Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2008, 03:22 
Poor
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 98
Society: Kingsajz
witam
to tak tu jest najprostsza odpowiedź na pytanie jak zamienic PLN na PED <czyli dokonać wpłaty, depozytu, transakcji, przelew, jak kto woli> postępuj wg punktów a sie nie zgubisz :)

1)
kliknij link https://ssl.dotpay.pl/g_kk_ukash

2)
wypełniamy pole w którym podajemy ilośc kasy <w PLN> do przelania
Image

3)
wybieramy forme płatności, najlepiej bank gdzie mamy konto,
Image

muszą byc wypełnione pola IMIE NAZWISKO E-MAIL<najważniejsze nie można sie pomylić bo na iego przyjdzie kupon z kodem czyli z nasza kasa>

4)
Jeżeli nasz bank obsługuje płatności 24/dobę to przeniesie nas do strony banku <tam to chyba karzdy wie co i jak>
np:Image

a jeżeli nie obsługuje to pojawi sie coś w rodzaju tego okna
Image
i postepujemy wg tamtejszych punktów

5)
jezeli wszystko pomiedzy bankiem a dotpay.pl jest ok to dostajemy maila <na tego co podaliśmy> z kod kuponem
Image
zapamietujemy/zapisujemy wartosc kuponu <sa to złotówki>

6)
teraz w menu EU transfer center wybieramy ten kwadracik obok Deposit via Ukash ma podswietlic sie na czerwono
Image

7)
w pierwszym polu wpisujemy wartość kuponu
w drugim 19 cyfrowy kod Image

8 )
informacja czy akceptujemy wszystkie warunki ze zostaje pobrane fee ( 3% - 2% nie jestem tego pewny )
zatwierdzamy i nasz avart juz moze wydawać nowe PED'y

* jeżeli na samym początku nie podamy kwoty, czyli to pole pozostawimy puste
Image

to bedziemy mogli wybrac walute w jakiej ma byc nasz kupon <np USD lub EUR>
Image
mozna tutaj troszke pokombinować z kursem złotego, ale ja nie bede sie tu na ten temat wylewał

mysle ze to jest Koniec mojego tutoriala
pozd

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lut 2008, 09:00 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Mozna gdzies sprawdzic czy została kasa na kuponie?

Bo wpisalem w okienku gry 50 (no wlasnie 50 ale czego? kupon mialem 50 zl to w grze skumało walute?) i dało mi ino 186 ped... Wiec imo co na kuponie jeszcze powinno zostac...

Wie ktos coÅ›? :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lut 2008, 11:55 
Newbie
Dołączenie:
Czerwiec 2007
HP: 25
Society: FreeLANCER
Mortifer napisał(a):
Mozna gdzies sprawdzic czy została kasa na kuponie?

Bo wpisalem w okienku gry 50 (no wlasnie 50 ale czego? kupon mialem 50 zl to w grze skumało walute?) i dało mi ino 186 ped... Wiec imo co na kuponie jeszcze powinno zostac...

Wie ktos coÅ›? :)

raczej nie powinno nic zostać: 186 ped \ 10 = 18,6 $ * 2,48 = 46,12 zł dodaj do tego to co "kradnie MA" czyli jakies 5-6 ped czyli jakies 1,3 zł czyli wychodzi ok 48 zł czyli dodam że ja wpłacałem w piątek 20 $ i mi wyszło 193 ped więc 7 ped więcej, rożnica jest pewnie dlatego że ukash może kozystać z innego kursu walutowego, albo naliczać jakąś dodatkową opłate za przelew do MA... :?:

[ Komentarz dodany przez: ateush: Sro 13 Lut, 2008 12:25 ]
Dopiszę tylko, że te kilka % nie "kradnie MA" tylko jest to prowizja pobierana przez bank obsługujący MA.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lut 2008, 12:38 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
HP: 104
Z FAQ Ukasha http://www.ukash.com/pl-pl/faqs

Czy korzystanie z Ukash będzie mnie coś kosztowało?
A:
Nie. Możesz wydać swoją dokładną wartość Ukash - nie ma żadnych odliczanych opłat, czy stawek. To tak jak płacenie online gotówką.

Czy mogę dostać resztę z mojego Ukash?
A:
Tak. Jeśli wartość Twojej transakcji jest mniejsza niż wartość Twojego Ukash, otrzymasz nowy numer Ukash, wartość i datę wygaśnięcia. Proszę wydrukować to lub przesłać e-mailem i trzymać w bezpiecznym miejscu. Pamiętaj: Ukash jest jak gotówka - więc nie strać swojego Ukash.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości

Panel
Skocz do: