Odpowiedz
Autor Wiadomość
Mężczyzna
PostWysłany: 06 Wrz 2005, 21:00 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 1485
HP: 0
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
Bardzo proszę kogoś o stworzenie manuala do robienia depozytów w PE a zwłaszcza pod kontem płacenia kartą (Ekarta) mBanku, sporo osób nowych w grze mnie o to pytało i pyta a ja mam z tym zerowe doświadczenie (nie robiłem nigdy depozytu) i się nie wypowiem a tak na marginesie - myślę że opracowanie tego tematu się przyda.
Z góry dziękuję.

_________________
Born : Port Atlantis, 12.09.2004 (11:32 AM)


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 06 Wrz 2005, 22:06 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 382
Skąd: Wawa
HP: 125
Society: Poltropia
Hej :)

Zaczne od zwykłych kart.

Po pierwsze karta musi być na nas ;) i być zgodna z danymi podanymi przy zakładaniu avatara.

Karta musi posiadać kod CVV czyli dodatkowe 3 cyfry umieszczone zaraz po numerze karty na jej odwrocie (tam, gdzie składamy wzór podpisu)

Kartę należy zarejestrować co dokunujemy na stronie głównej www.project-entropia.com po zalogowaniu się.

Pierwszą wpłatę możemy dokonać w ograniczonej kwocie (10-20 USD) jednak nie mniej niż 10. Piszę 10-20 USD bo słyszałem o limicie 10USD a ja mam 20.

Z wyciągiem przyjdzie nam numer rejestracyjny za pomącą którego możemy "zaaktywizować" naszą kartę poprzez strone główną gry. Jeżeli aktywujemy kartę to będziemy mogli wpłacać do gry dowolną kwotę (limitowaną przez kartę) również w grze. Jeżeli nie aktywujemy karty to mamy początkowy limit wpłaty (10-20USD) jako limit miesięcznych wpłat.

I to tyle ... nie mam pojęcia o wpłacaniu przez ekartę - nie mam takiej.

Może później rozwine temat.

Pozdrawiam,

PioHaw


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 06 Wrz 2005, 23:01 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Posty: 3452
HP: 133
Society: Poltropia
Z ekarta jest tak samo bo to zwykla karta :)
Nalezy tylko pamietac aby ja wczesniej doladowac.

Ja mialem problem z wplata 20$ ale 10$ sie udalo - wiec polecam
na poczatek 10$ i oczywiscie poprzez podana wyzej strone.

Szczegolow nie pamietam (ostatnio w styczniu wplacalem)
ale naprawde nie jest to skomplikowane.


Profil Offline
PostWysłany: 06 Wrz 2005, 23:38 
A ja mam inne pytanie. Ktora z opcji oferowanych przez mbank to ekarta?


Mężczyzna
PostWysłany: 07 Wrz 2005, 01:23 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 144
Skąd: Warszawa
HP: 119
Society: Poltropia
Nick w grze: Misiek Misior Misiorny
To delfin .... taka przezroczysta karta .....

_________________
Bardzo Marudny Mieszkaniec Calypso
Image


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 07 Wrz 2005, 14:12 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Posty: 1318
Skąd: Warszawa
HP: 0
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Ischyrion napisał(a):
A ja mam inne pytanie. Ktora z opcji oferowanych przez mbank to ekarta?


Standardowe e-konto :) Własnie sobie takie zakładam hehe ale bynajmniej nie do wpłat do PE ;)

_________________
Image - nieśmiertelna sygnaturka ;)


Profil GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 07 Wrz 2005, 14:25 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 382
Skąd: Wawa
HP: 125
Society: Poltropia
Hej :)

E-konto mBanku nie zawiera std e-karty ... to dodatkowy produkt, który można kupić ... chodzi o kartę ala prepaid, którą najpierw napełniasz a potem dokonujesz płatności w internecie i tylko tam. Standardowo e-konto jest wyposażone w kartę visa electron, która również posiada kod CVV (nadaje się do PE) i nadaję się do dokonywania wypłat w bankomatach (szczególnie euronet - bez prowizji) i do płatności w sklepach... to jest karta debetowa.

Pozdrawiam,

PioHaw

P.S.

Korzystam z mBanku ale nie z e-karty

PH


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 07 Wrz 2005, 14:53 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Posty: 1318
Skąd: Warszawa
HP: 0
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
PioHaw napisał(a):
E-konto mBanku nie zawiera std e-karty ... to dodatkowy produkt, który można kupić ...


Hmm no tak rzeczywiscie.. tak to jest tam pomieszane ze myslalem ze dodaja ja za darmo automatycznie, ale racja.. kosztuje 25 zl i nadaje sie tylko do platnosci w internecie (ale z PE tez chyba powinno działać). Głownie chodzi tutaj o bezpieczenstwo (Ci co sie boją ze stracą cała gotowke z konta bo ktos ukradnie ich dane o karice), a na e-karcie wplacasz np. 100zl i tylko tymi pieniedzmi dysponujesz podczas zakupow. To tak jakby druga karta (tylko ze wirtualna :)) Zreszta e-karta nie jest az tak bardzo potrzebna (chyba ze ktos sie obawia), mozna placic ze zwyklej visy.

edit: przeczytalem jeszcze raz tego posta i ostatnie zdanie nie mialo sensu.. zjadlem "nie", juz poprawione :)

_________________
Image - nieśmiertelna sygnaturka ;)


Ostatnio edytowany przez Posse, 08 Wrz 2005, 17:14, edytowano w sumie 1 raz

Profil GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 07 Wrz 2005, 18:57 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Posty: 68
Skąd: Słupsk
HP: 0
Society: Poltropia
Ja mam takową eKartę "Delfinka" i działa bezproblemowo. Z konta zasila się kartę max do 400 zł. Potem smiało można dokonywać zakupów przez intenet. W przypadku PE to zwsze zasilić kartę o pare złoty więcej niż chce się wpłacić(chodzi o aktualny kurs $ w chwili operacji).

_________________
"SI VIS PACEM PARABELLUM"


Profil E-mail GGOffline
PostWysłany: 12 Wrz 2005, 17:59 
mam pytano ja już kupiłem pedy od graczy ale kiedyś sam chce wpłacić mam karte maestro i takie głupie pytanko czy musze mieć na koncie euro bądz dolary czy mogą być złotówki i przy wpłacaniu według waluty mi pobierze?


Mężczyzna
PostWysłany: 12 Wrz 2005, 19:22 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Posty: 3452
HP: 133
Society: Poltropia
Zlotowki pobierze wg aktualnego kursu danego banku+ewentualna prowizja.


Profil Offline
PostWysłany: 15 Wrz 2005, 21:12 
Witam mam pytanie ? Chciał bym włacic kase kartą maestro czy ktos prubowal jesli tak to prosil bym o pomoc krok po kroku jak to zrobic


Mężczyzna
PostWysłany: 15 Wrz 2005, 21:26 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Posty: 3452
HP: 133
Society: Poltropia
Jesli jest to karta umozliwiajaca platnosci w internecie - nie powinno byc problemow.
Co do reszty - czytaj u gory.


Profil Offline
Mężczyzna
PostWysłany: 15 Wrz 2005, 23:44 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 580
Skąd: Radomsko
HP: 0
Society: RED LEGION
Nick w grze: ASTAROTH KWICOL de'Beliar
CordasPL napisał(a):
Witam mam pytanie ? Chciał bym włacic kase kartą maestro czy ktos prubowal jesli tak to prosil bym o pomoc krok po kroku jak to zrobic


Musisz posiadać do tego celu tzw kartę wypukłą, czyli kartę kredytową. Maestro to karta płatnicza (płaska). Zawsze mozesz przejechac palcem po karcie jak nie masz pewnosci.

Dam jednak przyklady kart kredytowych(CC) i płatniczych (PC)
Visa- Visa Classic i Visa Concerto - (CC) // Visa electron (PC)
MasterCard - (CC) // Maestro (PC)

To dwie konkurencyjne firmy prowadzące sprzedaz i oblsuge kart. (jest tych firm wiecej - ale nie bede wymienial wszystkich)

Kartami płatniczymi NIE da się wpłacać do PE.
DA się tylko kredytowymi.

_________________
RED LEGION forever !!!
Image


Profil GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 16 Wrz 2005, 06:11 
Mediocre
Dołączenie:
Lipiec 2005
Posty: 92
Skąd: łódź
HP: 168
Witam

Xrecon napisał:
"Ja mam takową eKartę "Delfinka" i działa bezproblemowo."

Ja też mam taką kartę tzn "Delfinka" i za cholere nie mogłem nią wpłacic, wywalał błąd jakiś :?:

_________________
Odpowiedź nie może być poznana w czyichś pismach lub w słowach uczonych umysłów ...


Profil GGOffline
Mężczyzna
PostWysłany: 16 Wrz 2005, 12:14 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Posty: 3452
HP: 133
Society: Poltropia
de`Beliar napisał(a):
CordasPL napisał(a):
Witam mam pytanie ? Chciał bym włacic kase kartą maestro czy ktos prubowal jesli tak to prosil bym o pomoc krok po kroku jak to zrobic


Musisz posiadać do tego celu tzw kartę wypukłą, czyli kartę kredytową. Maestro to karta płatnicza (płaska). Zawsze mozesz przejechac palcem po karcie jak nie masz pewnosci.

Dam jednak przyklady kart kredytowych(CC) i płatniczych (PC)
Visa- Visa Classic i Visa Concerto - (CC) // Visa electron (PC)
MasterCard - (CC) // Maestro (PC)

To dwie konkurencyjne firmy prowadzące sprzedaz i oblsuge kart. (jest tych firm wiecej - ale nie bede wymienial wszystkich)

Kartami płatniczymi NIE da się wpłacać do PE.
DA się tylko kredytowymi.


Beliar - piszesz bzdury delikatnie mowiac i wprowadzasz w blad.
Juz minely czasy, ze tylko karty wypukle lub kredytowe mogly sluzyc do platnosci online.

Wiekszosc zwyklych plaskich debetowych Visa Electron lub Maestro ma juz
kod cvv i mozna nimi placic czy to w PE czy gdziekolwiek indziej w sieci.
Kod CVV to 3 cyfry podawane naogol na odwrocie karty - zaraz za jej numerem.
Jesli karta ma ten kod - mozna nia placic w necie - bez wgledu czy sobie palcem po czyms pojezdzisz ;)
Oczywiscie wszystko zalezy od banku wystawiajacego karte.

Martin: z mBanku musisz miec eKarte - nie zwyklego delfinka.


Profil Offline
PostWysłany: 16 Wrz 2005, 15:25 
dzięki chłopaki za odpowiedz


PostWysłany: 16 Wrz 2005, 15:35 
To moze ja sie wypowiem w kwesti e-Karty w mBanku

W PE dziala zawsze, pod waronkiem ze:
1.Zostala aktywowana (mozliwosc aktywacji tylko przez mLinie)
2.Podales prawidlowy kod CVV (otrzymuje sie go zazwyczaj drugim listem) - 3 cyfry
3.Zaladujesz karte wchodzac na rachunek e-konto -> eKarty -> załaduj (proponuje dac 1 PLN wiecej na kazde 10 USD)
4.Wplacasz kwote wieksza niz 10 USD (minium ustawione przez Mind Ark)

Po stronie PE
UWAGA na poczatku maksymalna kwota wplaty jest 30 USD, jezeli chcesz wplacic wiecej musisz aktywowac karte tzn.... w historii rachunku eKonto po kilku dniach pojawi sie zaksiegowana operacja eKarta znajduje sie tam cos takiego jak AUTH=xxxxxxx w tytule operacji

To te 8 cyfr po auth trzeba podac na stronie PE aktywujac karte aby mozliwa byla wieksza kwota wplat.

I mała poprawka - Limit eKarty to 2000 PLN a nie 400 (wiec okolo 500 USD) limit moze byc zwiekszony na krotki okres, nalezy zadzwonic na mLinie zeby to zrobic.

Nie wiem jaki jest maksymalne zwiekszenie limitu oraz czy jest to dodatkowo platne.


Mężczyzna
PostWysłany: 17 Wrz 2005, 16:26 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 580
Skąd: Radomsko
HP: 0
Society: RED LEGION
Nick w grze: ASTAROTH KWICOL de'Beliar
ateush napisał(a):
Beliar - piszesz bzdury delikatnie mowiac i wprowadzasz w blad.
Juz minely czasy, ze tylko karty wypukle lub kredytowe mogly sluzyc do platnosci online.



Jezeli nawet to niechcacy. Jednak ja swoja kartą Maestro (bank PKO SA) nie moglem dokonac zadnego depozytu w PE. Nie mowie ze kartami platniczymi nie mozna placic online. (przeczytaj uwaznie mojego posta). Ja pisalem o kartach ktorymi mozna wplacac do PE bo o tym byla mowa. Jezeli komus sie udalo wplacic karta platnicza do PE to tylko pogratulowac jego wyboru dot banku jego.

pozdrawiam

_________________
RED LEGION forever !!!
Image


Profil GGOffline
PostWysłany: 17 Wrz 2005, 17:41 
-ciach-nie mam żadnych z tyłu karty cyferek -ciach- karta :?

[ Dodano: Sob 17 Wrz, 2005 17:42 ]
co za -ciach- takie karyt wymyślili powinny wszystkie nadawać się do płacenia online

//autocenzura nie zadziałała - zadziałał automoderator :wink:


Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group • tłumaczenieDesign by CvX! and Ateush based on style by Ercan Koc

Planet Calypso