Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 02 Gru 2006, 12:41 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Society: Poltropia
bardzo chętnie poznam nazwy soców, z ludźmi z których rozmawiałeś

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Gru 2006, 12:49 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Zapisz się i zobczysz sam po co słuchać plotek :)
Byłem w dwóch "zagranicznych" jestem w drugim polskim i powiem Ci ze w polskim czuje się poprostu lepiej.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Gru 2006, 12:55 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: jestem aspoleczny:P
w sumie dla mnie bez roznicy czy polski czy zagraniczny :)
choc bylem tylko w dwuch - pewnie dobrze trafilem ;)

PS. teraz powoli wracam do grania i jestem free ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Gru 2006, 19:25 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Prawda jest taka ze do dobrego soca sie nie dostaniesz. Bardziej wyskilowane i doswiadczone soci nawet i polskie nie przyjmuja bez odpowiedniego pulapu skili, wyposazenia i co wazniejsze bagazu doswiadczenia i zaufania. Dlatego mozliwe ze rozmawiales z osobami ktore wegetuja w mozliowe ze pseudo socu w ktorym jest wzajemne podkladanie swin, eliminowanie siebie nawzajem itp. Taka gra to nei przyjemnosc a nawet swinstwo. Lepiej pograj jako freelancer, a gdy bedziesz powazniejszym avatem napewno nie trafisz do byle soca .
Szkoda mi tylko osob ktore ci o takich rzeczach naopowiadaly bo ja jakos czegos podobnego nie zauwazylem i jest to mocno utrudnione w tej grze , dlatego baw sie dobrze i nie przejmuj opiniami pseudo graczy ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Gru 2006, 21:48 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Ja byłem freelanserem przez około 3 lata i nie żałuję tego czasu. :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Gru 2006, 09:21 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 158
Moim skromnym zdaniem to przebywanie w jakimś soc musi nas wiązać z nim emocjonalnie. Gram już bardzo długo i szczerze moge powiedzieć że warto wybierać te społeczności w których panuje dobra atmosfera ludzie sobie ufają i są bardzo zgraną ekipą. (Może nawet znają się IN RL) niestety na ogół takie społeczności są zamknięte dla obcych ;)

Przez pewien czas przebywałem w socu tylko ze względu na jego wysoki poziom (skile etc) i zdecydowanie nie było w tym żadnej frajdy. Ostatecznie wróciłem do tej zgranej ekipy w której byłem na początku i teraz już wiem że nie ma całkowicie sensu iść gdzie indziej :D

Co do tego czy wybrać polski czy zagraniczny soc to już twoja własna decyzja, jednak osobiście wybrał bym jako cel swoich starań któryś Polski soc z baaardzo długim stażem (skoro coś istnieje kilka lat to chyba o czymś to świadczy).

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Gru 2006, 11:50 
Qualified
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny (dobra ekipa!)
Nick w grze: The Sundance Kid
O_o Nie wierze w takie posty heh, rzadko się zdarzają ludzie, którzy piszą jak Ty Tropicielu :) Chociaz oczywiście są tacy ;)

No a co do society - to już chyba zależy od gustu i od człowieka. Jeżeli chcesz polować w teamie od samego początku, to society jest dobrym rozwiązaniem bo nie masz kontaktów. No i jeśli pójdziesz do dobrego society - w którym ludzie pomogą w razie jakichś pytań/problemów - to też jest plus dla Ciebie.

Ostatnia rzecz. Widzisz to czy soc się podoba czy nie zależy od człowieka. W socu będą ludzie lubiący lody czekoladowe, a on będzie lubił śmietankowe (to tylko taki przykład oczywiście :P )

Myślę, że Tobie byłoby dobrze wszędzie ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Gru 2006, 16:00 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Tez sie wypowiem..
Po pierwsze, nie rozumiem tych narzekan na polska community :( Owszem,zdarzaja sie wrednie wyjatki (doniesie na Evi,przypadki roznych scammerow), ale generalnie to fajni i uczciwi ludzie! Albo ja obracam sie w jakims hermetycznym srodowisku :ehh:
W ogole, jak tak sobie porownuje z innymi nacjami :D To podziwiam Polakow :D Kloca sie,kloca, ale jednak zawsze potrafia sie jakos zorganizowac :P
http://www.entropiauniverse.pl/viewtopic.php?t=580
http://www.entropiauniverse.pl/viewtopic.php?t=2265
Czy u innych widzieliscie podobne inicjatywy? Bo ja jakos nie :P

Co do society -na pewno duzo Ci da.Ale ludziom,ktorzy zapraszaja Cie do soc po wymianie kilku zdan zapewne zalezy tylko na liczebnosci,a nie jakosci soca - bezsensowne podejscie,zgadzam sie.
Najlepsze rozwiazanie to pobycie free,dopoki nie spotkasz ''odpowiednich'' osob - czyli po prostu takich ktore polubisz ;p. Ja bylam free przez pierwsze 2 tygodnie grania,potem trafilam do SWIETNEGO (ma sie to szczescie :D) socu - Mental Revolution 8) Rozpadl sie..z powodu roznych dazen klanowiczow..ale do dzisiaj go milo wspominam.
Co do bycia free?Hmm.. troche pusto jest.Chyba ze ktos ma ochote na samotnosc,a ma chyba kazdy od czasu do czasu.

PS Najstarszy soc to chyba Poltropia :)

[ Dodano: Nie 03 Gru, 2006 16:02 ]
tropiciel mamutow napisał(a):
To ich sprawa, może i Twoja - nie wiem czy gdzieś przynależysz, czytam to forum od niedawna więc nie znam jeszcze sylwetek wszystkich z Was

Society jest podanej ponizej obrazka avatara

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 03 Gru 2006, 23:34 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Marciol napisał(a):
O_o Nie wierze w takie posty heh, rzadko się zdarzają ludzie, którzy piszą jak Ty Tropicielu Chociaz oczywiście są tacy ;)

Nie wiem co masz na myśli, ale jestem normalnym człowiekiem, którego skłonność do konfabulacji i snucia intryg jest całkowicie równa zeru. Piszę o tym co mnie zastanawia, pytam bardziej doświadczonych, weteranów o to czego doświadczam i nie rozumiem.

Odebrales to negatywnie?? :shock: Przeciez to co Marciol mowi to...hmm,wielki komplement ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Gru 2006, 09:00 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 100
Ja jestem zadowolony z tego że jestem w Poltropi.
Ludzie mili i konkretni, życzliwi.
Wiem ze zawsze moge liczyć na kogoś w socu.
A sam tez nie chce pozostawać baranem i jesli tylko jestem w stanie tez chetnie komus pomogę.
Ostatnio żadko byewam w grze ale jesli ktos by zagadal gdy jestem napewno moze liczyc na mnie :)
Moze nie do konca na temat ten moj post ale chcialbym zauwazyc iz wystarczy uslyszec poltropia wsrod polskich graczy i kazdy powie raczej mile zdanie na temat tego klanu :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Gru 2006, 09:53 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
z wyjątkiem jednej osoby, ale to już nie nasza wina ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Gru 2006, 14:40 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
... Przyzwyczaiłem się, że jak jest się gdzieś nowym to trzeba być przygotowanym na cios :wink: . Sprawdzone empirycznie.

Pecha masz czy co? :(
Ja jako totalny newbie pojawiłem się w PA koło stateczków podróżniczych i próbowałem zagadac do siedzących tam (już nawet nie pamiętam kto to ale chyba technik) botów... :oops: ale jaja mówię Ci...
ale jakoś powolutku powolutku się sweatowałem i podstawy sprawdzałem i kiedyś pozdrowiłem na all czacie wszystkich polaków i się Elcia (cmok) odezwała i zostałem zaproszony do uwczesnego PL Rangers (po wymianie właściwie kilku zdań), a że miła atmoswera była to zostałem. Chodzi głównie o to , że jak jesteś uczciwy i pomagasz na miarę swoich możliwości innym to reszta w socu Cię zaczyna akceptować i zaczynasz się czuć z pozostałymi dobrze. Soc do którego wstąpiłem na początku rozpadł się z różnych przyczyn po ok miesiącu mojego pobytu w nim i teraz jestem w nowym socu i jakoś nie potrafię sobie wyobrazić bycia freelancerem szczególnie jak jesteś osobą lubiącą gadki, śmiech i wspólne wygłupy... a, że znajomość z rl pomaga to oczywiste...
Jaki soc wybrać to już inna sprawa ale zawsze możesz dodać kilku różnych "przedstawicieli soców" do fl i z nimi pogadać czasami a i czasami pohuncić to zobaczysz co Ci najbardziej odpowiada...
Bycie free ma swoje zalety ale bycie w "trafionym socu" ma ich ogromnie dużo :lol:

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Gru 2006, 15:23 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
HP: 155
Society: *****
Nick w grze: Aster Marchant WhiteMoon
Okta napisał(a):
kiedyś pozdrowiłem na all czacie wszystkich polaków i się Elcia (cmok) odezwała i zostałem zaproszony do uwczesnego PL Rangers (po wymianie właściwie kilku zdań), a że miła atmoswera była to zostałem.

no i tu ujawniają się plusy i minusy otwartego i przyjaznego soca. Wcześniej czy później trafia się jakaś czarna owca (czytaj baran) która wykorzystuje fakt że "starzy" gracze są przyjacielscy i ich okrada co stopniowo psuje dobrą atmosferę. Ja tym sposobem straciłem rascala, knighta i jeszcze parę drobiazgów (oczywiscie nie na raz, w ciągu 18 miesięcy gry). Dlatego tez soce robią się bardziej hermetyczne i przestają przyjmować nowych a bazują na graczach z wyższymi skilami (czytaj: takich którzy grają na tyle długo że dali się poznać z dobrej strony). Z drugiej strony hermetyczne soce bez nowych ludzi po prostu powoli wymierają...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Gru 2006, 18:37 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Wydaje mi się że głownym powodem że soce są takie zamknięte jest zaniżanie średniej skilli przez nowych graczy.
Dobra co mi tam. Tropicelu jak chcesz to złóz podanie do Pszczół mysle że nasz generał cie przyjmie :) Ogólnie jesteśmy nobowskim socem ale świń sobie nie podkładamy :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Gru 2006, 06:36 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 94
Society: E H A
Zauważyłem na forum wyszczególnione działy dla odpowiednich soców, ale nie odnalazłem działu, który byłby w pełni poświęcony walce jak i prewencji z niepokornymi graczami. Co prawda jest " Błędy, bugi i problemy w grze " , ale to chyba nie taka formuła o jakiej mówię. Wystarczyłoby taki dział zatytułować w jakiś fachowy sposób, nie wiem, może " czarna lista " albo coś w tym stylu ... Można byłoby opisywać tam właśnie takie przypadki i skutecznie zwracać uwagę na graczy, którzy są nie fair.

Znajomość regulaminu się kłania :P
Cytuj:
2.15. Na forum nie skarżymy się na złe zachowania konkretnych graczy - nie ma tu miejsca na "czarną liste" itp. Jeśli chcesz opisać jakąś przykrą sytuacje, czyjeś złe zachowanie itp. - rób to bez nazywania avatarów/graczy! Są to sprawy trudne do zweryfikowania a nie chcemy pozwolić na oczernianie kogolwiek.

Temat był już chyba kiedyś poruszany ale nie pamiętam w którym topicu.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Gru 2006, 07:49 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
Czyżbyś startował w konkurencji dzielenia włosa na jak najwięcej części? :)
Czyżbym dokarmiał trolla ? :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Gru 2006, 07:49 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
BlaDy napisał(a):
Wystarczyłoby taki dział zatytułować w jakiś fachowy sposób, nie wiem, może " czarna lista " albo coś w tym stylu ... Można byłoby opisywać tam właśnie takie przypadki i skutecznie zwracać uwagę na graczy, którzy są nie fair.

Znajomość regulaminu się kłania :P
Cytuj:
2.15. Na forum nie skarżymy się na złe zachowania konkretnych graczy - nie ma tu miejsca na "czarną liste" itp. Jeśli chcesz opisać jakąś przykrą sytuacje, czyjeś złe zachowanie itp. - rób to bez nazywania avatarów/graczy! Są to sprawy trudne do zweryfikowania a nie chcemy pozwolić na oczernianie kogolwiek.

Zapis ten jest spowodowany przykrymi doświadczeniami które
przyczyniły się do upadku poprzedniego forum.
Powoli jednak zaczynam myśleć nad wprowadzeniem "czarnej listy".
Jednak będzie to coś do czego nie będzie miał dostępu każdy nowy
użytkownik forum. Będą pewne ograniczenia - właśnie aby możliwie
najskuteczniej unikać fałszywych pomówień. Jak już opracuję zasady
założę odpowiedni temat z ankietą przed uruchomieniem.
Na razie proszę o cierpliwość.

P.S. Tropicielu - pamiętaj, że w EU są realne pieniądze - niejednokrotnie
bardzo duże. A za avatarami kryją się realne osoby.
Rzucanie oskarżeń o złodziejstwo na tym forum równa się
dla mnie z równoczesnym powiadomieniem przez poszkodowanego policji.
Inaczej jest to zwykłe oszczerstwo i nie pozwolę na zamieszczanie tu takich rzeczy.
Inna sprawa, że w EU nie ma możliwości dokonania kradzieży ! (ja nie znam).
Są to tak zwane "scamy", oszustwa. Więc zawsze będę uważał, że lepszym sposobem
jest informowanie o metodach ich unikania niż publiczne potępianie konkretnego avatara
który po takim napiętnowaniu szybko zmieni się w nowego i będzie działał dalej.

Ostatnio edytowany przez ateush, 05 Gru 2006, 07:59, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Gru 2006, 08:31 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Hym... Tropiciel chyba zrozumiał, ze tylko w polskich socach dochodzi czasami do jakiś oszustw. Otóż nie, w zagranicznych też. Ostatnio jakiś "uber" oszukał kolegów na grube tysiące $
A po za tym, ja się jeszcze nie spotkałem z oszustwem wewnątrz socowym. A troche już się ludzi przewineło przez mój soc. I z tego co słysze, to w innych socach jest podobnie.

Zabezpieczenia od kradzieży? W klanie mamy liste, w której podajemy swoje dane osobowe. Wiadome, ze jesli ktos planuje od początku okraść to poda złe dane. Ale najczesciej głupie myśli pojawiają się gdy gra zaczyna nudzić, myśli się o odejściu, a wtedy takim ludziom już nie zależy na opini na którą pracowali nawet kilka lat. Przykre. Ale wtedy mamy dane osobowe i się można pofatygować do takiej osoby ;) Oczywiście dane dostępne są tylko dla członków klanu, i nikt nie powołany nie ma do nich dostępu.

pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Gru 2006, 09:34 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
okradł ich z zaufania

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Gru 2006, 10:33 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
aster napisał(a):
...z drugiej strony hermetyczne soce bez nowych ludzi po prostu powoli wymierają...

ratunkiem jest konsolidacja sceny, fuzje dobrych socków, to nadaje świeżości ;)
nie przyjmowanie nowych zielonych pół-nobków a łączenie się z innymi sockami, prawda jest taka że stare "hermetyczne" socki nie rekrutują ludzi bez doświadczenia/skilli dlatego w pewnym stopniu rozrastanie się takiego soc jest mocno ograniczone

P.L. połączyło się dość dawno z innym polskim sockiem RED FACTION, wyszło to tylko nam na dobre

hmmm można sobie pomarzyć : P.L. + RL + ENCLAVE + DASK = no i mamy uba polski top50 mega soc :) :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Gru 2006, 12:20 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Duchu, Taki mega-soc to by ladnie wymiatal :)

Pamietam ze dwa latka temu byly nawet spotkania inter-socowe prowadzone prawdopodobnie z mysla o takich poczynaniach (w Jason w barze pamietam, nawet bylem) - ale chyba do niczego konkretnego nie doszlo.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Gru 2006, 12:58 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
HduchC napisał(a):
hmmm można sobie pomarzyć : P.L. + RL + ENCLAVE + DASK = no i mamy uba polski top50 mega soc :) :wink:

No własnie, przeciez wiadomo ze Poltropia to same nooby ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Gru 2006, 13:19 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Duch nie proponuje nas dlatego, że nasz soc nie jest nastawiony na skilling (jesteśmy nastawieni na ludzi, nie na to co posiadają) dlatego zaniżylibyśmy statsy w takim mega pl socu. Pozatym za bardzo cenimy sobie markę Poltropia żeby z niej zrezygnować ;)

Niemniej luźne alliance oparte na zdrowych zasadach jak najbardziej są możliwe :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Gru 2006, 15:14 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
Poltropia nie może być zlikwidowana albo połączona( no chyba że zachowa nazwę), bo przez to Fap coover'a nie byłby niczyją własnością :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Gru 2006, 16:04 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
może być P.L.tropia :) :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Gru 2006, 17:30 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
no to ja powiem , oddawna chcialem byc noobem z Poltropii

z powazaniem JC :))

ale jest tak jak jest , ale ja zawsze wole być u WAS recrutem

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Gru 2006, 01:46 
Weak
Dołączenie:
Styczeń 2006
Society: Red Legion Cadets
Nick w grze: Ron Rufio Gabinn
No to i ja z własnego ramienia (nikt mnie nie upoważnił do stanowiska socu czyli RED LEGION CADETS), własnej inicjatywy, napiszę:
RLC jest socem, który powstał (z tego co mi wiadomo) właśnie po to, aby SZKOLIĆ KADRY (o lol, jak to brzmi), ale tak jest.

Przyjmujemy większość chętnych, choć jest ich ostanio bardzo mało, i staramy się odpowiadać na pytania i radzić "czego unikać".

Osobiście jest to dla mnie pierwszy SOC (i chyba przedostatni, gdyż sensem istnienia RLC jest wykształcenie i migracja do RL), i nie zauważyłem aby u nas panowała zawiść. Czasem mamy "ostry język" ale jak to w formacji militarnej. Jeśli rekrut odwala "kaszanę" to albo staramy się go przywrócić do "pionu" albo :) nie wytrzymuje i odchodzi.

Na pewno RLC i docelowo w przyszłości RL jest socem dla "poważnych" graczy, jak i inne polskie soce, i serdecznie zapraszam ambitnych i subordyniwanych (czyli korzystających z doświadczenia innych) graczy.

ps. swoją drogą chyba miałeś totalnego pecha trafiając na młodzież i dyskutując z nimi o naprawdę istotnych kwestiach.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Gru 2006, 08:36 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Hym... od 15 do 25 najwięcej. Zdarzają się 13-latkowie i 40-sto ;)
Ogólnie dużo ludzi jest już w rozsądnym wieku, ale tego wymaga ta gra. Nie jest dla dzieci. Chyba, że dziecko ma łeb na karku ;)

pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Gru 2006, 08:47 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
Albo bogatych rodziców. Kiedyś spotkałem kolesia który polował firestormem na snable, jak mu powiedziałem że się nie opłaca, to powiedział że co tydzień wpłaca 100$ i mu wisi to czy się opłaca czy nie :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Gru 2006, 08:51 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
No i taki można się bawić ;) No, ale każdy orze jak może.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Gru 2006, 09:26 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Wg statystyk forum (dane w profilach użytkowników) : http://www.entropiauniverse.pl/statistics.php
średnia to 23 lata. Jednak jak widać niektórzy robia sobie jaja wpisując tam różne cuda.
Na EF też były ankiety z pytaniem o wiek graczy - średnia jest wysoka.
EU nie jest raczej dla dzieciaków.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Gru 2006, 12:11 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
Hm..."...srednia 23 lata.." dla mnie to jakos nie pasuje , albo mam pecha he he
Na swojej drodze w PE czesto spotykam polakow, ale srednio na 10 spotkanych 8smiu to hm...gowniarze ( delikatnie mowiac). Zero kultury,a +10 niespotykanej w innych nacjach agresji i chamstwa.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Gru 2006, 15:40 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
masz pecha, albo obracasz się w złych kręgach ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Gru 2006, 15:42 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
To masz faktycznie pecha ;) Bo ja spotykam samych miłych ludzi <nieliczne wyjątki> :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Gru 2006, 15:55 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
jak się dużo pije to i świat jest przyjemniejszy i więcej miły Polaków wokoło ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 07 Gru 2006, 15:56 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
hehe :D faktycznie coś w tym jest ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Gru 2006, 08:48 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
btw, czemu tak desperacko próbujesz nawiązać kontakt z rodakami?
z czasem spotkasz niejednego i jeszcze będziesz miał ich dość ;)

a poluch to takie "zdrobnienie" od polaka, czy masz na myśli kogoś kto pracuje w polu? :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Gru 2006, 12:25 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
A " poluch " w odniesieniu do gry to zaawansowany frajer, który unosząc się dumą nie ma ochoty kliknąć na " Yes " gdy pomarańczowy, nierozgarnięty jeszcze adept, próbuje nawiązać kontakt. Rozumiem, że są różne sytuacje, ale ...

ważna rada, nie dawaj priv, a zwłaszcza trade bez uprzedniego zapytania, czy możesz

takie niespodzianki bywają mocno irytujące

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Gru 2006, 14:10 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Rada jak najbardziej poważna tropicielu. Z zasady nie kulturalnie jest dawac priv chat osoby ktorej nie znamy, najlepiej jest sie zapytac na głownym "can we chat" czy po polsku ;) Pamietaj tez ze czasem osoby przed kompem są zajete i nie moga odpowiedziec. Aha - to zapytanie raczej w PA nie przejdzie bo nikt go nawet nie zauwazy ;) Jednak pamietaj ze warto sie najpierw spytać - a juz koniecznie jak ktos crafci.

Pamietaj ze w niektorych krajach wizyta bez zapowiedzi (np telefon) jest wręcz niedopuszczalna. Niektorzy i spod dzwi dzwonią :)

Irytujace jest jak jestesmy czyms zajęci, ja często mam 3 privy ze znajomymi, trade z kims kogo nie znam, soc chat, i do tego sprawdzam cene jeszcze :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Gru 2006, 14:27 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
E tam.... W dupie mam te konwenanse, jakby to nikoś dyzma powiedział :D Rozumiem jak ktoś traduje, i mu się dupe zawraca, wtedy jest jasnym, ze trzeba poczekac. Ale prosić czy moge dac komus prv? Bez jaj. Ja tak nigdy nie robiłem, i chyba nikt się z tego powodu na mnie nie pogniewał. Mam coś konkretnego do powiedzenia/chce pogadać daje priv albo trade i tyle.

Co innego dawanie prośby o przyłączenie do fl. Wtedy w moim mniemaniu należy grzecznie zapytać, czy druga strona też chętnie to uczyni.

pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Gru 2006, 14:43 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
TM, gdybym żartował to na końcu dodałbym ";)" :)

Mort, tu nie do końca chodzi o konwenanse, tak jak Posse mówi, można się komuś nieprzyjemnie wciąć, zwłaszcza jeśli robi się dużo rzeczy naraz, PE potrafi się podwiesić, np w storage pamiętam miałem takie akcje że nie mogłem później wyjść normalnie tylko prze relog itp przypadki

dlatego można mieć w d... konwenanse, ale wtedy należy oczekiwać identycznego potraktowania przez innych :P
zwłaszcza, że nie zawsze wiadomo co dany avatar robi

TM, nie musisz się pytać o trade w priv, wystarczy na ogólnym,
no i nie porównuj avatara/człowieka do drzwi plz
jeśli któs nieznajomy jest zajęty rozmową z inną osobą to szarpiesz ją za rękaw i wcinasz w rozmowę, czy raczej czekasz, aż skończą?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Gru 2006, 14:48 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Hym... chyba wiem w czym rzecz. Ja wychodze z założenia, że jak ktoś nie ma czasu to mi powie "sorry, teraz nie moge gadać bo np. hunce" Wtedy ja mówie "spox, pogadamy później". I wszyscy są zadowoleni.
Gorzej jak osoba zajęta nie powie o tym że nie ma czasu... A tego nie brałem pod uwagę ;)

Może dziwny jestem ale dla mnie logicznym jest, ze jak ktos nie ma czasu to mi to powie i tyle ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Gru 2006, 14:50 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Mortifer napisał(a):
Może dziwny jestem ale dla mnie logicznym jest, ze jak ktos nie ma czasu to mi to powie i tyle ;)

jasne, tylko trzeba najpierw zapytać ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Gru 2006, 14:51 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Coover,ale od czego jest przycisk ''decline'' albo ''ignore''? :)
Przeciez masz go i mozesz wcisnac, wtedy tamta osoba na pewno zorientuje sie ze musi poczekac... Nikt nie kaze wciskac ''yes'' gdy akurat przegladasz storage, przeciez po cos pozostale przyciski zostaly wprowadzone.

Tropiciel - mozesz sobie wpisac ''afk'' (away from keyboard),wtedy avatar zaczyna 'charakterystycznie spac' :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Gru 2006, 22:04 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
A jeśli nie chcę, aby wszyscy wiedzieli, że robię trade to gdzie mam się zapytać ?

a w jakim celu chcesz robić tajne trade z nieznajomymi?
od kiedy pamiętam kiedy mi ktoś nieznajomy dawał trade bez pytania to albo wciskł mi jakiś chłam za bezsensowną cenę, albo czekał na darmowe peds/items
mam tylko jedną opinię o takim trade, na 100% to jakiś naciągacz/żebrak

Moje porównanie jest jak najbardziej adekwatne, wyskakujący aplet z potwierdzeniem czy odrzuceniem rozmowy jest właśnie pukaniem. Gdy przyjmujesz, otwierasz drzwi. Nie chcesz przyjąć, nie otwierasz. Proste.
Telefonowanie do Ciebie w celu zapytania o to czy mogę zapukać jest - dla mnie - głupotą.

wyskakujący aplet w PE właśnie powoduje problemy z kursorem, nie słyszałem natomiast żeby sie komuś dom zawalił z powodu użycia dzwonka do drzwi heh
a głupotą to jest mówienie o dzwonieniu do kogoś jeśli nie zna się jego nr. telefonu :P

Jeśli widzę, że ktoś traduje, rozmawia z drugą osobą to nie wchodzę między nich, oczywiste. Skąd jednak mam wiedzieć co robisz w danej chwili jeśli nie widzę obok Ciebie drugiego człowieka pomijając oczywiste czynności ?
Nie będę przyjmował domniemania, że potencjalny rozmówca w każdej chwili jest zajęty i że mogę mu w czymś przeszkodzić a więc zapytam czy mogę się odezwać prywatnie. Gdyby tak się stało przekreśliłbym swoje przetrwanie w grze.

To lepiej przyjmij, że możesz komuś przeszkodzić, a wtedy właśnie zwiększysz swoje szanse na przetrwanie ;)
i nie ufaj do końca w to co widzisz, jak już mówiłem wcześniej

EDIT

[ Dodano: Pią 08 Gru, 2006 15:11 ]
Elanor napisał(a):
Tropiciel - mozesz sobie wpisac ''afk'' (away from keyboard),wtedy avatar zaczyna 'charakterystycznie spac' :P

zanotowałem

:wink:[/quote]

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Gru 2006, 22:25 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
lol,jeszcze dyskusji o manierach tu nie bylo

Coov.. to nie gabinet prezydencki,tylko gra :D

Co do trade z nieznajomymi.. znane sa przypadki,ze takowy nieznajomy czasem chce ci cos dac za darmo ;) bo np. konczy gre ;) (kolega,ale juz nie pamietam ktory,tak mial - dostal 100 ped,wiec nie mowcie ze to niemozliwe :P) Ja zawsze sie zgadzam a trade,nawet jesli to kolejna pomaranczka ktora chce sprzedac sweat.. Zwykle mam 20 sekundowy freez, ale co mi szkodzi? heh

A o problemach z kursorem podczas pojawienia sie okna o akceptacji trade pierwsze slysze :shock:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Gru 2006, 22:41 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2006
HP: 100
Nick w grze: Maciejjy vel Galka
Ja też się zawsze zgadzam na propozycje trade. Co moge stracić?
A nóż pomogę jakiemuś nowemu i kupie sweat po dobrej cenie. Zwłaszcza do rodaków mam słabość. Niedawno spyliłem prawie pełnego KorssaH400 (L) chyba po 195% rodakowi. (teraz by się przydał :P )
Inna sprawa że trzeba patrzeć CO się wciska. I nie przyzwyczajać sie zbytnio do tego "YES".
W ten sposób właśnie stałem się (na chwilę) członkiem jakiegoś szwedzkiego soca :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Gru 2006, 22:55 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Ja przez jedno takie "yes" zostałem kiedyś disciplem. :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Gru 2006, 09:07 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Brednie nie brednie - przyjęte czy nie zasady... ale takie jednak panują - zwłaszcza
wśród starszych graczy, tych bardziej znanych czy wręcz uberów.
W większości przypadków dawanie priv lub trade osobie nieznanej jest postrzegane
jako zwykłe przeszkadzanie. Ja w ten sposób nie zaczepiam nieznanych osób.
Większość "poważnych" graczy traktuje EU wręcz jak pracę - nie mają czasu
na pogawędki czy trade z nieznajomymi.
Zapewniam, że lepiej wyjdziesz pytając wpierw na ogólnym czy możesz pogadać.
Oczywiście możesz też uznać to za brednie i dawać trade z miejsca - ale wtedy
zmniejszasz swoje szanse na zaakceptowanie. Zostałeś poinformowany o tej niepisanej
zasadzie (nie tylko Coover'a) - a co z tym zrobisz to już Twój wybór.

Co innego uliczny handlarz - taka jego praca i tyle. Więc porównanie nie na miejscu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Gru 2006, 09:43 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
widzę, że zdecydowanie kończyłeś filozofię jako drugi fakultet :P

ale proponuję najpierw zdobyć trochę doświadczenia i dopiero wtedy wygłaszać teorie nt. PE

zauważ też, że jesli nikt się nie przłancza do dyskusji to niekonieccznie znaczy, że masz rację, bo niby na jakiej podstawie wyciągasz taki wniosek? równie dobrze mogę zastosować Twoją teorie w moją stronę lol

jak sam powiedziałeś pytasz jako noob
masz kiepskie rozeznanie
skarżysz się, że Cie ludzie ignorują

to Ci wytłumaczyłem dlaczego lol

takie są zasady, do których ja się stosuję i nie bredź mi tu, że moje, bo nie gram w PE od 10 lat i conajwyzej mogłem się do zasad dostosować

rozumię, że lubisz mieć rację, ale brakuje Ci wiedzy i gubisz się w wywodach
aplet to nie dzwonek, bo po raz 3 powtarzam, że dzwonek nie zawiesza Ci domu lol
tak, twórcy tak to pomyśleli, o wielu różnych sprawach pomyśleli, tylko nie wszystko im dobrze wyszło, PE ma sporo błędów, skończ z filozofią tylko pograj trochę to je zauważysz

przykład z traderem
bardzo się postarałeś, ale chyba sam zapomniałeś o co pytałeś
chodziło Ci o zaczepienie nieznajomego bez uprzedzenia
jeśli ktoś siedzi w Atlantis i do tego się drze, że coś sprzeda to oczywiste, że nikt go nie będzie pytał, czy może dać trade tylko to zrobi lol
a pozatym nie musisz podać na ogólnym wszsytkich szczegółów tranzakcji (genialne lol), troszkę pomyśl, wystarczy zwykłe: "xxx, trade plz"
widzisz tu jakiś problem i dalej będziemy się zagłębiać w zakamarki filozoficznego umysłu? :P

Elanor napisał(a):
lol,jeszcze dyskusji o manierach tu nie bylo

Coov.. to nie gabinet prezydencki,tylko gra :D

było pytanie, dałem odpowiedź, jeśli ktoś ma z tym problem, jego sparawa
dla mnie to bez znaczenia, nie ja potrzebuję pomocy ;)

z tym gabinetem to chodziło Ci o ten w Polsce, czy jakiś inny? heh

Elanor napisał(a):
Co do trade z nieznajomymi.. znane sa przypadki,ze takowy nieznajomy czasem chce ci cos dac za darmo ;) bo np. konczy gre ;) (kolega,ale juz nie pamietam ktory,tak mial - dostal 100 ped,wiec nie mowcie ze to niemozliwe :P) Ja zawsze sie zgadzam a trade,nawet jesli to kolejna pomaranczka ktora chce sprzedac sweat.. Zwykle mam 20 sekundowy freez, ale co mi szkodzi? heh

A o problemach z kursorem podczas pojawienia sie okna o akceptacji trade pierwsze slysze :shock:

jasne, kiedy się nudzisz w PA to pewnie tak
ale spróbuj np. skrafcić z 300-500 items i później wejdź do trade terminal (ja w tym czasie zdąże spokojnie pójść po browar), nie mówiąc o storage (bo to trwa wieczność, albo kończy się connection lost) w międzyczasie nawijasz na soc, z 2 priv masz otwarte, a tu jeszcze jakiś nahalny burak (bo na 100% przypadków chce mi coś wcisnąć albo doostać) daje Ci trzeci raz trade pomimo, że dostaje ignore, na dodatek nie umie powiedzieć o co mu chodzi kiedy go na ogólnym pytam co się dzieje...
jesli ktoś ma czyste intencje to się nie wstydzi odezwać na ogólnym

btw, TM nie wmawiaj mi, że sprawia mi satysfakcje ogłądanie noobów i żebraków, bo mnie nie znasz, a jeśli masz z tym jakiś problem to napisz do "Przyjaciółki" :P

"wyobraź sobie, że jesteś traderem" heheh dobre, to ja muszę to sobie wyobrażać??? heh

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Gru 2006, 10:21 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Bo to oni zaczepiają Ciebie, Ty już chyba nie musisz, co ? :wink:
[...]
Myślisz, że ktoś z graczy utrzymuje się z tej gry ? Ciekawe to jest.
[...]
W moim mniemaniu hołdujecie zasadzie, która nie ma zastosowania w praktyce i graniczy z nonsensem. Czasy się zmieniają, ale niektórzy nie muszą tego zauważać.

Hehe - zaczynasz trollować - nie zamierzam się w to wciągać :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Gru 2006, 11:22 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Lol :D troche się rozerwałem czytając ostatnie wypowiedzi ;)
Robicie z igły widły nie zauważyliście? :)

Wszystko zależy od sytuacji, nastroju rozmówcy, a nawet jego lootów tego dnia :D <jak miał 5 globali to ma dobry humor> :D
Racje Coovera i Atiego są prawdziwe, ale tylko w niektórych sytuacjach, tak samo zdane TM.

Próbujecie wszystko uogólnić, a przecież tak się nie da. A odbiegając od tematu, to chyba ważniejsze jest to co dana osoba ma do powiedzenia, niż w jaki sposób z nami zacznie chat/trade.

I znowu wychodzi stara prawda, ze forum dla noobów a gra dla uberów ;) <dlatego jestem nub ;)>

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Gru 2006, 11:46 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
tropiciel -
po wszystkich Twoich wypowiedziach , dla mnie zostaniesz noobem do konca tej gry ( mojego lub twojego )

przepraszam jeżli obraziłem Cię , ale myślałem że jestes czlowiek inteligentny i mądry ,ale to jest gra a nie dywagacje z filozofii zachowan czlowieka w grze ,

za dużo dla mnie niestety ja Ci nie pomogę w grze chcialem ale niestety moje pojmowanie swiata jest proste -czarne i białe .

bede obserwował Twoje dalsze wypowiedzi ,im bedziesz zwiekszał wielkosc tematu czy posta bedzie świadczylo o Twoim podejsciu do tej gry

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 09 Gru 2006, 12:18 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
A ja tam mam coraz wiekszy szacunek dla Tropiciela.. ;)

I coz,zgadzam sie z Mortem,ktory najsluszniej w swiecie sprowadzil to wszystko na niziny i dobrze podsumowal ;)
Dla mnie topic jest over i nie ma co dyskutowac. Sposob postepowania zalezy od okolicznosci (wielu),inteligentny czlowiek bedzie wiedzial jak sobie poradzic.

PS TM-tak,wielu jest graczy ktorzy tylko handluja i wrecz ''utrzymuja sie'' z tej gry.

[ Dodano: Sob 09 Gru, 2006 12:20 ]
PS2 Coover nie moze byc ''posse'',bo jednego juz mamy :D

Profil Offline
PostWysłany: 09 Gru 2006, 12:48 
podsumuje to na swój sposób:
TM...zamiast grać aktywnie...męczy na forum długimi wypowiedziami na temat filozofii przeciętnego i nie tylko, gracza EU...to forum nie do tego służy, nie wiem komu by się chciało czytać wasze długie posty (historia się powtarza...po co?).
To nie forum filozoficzne...z takimi na gg/mail/ingame chat/irc/itp
Proszę, bo kolega dużo pisze, nic więcej.

Nie podano
PostWysłany: 09 Gru 2006, 14:05 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Panowie, globy i Hofy dawać a nie gadać. Z pisania skille wam nie urosną :twisted:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 10 Gru 2006, 10:06 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Niektórym przydałoby się właśnie pomyśleć, a nie bezmyślnie stukać skile...
<i bynajmniej nie mowa tu o TM>

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Gru 2006, 16:38 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
coover napisał(a):
wyobraź sobie, że jesteś traderem" heheh dobre, to ja muszę to sobie wyobrażać??? heh

No Ty na pewno nie, w końcu jesteś posse.

Jakos nie za bardzo rozumiem tego zdania, niby cos wyedytowles ale.. ;p

I nie najeżdzaj na Coovera bo naprawde postawisz mnie w negatywnym postrzeganiu Twojej osoby. Szczegolnie że ma on racje i potwierdziłem to na poczatku tej dyskusji. Wszystko zalezy od sytuacji, wiadomo ze jak jestes w PA nie bedziesz nikogo o zdanie pytał - po prostu złe miejsce. Jezeli natomiast przejdziesz sie do miejsc gdzie znajdują sie powazni gracze (np echinda, zeus, ithacka) to przez szacunek do nich wypada sie najpierw zapytać 'can we chat', wynika to z tego że z drugiej strony osoba moze byc w tej chwili zajęta itp itd.
A jezeli mowisz o tym ze mozna klikac yes\no\ignore, no cóz mozna - ale.. ja przewaznie klikam yes z uprzejmności - a co ja sobie mysle o takim typku to juz inna sprawa. I nie mowie tu o polakach bo z nimi zawsze chetnie pogadam (chyba ze jestem zajety heh) ale o innych osobach, które albo chca peda, albo wciskaja jakis badziew (trade od nieznanej osoby bez zapytania to po prostu kiła mogiła smierć - i nie mowie tu o sytuacji w ktorej cos sprzedaje, to chyba oczywiste), albo zatańczą\rozbiorą sie dla mnie za peda, albo zupgraduja mi armor.. itd itd. Często po prostu nie mam na to czasu.

Mało grasz i nie wiesz jak ludzie potrafią byc uperdliwi ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Gru 2006, 18:49 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Myśle że trade/prv chat bez pytania wkurza a przynajmnej mnie. Co innego jeżeli ktoś krzyczy że kupuje czy sprzedaje to go nie pytam. Ale jak sobie idzesz a tu nagle trade i przeważne ktoś chce coś wyciągnąć od ciebie to robie się zły :(
Najgorzej że ciągle nie moge się nauczyć asertywności i klikam na yes

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Gru 2006, 19:46 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
TM nie zrażaj sie wypowiedziami co niektórych, może masz racje może nie ale forum jest właśnie po to aby podyskutować, jeśli niektórym się wydaję że zapędzasz sie filozoficznie to ich problem, wszak uczestnictwo w dyskusji jest dobrowolne, i jeśli by sobie myśleli nobek gada pozwolili by gadać ot all. Propozycje trade/chat traktuj dowolnie, byleby spamem nie śmierdziało, wszak 1 raz no/ignore mówi Ci dobitnie co sądzi delikwent o propozycji, nie uważam tego za brak wychowania. Myśle że męczy to jednak osoby poświecające 95% czasu przy auckji, wszak w polu o takie zachowanie trudno. Życze powodzenia w grze i przede wszystkim WŁASNEGO zdania.
PS. nie przejmuj sie wypowiedziami tzw. "graczy o bardzo długim stażu" bo to nie oni ustalają zasady a m.in. Ty.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Gru 2006, 20:57 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HA! znalazłem remedium na sprawe chata/trade ;) Przebywajcie w reis defense, jest tam wszystko, auckja, storage, tt, etc.

A przy tym jest pvp :P więc jak sobie nie życzycie trade to zawsze można kogoś kilnąć ;)

to tak w ramach nie konwencjonalncyh rozwiązań wymyślonych problemów <bo realnego problemu tu nie widze :P>

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Gru 2006, 12:28 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Ja byłem w Polskim Socku i był to najlepszy okres w całym moim EU, (oczywiście pozdrowienia dla całego socka)Tylko niestety skończyłem już z EU komp wysiadł lagi jak hu*** No ale cóż oczywiście pomogli mi w wielu trudnych sprawach zawsze było z kimś pójść na hunta :snajper: ... :roll:. Pozdrawiam, wesołych świąt...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Gru 2006, 12:52 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 186
Nick w grze: www.project-ion.pl
etam gdybyś wymienił sprzęt to i agi by zniknęły hehe ja tak samo miałem kiedyś lagi jak holera nie powiem już co się działo w PA ,TP czy na jakimś evencie poprostu masakra ale kiedy wymieniłem sprzęt to lagi zniknęły teraz mam tylko małe lagi w PA i TP no ale to już nie te lagi co kiedyś :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Gru 2006, 20:06 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Narazie jestem na utrzymaniu rodziców a rodzice nie są w stanie wyłożyć +3k zł na pc ... może a raczej napewno kiedyś wróce do Eu i zapamiętacie ten dzień nastrzelam hofów i athów....

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Gru 2006, 10:31 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 186
Nick w grze: www.project-ion.pl
Math2 napisał(a):
Narazie jestem na utrzymaniu rodziców a rodzice nie są w stanie wyłożyć +3k zł na pc

nie no nie przesadzaj po co aż tyle wydawać na komputer hehe teraz sprzęt jest tani porozglądaj się na aukcjach typu allegro a napewno coś wypatrzysz :) ja do swojego kupiłem trzy nowe części znaczy płyte ,procek i grafika zapłaciłem coś koło 500 zł podejrzewam że za używany z aukcji zapłaciłbym 400 więc się zastanów bo za 3 tysiaki to ja bym złożył 4 takie sprzęty które ładnie by śmigały na EU

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Gru 2006, 12:19 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 101
heh Polacy w grze :/ ( oczywiście nie wszyscy ) . Skroją Cię na handlu ( okradną Cię na 10% i nawet nie zauważysz ) . Krzyczą że skupują po X a płacą X -10% , zeby tylko Cię zrobić w .... ( pamiętam takiego gryzonia :?) . I to Ci z powaznych , wielkich polskich soc . A jak komuś zaproponujesz 50 pec za to że tylko będzie w grze przez 2 godziny i nic nie robił - to powie Ci że lepszy byłby 1 ped i pójdzie w pi.... . Ciekawe kto z Polaków pożyczyłby mi full set predatora na pare godzin huntu ?? I ile musiałbym zapłacić ? póki co zrobił to obcokrajowiec po paru dniach znajomości i zapłaciłem mu tylko decay :?
kwestia gustu i mentalności polaków :?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Gru 2006, 13:12 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
fubuki napisał(a):
heh Polacy w grze ...Skroją Cię na handlu ( okradną Cię na 10% i nawet nie zauważysz )... .I to Ci z powaznych , wielkich polskich soc...Ciekawe kto z Polaków pożyczyłby mi full set predatora na pare godzin huntu ?? I ile musiałbym zapłacić ? póki co zrobił to obcokrajowiec po paru dniach znajomości i zapłaciłem mu tylko decay :?
kwestia gustu i mentalności polaków :?

Czy tylko Ty F masz takiego pecha czy może zraziłeś ludzisków do siebie i nie chcą Ci pożyczyć i Cię oszukują. Sry jeśli Cię to obraża ale moje i innych, których poznałem w grze ludzisków , dodam Polaków!, spostrzeżenia są... jakby to określić... Miłe :D , Pozytywne :D .
Dodam, że jak patrzysz człowiekowi w oczy to widzisz czy możesz mu zaufać a w EU jest tak, że jak widzisz jak kto czatuje z tobą, co chce i w jaki sposób to też wyczuwasz czy chce cię jeb.. czy też jest warty zaufania...

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Gru 2006, 14:01 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
Cóż u mnie jest w przypadku Polaków ,90% spoko i 10% tych o których pisałem że są oszustami .
A jeśli chodzi o obcokrajowców jeszcze nie spotkałem oszustów . Póki co oceniam na podstawie tych 10% . temat jest o polskich soc więc podsumowałem moje spostrzeżenia .
Może to kwestia przypadku ? Dopóki kwestia nie dotyczy kasy jest wszystko ok. A jeśli dochodzi temat kasy to zaczynają się schody :?
W każdym bądź razie niewiele mam wspólnego z polskimi soc więc oceniam na podstawie kontaktów z ich członkami ( niektórymi) .
u mnie wystarcy jeden oszust żebym nabrał niechęci do soca :/ .

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Gru 2006, 14:20 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Fubuki ma racje co do oszustów X-10, ja mialem takiego który mnie kantował na -15%, dodam ze to polak. Skupował odemnie woole i softy, za thin wool wszyscy brali 120%, a jak się potem okazało, po przeliczeniu on mi dawał 105%. Mark Tell Maximus jego imie :twisted: twisted:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Gru 2006, 14:45 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
hehe sam czasami handluje kupuje / sprzedaje ale jeszcze sie nie natknołem na jakiegos oszusta z polski co innego przy mentorimgu miałem juz kilku takich ale to inna sprawa 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Gru 2006, 15:05 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Benek napisał(a):
hehe sam czasami handluje kupuje / sprzedaje ale jeszcze sie nie natknołem na jakiegos oszusta z polski co innego przy mentorimgu miałem juz kilku takich ale to inna sprawa 8)

Masz na mysli takich, co zaczynaja, dostaja cos, a potem znikaja? Fakt - tak czesto bywa, ale czesciej to jest spowodowane brakiem wewnetrznej dyscypliny - a nie celowym oszukiwaniem. Zreszta to z tego powodu wole bardziej niz doroslych dyscipli.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Gru 2006, 15:17 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Iceman napisał(a):
Skupował odemnie woole i softy, za thin wool wszyscy brali 120%, a jak się potem okazało, po przeliczeniu on mi dawał 105%. XXXX XXXX XXXimus jego imie :twisted: twisted:

Sam kiedyś kupiłem sweat kiedy chodził po 1.1-1.2 dałem ogłoszenie, że 1.1-1.12 i ktoś się zgłosił, że chce sprzedać to biorę i jak to mam w zwyczaju nie zamykam czatu przez jeszcze 2-5 min tylko "zwijam" i bing czerwona kropeczka to czytam a tam, że ej oszukałeś mnie miało być po 1.2 ja mu na to, że po 1.12 jeśli jeszcze przeczyta ogłoszenie ale już nie było calla, on mi na to, że powinienem dopłacić a ja na to, że cena stała więc mogę mu zwrócić co mam i oddałem spowrotem za kasę, którą dałem więc jak masz po innym procencie to prosisz o oddanie towaru a jak nie odda to wtedy możesz powiedzieć, żeby dopłacił bo źle skalkulował (czasami tak się zdarza). Ogólnie jak coś sprzedajesz to zazwyczaj powinieneś najpierw ustalić na trade czacie po ile "on" to bierze i przeliczyć samemu na kalk.
No ale skoro istnieją tacy to może tak na to spojrzeć:
fubuki napisał(a):
...u mnie wystarcy jeden oszust żebym nabrał niechęci do soca :/ .

