Odpowiedz
Autor Wiadomość
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2005, 22:30 
Mam bardzo powazne pytanie (jako ze ciagle noob ze mnie). Mam Jestera D1 i faktycznie chwale go bardzo jezeli chodzi o decay i skillowanie rifle. Chcialbym jednak wiedziec jaka strzelbe powinienem probowac nabyc teraz (czyli na co najbardziej oplaca sie wymienic jestera). Najlepiej wiekszy zasieg i rozsadny ammo burn/decay.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2005, 22:35 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Society: Poltropia
standardowo MK Punisher, ale niech sie wypowiedzą doświadczeni łowcy :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2005, 22:43 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Society: CDR
Nick w grze: Shaolin Amathera Nightwish
A3 Justifer MK II

polecam :D

cena okolo tt +30-50
maly decay
max dmg 43
zasieg 65m
zjada 10 ammo
reload okolo 1,3s

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2005, 00:12 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Prayer
Racja, mk2 to dobry wybór. Nie raz, pomogła nieustraszonemi minerowi, odpędzić się od hord dzikich snabli i kurczaków ;)

ps. fajny avatarek, Eliah Wood, Sin City? :>

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2005, 06:30 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
imo : nie cackaj sie z gówienkami innymi, od razu przejdz na MK2, skille polecą błyskawicznie, polecam (coś w rifle powinieneś mieć by tym strzelać) obecnie ta broń jest śmiesznie tania !!! i do polowania i do skillowania...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2005, 08:33 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
Mk2 rulez jak masz 1k w rifle i 200 ped na ammo na polowanie.
Inaczej nie warto się bawić.
Można jeszcze jakiegoś ampa dołożyć na grubszego zwierza.

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2005, 09:36 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
Hej :)

Ja stosuję trochę inną strategię walki ... MKII jest ok ale ma mały zasięg. Polecam trochę inną kombinację, którą stosuję z powodzeniem (mam mało skili w rifle - ok 500, w hg około 1k i w malee ok 2k).

Najpierw coś "dystansowego" - polecam FF a szczególnie 8k,
Z bliska pistolet - tu chyba jednym z najlepszych jest 2875 (cena, szybkość, decay).
W zwarciu Honor - najekonomiczniejszy z całego zestawu.

I ewentualnie coś na dobicie ... w moim przypadku outbacko (odpowiednik jestera) lub axe1x0 - doskonały również w walce z nie za mocnymi mobami.

Ostatnio mam wątpliwości co do stosowania ampów ... przestałem ich używać i o dziwo zabijam te same moby a mam niższe koszty... jeszcze nie zbadałem tego tematu i nie do końca to rozumiem.

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2005, 12:12 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Pio, Może stosujesz lepszą zbroję albo urosło Ci znacznie evade.
Sam tak miałem na Maffoidach: na początku miałem problemy z zabijaniem ich MK2ką bez ampa, więc go stosowałem, a teraz nie muszę i jest jeszcze lepiej.
Co do ff8k to jasne, że fajna broń, zasięg spoko, cena atrakcyjna(tt+160 do tt+220) i reload 2,6. Jednak przy moich skilach - 1,3 rifle - mam jeszcze za duży rozrzut w obrażeniach. Za często mam niski dmg.
Tak offtopicowo: poszedłem z ff8k i maddoxem4 na warriory 1 i 2 i co trzeci mnie zabijał w momencie kiedy zadałem za mało obrażeń z dystansu. Robot mnie dopadał na połowie lub 2/3 zdrowia i juz kaplica. Czasem uwawało się uszkodzić go do poniżej połowy - wtedy to on już miał problem :). Popróbuję jak bedę miał 2k w rifle.

DziekujÄ™ i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2005, 13:01 
Podsumowując lepiej nabic sobie sensownie skilla tak do 2k a potem kupic dopiero porządną luśnię... hmm. moze po prostu wydam to na ammo do jesteraD1 i bede cwiczyl sie w tej sztuce.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2005, 13:22 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
W moim przypadku po jesterku bylo kangoo, pozniej kangoo+a102 a nastepnie mkII.
I mkII uzywam do tej pory (2,7k w rifle) i bardzo sobie chwale.
Wszelkie odmiany ff byly nieskuteczne i nieoplacalne dla mnie.

Co do pistoletow i axe - najlepiej na poczatku zdecydowac w jakim kierunku chce sie
isc: handgun, rifle czy melee - i jednego sie trzymac (wazne tez czy blp czy laser itd).
Jak juz uznasz, ze w danej broni podskilowales wystarczajaco - mozna zaczac sie bawic w cos innego.

Generalnie teraz jak sa axe 1x0 - najlepiej zaczynac zabawe wlasnie z nimi w melee.
Sa tanie, skuteczne, szybko sie skiluje i rosna bardzo wazne skille takie jak evade
oraz hp.

Gdybym teraz zaczynal gre taka byla by moja droga: longblades do ok 3k a pozniej
dopiero cos strzelajacego.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2005, 13:34 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005

Problem w tym, że tak było wcześniej ... teraz musisz dobrze dobrać broń do moba by skile rosły w sensownym tempie. Parę osób zauważyło, iż z mocniejszej broni szybciej lecą skile (i polujesz na lepsze moby) więc po prostu nie wiem. Ja osobiście nie skiluję ... po prostu poluję ... a co do rozrzutu .. nawet mocno wyskilowani go mają... nie wiem od czego to zależy. Jedyny skuteczny przyrost dolnego progu dmg zaobserwowałem w malee... mając 2k w longblade zadaję dmg minimalny na poziomie 20% możliwości broni - maksa osiągnąłem po raz pierwszy gdy miałem około 1k. Stąd było moje przypuszczenie, że górna granica (punkt odniesienia do statystyk) to około 10k w zaangażowanych skilach.

Zakładając, że to jest rzeczywiście te 10k ... to do 7,5k nie warto by było w ogóle zniemać broni.

Co do evade ... mam mało bo około 500.

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2005, 13:36 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Prayer
Gwoli sprostowania, miałem 2800 w hg, naskillowane jeszcze na starym systemie, ird, wh, marks podobnie, rda około 1200, aim blisko 5k. Powiem wam, że doskilowanie do 2k w riflu nic nie da, ponieważ rozbieżność w dmg będzie taka sama. Ja, mając wyżej wymienione skille, mannem z przedziału 1.0-4.0 minimum zadawałem 1.3, max naturalnie 4.0. Jasne, że większy dmg wchodził część, ale i tak nie było to, co by mnie zadowalało. Uważam, iż teraz, jedyny sens jest polowaniu, bez skillowania. Poza tym, rifla do 2k na jesterku nie nabijesz... ;/

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2005, 13:59 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
zawsze mozna kupić, po 500 mi idą jak by co :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2005, 14:14 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
No fakt, że damage rośnie wolno. Ja zauważyłem, że: używając axe 1x0 przy skilu 3,1k w lb zadaję minimalnie 8.4 - ale bardzo żadko. Żadziej tez widzę dmg poniżej 10.0
Pytałem Meph'a - on ma coś ponad 7k w lb i zadaje min 10.2 - o ile dobrze pamiętam. Inny znajomy mając 5k w lb mówił o min 9.6 czy jakoś tak.Natomiast Koledzy z socu, co niedawno zaczęli mówią o min dmg 5.X

W sumie fakt, że nie duża różnica, ale sam zauważam, że mając skil taki jaki mam, kładę więcej argo koło twin niż jak zaczynałem z 500lb przy wyjściu na 10 toporków.

Ale poza tym, to bardzo ważne, co zauważył Pio, że należy użwać odpowiedniego sprzętu na odpowiedniego moba, mając odpowiednie skile.

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2005, 16:11 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005

A propos Argo koło twin ... zauważyłem małą zależność (może się mylę) ale przy użyciu axe 1x0 skile wolno rosną ale looty są ciekawsze ... przy użyciu Honora skile zasuwają jak głupie ale looty są słabsze :(.

Takie moje spostrzeżenie... może nie trafne.

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2005, 17:31 
Zauważyłem jeszcze wspominkę o Punisherze mkI lub II. Ta broń się w ogóle do czegoś nadaje?

Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2005, 18:09 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Jesli juz to tylko justifier mk2 - reszte mozna sobie odpuscic.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Wrz 2005, 21:15 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005

Jak Ati napisał jeżeli seria MK to tylko justy... jak masz mniej kasy to możesz zacząć od MKI ... sam trochę używałem i jest ok. można ją czasem kupić za prawie TT ;)

Nie kupuj MKI Punishera (bardzo wolny) ... tym bardziej, że można go kupić za TT w Zychion

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Wrz 2005, 07:30 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
PioHaw napisał(a):

A propos Argo koło twin ... zauważyłem małą zależność (może się mylę) ale przy użyciu axe 1x0 skile wolno rosną ale looty są ciekawsze ... przy użyciu Honora skile zasuwają jak głupie ale looty są słabsze :(.

Takie moje spostrzeżenie... może nie trafne.

Pozdrawiam,

PioHaw

No cóż, economy siekiery i katany różni się ok 20% stąd ta różnica w lootach - 20% właśnie.
Teraz przyrost skili jest związany z zabiciem moba i jest zależne od jego poziomu, a nie od ilości machnięć/strzałów.

Ja nigdy nie wyszedłam na + machając tylko kataną.

DziekujÄ™ i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Wrz 2005, 15:19 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Society: Szare Szeregi
Nick w grze: Littlefeather
rifla do 2k spokojnie i w miare ekonomicznie nabijesz uzywajac jestera z a102 lub 201. Co do broni lepszej mozesz jak polecaja inni uzywac mk2 (osobiscie nie uzywalem wiec niewiem co to to warte) ale polecam przesiasc sie dopiero wtedy gdy poczujesz ze spokojnie i pewnie trafiasz z max dystansu broni (a bedzie to ok 4k lwt). Nieprzejmuj sie min damagem bo pudla kosztuja duzo wiecej jak trafienie z 50% maxa.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 15 Wrz 2005, 15:20 
Jeszcze jedno pytanko: Do ktorej broni zacznie sie juz oplacac wyposarzenie jej w laser sight albo lunete?

Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Wrz 2005, 19:10 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
Ischyrion napisał(a):
Jeszcze jedno pytanko: Do ktorej broni zacznie sie juz oplacac wyposarzenie jej w laser sight albo lunete?

imo : jak tylko będzie Cię stać kup laserki i lunete, jak najszybciej, mają znikomy dekaj a mimo wszysto dodają nawet nawet do celnosci co wiąże się z oszczędnościami w amo przy nie trafianiu

ja kupiłem takie kombo juz prawie na samym początku przygody z PE : dwa Abery i Luneta jakaś tam, w sumie mam +33% do trafienia, myślę że warto.

ot moja skromna opinia
SALUT !!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Wrz 2005, 22:21 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: RED LEGION
Nick w grze: ASTAROTH KWICOL de'Beliar
HduchC napisał(a):
ja kupiłem takie kombo juz prawie na samym początku przygody z PE : dwa Abery i Luneta jakaś tam, w sumie mam +33% do trafienia, myślę że warto.

ot moja skromna opinia
SALUT !!

Masz na myśli więc <Dacascos Scope>

Też mam ten zestaw - najlepszy chyba z tych najtanszych - bo Alekza sobie daruj :)

Moja rada w skrócie:
do 300lvlu - jester d1
do 500lvlu - jester d2
od 500 do 2k skiluj na mk 2 bez ampow

W ten sposob najszybciej i optymalnie ekonomicznie dojdziesz do jakiegos sensownego pulapu 2k w rifle.

Potem ( jesli do tego czasu z gry nie zrezygnujesz z powodu i tak duzych strat) zbieraj kase na takie abawki jak ff 8k aby od 3k zmienic na ml35 :).

Zamiast isc mozolnie szkolÄ…c tylko rifle zawsze mozesz sobie podpakowac skile poboczne - wspierajace tj : dexterity i atrybut : agility

powodzenia!!!

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2005, 23:53 
no cóż, dzisiaj kupiłem sollomate opalo :D wydałem pókico wszystkie pedy - (nie mogę zadepozytować) - i staram sie uzbierac moimi axami 1x0, bo teraz po vu 772 moge zabijac kurczaki mature :D

Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Sty 2006, 23:04 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Nick w grze: KiioobbaaXVIII Kozakiew
widze ze rozbierznosc jest spora
w gunach
ja osobiscie zainwestowal bym w pistola bo srednie j klasy kupisz tani ona poczatek
n p40 mercenary
np
no ale rascal to podstawa teraz tez do tego skladu i argo mozesz nawet jesterem tluc )

ja opcja Rascal + plat yktore tez poszly w dol
poluje na ambulimaxy czy atraxy guardy wiec
tez jakos latwo je sie juz ubija
kiedys to bylo niemozliwe na guarda zapolowac hehe
ale RASCAL +pistol czy MK 2 i jedziesz z koksem ja na twoim miejscu zaczol bym ubijac ARGONAUTY malo dmg daja w rascal
no ale sam wkoncu cos sobei wybierzesz pozniej

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sty 2006, 08:22 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Kjobaa,tylko najpierw niech doskilluje 2 k riflu Opalo - teraz tob baardzo szybko leci :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sty 2006, 09:58 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005

Stary topic został odświeżony ... ale zmieniło się trochę w samej grze.
W tej chwili startową bronią w zakresie strzelających są bronie z TT (Opalo i pistol) ... po dojechaniu do max statsów (zakończenien learning period) zakładamy ampa (polecam a103) i już możemy jechać do końca PE. Jeżeli chcemy szybciej nabijać skile (i nas na to stać) to kupujemy jakąś inną broń ... ale jest opłata za "express" - nie trafione strzały kosztują dużo ... no i dłuuuuugo nie będziemy mieli przedziału zadawanych uszkodzeń powyżej 50% możliwości broni.

Z broni białej - axe1x0 stracił na atrakcyjności po "naprawieniu" jego statystyk. Są dostępne podstawowe bronie w TT. Nie próbowałem ich więc nie będę oceniał ich skuteczności czy ekonomii. W tej chwili jednymi z najciekawszych (pod względem ekonomi) broni białych są:
- axe2x0 - według mnie za wolny co poprzez koszty naprawy pancerza i apteczki powoduje, iż traci na ekonomi
- Honor - szybki z całkiem mocnym "uderzeniem" - moja ulubiona zabawka z melee. Szybko rosną skile ale czasem jest to kosztowne - od momentu wprowadzenia zużycia w czasie pustego machnięcia.

Mam nadzieję, że informacje powyżej bedą jakoś pomocne ;)

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sty 2006, 15:43 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
PioHaw napisał(a):
W tej chwili startowÄ… broniÄ… w zakresie strzelajÄ…cych sÄ… bronie z TT (Opalo i pistol)

Pistol z TT, jako broń?! :P Zadaje 4 damage, a reload ma taki jak Opalo. :wink: Próbowałem używać, ale nawet z A103 nie za bardzo idzie... :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Sty 2006, 17:34 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
Pistol z TT ma jeszcze lepsze eco niz opalo, ja uzywam z A105 i jestem zadowolony, ale uzywam jedynie w celu nabicia skilli w handgun, bo na hunty lepszy opalo przede wszszystkim ma wiekszy zasieg i lepszy dmg

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sty 2006, 15:30 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
Witam,

nabyłem A-3 Punisher Mk.I (+10.000 ammo :lol: ) i mam wrażenie że co do ekonomiki jest porównywalny z axe 1.0. Pytanie : czy, za ile i gdzie nabyć do niego jakieś dodatki (najchętniej mało kosztowne w użyciu np. luneta).
Pozdrawiam

Lu

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sty 2006, 16:15 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Jakie masz skille w rifle ?? Napewno przerobiles juz Opalo ??

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sty 2006, 10:14 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
opalo uzywam jako 2 broni strzeleckiej (dodatek do armaty A-3 Punisher Mk.I), skile strzeleckie niskie poniżej 0,5K używam równolegle toporków (1.0 i 2.0), goblin armour i fap5 + fap15, poluje sam koło phoenix głównie na kurczaki (bercycled) lub z przyjaciółmi z soc w scyla mountains ...

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 19 Sty 2006, 11:30 
O widze ze jest rozmowa o opalo ktorego wlasnie uzywam, mam tez ampa 103 piszecie zeby najpierw jechac na samym opalo, dlaczego??? i do kiedy jeli mozna wiedziec mam uzywac opalo bez ampa.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sty 2006, 11:39 
Mediocre
Dołączenie:
Styczeń 2006
No wiec i ja sie wypowiem . Po ostatnich zmianach i wersjach VU zauwazylem ,ze AXE 1.0 stala sie nie ekononiczna przy 2k w longblade min dmg waha sie od 9-10 dmg i czesto takie obrazenia sie zadaje sikierka . W poprzednich wersjach ten pulap byl wyzszy .AXe 2.0 juz jest troszke lepiej. Zmienilo sie jednak duratibly siekiery i w statach mamy long average przy czym ta bron staje sie juz mniej ekonomiczniejsza. Ci co chcieliby jednak ponabijac Hp powinni zaczac od longblades.Moim wyborem padl Opalo ,swietna strzelba. Zakladajac A 104 do solomato mozna chodzic na Argo i obrazenie sa zdumiewajace.Juz przy 1 k w rifles zadajesz obrazenia od 12min do 22 dmg. Ale tutaj pulap jest wyzszy i rzadko kiedy mialem 12 dmg.Przewaznie 16dmg najnizej. Dodam jeszcze ze czesto zadaje criticale ta bronia.
Proponuje wiec wyskilowac rifles do 2 k a pozniej zmienic na cos mocniejszego .PO 1 k mozna zmienic na cos posredniego ,moze jakies kango ,albo A&P .

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sty 2006, 11:49 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Hej

A propos Opalo. Proponuję ampować (a103 na początek) w momencie zakończenia learning period = max statystyki dla tej broni. Używanie mocniejszego ampa nie jest wg mnie ekonomicze z paru powodów:

- overkill (można niwelować posiadając drugie bez ampa)
- koszt nietrafionych strzałów - najbardziej bolesne (niby nie cały pec różnicy ale jednak) - można niwelować poprzez nabyte doświadczenie w celowaniu.

Jeżeli chodzi o przyrost skili - nie mierzyłem tego doświadczalnie ale mam wrażenie, iż skile szybciej lecą jak używa się ampa.

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sty 2006, 12:42 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
PioHaw napisał(a):
Jeżeli chodzi o przyrost skili - nie mierzyłem tego doświadczalnie ale mam wrażenie, iż skile szybciej lecą jak używa się ampa.

Pozdrawiam,

PioHaw

Tak,z ampem skille leca wrecz blyskawicznie,a im lepszy,tym szybciej. I wlasnie tutaj nie do konca sie zgadzam z PioHawem,poniewaz lepszy amp=lepszy dmg= nizsze koszty armora i fapa ;-) (A jak po 100 ped ammo na argo place 15 ped za armor to mnie...!)
dzieki lepszemu ampowi skille tez przyrosna jeszcze szybciej, a missy sa tak rzadkie przy opalo,ze nei maja praktycznie zadnego wplywu..(imho)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sty 2006, 12:56 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Lu_NiX napisał(a):
opalo uzywam jako 2 broni strzeleckiej (dodatek do armaty A-3 Punisher Mk.I)

Wiec moja propozycja:
- opalo jako glowna bron strzelecka i najczesciej uzywana (ewentualnie z ampem),
- sprzedaj punishera i kup a3 justifier mk2 (ale tylko jesli naprawde potrzebujesz czegos mocniejszego) - to naprawde dobra bron z tych "starych", ekonomiczna i wystarczy na bardzo dlugo (do tej pory to moja podstawowa bron laserowa obok opalo).

To sa rady na wg mnie najekonomiczniejsza (najtansza) zabawe. Nie na koszenie wielkich mobow w blyskawicznym tempie :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sty 2006, 13:23 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
gdzie kupić
a3 justifier mk2
ampa
?
btw. jakoś nie zwracacie uwagi na koszt własnego czasu :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sty 2006, 13:29 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005

Co do oszczędności na fapi i armorku.

Opalo jest ekonomiczne jeżeli nie trzeba za długo "przyjmować moba na klatkę". Trzeba po prostu tak dobierać moba by nie płacić za dużo za naprawy.

Ostatnio jak mi się ammo do pistola skończyło to rozwalałem troxy oldy z opalo - wcale nie było to ekonimiczne - więc ogólnie określiłbym to jako moją ... głupotę gdyby nie fakt, iż musiałem dojść w okolice TP.

Jest dużo mobów, na które można polować z opalo efektywnie. Zależy od naszych skili i doświadczenia. Argo nie są najlepsze ponieważ praktycznie zawsze dojdą i kilka razy nam przywalą a poza tym mają sporo życia (w stosunku do dmg zadawanego przez ampowane opalo) i się odnawiają w trakcie walki.

Przy moim poziomie skili a105 jest nieekonomiczny dla mnie (na początku używałem, teraz używam a103).

Ilu graczy tyle zdań ;)

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2006, 08:51 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
ateush napisał(a):
Lu_NiX napisał(a):
opalo uzywam jako 2 broni strzeleckiej (dodatek do armaty A-3 Punisher Mk.I)

Wiec moja propozycja:
- opalo jako glowna bron strzelecka i najczesciej uzywana (ewentualnie z ampem),
- sprzedaj punishera i kup a3 justifier mk2 (ale tylko jesli naprawde potrzebujesz czegos mocniejszego) - to naprawde dobra bron z tych "starych", ekonomiczna i wystarczy na bardzo dlugo (do tej pory to moja podstawowa bron laserowa obok opalo).

To sa rady na wg mnie najekonomiczniejsza (najtansza) zabawe. Nie na koszenie wielkich mobow w blyskawicznym tempie :)

Rady nie poszły w las
Sollomate Opalo
+ Abrer Laser Sight (dodaje 12,5% do aim - ciekawe jak licza te 12,5% , tzn mój aim skil +12,5% ???)
+ Omegaton A103 (+12 do hit)
decay wzrsł o 1,61 pec + 1 ammo czyli koszt strzału z opalo to 2+1,61+1 = 4,61 pec, czyli trochę mniej niz z A-3 Punisher Mk.I co do zadawanych obrażeń to muszę jeszcze potestować :)

a jak mob podbiega : axe 2.0 lub 1.0 w zależności od stanu zdrowia mob'a.

Po ok 4 dniach ostrego (kilka godzin dziennie) polowania : minus 85 ped.
czykli wirtualne kasyno w dobrej oprawie wciÄ…ga :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2006, 09:23 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Hehe - gratuluje zapalu :)
Wg mnie ten laserek jest zbyteczny.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2006, 11:06 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
HP: 155
Society: *****
Nick w grze: Aster Marchant WhiteMoon
PioHaw napisał(a):
Przy moim poziomie skili a105 jest nieekonomiczny dla mnie (na początku używałem, teraz używam a103).

Ilość missów i % min dmg zależą od guna a nie od ampa, a amp po prostu dodaje dmg wprost proporcjonalnie do % zadanych przez guna ...

Wyższy amp będzie ZAWSZE bardziej ekonomiczny

opalo z a103 ma econo 4.35 (decay ampa 1.601)
opalo z a105 ma econo 4.39 (decay ampa 2.470)
opalo z a106 ma econo 4.41 (decay ampa 2.902)

ponadto wyższy amp pozwala na ograniczenie uszkodzeń armoru ... (np molisk adult/scout nie dobiega do mnie jak uzywam a106 do opalo, natomiast ZAWSZE trafia mnie co najmniej raz jak uzywam a103 - przy 2600 evade)

Inna sprawa ze A106 kosztuje teraz ponad TT+400 (i nie są to manipulacje reselerów jak się wcześniej wydawało ...)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sty 2006, 11:22 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
ateush napisał(a):

tia, coś mi się wydaje że omegaton A103 jest przereklamowany : ostre 3 godzinne koszenie - i wynik -54 ped na amunicji i decay'u A103 (i to pomiomo trafnieniz 20 ped na jednym mobie). Dziś chyba przetestuje A3 Punisher Mk.I w tym samym miejscu (spodziewny wynik -80 ped :lol: )

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sty 2006, 13:27 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Lu_NiX napisał(a):
ateush napisał(a):

tia, coś mi się wydaje że omegaton A103 jest przereklamowany :

Ateaush miał chyba na myśli Abrer Laser Sight.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sty 2006, 15:25 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Zrozumiałem co miał na myśli. 8)
Natomiast przy nikłym decayu Abrer Laser Sight wydaje mi się on co najmnie nieszkodliwy. Natomiast omegaton A103 wydaje mi się sposobem na tracenie kasy dla noobów (mam tylko ok 0,2-0,5 k skila w kategoriach odpowiedzialnych za rifle) przy zwiększeniu kosztu strzału z 2 pec na 4,6 obserwowane obrażenia wzrosły z ok 6 do 12 czyli dla mnie nieekonomiczne.

BTW.
Codziennie robie sobie bilans po polowaniu (a'la duch) wartośc itemów (cena TT) + posiadane pedy i prównuje ze stanem z dnia poprzedniego. Tak więc wyliczane straty są w pełni realne. :?

[ Dodano: Czw 09 Mar, 2006 13:38 ]
:shock: :shock: :shock:
Przeczytałem swoje stare posty. Bardzo za nie wszystkich przepraszam. :oops: :oops: :oops:

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości

Panel
Skocz do: