Odpowiedz
Autor Wiadomość
Mężczyzna
PostWysłany: 12 Lip 2007, 10:39 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2543
Skąd: z Warszawy
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Te 4,5% to prowizja banku obsługującego transakcję.

_________________
CvX!


Profil GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 12 Lip 2007, 11:34 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Posty: 249
Skąd: Wrocław
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
Czyli jednak firma robi nas w konia. Zapłaciłem prowizję w moim banku i jeszcze w jakimś o którym nic nie wiem. Jakby tego było mało to przy wypłacie też jest prowizja... Naprawdę mnie to zdenerwowało bo grając na zakładach bukmacherskich nigdy ani grosza prowizji nie zapłaciłem ale widać taka firma. Zabiera kasę przy wpłacie, zabiera w grze a jeśli się przypadkiem komuś uda zarobić to i tak mu zabierze jak bedzie wypłacał... szkoda gadać...


Ps. Może ktoś wie czy ta prowizja zawsze wynosi 4,5% czy jest też może jest to stała opłata a akurat w moim przypadku wyszło tyle procent?


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 12 Lip 2007, 11:54 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2543
Skąd: z Warszawy
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Dawid19791 napisał(a):
Czyli jednak firma robi nas w konia.

Jeśli już to bank a nie MA.

_________________
CvX!


Profil GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 12 Lip 2007, 12:08 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Posty: 249
Skąd: Wrocław
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
CvX napisał(a):
Jeśli już to bank a nie MA.


Jesteś chyba u nich na etacie skoro tak piszesz ;) To MA decyduje o tym z kim i na jakich warunkach współpracuje. Zapłaciłem 2% w swoim banku i 3,5% w jakimś innym a na dokładkę jak mi się poszczęści to jeszcze zapłacę 1,5% u nich plus 2% u siebie w banku przy wypłacie...


Ostatnio edytowany przez Dawid19791, 12 Lip 2007, 12:20, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 12 Lip 2007, 12:23 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2543
Skąd: z Warszawy
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Dawid19791 napisał(a):
Jesteś chyba u nich na etacie skoro tak piszesz ;) To MA decyduje o tym z kim i na jakich warunkach współpracuje. Zapłaciłem 2% w swoim banku i 4,5% w jakimś innym a na dokładkę jak mi się poszczęści to jeszcze zapłacę 1,5% u nich plus 2% u siebie w banku przy wypłacie...

MindArk wielokrotnie wyjaśniało (na EP i EF) że nie pobiera żadnych prowizji przy wpłatach. Różnica między przelicznikiem 10:1 a faktyczną ilością pedów po wpłaceniu wynika wyłącznie z opłat pobieranych przez pośrednika - bank lub właściciela okreslonego systemu płatności, np. uKash.

_________________
CvX!


Profil GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 12 Lip 2007, 13:41 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Posty: 249
Skąd: Wrocław
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
Ale ja wcale nie powiedziałem że jest inaczej. Powiedziałem jedynie że firmy które dbają o klientów zawierają z bankami takie umowy że prowizji niema.


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 14 Sie 2007, 15:14 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Posty: 105
Skąd: Gdynia ( UK. York )
HP: 132
Society: Jestem Free
Nick w grze: YUBY
Witam,

Mam taki problem...mieszkam w UK i posiadam kartę Visa ale, nie Electron i chciałem wpłacić 5 funtów mniej więcej 10 $ i nie chce mi za akceptować na oficjalnej stronie PE jest napisane ze karta nie jest aktywna ale żeby aktywować kartę muszę dokonać wpłaty wysokości 10 $, niestety dostaje odmowę transakcji i nie wiem gdzie popełniam błąd jeżeli możecie pomóżcie mi dzięki z góry !!!

Pozdrawiam !


Profil E-mail GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 14 Sie 2007, 17:01 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posty: 1923
Skąd: Piaseczno
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
O ile pamietam to tzreba najpierw zarejestrowac karte w sekcji - my cards :)
A sam proces aktywacji powoduje, ze mozesz wplacic wieksza kwote jednorazowo i przeprowdzisz ja po wpisaniu sekwecji liczb zwiazanych z ta transakcja, ktore dostaniesz w wyciagu bankowym
pozdr
Martre

_________________
...jeden poleciał tam, drugi śmignał siam, a trzeci wzbił się nad kukułcze gniazdo...


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 14 Sie 2007, 17:40 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 248
Skąd: Jodłówka/k. Bochni
HP: 156
Society: P.L.
Nick w grze: Pawel Zari Zareba
Po pierwsze napisalem juz PMa w sprawie UKASH...moze to Cie bardziej zainteresuje :)
Za L10 dosteniesz 196 pedow...wiec za 5 polowe mniej (teoretycznie)
Po drugie czy jest to karta kredytowa? Bo nie wiem jak z debetowymi, czy tez moze byc. Ja mialem zarejestrowana kredytowke i bylo oki. Byla to Visa wiec jesli masz taka nie powinno byc problemu.


Hmm...to jednak chyba musi byc kredytowa...:

"Register a new card
In order to use your credit card to make deposits into your Entropia Universe account, you must first register your credit card. Register your card by filling out this form:"


Profil GGOffline
Nie podano
PostWysłany: 28 Sie 2007, 14:22 
Poor
Dołączenie:
Marzec 2006
Posty: 25
HP: 0
Mam mały problem ostanio z depozytem do UE, napisałem do supportu że nie moge dokonać przelewu i oto jak mi odpowiedzieli:

Hi,

For some participants it has been possible to deposit with debit cards, but for other participants it has not. This is most likely related with different card providers' /banks' regulations.

You can of course try to deposit with your debit card. However, if it does not work, our only advice is to ask your bank if your card is valid for online purchases in USD or whether your card has a monthly limit.

Regards,
Entropia Support

Wie ktoś o co może chodzić ??


Profil E-mail Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 28 Sie 2007, 15:03 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Posty: 3452
HP: 133
Society: Poltropia
W skrócie:
"Niektóre karty debetowe zezwalają na płatności internetowe - inne nie.
Należy zapytać swój bank czy dana karta nadaje sie do takich płatności w dolarach
i czy nie został np przekroczony limit, czy są dostępne środki".

_________________
Jestem zarobiony i pochłonięty masą innych spraw, przepraszam za "odpuszczenie" forum.
Jeśli jest ktoś chętny do pomocy w redagowaniu niusów to proszę o PM'a


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 06 Lut 2008, 17:02 
Weak
Dołączenie:
Luty 2008
Posty: 53
HP: 139
Witam wszystkich.

Jezeli dokonam karta pierwszy depozyt 10$ to jak szybko kasa zostanie zamieniona na pedy czyli jak szybko bedzie dostepna w grze?

pozdrawiam


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 06 Lut 2008, 17:28 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posty: 1923
Skąd: Piaseczno
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
prawie natychmiast
pozdr
Martre

_________________
...jeden poleciał tam, drugi śmignał siam, a trzeci wzbił się nad kukułcze gniazdo...


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 06 Lut 2008, 18:36 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Posty: 64
Skąd: Wrocław
HP: 128
Society: P.L.
Nick w grze: Max
Przy pierwszej wpłacie kartą 10$, o ile wszystko poszło dobrze (środki na karcie i prawidłowy CCV) Pedy pojawiają się natychmiast :)


Profil E-mail GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 06 Lut 2008, 20:29 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Posty: 1880
Skąd: Kraków
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Ni uja mój ang jest za słaby :/ gubie sie w tych okienkach na stronie EU.... Nie moze ktos dac screenów co gdzie nalezy wpisac? Poradnik taki ze ni uja tu nie ma dla laików.
Nigdy nie wpłacalem, ale moze 10$ da dodatkowego lucka wiec warto.


Profil GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 07 Lut 2008, 21:11 
Poor
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 33
Skąd: Kraków
HP: 98
Society: Kingsajz
no nie wierze ludzie zaczynają stadami wplacać legalne PED'y
oby tak dalej wiecej wiecej MA sie ucieszy i moze loot sie zwieksze <haha>


,klikasz pierwszy kwadrat od góry po lewej stronie napisów
powinien sie podswietlic na czerwono,

naciszkassz 'next'

wybierasz karet którą wczesniej zapisałes do swojego konta na stronie głównej entrpiauniverse.com, wpisujesz kwote 10$ < podajesz kod CCV ostatnie 3 cyfry na rewersie karty > klikasz accept'uj i powinno działac
pedy pojawiaja sie na liczniku avarta, <o ile była wystarczajaca kwota na karcie w PLN-ach>
ach i jeszcze jesdno ilośc ped bedzie pomniejszona o fee jakies 3,5%

to chyba tyle robiłem to dawno ale jakos tak to wygladalo,,,

_________________
"Człowiek nie jest stworzony do kleski"


Profil GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 11 Lut 2008, 18:38 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Posty: 124
HP: 0
Nick w grze: Krzysztof
Chciałem dziś zrobic depozyt na stronie EU i pokazała się taka informacja

An internal error has occurred.If you keep getting this error, please contact
the Support Department via Support/My Support for the most speedy response, or
send an email to entropia_support@mindark.com

a ponieważ angielski nie jest moją najmocniejszą stroną to może ktoś wie
na czym polega problem.


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 11 Lut 2008, 19:24 
Weak
Dołączenie:
Styczeń 2006
Posty: 57
Skąd: Wawka
HP: 130
Society: Red Legion Cadets
Nick w grze: Ron Rufio Gabinn
Krzysztof napisał(a):
An internal error has occurred.If you keep getting this error, please contact
the Support Department via Support/My Support for the most speedy response, or
send an email to entropia_support@mindark.com


Próbowałem dać wędkę a nie rybę (czyli znaleźć sensownego tłumacza online) i oto co wyszło i jest chyba najblizsze prawdzie.
"An wewnętrzny błąd ma wydarzyło się ty utrzymywać dostawanie ten błąd , podobać się nawiązywać kontakt ten Poprzeć Wydział przez Poprzeć / Mój Poparcie dla ten najliczniejszy pośpieszny reakcja , albo posyłać an poczta elektroniczna wobec entropia_support@mindark.com"
na podstawie http://www.tranexp.com:2000/InterTran

A po naszemu to:
Wystąpił bład wewnętrzny. Jeśli będzie nadal występował skontaktuj się z supportem ... itd.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Lut 2008, 21:34 
Weak
Dołączenie:
Grudzień 2007
Posty: 40
HP: 0
Society: Unwanted Cockoos
Nick w grze: Annica Martusia Hansen,Defiant
Opisz proszę , jakim sposobem wpłacasz tzn. przez kartę kredytową czy inaczej , jaką kwotę itd. Po prostu trochę dokładniej.


Profil E-mail GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 12 Lut 2008, 01:45 
Poor
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 33
Skąd: Kraków
HP: 98
Society: Kingsajz
mi ktos polecił mi niedawno super metode <mi sie podoba>
ukash . <wielki dzikei dla niego , nie pamietam mam słaba pamiec a temat chyba usunieto bo nie moge znaleźc>
w skrócie wysyłamy daną kwote a po chwili dostajemy maila z kodem którego nastepnie wpisujemy np w entropi i mamy juz kase
szybko i bezpiecznie

a zeby to zrobic trzeba wejśc na strone https://ssl.dotpay.pl/g_kk_ukash i postepowac zgodnie z tym co tam pisza po naszemu wszystko wiec kazdy zrozumie

mozna przelewac nieskonczona ilosc razy i bez minimum przelewamy ile chcemy

pozdr i miłego opróżniania kont


---------
jak teraz ktoś sie bedzie pytał jak to zrobic to napisze turotiala <czy jakos tak>
takiego dla amerykanów .....

kurna tyle czasu mineło i nadal nie ma pozadnie tego zrobionego.....

_________________
"Człowiek nie jest stworzony do kleski"


Profil GGOffline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Panel
Góra
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group • tłumaczenieDesign by CvX! and Ateush based on style by Ercan Koc

Planet Calypso