Wolałbym wypowiedź w stylu: u mnie wystarczy jeden uczciwy, pomocny, miły, Polak żebym nabrał chęci do soca :) :D :D :D :D (Dzięki Elcia, że wtedy poszło tak a nie inaczej... w sumie nic wielkiego a cieszy :D )

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Gru 2006, 16:34 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Okta napisał(a):
fubuki napisał(a):
...u mnie wystarcy jeden oszust żebym nabrał niechęci do soca :/ .

Wolałbym wypowiedź w stylu: u mnie wystarczy jeden uczciwy, pomocny, miły, Polak żebym nabrał chęci do soca :) :D :D :D :D (Dzięki Elcia, że wtedy poszło tak a nie inaczej... w sumie nic wielkiego a cieszy :D )

pozdro

Dzieki za mile slowa,chociaz juz nie pamietam dokladnie co masz na mysli :P To ze cie zaprosilam do soca? :D ach ;)

-->Fubuki
a ja ci powiem..ze pierwsza osoba ktora mnie oszukala byl wlasnie obcokrajowiec :?
Nie wiem czemu tak lubicie uogolniac ;p W ten sposob przed oszustwami sie nie ustrzeze...niestety.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Gru 2006, 17:13 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Proszę admina o dodanie tej ikonki "Zbanować go" :D Ona tak wiele wyraża i jest taka adekwatna do fubukiego :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Gru 2006, 17:20 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
Mortifer napisał(a):
Proszę admina o dodanie tej ikonki "Zbanować go" :D Ona tak wiele wyraża i jest taka adekwatna do fubukiego :P

Zbanować i dopisać za szczerość do bólu :D . Oraz bezpośredność połączoną z brakiem amerykanizacji życia. Czarno - białe widzenie świata i nie podniecanie się reklamami z mikołajem :lol: . A także za ogólną krytyke samopodniecaczy polityką MA ( chociaż , jak to mówią , nawet małpa się przystosuje ) . Ważne że z polowań w końcu są plusy :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Gru 2006, 01:32 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
Troll niedługo pęknie z przeżarcia ....

To już jest nudne!!! I nie chce mi się tlumaczyć dlaczego...

Pozdrawiam zdrowo-rozsądkowych graczy,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Gru 2006, 01:58 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 140
Society: Freelancer
Nick w grze: Pablo Rydzu Rydzynski
Rzadko tu sie udzielam ale Fubuki zastanów sie 3-razy nad składnią zdania zanim wyślesz post
Cytuj:
heh Polacy w grze :/ ( oczywiście nie wszyscy ) . Skroją Cię na handlu ( okradną Cię na 10% i nawet nie zauważysz )

Cytuj:
Cóż u mnie jest w przypadku Polaków ,90% spoko i 10% tych o których pisałem że są oszustami .

Nie spotkałem Cie w grze i mam nadzieje, że nigdy sie nie spotkamy a mimo wszystko czuje się urażony Twoim postem. Najpierw sugerujesz, że większość (nie każdy jak to określasz ...) Polaków Cie skroi w grze a poźniej piszesz, że 10%. Jeżeli masz pisać takie pierdoły żeby tylko pisać to zamilcz bo robisz się ociupinkę ***** . . . jący. Takie rzeczy należy piętnować ale zastanów sie 3 razy zanim wyślesz posta w takiej a nie innej postaci. I pamiętaj jedna zasadę morda gada morda odpowiada :)

Pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Gru 2006, 09:34 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
ostatnio parę socków polskich sie rozpadło : Enclave czy PLRangers... warto to by odnotować na forum i poczynić zmiany w dziale "socki"

SALUT

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Gru 2006, 11:50 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Dlaczego się rozpadły ? Ciekawość ...

W naszym przypadku (byłem wtedy świeżo upieczonym PLR) Sim chciał odejść i musiał rozwiązać soc (są oczywiście inni co odeszli z sobie tylko i być może innym znanych powodów). Atmoswera przed "rozpadem" była miła (przynajmniej dla mnie) a jaka była wcześniej to nie wiem. Ja i część innych socowców założyliśmy po krótkich dyskusjach "Pszczoły". Zmienili się ludzie zmienił się soc. Teraz jesteśmy otwartym sockiem gdzie trzon stanowią ludzie znający się z rl (ach te browary :D ) i do tego z jednego miasta (plus jeden W-wiak). Podejście nasze można określić głównie jako "na luzie" czyli co byś nie robił rób na luzie a jak jesteś w stanie pośmiać się do rozpuku z resztą to tym lepiej.

pozdro

PS. UWAGA dla nowych: Nie bójcie się polskich soców. Tam nie krzywdzą , nie biją, nie plują... Każdy soc ma swoje zasady - jedne mają bardzo twarde a w innych są bardziej "miętkie".

Ostatnio edytowany przez Okta, 21 Gru 2006, 11:52, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Gru 2006, 12:48 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
Rydzu napisał(a):
Rzadko tu sie udzielam ale Fubuki zastanów sie 3-razy nad składnią zdania zanim wyślesz post
Cytuj:
heh Polacy w grze :/ ( oczywiście nie wszyscy ) . Skroją Cię na handlu ( okradną Cię na 10% i nawet nie zauważysz )

Cytuj:

Nie spotkałem Cie w grze i mam nadzieje, że nigdy sie nie spotkamy a mimo wszystko czuje się urażony Twoim postem. Najpierw sugerujesz, że większość (nie każdy jak to określasz ...) Polaków Cie skroi w grze a poźniej piszesz, że 10%. Jeżeli masz pisać takie pierdoły żeby tylko pisać to zamilcz bo robisz się ociupinkę ***** . . . jący. Takie rzeczy należy piętnować ale zastanów sie 3 razy zanim wyślesz posta w takiej a nie innej postaci. I pamiętaj jedna zasadę morda gada morda odpowiada :)

Pozdrawiam

a ja Ci powiem tak kolego . zobacz ilu Polaków zajmuje sie handlem . Ile to jest % i wtedy będziesz miał porównanie. To chyba logiczne kolego z małym móżdżkiem ( patrz puchatek) że nie skroi Cię gośc co zajmuje się tylko polowaniem i zwiedzaniem świata( A tych jest wiekszość) . Więc jeśli to za trudne to ci wytłumacze : większość zwiedza świat i Ci są niegroźni to chyba logiczne. Ale co do tych z którymi robisz interesy trzeba uważać . Jeśli na 3 handlujących polaków 3 próbowało mnie opie... na kasie(jak zaczynałem gre) to jakbym myślał tak jak mówisz to bym powiedział że wszyscy są ch.... . Ale tak nie powiedziałem , a te 10% to założenie że tylu jest ch... w grze.
A póki co też mam nadzieje że Cię nie spotkam chyab że przyjdziesz coś sprzedać wtedy potraktuje cię jako klienta i zapomne że pier.... głupoty i zapłace Ci tyle ile krzycze na czacie :P (bez próby skrojenia na kilka pec)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Gru 2006, 17:16 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Ee..to nie wypali. Mozliwe ze niedlugo powstana socki gdzie wystarczy byc nienormalnym,i co wtedy? :D

Co do rozpadu Enclave..3/5 czlonkow przestalo grac ''na dluzej'' ;) (Lu,Look i Aster)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Gru 2006, 11:53 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Poprzez dedukcję i z kontekstu, nienormalne to chyba te o " twardych zasadach " :wink: :roll: ...

