Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lip 2013, 19:47 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Powitać.

Ostatnio podfapowywałem się za pomocą dwu faperów z dwu rożnych fapów a mianowicie Herbboxa i HEARTA

Herb Box
ma to nieszczęsne effective heal na poziomie 13,13 i prędkość fapowania "idealnego" 30/ min
(dlaczego idealnego bo jest coś takiego jak pauza w reload więc będzie to tak naprawdę ok 26-27/min) co daje po przeliczeniu podniesienie avkowi 120 HP na poziomie 18,3 sek i kosztuje o dziwo (dlatego nie wiem dlaczego się tak fapererzy nim "przechwalają") 11,9 peca - niby nic ale tyla mam srednio do podniesienia po walce z jednym neconu.

A teraz H.E.A.R.T czyli effective heal 14,0 i prędkość fapowania 19/min czyli ta "prawdziwa" ok 17/min co daje do podniesienia 120 HP (pomijam jak i w przypadku HerbBoxa zaokrąglenia i liczę z przecinkami) czas 30,2 sek. Niby prawie 2x więcej ale jak za mało będzie z HEARTem to i HerbBox nie da rady z Flauxami. Dodam, że niejednokrotnie faper z HEARTEM na plecach dawał spokojnie radę mnie leczyć na nockach.
A teraz o kosztach czyli to 120 HO będzie mnie (albo fapera) kosztować raptem 7,7 peca !

na jednej rundce za 150 ped killuje ok 43 neconu co daje koszty dla HerbBoxa 5,11 peda VS H.E.A.R.T.A 3,31 peda a dla całego założenia czyli 16,6k nocków porównawczo 1972 edy dla HerbBoxa albo 1277 peda dla H.E.A.R.Ta

Różnica jest przeogromna a tak naprawdę zarówno jeden jak i drugi fap jest tylko "podciągaczem" HP a nie fapem do healowania w trakcie Combat albo jak kto woli Walki z PodForami :D

Pozdro

PS: Faperzy proszę bardzo o poszerzenie swojej oferty o jeden z najbardziej ekonomicznych fapów - S.I. H.E.A.R.T - dostępnym w TT :) a i też polecam go początkującym i nie tylko :D

PS2: Pewnie Ati nie ma czasu na pierdoły ale fajnie by było porozumieć się z DRUGIM forum PL tak aby po zaznaczeniu dodatkowej" Opcji post mógł się ukazać w jakimś podrozdziale na innym konkretnym forum z automatu :D.

Profil Offline
PostPost został usunięty przez Okta 26 Lip 2013, 19:56.
Powód: przypadkowe powtórzenie bla bla bla
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lip 2013, 21:20 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Society: Poltropia
pewnie by się dało, ale nie każdemu się chce pracować na innych

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Lip 2013, 04:33 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
coover napisał(a):

pijak ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Lip 2013, 10:55 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Martre napisał(a):
coover napisał(a):

pijak ;)

I złodziej. Bo każdy pijak to złodziej! :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Lip 2013, 17:12 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
same komplementy, miło się zrobiło jak dawniej :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Lip 2013, 07:23 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Sivy napisał(a):
Martre napisał(a):
pijak ;)

I złodziej. Bo każdy pijak to złodziej! :wink:

a gdzie mason, cyklista i murzyn? ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sie 2013, 03:47 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
A jakie są skille tych faperów, o ktorych mowa? HEART chyba trudno jest wymaksować, nie? :P Czy mimo tego jest bardziej eco?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sie 2013, 08:02 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
No właśnie Elcia S.I. H.E.A.R.T.a maxujesz bardzo szybko - ja na poziomie 18 (dopiero wtedy go posiadłem) zawsze healuje 14, mnie faper z 15 lvl paramedic też healował zawsze 14 i to jest ta cecha HEARTa, że po wymaxowaniu (15,2 paramedic) zawsze "chlapie" 14,0. Zupełnie początkujący Healer będzie się musiał chwile przemęczyć z HerBoxem ale potem HEART jest dość dobrą i ekonomiczniejszą alternatywą nie mówiąc już o tym, że jak się padnie jest wtedy chwila, w trakcie której na automacie podnosi się swoje HP, na odejście od kompa dla dolania... HerBaty :D

pozdro

PS. Ostatnio zacząłem huncić nocki na landzie ~Royal Club~, są one tam bardzo blisko reva a do tego mają baaardzo mały regen (jak zostawi się moba na minutę to podnosi się mu HP na 1-2 kreseczki czyli ok 20 HP) daje to możliwość "pracowania" nad sobą :) tylko HEARTem. Walka z mobem wyglada tak, że hitujemy go nie zwracając na własne HP aż mob nas killuje, przeskakujemy do reva i dobiegamy z reva do moba z małymi przystanięciami na podnoszenie swojego HP. Dlaczego tak zamiast stałego fapera na plecach? Bo mając 147 HP i zestaw Raskal+8L neconu Y zadaje mi 30-60 w jednym hicie i bardzo często mam na pasku 10-20 HP zanim mob zada mi "kończącego" hita czyli dostaję od niego średnio 40 HP z czego średnio 15 zostaje zabrane z mojego HP (i tylko tyle muszę potem uzupełnić jak podnoszę do 100%) a reszta idzie w niepamięć a liczy się jako pełny hit czyli i do skilli Evade i do póżniejszych hitów nie trafionych przez moba. Jeden nocek przy moim Evaderze lvl 20 zadaje mi 0-1 hita ale inne potrafią być bardzo zjadliwe i na 1-3 revów do nich biegam więc nie podnoszę tych 80-120 HP za pomocą healera (czyli też koszty), które idzie w niepamięć. Trochę to wydłuża huncik ale nie zawsze są wolni faperzy wtedy kiedy chcę akurat huncić.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Sie 2013, 16:36 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 155
Society: Task Force
Nick w grze: Tomek Strix Strix
Okta
ze strony "drugiego forum" - nie widzę przeciwwskazań, o ile naczelnik GSz się zgodzi :)

co do samego S.I HEARTA dodam ,ze dość często jest zapotrzebowanie na takowych healerów - zawsze to wygoda wobec samo healowania się - jeżeli o mnie chodzi to wolę dać dorobić słabszym graczom/złapać skilla, aniżeli samemu się healować cięższym fapem.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Sie 2013, 09:43 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
witam

Okta ,mała polemika a raczej pewne male sprostowania .

1 . to co piszesz o kosztach - nie uwzględniasz swojej wlasnej regeneracji HP - ja potzrebuje np 12 klików Heart aby się uleczyć , mam obecnie 190,7 HP oraz uwzględniłem to że każdy avatar zaraz po "odżyciu " ma 1 HP.

2. apteczke Haert nie potrzeba maxowac czy jak to inaczej się nazywa , leczy odrazu 14 Hp nawet jak masz poziom zero paramedic - jest z TT , sprawdż co dostales w prezencie :).

3. Nie leczyłbym tym fapem na dużych mobach i odradzam wykorzystywanie pomagania tą apteczka - sprawdz sobie argo hunter i ciekwe ile wytrzymacie ataków.
4. To wyliczenie dotyczące kosztów fapa za zabicie 16 600 neconu jest czysto teoretyczne i uważam że jest błedne , ale to jest moje opinia .
apteczke ogólnie polecam ale tylko do pewnego poziomu hunta .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Wrz 2013, 13:46 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2010
HP: 88
Society: Task Force
moim zdaniem jest tylko jedna opcja, si heart - 0.9 pec za 14heal - dobre dla fapperow na niektorych mobach, lub leczenie sie po revivie jesli masz na to cierpliwosc.
podleczanie sie heartem albo hebboxem w trakcie walki, zwłaszcza polujac na neconu, to jakaś abstrakcja ;)

jeśli chcesz polowac eco, to nie dawaj sie trafiać - czyli odpowiednio dobierz moba do posiadanej broni, albo odwrotnie.
zmajstrowalem maly kalkulator na taką okazję, może wam się przyda: http://www.secret.gr5.pl/gun-calc/
obliczenia sa niedokladne, ale daja obraz na co możesz sobie pozwolić.
ps. neconu young jest slow.
ps2. wybierajacym sie na cyrene polecam moja stronke: http://www.secret.gr5.pl

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Wrz 2013, 06:09 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Małę sprostowanko:
Oczywiście HEARTA nie tyle do fapowania się samemu na neconu co do fapowania przez fapera na plecach używam.

Mały TIPs dla co poniektórych - range broni zasięgowej można zwiększyć nie zaznaczając moba wskaźnikiem ani nie trzymając kursora myszki na wprost moba (celujesz a potem juz lużny kursor bez celownika przesuwasz w bok). Dokładnie nie mierzyłem ale na mój gust ok 12-15% z większej odległość można hitnąć moba. Można też dokładać enhancerki od range i wtedy jeden gun z tier 5-7 lub wyżej i powkładanymi enhancerami od range (po 3 na slot wystarczą a w miarę zużywania dokładamy brakujące) do hitowania moba z dużego zasięgu a jak mob już zacznie biec i dobiegnie do zasięgu broni bez tiera to zmiana (zasięgowa ztierowana broń jakaś tańsza w użyciu chyba, że kogoś stać na podwójne ampy etc.).

pozdro

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 25 gości

Panel
Skocz do: