Nick w grze: Prayer
2.2k z enormousa w sentencji o noobach, to była jakaś aluzja? Ty, ni... no :P uważaj ;]


Profil Offline
PostWysłany: 14 Wrz 2005, 15:20 
Paktar napisał(a):
Czy to że złoże opróżnisz szybciej czyli w mniejszej ilości pociągnięć jest bezużyteczne?
Nie wydaje mi się.


Ma to wrecz kolosalne znaczenie... wspolczuje wykopania Vast Lysterium z kiepskim miningiem.
Ja kiedys wykopalem zloze Lyst warte 160 PED i zajelo to 4 Godziny!

Zauwazylem tez ze nie wszyscy umieja czytac tabelke wielkosci zloz...
tam jest wartosc PED zloza a nie ilosc kamieni!

wiec jak masz zloze warte 1 ped a jeden kamien mineralu jest wart 1 pec to wykopiesz 100 kamieni jak kamien jest wart 50 pec to wykopiesz 2 kamienie :)


PostWysłany: 15 Wrz 2005, 16:17 
Taaa... a przewaznie nic nie znajdziesz... albo small lub poor... i za bombki sie nie zwroci...


Mężczyzna
PostWysłany: 06 Paź 2005, 12:38 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Posty: 3452
HP: 133
Society: Poltropia
Jeszcze jedna prosba - nie bardzo mam czas wiec podawajcie swoje spostrzezenia
co do wielkosci zloz w tym temacie a nie PM'em do mnie.
Prosze tez o podawania wylacznie sprawdzonych przez siebie danych - nie zaslyszanych i niepewnych.
Mam nadzieje, ze moderatorzy stosownie beda liste uzupelniac i pozniej sie wykasuje zbedne posty.


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 06 Paź 2005, 15:36 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2543
Skąd: z Warszawy
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Tu są podane aktualne wielkości złóż po ostanim VU:

klik

_________________
CvX!


Profil GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 06 Paź 2005, 17:50 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Posty: 3452
HP: 133
Society: Poltropia
Ehh panie moderator - jakbys tak zerknal na pierwszy post tego tematu... :mrgreen:


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 06 Paź 2005, 22:54 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2543
Skąd: z Warszawy
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
ateush napisał(a):
Ehh panie moderator - jakbys tak zerknal na pierwszy post tego tematu... :mrgreen:

Przyznaję się! Nie bij! :P

_________________
CvX!


Profil GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 12 Paź 2005, 15:19 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 273
Skąd: Warszawa
HP: 0
Society: Red Legion
Wreszcie pojawiło się złoże gigantic
31105 ped. :wink:
Czego gostek użył do znalezienia go? Sprzętu z tt :!:


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 13 Paź 2005, 21:36 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2543
Skąd: z Warszawy
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Warlock napisał(a):
Wreszcie pojawiło się złoże gigantic
31105 ped. :wink:
Czego gostek użył do znalezienia go? Sprzętu z tt :!:

Heh, i jak tu nie używać autoclicka. :)

_________________
CvX!


Profil GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 14 Paź 2005, 08:36 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 273
Skąd: Warszawa
HP: 0
Society: Red Legion
CvX! napisał(a):
Warlock napisał(a):
Wreszcie pojawiło się złoże gigantic
31105 ped. :wink:
Czego gostek użył do znalezienia go? Sprzętu z tt :!:

Heh, i jak tu nie używać autoclicka. :)

A po co autoclick? :wink:


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 14 Paź 2005, 09:46 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2543
Skąd: z Warszawy
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
A, właśnie! Jak działa ta "drill-stacja"? :)

_________________
CvX!


Profil GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 14 Paź 2005, 10:05 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 273
Skąd: Warszawa
HP: 0
Society: Red Legion
Autmatycznie kopie, a co 24 godz. odbierasz z niej ładunek minerałów/energii. Minus tego, że jest b. niski przyrost umiejętności. Jeden z graczy żalił się na forum, że dostał tylko 1 bonus do umiejętności przy odbieraniu minerałów. Ech...za taką kasę można to chyba znieźć? :wink:


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 14 Lis 2005, 16:55 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Posty: 47
Skąd: Namysłów
HP: 92
Society: freelancer
Nick w grze: Alex Olek Gorski:)
moglibyscie dodac tutsaj mapkę,gdzie najczesciej mozna znalezc mineraly??
aha znalazlem 602 kamieni lyst z jednej bomby (jako noob ale i tak mam duuuzo skile)


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 14 Lis 2005, 16:58 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 628
Skąd: Dąbrowa Górnicza
HP: 69
Society: RED LEGION CADETS :>
Nick w grze: Sebek From Poland
nikt nie ma takiej mapy,

Cytuj:
jako noob ale i tak mam duuuzo skile


nierozumiem tego

_________________
.+*^^*+.!Catch-Me-If-You-Can!.+*^^*+.


Profil GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 14 Lis 2005, 17:28 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 840
Skąd: Olsztyn
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
Cytuj:
jako noob ale i tak mam duuuzo skile


Pozwole sobie zacytować Yekyl-a
Cytuj:
Mając 91HP są napewno przeogormne :-)

_________________
przezwyciężać przeszkody...


Profil E-mail GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 05 Lut 2006, 00:55 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Posty: 13
HP: 91
Nick w grze: mAkaronowy
jeszcze nigdy nie trafiłem wiekszego złoża niż "poor" , i nie wiem czemu ale zawsze trafia mi się oil albo melhi water :| aa lepiej sprzedawac curbe oil czy przerobic ? na oil i następnie sprzedać ?

_________________
peace


Profil E-mail GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 05 Lut 2006, 10:22 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
Posty: 19
Skąd: Kraków
HP: 115
Society: ZOMO
Nick w grze: John spider666 Smith
Za zrefiniowany dostaniesz najwyżej 1% więcej albo tą samą cenę... Najbezpieczniej nie refiniować jeśli sprzedajesz na mieście... Jeśli na aukcji to lepiej zrefiniowany żeby trafił do swojej osobnej kategorii...

_________________
<--- Emmanuelle Chriqui :)
Image


Profil GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 06 Lut 2006, 19:12 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Posty: 626
Skąd: Warszawa
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Jakie trzeba miec skille w minigu żeby kopac na Amethera?
Chodzi o to że mam około 70 prospecting (wiem że to bardzo mało) i nigdy nic nie znalazłem na tym kontynencie. Mam słabe skille czy poprostu nie w tym miejscu szukam?


Profil GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 06 Lut 2006, 19:15 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 382
Skąd: Wawa
HP: 125
Society: Poltropia
Hej,

Nie jestem doświadczonym minerem ale według mnie kopiesz w złym miejscu lub czasie.

Pozdrawiam,

PioHaw


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 06 Lut 2006, 19:16 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Posty: 3452
HP: 133
Society: Poltropia
Garwen napisał(a):
poprostu nie w tym miejscu szukam?


Dokładnie tak. Skille mają takie same znaczenie w każdym miejscu.


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 16 Lut 2006, 00:57 
Inept
Dołączenie:
Styczeń 2006
Posty: 18
HP: 106
siemka
Mam pytanko dla doświadczonych minerów. Nie mogę się juz uczyć z podstawowego Enmatter finder... (tego z TT , Omegaton ).
Chciałbym cos kupić sensownego, za rozsądną cenę.Planuje wydac około 20 pedów albo wiecej, jeżeli będzie trzeba.
Proszę o porady... Z góry dziekuję.


Profil E-mail Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 16 Lut 2006, 01:08 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
Posty: 565
Skąd: Wrocław
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
kup coś co da sie bonus leariod, generalnie za 20 ped nie wiecej nic mf102


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Lut 2006, 01:21 
Green
Dołączenie:
Grudzień 2005
Posty: 187
HP: 122
Society: P.L.
Nick w grze: Adam Dreamer Hope
sprawdz na aukcjach craftowane 101 jak tam ci staty wychodza, jesli zmaksowane to kup 102, jakby cos moge ci wycraftowac :P


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 16 Lut 2006, 09:01 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Posty: 286
Skąd: zzzzzzzz zadupia!
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
zmaxowane na 101 to bedzie miał jak skill podniesie w miningu 300 i drilingu ok 300
moim zdaniem kup sobie 101 :-)
102 zaniza ci statsy


Profil GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 12 Sie 2006, 22:07 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Posty: 706
Skąd: Lęndziny (Śląsk)
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
A więc wypowiem sie i ja :twisted:

Kopanie popłaca jak masz szczęscie + rozeznanie terenu i czas , a dlatego pisze teren i czas bo zapisuje sobie miejsca i czas występowania złóz i sprawdza sie to w 95% jak jestem o innym czasie plecy jak cholera.
Sprawdza sie to 99% na CND w biodomach jak wywalisz sporo kasy na bomby i sondy obskoczysz o różnych godzinach biodomy wiesz kiedy sie odnawiajom (niewiem reset serwera, zapisane dane ze o tej godzinie majom sie pjawić niemam pojęcia).
Oczywiście te czasy po jakimś czasie sie zmieniaja MA wie ze jest duzo cwaniaków co je wyczajom i bedom kokosy zbierać, wiec co jakiś czas pojawianie sie złóż zmienia się ale jak jestes tam stałym klijentem to wiesz ze cos jest nie tak po puszczeniu 20 bomb z 0 efektem i uciekasz z tamtond i wracasz na rekonesans puzniej.

Co do sprzetu :

Urzywajcie jak nie macie skili tylko tego co w TT jak popaczysz na np. orefindera 102 i widzisz ze 102 jest wyskilowana wiecej niż ten sprzet z TT to wtedy czeba myśleć o zmianie.

Ewentualnie używać itemów z literom L ale tez czeba mieś skole zeby ich uzyać


Sory jak cos pokiełbasiłem :oops: niech sie wypowiedzom starzy minerzy czy mam racje co do miejsc i czasów a w szczegulności na CND :lol:

_________________
Image
Your account was create at 2006-03-22.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Sie 2006, 22:36 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posty: 37
HP: 0
Garwen napisał(a):
Jakie trzeba miec skille w minigu żeby kopac na Amethera?
Chodzi o to że mam około 70 prospecting (wiem że to bardzo mało) i nigdy nic nie znalazłem na tym kontynencie. Mam słabe skille czy poprostu nie w tym miejscu szukam?


Ja od 0 doszedlem do 200. Dzisiaj zarobilem okolo 100PED na czysto (taki fart) na miningu. Mysle ze w zlym miejscu szukales. Dokup ze 100 sond i probuj dalej. Jak wyczujesz zloze bedzie ci latwiej, poczytaj poradnik tego Wlocha (gdzies jest tutaj link) http://upc.guildportal.com/Blog.aspx?Blog=117872 .
Ja dzisiaj w 1 miejscu mialem 6 na 10 trafien, w drugim 5 na 10 (obydwa w malych obszarach), a za trzecim razem mialem trafienie jeden obok drugiego ok. 70m dalej (!)

I poczytaj artykul o wedkowaniu w poradniku dla poczatkujacych :) fajny tekst :)


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 02 Wrz 2008, 09:15 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Posty: 680
Skąd: że znowu...
HP: 0
Society: FoFW
Mała ściąga dzięki koledze Scudd Samuels'owi:
http://www.entropiaforum.com/forums/min ... ost1516691

_________________
Image
"EU is like a box of chocolate, the best things have already been taken"


Profil GGOffline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group • tłumaczenieDesign by CvX! and Ateush based on style by Ercan Koc

Planet Calypso