No juz mamut poprawiłem żebyś się znowu nie zapuścił za daleko :D

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Gru 2006, 15:54 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
:))) widze ze niektorzy sa swietnie poinformowani- Elanor ( moze zaczniesz poprowadzisz jakis dzial dotyczcy plotek i ploteczek z "dołów i wyżyn zycia polskiej społeczności w PE " )

Jc

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Gru 2006, 16:58 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
heh jakos nie wydaje mi sie zeby nie grali czesto widuje ich w grze lol

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2007, 06:37 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2007
Society: EuTropians
Nick w grze: Krisanya Raistlin Majeree
Witajcie!
Gram od dwóch dni ale polski soc już dał mi sie lekko we znaki:) W ogóle o EU mi powiedział kumpel z Pszczół, i widze, że za często nie bywa...A mieli mnie tak przygarnąć, ale to nOOb`owski soc,więc komunikacja z tym pacjentem może niezbyt efektywna[edit:może virusa złapał. <cough>], a ja niecierpliwy jestem. Za to "jakiś avatar" (spisałem rejestracje) próbował mnie "zgwałcić",co lekko mną wstrząsnęło(to od was Pszczółki).
Ciekawe, swoją drogą co Wy-Pszczoły tak zachęcacie do swojego soc`u? Sry za dystans,ale się zraziłem. Może średnia wieku u was troche (tak z 10 lat?) mniejsza od średniej forum.[edit:Przepraszam, musze sprostować, moja ocena nie była obiektywna.]
Akcent solo: jakiś polski freelancer (frajerlancer raczej to był) po lakonicznym pozwoleniu na sweatowanie pozwolił także by mob mnie zjadł, "hehe", mówie, to luz ale potem zbeszcześcił moje zwłoki-co już mocno mnie wkurzyło, no i co se pomyślałem..."nie ma to jak q...a spotkać rodaków":)
Ogólnie mam całe pokłady zaufania do ludzi, więc od razu (po 2 godz.) miałem mentora, a co bede czas tracił jak moge kogoś popytać "na biegu" i przystąpiłem do jego soc`u...po prostu sympatyczny gość, a skąd, ano z Białorusi:) a teraz tu pisze bo mi sie ammo od niego skończyła i apteczka na wyczerpaniu,to nie ma jak skilować jak już dry jest:) Napisał z góry, że dopiero yootro będzie:) Tzn. za pare godz. teraz.
Ale co masz do stracenia TM? ja mam 800 butelek sweatu i wydają mi sie one skarbem niesamowitym;)a zyskałem od razu ciemne(nie rzucające się w oczy[czyt. nie pomarańczowe])ubranko,spluwe i apteczke...jak dla mnie bomba!
A prywatnie: to dobrze, że dyskusja o manierach na priv`ie się urwała, bo TOPIC ważny,a co do Twojego sposobu polemiki przypominasz mi mojego ojca---totalna konserwa. Może tacy ludzie są potrzebni, ale ja od razu skumałem o co chodzi z tym priv`em i o czym tu polemizować-nie wiem... A Twoje argumenty przypominają pouczanie-wniosek:ksywe masz nie przypadkowo:) tylko daleko szukać nie musisz-bez urazy. Po prostu moim skromnym zdaniem(imho?) to Ty kariery na Calypso nie zrobisz...jesteś zbyt asekuracyjny, może się mylę, ale to mi wygląda na świat odkrywców, trzeba ryzykować wszystkim co się da by wygrać, a nie być kalkulatorem, chyba że jesz Spice z Diuny...ale wtedy byłbyś mentatem. ...i pewnie byś blogi pisał?
Pamiętaj-to cały czas gra. Chamstwa swoimi postami nie wyeliminujesz, bo chamy ich nie przeczytają. A nawet jeśli, to nie zrozumieją. I nie trzeba się nad tym dłużej zatrzymywać, imho, wtedy Twoje życie stanie się lepsze... Jeśli chcesz wiedzieć czemu powiem Ci prywatnie.
Pozdrawiam! 3M SIE!
P.S. Czy ktoś mi poleci polski "kontrowersyjny", albo lepiej nie kontrowersyjny, soc:) bo jednak przyjemniej będzie sweatować z ziomkami.Z góry dziękuję za propozycje Pszczół... Nie przyjmę ich. Może robie błąd, ale na błędach się człowiek też uczy. (i czy istnieje lepsze pytanie, TM, by rozpocząć polemikę o polskich soc`ach?) [edit:soc sam w sobie nie jest zły, niektórzy w nim ludzie zachowują się niładnie, ale za to niektórzy super, polecam kontaktować się z soc`ami na ich forum, to ułatwi wam uniknąć błędów,które ja popełniłem i za które gorąco przepraszam.]

Ostatnio edytowany przez KRIS CHRUSCIEL 15 Lut 2007, 13:28, edytowano w sumie 3 razy

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2007, 08:39 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
sorry Kris, ale nie mogę zakumać, chcesz do socu, który Ci się nie podoba? :P

i powiedz mi jeszcze na czym polegało bezczeszczenie zwłok przez frajerlancera :D

btw, mnie nigdy nie oszukał żaden rodak, pomiomo, że zostałem wykiwany kilka razy

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2007, 09:53 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2007
no więc ciało leży a frajer po nim skacze... niby nic, ale to nie bezmyślny mob i jakoś przykro mi sie zrobiło...<sob> ;D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2007, 10:43 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
eeetam, ciesz się grą :)
jeszcze nie raz padniesz na glebę np. na górce i dopiero cię system sponiewiera ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2007, 10:49 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
KRIS CHRUSCIEL napisał(a):
Gram od dwóch dni ale polski soc już dał mi sie lekko we znaki:) W ogóle o EU mi powiedział kumpel z Pszczół, i widze, że za często nie bywa...A mieli mnie tak przygarnąć, ale to nOOb`owski soc,więc komunikacja z tym pacjentem może niezbyt efektywna, a ja niecierpliwy jestem. Za to "jakiś avatar" (spisałem rejestracje) próbował mnie "zgwałcić",co lekko mną wstrząsnęło(to od was Pszczółki).
Ciekawe, swoją drogą co Wy-Pszczoły tak zachęcacie do swojego soc`u? Sry za dystans,ale się zraziłem. Może średnia wieku u was troche (tak z 10 lat?) mniejsza od średniej forum.
Z góry dziękuję za propozycje Pszczół... Nie przyjmę ich. Może robie błąd, ale na błędach się człowiek też uczy. (i czy istnieje lepsze pytanie, TM, by rozpocząć polemikę o polskich soc`ach?)

No cóż szkoda :(
Soc tworzą różni ludzie (a nie różne avatary kierowane przez tę samą osobę) a to tworzy różne zachowania. Ja jestem prawie codziennie w EU i jak się "podłączę" zazwyczaj (za wyjątkiem wczesnych godzin porannych) jest min 2 innych socowców więc jeśli widzimy nowego to staramy sie mu pomóc.

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2007, 12:03 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
no więc ciało leży a frajer po nim skacze... niby nic, ale to nie bezmyślny mob i jakoś przykro mi sie zrobiło...<sob> ;D

Hehe, jaki delikatny :) A wiesz, że w tej gierce inny ava czasem może cię nawet zabić?? Może lepiej spróbuj SIMSów, nie będziesz narażony na takie rzeczy :)

Mnie też lepiej unikaj, ja lubię wchodzić innym avatarom na głowy, co przypuszczam dla ciebie też jest zachowaniem niedopuszczalnym.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2007, 12:18 
Inept
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 99
Nick w grze: padrem padrem underworld2
W EU liczy sie przedewszystkim dobra zabawa. To czy ktos chcial ciebie zgwalcic lol to nie znaczy ze jest zboczencem skoro tak juz bys uwazal a ja mialbym myslec tak jak ty to Kazdy avatar M w tej grze bylby dla mnie zboczygejem tu chodzi o dobra zabawe a to ze Jakis avatar bezczesci twoje zwloki to nie znaczy ze pojdziesz do piekla rotfl Uwazasz ze jak mob stoii nad toba po zabiciu ciebie to on sie za ciebie modli zebys tylko nie trafil do outpostu z arenaatroxami ?? a jesli chodzi o society Pszczoly to nie skladaj podania skoro nas nie znasz i nie masz u nas mentora bo to co napisales to jest bezpodstawne oczernianie
END

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2007, 12:39 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Witajcie!
Gram od dwóch dni ale polski soc już dał mi sie lekko we znaki:) W ogóle o EU mi powiedział kumpel z Pszczół, i widze, że za często nie bywa...A mieli mnie tak przygarnąć, ale to nOOb`owski soc,więc komunikacja z tym pacjentem może niezbyt efektywna, a ja niecierpliwy jestem.

Może jesteśmy noobowskim socem ale któż nim nie jest w porównaniu np z Warrantsami
Za to "jakiś avatar" (spisałem rejestracje) próbował mnie "zgwałcić",co lekko mną wstrząsnęło(to od was Pszczółki).

No tak to przykra i delikatna sprawa poprostu ludzie tu są bardzej lużni bo to tylko gra. Ale oczywiście takie zachowania jeżeli obie osoby nie mają na to ochoty są nie wporządku.
Ciekawe, swoją drogą co Wy-Pszczoły tak zachęcacie do swojego soc`u? Sry za dystans,ale się zraziłem. Może średnia wieku u was troche (tak z 10 lat?) mniejsza od średniej forum.

Średnia wieku akurat u nas jest raczej wysoka. Czasem cały soc jest tak poważny ze mam ochote iśc np do Kingsajza. I to że rzadko gramy tez wynika z tego ze mamy własne życia w realu.
Ja jestem jak Okta prawie codzeń wieczorem i zawsze są conajmnej 2 osoby.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2007, 12:45 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
Akcent solo: jakiś polski freelancer (frajerlancer raczej to był) po lakonicznym pozwoleniu na sweatowanie pozwolił także by mob mnie zjadł, "hehe", mówie, to luz ale potem zbeszcześcił moje zwłoki-co już mocno mnie wkurzyło, no i co se pomyślałem..."nie ma to jak q...a spotkać rodaków":)

ROTFL!

:lol:

Post w innej wersji:
"Jakiś frajer zrobił mi łachę pozwalając mi sweatować, potem śmiał dopuścić do tego, ze mob mnie zjadł, a potem perfidnie skakał po moim trupie! Nie ma to jak polska mentalność....*****..."

Gratuluję przerośniętego ego :lol:

Jeszcze tak z ciekawości - jak wyglądało "usiłowanie zgwałcenia"? :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2007, 13:38 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Nick w grze: Furion Fox PL

o.O tak z ciekawosci - jestes jedynakiem?
tak dla twojej wiadomosci - niektorzy bardzo nie lubia gdy ktos sweatuje mobka wlasnie ubijanego przez nich (sam nie mam nic do sweaterow, o ile najpierw zapytaja sie o zgode=.= )
oooo jeeeny, naprawde pozwolil takze by mob cie zjadl? no straszne... cholera... powinien ci dac fapa, pewnie jakiegos ek-2600 , albo sam podbiec i cie leczyc gdy jego obstawiloby stadko innych mobow, nie wspominajac, ze powinien ci jeszcze podarowac jakis armor, prawda?
Na o to ze po tobie poskakal to juz naaaprawde bylo odrazajace... pewnie pobrudzil ci twoje ubranko swoimi brudnymi buciorami... ahh ci polscy "frajerlancerzy"... naprawde okropni... jak on mogl pozwolic aby biedny KRIS zostal zjedzony przez moba, ktorego "frajerlancer" zabijal, a potem jeszcze zdeptal go...
APELUJE DO WSZYSTKICH "FRAJERLANCEROW" - NIE POZWALAJCIE SWEATOWAC KRISOWI CHRUSCIELOWI - A CO BY BYLO GDYBY TWOJ MOB ZROBIL KUPE NA KRISA? MUROWANA SPRAWA W SADZIE...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2007, 14:03 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Frajelancerzy wszystkich krajów łączcie się!!!

Tak na poważnie już waszystko zostało domówione. KRIS wyjaśnił mi dlaczego tak napisał. Rozumiem dlaczego tak to widział niemniej to forum to nie śmietnik i czasami trzeba się zastanowić dwa razy zaczym komuś się "przywali". Ja osobiście wybaczam mu tą jego szczególną "niecierpliwość".
Widać więc po raz kolejny, że przez pierwsze kilka godzin w EU trzeba się obchodzić z newbie jak niemalże z jajkiem, więc panowie (i panie) generałowie, sierżanci, colonerzy itd... starać sie STARAĆ aby nam nowi dobre opinie wystawiali :D :D :D :D

pozdro

i pozdro dla wszystkich naszych przyszłych

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2007, 14:21 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2007
coover:
sorry Kris, ale nie mogę zakumać, chcesz do socu, który Ci się nie podoba? :P
-skwituje to tak: :P

coover:
btw, mnie nigdy nie oszukał żaden rodak, pomiomo, że zostałem wykiwany kilka razy
-btw, mnie też nie:) i nikt inny jak na razie:))) - strasznie sie ciesze,że to dopiero przede mną...
Dzięki za otuche, a z systemem walka trwa...hehe,punkowe korzenie.

Okta:
No cóż szkoda
Soc tworzą różni ludzie (a nie różne avatary kierowane przez tę samą osobę) a to tworzy różne zachowania. Ja jestem prawie codziennie w EU i jak się "podłączę" zazwyczaj (za wyjątkiem wczesnych godzin porannych) jest min 2 innych socowców więc jeśli widzimy nowego to staramy sie mu pomóc.
-teraz to rozumiem,za złe słowa o Pszczołach szczerze przepraszam.

misko:
Hehe, jaki delikatny A wiesz, że w tej gierce inny ava czasem może cię nawet zabić?? Może lepiej spróbuj SIMSów, nie będziesz narażony na takie rzeczy
-niech zabijają, ale zostawią, kurna, me zwłoki w spokoju... nie możesz skumać, że to nie jest fajne, na luzie, ok? weź uruchom wyobraźnie...

misko:
Mnie też lepiej unikaj, ja lubię wchodzić innym avatarom na głowy, co przypuszczam dla ciebie też jest zachowaniem niedopuszczalnym.
-no jak innym się podoba takie zachowanie to musisz być idolem... nie masz się czym chwalić stary?

remik_vip:
W EU liczy sie przedewszystkim dobra zabawa. To czy ktos chcial ciebie zgwalcic lol to nie znaczy ze jest zboczencem skoro tak juz bys uwazal a ja mialbym myslec tak jak ty to Kazdy avatar M w tej grze bylby dla mnie zboczygejem tu chodzi o dobra zabawe a to ze Jakis avatar bezczesci twoje zwloki to nie znaczy ze pojdziesz do piekla rotfl Uwazasz ze jak mob stoii nad toba po zabiciu ciebie to on sie za ciebie modli zebys tylko nie trafil do outpostu z arenaatroxami ?? a jesli chodzi o society Pszczoly to nie skladaj podania skoro nas nie znasz i nie masz u nas mentora bo to co napisales to jest bezpodstawne oczernianie
END
-nie trywializuj. Dobra zabawa to dobra zabawa, a nie chamstwo.
Czy was nie znam?? to Ty Remik?PadremPadremUnderworld07? Pewnie sie myle.
Brat PadremPadremUnderworld07 zaproponował mi mentoring. Sorry, nie oczerniam do końca bezpodstawnie. Do Padrem Padrem total nic nie mam,spoko ziom:) zawsze jakieś drobne dorzuci;)

Garwen:
-Po prostu widać, że ktoś starszy niż te 16 lat ;P Przepraszam za tę uwagę z wiekiem, wycofuje.

Skanerin:
Post w innej wersji:
"Jakiś frajer zrobił mi łachę pozwalając mi sweatować, potem śmiał dopuścić do tego, ze mob mnie zjadł, a potem perfidnie skakał po moim trupie! Nie ma to jak polska mentalność....*****..."
-Post w innej wersji:
"Jakiś frajer zrobił mi łachę pozwalając mi sweatować(przecież nie musiał), potem śmiał dopuścić do tego, ze mob mnie zjadł(choć mógł go zabić jak inne)[i tu wcześniejsze "hehe" Skanerinie], a potem perfidnie skakał po moim trupie!(super) Nie ma to jak polska mentalność....*****..." ...no właśnie

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2007, 14:29 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
Zapomniałeś napisać, jak wyglądało "usiłowanie zgwałcenia".

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2007, 15:01 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2007
[un]Lucky Fox napisał(a):

o.O tak z ciekawosci - jestes jedynakiem?
tak dla twojej wiadomosci - niektorzy bardzo nie lubia gdy ktos sweatuje mobka wlasnie ubijanego przez nich (sam nie mam nic do sweaterow, o ile najpierw zapytaja sie o zgode=.= )
oooo jeeeny, naprawde pozwolil takze by mob cie zjadl? no straszne... cholera... powinien ci dac fapa, pewnie jakiegos ek-2600 , albo sam podbiec i cie leczyc gdy jego obstawiloby stadko innych mobow, nie wspominajac, ze powinien ci jeszcze podarowac jakis armor, prawda?
Na o to ze po tobie poskakal to juz naaaprawde bylo odrazajace... pewnie pobrudzil ci twoje ubranko swoimi brudnymi buciorami... ahh ci polscy "frajerlancerzy"... naprawde okropni... jak on mogl pozwolic aby biedny KRIS zostal zjedzony przez moba, ktorego "frajerlancer" zabijal, a potem jeszcze zdeptal go...
APELUJE DO WSZYSTKICH "FRAJERLANCEROW" - NIE POZWALAJCIE SWEATOWAC KRISOWI CHRUSCIELOWI - A CO BY BYLO GDYBY TWOJ MOB ZROBIL KUPE NA KRISA? MUROWANA SPRAWA W SADZIE...

Aha, jedynak. No i mimo to, tak dla twojej wiadomosci, pytam się czy moge sweatować, co musi poprzedzić lakoniczne, ale jednak pozwolenie:)
No i co, że mnie mob zabił, nie w tym rzecz, chodzi o to co potem...
Do mobów nic nie mam-to zwierzęta...sterowane przez program, a nie... sam już nie wiem kim są Ci za avatarami, skoro bawią ich takie praktyki. Może jak pogram dłużej też mi się spodoba (Oby moja matka nigdy tego nie dożyła). Ciebie też to bawi? a myślałem, że w ludzich, którzy słuchają Nirvany jest troche empatii. chyba że w Twoim info chodzi o inną Nirvanę.... Come, As you are... i baw się dobrze!

I bawcie się Wszyscy dobrze a ja z wami!
I nie obchodźcie się jak z jajkiem, tylko jak coś to jakiś szacunek, po prostu należny każdemu z nas , bez znaczenia czy jedynakowi, czy nie...
Kończąc:Soc`i są w porządku, a te które nie są to nie są,tu Ci TM jeszcze długo nie pomogę, a do tego czasu sam "urośniesz" i będziesz wiedział:)
Co do Polaków...sami widzicie! każdy lubi co innego, tak jak w każdej innej nacji, (ja po prostu jestem "dziwny"([bo wymagam by nie skakano mi po głowie?]) A niektórzy z nich tworzą Soc`i. I Jak Szwed czy Indonezyjczyk mi będzie skakał po głowie to pójde, kurna, na ich forum i im namieszam...
Dobra, na serio jeszcze:troche przesadziłem-fakt, ale dlaczego to właśnie polacy, a nie Ci cholerni INNI, czy ja też jakiś pechowy jestem?.ale to już od dawna offtopic...

Profil Offline
PostWysłany: 15 Lut 2007, 15:05 
komizm:D ja bym radził jednak zapoznać sie z grą i zacząć wysuwać jako tako mądre wnioski po jej doświadczeniu na szeroką skalę, bo potem tacy jak ja, czyli forumowicze mają tone postów do przeczytania z czego każdy jest o niczym :x

Nie podano
PostWysłany: 15 Lut 2007, 15:05 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2007
Skanerin napisał(a):
Zapomniałeś napisać, jak wyglądało "usiłowanie zgwałcenia".

Wiesz, po prostu śmiesznie! Dobrze, że sie rozebrał:)

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości

Panel
Skocz do: