Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lis 2013, 15:24 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2013
Witam serdecznie.
Na początek chciał bym powiedzieć, że entropia nie jest mi aż tak bardzo obca:P grałem w tą grę bardzo długo od samego jej początku mniej więcej do roku 2010 z może roczną przerwą. Moje wspomnienia z ta grą są mieszane;) wiadomo jak to jest były zloty i były też upadki:P (czasem bardzo bolesne upadki) jednakże poważnie się zastanawiam nad powrotem do gry ale to na mniej intensywnym poziomie niż kiedyś (wiadomo dom, żona oraz dziecko w planach) nie pozwoli już na poświęcenie dużej ilości czasu...
Jak to w entropi bywało i zapewne cały czas bywa gra była/jest bardzo zmienia jeżeli chodzi o ekonomiczność itd.
Chciał bym was prosić o pomoc w powrocie do gry i nasuwa się tutaj parę pytań:
1. Na początek chciał bym zainwestować max 1000 PED i pytanie brzmi jak to teraz jest z kupnem ped-ów tylko i wyłącznie oficjalnie przed EU czy jeszcze może funkcjonuje proceder z czarnym rynkiem w sensie że ludzie odsprzedają swoje pedy z mniejszym narzutem niż MA:P (jeżeli tak jaki kurs na obecną chwile się utrzymuje i czy jest sporo naciągaczy czy raczej są to bezpieczne transakcje)?
2. Widziałem przy rejestracji nowego konta, że można wybrać tzw. planetę matkę. Co byście polecali wybrać i dlaczego?
3. W co warto zainwestować kasę jeżeli chodzi o sprzęt na obecną chwilę (interesuje mnie raczej hunting ze względu na ograniczony czas chciał bym spożytkować go w jakiś w miarę ciekawy sposób). Wiadomo broń zaczynamy skilowac od sprzętu z TT ale chodzi mi bardziej o dodatkowe wyposażenie (fap, armour itp.)
4. Co jest na obecną chwilę bardziej opłacalne laser czy BLP a może pojawiło się coś innego?
5. W którym kierunku najlepiej się udać? Na co zacząć polować od początku żeby miało to w miarę ręce i nogi:P wiadomo na kokosy nie liczę ale chociaż zwrot ammo żeby był w miarę przyzwoity.
6. Jak sprawa wygląda z ampami teraz na początku warto w to zainwestować?
7. Quest-y jak to się ma do profitów? Jest sens się w to bawić czy to raczej wymysł MA żeby ludzi na dłużej zatrzymać (zabicie czasu)?

No i chyba to było by na tyle na początek z pytań.
Zaraz pewnie pojawią się osoby które powiedzą żeby poczytać na forum itd. ale jak już pisałem gra się tak szybko zmienia a posty czy też poradniki na forum są mało na bieżąco więc chciał bym zaczerpnąć informacji na świeżo że tak powiem:).
P.S. Grę planuję zacząć od końca miesiąca +/-. Trzeba jeszcze zakupić sprzęt (komputer) co by można było bez nerwów pograć ale w miarę możliwości prosił bym o oferty (jeżeli ktoś był by chętny) mentoringu jednakże niech raczej piszą osoby że się tak wyrażę ze starej gwardii:) na nie które graja przypuszczalnie rok albo i mniej i myślą że rozum zjadły:P (bez urazy dla młodych graczy;))

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lis 2013, 19:02 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Society: Kingsajz
Nick w grze: Northberg
A dlaczego chcesz zakładać nowe konto, nie lepiej grać dalej starym?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lis 2013, 23:23 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Nick w grze: Martre
Nom, Solti wracaj do nas ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lis 2013, 07:54 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Sołti lepiej nie wracaj bo zabierzesz wszystkie globale z dronów :D

A tak na mniej poważnie to podobno Specyjaliści od GameRelation z MindArku zastanawiają się jak połączyć kolejnego Questa gdzie swoim nowo nabytym czołgiem będziesz mógł podpiąć się do bitwy w WoT. :D buchacha tu nawet programiści od programowania obiektowego pogubią się gdzie zaczynają się ich paznokcie a gdzie kończą :D

Sołti. Dwa dni intensywnego biegania, jeżdżenia, latania, kilka pytań, kilka pyskówek na PVP i już powrócisz do "żywych" w EU :D

pozdro

PS:
Z zupełnie innej beczki: Tak mi przyszło na myśl, że najczęstszym revivem mężczyzny na etapie rozwoju "manualno-umysłowego" jest... sklep nocny :D buchacha... a kobiety... łazienka

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lis 2013, 14:26 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2013
Co do konta jeszcze nie wiem:P czy założę nowe czy zagram na starym;) musiał bym zobaczyć w ogóle jak wygląda na starym koncie sprawa skilli bo coś chyba mnie się wydaje, że brat wyssał troszkę:P ale w sumie z jednej strony może i leprze stare konto;) chociaż TP zaznaczać nie będzie trzeba;)
A tak swoją drogą prosił bym o udzielenie odpowiedzi na powyższe pytania;) zakładając że opalo jest wymakswowane:P (nie mam możliwość zobaczenia jak sprawa skilli wygląda ponieważ przebywam zagranicą i nie mam dostępu do kompa żeby chociaż odpić EU)

Pozdrowienia dla ludzi którzy jeszcze mnie pamiętają:P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2013, 20:17 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
witam

zaloz nowe konto , stare konto sie juz "zgralo" . wybor broni ( BLP czy LWT ) zalezy od Ciebie , wybor teraz dla poczatkujacych jest bardzo duzy . jak masz malo czasu to lepiej kopac niz strzelac. Bronie z TT juz nie sa takie dobre , pozmienialo sie duzo i nieraz lepiej kupic bronie z innej planety . Musisz ogladnac dokladnie tabelki.

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2013, 05:00 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2013
Hmm czyli mówisz żeby nie kupować dajmy na to opalarki i ja maksować tylko zacząć od czegoś innego?? a jak sprawa wygląda z tymi broniami z innych planet? są dostępne na aukcjach czy trzeba kupować to za pośrednictwem innych ludzi??
No właśnie z tym kontem to sam nie wiem jak narazie... bo założyć nowe konto to nie problem ale zaznaczać później wszystkie TP to już zaczyna się problem:P z tydzień biegania:P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2013, 11:13 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2010
HP: 88
Society: Task Force
wszystkie TP chyba od poczatku nie beda ci potrzebne :P a samolocikiem nie jest tak tragincznie.

odnośnie stare / nowe konto - ja bym gral na starym, bo jestem sentymentalny :P ale kto wie, może nowe konta faktycznie maja jakies profity

bron - sa juz bronie w tt innych planet z lepszym eco / dps niz opalo. na aukcjach na ogol za tt+1, podobnie jak w sklepach. ja bym jednak zaczął od razu bic jakis long range + Melee = dzięki temu osłabisz mobka zanim dojdziesz, a potem szybciej poprawisz HP. na zasięg bym bral raczej lwt rifle (azuro, hk110, potem ozpyn lr s1x1). melee raczej long swordy (laconian sword, labrys, potem philosopher sword)

miejsce startu - arkadia daje sporo giftów, ale inne planety tez sie juz podciagneły w tym. moge tez polecic cyrene, gdzie latwo sie utrzymac nowemu bez wplacania, dzieku MU na loocie z noob mobow. jesli wybierzesz cyrene, to moge mentorowac. dodatkowe info o planecie na www.cyrenesecrets.com

inwestowanie kasy od poczatku raczej odradzam - na poczatku nie ma po co, a jak wplacisz to roztrwonisz :P jedynie chyba samolocik ma sens kupic :P
na cyrenie sa misje gdzie po odwiedzeniu kilku lokacji dostajesz BP, ktory można sprzedac za 4-6ped, takich misji jest obecnie 5, wiec na troche strzelania wystarczy z noobowej broni.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lis 2013, 11:30 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
witam

co do Tp to jak masz samolot to kilka godzin , samochod 2-3 dni ( trudniejsze bo trzeba jechac po terenie ).

Co do konta to np Thanatos - za moja namowa - zaczal od nowa grac nowa postacia i mysle ze lepiej na tym wychodzi niz jakby powrocil do starej --- mialby stare przyzwyczajenia :P. Bronie to naprwde trzeba ogladnac entropedie i pomyslec, bronie z innych planet mozesz poprosic kogos kto lata i dostaniesz po TT , a jezeli nie to kupisz max za TT+1. Wracajac do Tp to nawet jak wracasz do gry po dlugiej przerwie moze okazac sie ze nie bedziesz mial obecnie nawet 50 % obecnych TP, sa duze zmiany .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lut 2014, 21:08 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Panowie, nie namawiajcie nowych do latania po tps. Niech się każdy przejdzie a starym się przyda odświeżenie, kiedyś MA nam takie zaaplikowało. To jest wiedza, która się przyda w przyszłości. Poleci samolotem, nawet nie zapamięta gdzie był...

Sołtys, 2010r. to nie był początek :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lut 2014, 23:42 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: Martre
Gral prawie od poczatku do 2010... ;)
Coov przestan pic bezalkocholowe ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lut 2014, 10:45 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
2010 to był początek końca!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lut 2014, 15:06 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Martre napisał(a):
Gral prawie od poczatku do 2010... ;)
Coov przestan pic bezalkocholowe ;)

racja, racja, karmi mi nie służy :P

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 34 gości

Panel
Skocz do: