Odpowiedz
Autor Wiadomość
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2006, 14:47 
A wiec, mam pytanie - ale to chyba jest oczywiste - Czy normalne jest to, ze przy depozytowaniu swoich pierwszych 10$ do gry jest pobierana dodatkowa oplata?

Pytam dlatego, ze firma posredniczaca w tranzakcji opciazyla moje konto dwukrotnie, na 10$ i 5$. Uzywalem karty Visa i jako, ze nieznalazlem swojej odpowiedzi na stronie PE to wole jeszcze zapytac tutaj, zanim wysle do Mindarku maila z zazaleniem.

Z gory dziekuje za pomoc

Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2006, 16:09 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Prowizja jaka pobiera MA to o ile pamietam 4,5%.
Przy wplacie 10$ pobieraja z konta tylko te 10$ - prowizje odliczaja w pedach dajac ci za to 95PED zamiast 100. Nie ma zadnej dodatkowej oplaty.
Nie wiem jak dokonales wplaty - ale "firma posredniczaca" ktora cie tak skasowala to na pewno nie bylo MA i oni raczej nie pomoga.
Tak na przyszlosc - jesli juz chce sie wplacic bezposrednio do gry - radze to robic karta i korzystac z systemu transakcyjnego w samej grze. Wplata od razu pojawia sie na koncie. Zadnych paypali i innych dziadostw bo moga byc tylko przykre niespodzianki.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2006, 16:17 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Nick w grze: Posse
To bank pobiera prowizje a nie MA

Kupuj pedy od graczy!! za 50 zł kupisz 200 ped, wplacajać przez banki\karty itd zaplacisz 62,5 zł i jeszcze odejmij te wszystkie oplaty

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2006, 16:59 
Cytuj:
Tak na przyszlosc - jesli juz chce sie wplacic bezposrednio do gry - radze to robic karta i korzystac z systemu transakcyjnego w samej grze. Wplata od razu pojawia sie na koncie. Zadnych paypali i innych dziadostw bo moga byc tylko przykre niespodzianki.

Ale, zeby skorzystac z systemu tranzakcyjnego w grze trzeba jakas karte na stronie zarejestrowac, prawda. I ja wlasnie tak zrobilem, kasa pojawila mi sie odrazu na koncie w grze itd. Nie uzywalem wkoncu zadnych dziadostw tylko normalnej karty kredytowj, korzystajac z ich systemy depozytowego. Poprostu zdziwilo mnie, ze zostalem opciazony dwukrotnie i to z niewiadomego mi powodu. Nadal sie czuje troche zdezorientowany.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2006, 17:01 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Ups - cos chyba jest na rzeczy bo z tego co widze tu nie tylko ciebie spotkala taka niespodzianka :(
Zmienili firme obslugujaca ich transakcje a ta sobie nalicza cos dziwnego...

Oto odpowiedz z supportu:
Cytuj:
2006-01-09 MindArk Support:
Hi,

We have changed PSP (payment service provider) during that day. We are not yet shure why the additional $5 was charged, however in any case it is not a fee, the amount would be cleared within some Bank days.

Currently we are checking this out with the new PSP

Wiec jesli kwota ta nie zostala ci zwrocona po kilku dniach -pisz do supportu.
Na wstepie zrozumialem, ze dokonywales wplaty np przez paypal lub inna firme posredniczaca
i ze to ona naliczyla sobie te 5$...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Sty 2006, 20:13 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
najlepiej odrazu napisać do support, mają waunek zgłoszenia zdarzenia w ciągu trzech dni

amatorzy z MA nie sprawdzili umowy z nowym psp, który im zzaoferował niższe stawki, a drobnym drukiem dopisał ekstra dopłatę za małe kwoty heh

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sty 2006, 22:10 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Ciag dalszy wyjasnien supportu (te 5$ bedzie zawsze rezerwowane na kilka dni w przypadku rejestrowania nowej karty w systemie! - reszty tlumaczyc mi sie nie chce):

Cytuj:
2006-01-12 MindArk Support:
We have changed PSP (payment service provider) during last thursday and in some cases there has been an issue with respect to deposits there after

Due to a demand from VISA, mastercard and others and in order to minimize the use of 16-digit CC numbers over the Internet, a new procedure has been implemented after Jan 01 2006

Whenever you are adding a new CC (or updating an "old" one), the card would be flagged as "new". When you are performing the very first deposit with such a card, there will be a "authorization" request for 5$ in order for us to receive a ticket from the PSP.

This ticket would then be refered to with respect to all transactions with your credit card in the future.

The $5 would only be "required" with respect to the very first deposit with this new system.

However, due to a failure during the first days after the PSP changing, it might be that $5 was reserved even if deposits did not get through. (or nothing happens at all)

The $5 reservation(s) would of cause be cleared after some business days

As per today, the following reasons why it doesn't work are known:

1. You account doesnt hold enough funds to cover the authorization request for 5 USD + the amount you requested for deposit

2. You have a "virtual" card which has to be "activated" before each purchase.

3. Your Bank doesn't accept the 5$ request because the amount is to low.

We are currently working on in order to resolve these and other possible issues with respect to deposit failures.

Please check the PE news pages, info would be given there when problem is resolved

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości

Panel
Skocz do: