Odpowiedz
Autor Wiadomość
PostWysÅ‚any: 21 Lut 2006, 11:05 
Przygode z PE zaczalem niedawno lecz szybko znuzyla mnie samotnosc w rozleglym swiecie Callypso. Rozgladam sie ustawicznie za jakims fajnym socem lecz dotychczas nie moge znalesc takiego ktory by mi pasowal. Tak, tak nawet nub ma jakies wymagnia.
Wiec jesli jakis soc przyjmuje pomaranczowych, ma +20 osob w skladzie(lub docelowo ma miec tyle), w wieku min.+18 lubiacych duzo grac pozna pora ,soc gdzie nie ma miejsca dla outsiderow grajacych solo,a najwazniejsza jest wylacznie zabawa, to ja sie chetnie zaciagne.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Lut 2006, 12:50 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 146
Society: Skill or Die
Czesc

Masz spore wymagania.... ;)
Ja tez niewdawno zaczolem grac, jakis miesiac temu i takze poszukiwalem soca, dolaczylem do Mlodych Wilkow, soc jest nowy ma okolo 13 osob obecnie, ale dynamicznie sie rozwijamy.
W naszym skladzie nie ma zadnych uberow wlasciwie wiekszosc to gracze ktorzy niedawno zaczeli, i sami od podstaw odkrywamy uroki Calypso ;)
Jesli chodzi o wiek ludzi w socu....... szczeze mowiac to niewiem bo sie niewypytuwalem ja osobiscie mam 26.
Jesli jestes zainteresowany lub masz wiecej pytan, wal smialo mi na priva.

Pozdrawiam

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 21 Lut 2006, 18:05 
96 wyswietlen i tylko 1 odpowiedz :? - nowi nie sa tutaj szczegolnie cieplo witani
Dzieki Jahan za info jak trzeba bedzie to jeszcze raz zagadam do Mortifiera, szkoda ze nie ma u was wiecej starszych oraz bardziej doswiadczonych graczy
Kto przekaze takim jak my info o rzeczach ktorych nie znajdziemy na forach ani w przewodnikach i raczej nie wyciagniemy od mentorow- a mozemy odkryc tylko przypadkiem- dzieki ktorym mozemy zdobyc minimalna przewage w rozgrywce.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Lut 2006, 18:11 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Zabijucha napisał(a):
nowi nie sa tutaj szczegolnie cieplo witani

Ależ są ! :twisted:
Tylko to jest tak:
-istniejący, stary i okrzepły soc raczej nie szuka nowych - to nowi starają się o przystąpienie,
-być może podałeś zbyt wygórowane wymagania (i to też jest na ogół tak, że soc stawia wymagania nowym a nie odwrotnie),

Więc nie sądze, że to kwestia zimnego przywitania :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Lut 2006, 18:19 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 146
Society: Skill or Die
W moim przypadku to jest tak:
Mam mentora spoza soc, jest to doswiadczona osoba nawet bardzo (gra od ponad roku)
i nie mam zadnych problemow z wyciagnieciem informacji, odpowie mi na kazde pytanie (jesli tylko zna odpowiedz).
Pozatym w grupie jak to w grupie, kazdy zbiera jakies szczatki informacji a potem sie nimi wymieniamy, tak ze napewno w jakis sposob uda Ci sie znalezc odpowiedz na to co Cie trapi, niewydaje mi sie, ze bez super uberow w socu nie jestes w stanie sobie poradzic.
Ci "uberzy" to obrosli co niektorzy w piorka i naprawde czasami lepiej sie o nic niepytac (bez obrazy nie tyczy sie to wszystkich uberow powiedzmy 60% :)
Mortifier wyjechal chyba na ferie teraz, ale Button niedlugo bedzie.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 21 Lut 2006, 18:41 
Cytuj:
istniejący, stary i okrzepły soc raczej nie szuka nowych - to nowi starają się o przystąpienie,

nawet nie staram sie wysylac podan do takich sockow -w wiekszosci licza po 5-10 os. to sa raczej quasi soce i nie okrzeple a raczej zakrzeple
Cytuj:
być może podałeś zbyt wygórowane wymagania
np?

Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Lut 2006, 20:14 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Np.:
- 20 lub więcej osób w soc -dziwne kryterium.
- lubiÄ…cych duzo grac pozna pora,
- soc gdzie nie ma miejsca dla outsiderow grajacych solo,
- wiek 18+
- najwazniejsza jest wylacznie zabawa,
Nie wiem czy taki soc wogóle istnieje...

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 21 Lut 2006, 20:49 
Potwierdzasz niestety moje obawy dotyczace wiekszosci polskiej spolecznosci grajacej w PE.
PE wydaje sie swietna gra mmorpg ale o atrakcyjnosci takich gier nie stanowia tylko system rozgrywki lub rozleglosc swiata ale IMHO min. ludzie ktorzy graja w taka gre.
Probuje znalesc jakas fajna ekipe w ktorej dobrze bym sie czuli nagle okazuje sie nie ma takich :shock:
Jesli admin forum ktory jak zakladam jest rowniez doswiadczonym graczem twierdzi ze kryteruim +20 os w socu jest dziwne -to cos jest nie tak
Prosze nie traktowac wszystkich tej listy razem obligatoryjnie i doslownie- to tylko przyblizona lista oczekiwan(na wyrost nazwanych kryteriami)

Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Lut 2006, 20:57 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Nick w grze: Posse
:P

Cos moze byc dziwne pod wieloma względami - np. dla mnie raczej liczylo by sie ile osob gra aktywnie, i przede wszystkim "jakość" a nie ilość. I juz masz wytlumaczone dlaczego dla kogos moze to byc dziwne.
Poza tym jezeli naprawde chcialbys miec spelnione wszystkie te kryteria to musialbys dlugo szukac :). Szczegolnie ze wzgledu na ten punkt o grajÄ…cych solo, w nowych socach czesto sÄ… ludzie mlodsi niz 18 latkowie, i 50% ludzi nastawionych jest na zarobek polaczony z zabawÄ… (moge sie mylic ;))

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Lut 2006, 21:29 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Możesz miec troszkę "spaczony" pogląd innymi grami ;)
PE jest specyficzne i różni się od większości gier mmorpg.
I to nie jest wina graczy - gra sama to wymusza. Pograsz, popróbujesz
- sam zrozumiesz.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lut 2006, 00:09 
Inept
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 110
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Marcin Cosmo Cosmic
Jeżeli nie przejmuje Cię ilość avatarów w socu poniżej 20 , to po przeczytaniu Twoich wypowiedzi na forum chętnie przyjmiemy Cię do socu Outsiders PL

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lut 2006, 15:01 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
ale on nie chce soc'u z outsiderami :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lut 2006, 15:30 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
Society: Chłopaki z Ferajny
Nick w grze: Shein
Siemka

Najbardzej mnie zastanawia co masz do osób ponizej 18 lat?;P dobra 10+ rozumiem ale nie 18;p reszta "wymagań" moze i jest sensowna ale stawianie wymagań socom jest (jak juz ktos wyzej napisał) nie w ta strone:P

pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lut 2006, 18:08 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Kuchash
Witam. Czasami jest tak, że to ty musisz sprostać wymaganiom SoCa a nie je dyktować :) Może dlatego tak trudno ci coś konkretnego znaleść :)
Pozdrawiam i powodzenia

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lut 2006, 18:36 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
Proponuje stworzyć własny soc wtedy może ktos twoje warunki przyjmnie lub podzieli twoj pogląd na te sprawy .lol.Sory

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lut 2006, 18:50 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
HM..."..gdzie polakow dwoch,to tam trzy partie..." he he ( nie ja to wymyslilem).
Gierka ,jest specyficzna, ale ..ja uwazam , ze 90% graczy , gra tak jak im MA "zagra"
Kazda ,proba zjednoczenia ,zintegrowania polskiej ( i nie tylko) spolecznosci,jest torpedowana,najczesciej pytaniem.."..a co ja z tego bede mial" he he. Jak to sie mowi?"..temu damy marchewke , tamtemu...?" I niech sie gracze ,zra , zazdroszcza ( zastanawialiscie sie kiedys ..dlaczego , w PE nie ma opcji wlacz/wylacz komunikat o globalu ,czy tez hof'e? ) .

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 22 Lut 2006, 19:34 
oj.. naruszylem czyjs schemat myslowy...
Cytuj:
Najbardzej mnie zastanawia co masz do osób ponizej 18 lat?
zupelnie nic nie mam tylko lepiej sie czuje w starszej wiekowo grupie i tyle
Cytuj:
Czasami jest tak, że to ty musisz sprostać wymaganiom SoCa a nie je dyktować :) Może dlatego tak trudno ci coś konkretnego znaleść
a czy ja jakiemus socowi cos dyktuje? Przedstawilem pewna charakterystyke socka(ktora rowniez jest w pewnym sensie czescowo moja charakterystyka) w ktorym chcialbym grac - i tyle. Tyle ze nie ma tutaj dokladnie takiego bo jak kolega wczesniej napisal
Cytuj:
Gierka ,jest specyficzna, ale ..ja uwazam , ze 90% graczy , gra tak jak im MA "zagra"
i ja podzielam te zdanie
Wlasniego soca nie zakladam bo ,po co nastepny polski soc i dlatego ze granie bez wsparcia i wiedzy bardziej doswiadczonych graczy jest w PE po prostu nieekonomicze
Dziekuje Szuwar za odpowiedz ,jesli spelnie wasze warunki chetnie dolacze do waszego soca- tak bo to w 2 strony oczywicie dziala.

o co takie halo?

Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lut 2006, 19:40 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
Halo-zjawisko optyczne zachodzące w atmosferze ziemskiej. Jest to świetlisty, biały lub zawierający kolory tęczy pierścień widoczny wokół Słońca lub Księżyca. Część nieba wewnątrz kręgu jest wyraźnie ciemniejsza niż na zewnątrz. :mrgreen:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lut 2006, 20:00 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
Hm...takie zjawisko....fajnie je opisales ale...moge sie spierac co je powoduje , Otoz ( z wlasnej autopsji)....kac gigant po trzech dniach picia he he..
btw...po pierscieniach biale myszki bawia sie w berka z zielonymi kotami ,he he

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Lut 2006, 07:15 
Poor
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 115
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Darel 'vTe' von Trobbe
Zabijucha - za Szuwarem dodam od siebie, że mnie również zaciekawiły Twoje wypowiedzi... I nawet jeśli nie spełnisz naszych "wymagań" zawartych w opisie soca, to po prostu złóż podanie. Nastawiamy sie na zabawe, określony sposób "bycia", typ humoru, sposób myślenia....

Spróbować nie zaszkodzi, zapraszam ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Lut 2006, 12:29 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Zabijucha napisał(a):
Potwierdzasz niestety moje obawy dotyczace wiekszosci polskiej spolecznosci grajacej w PE.
PE wydaje sie swietna gra mmorpg ale o atrakcyjnosci takich gier nie stanowia tylko system rozgrywki lub rozleglosc swiata ale IMHO min. ludzie ktorzy graja w taka gre.

jeśli Twoje obawy byłyby słuszne to w PE byłoby kilku starych maniaków i sami newbes, którzy też szybko by odpadali, większość z nas siedzi tak długo w PE właśnie głównie ze względu na ludzi, których zna i spotyka

Zabijucha napisał(a):
Probuje znalesc jakas fajna ekipe w ktorej dobrze bym sie czuli nagle okazuje sie nie ma takich :shock:

w rl też tak zawiązujesz przyjaźnie? przecież takie relacje buduje się z upływem czasu, a nie na zasadzie rozesłania ofert :P

Zabijucha napisał(a):
Jesli admin forum ktory jak zakladam jest rowniez doswiadczonym graczem twierdzi ze kryteruim +20 os w socu jest dziwne -to cos jest nie tak

nie przemyślałeś tego punktu pod kątem realiów PE, ale Admin Ci to już wyjaśnił ;)

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 46 gości

Panel
Skocz do: