Odpowiedz
Autor Wiadomość
PostWysłany: 02 Lis 2005, 20:29 
Czy sweat wydobydty prosto od mobów trzeba przed sprzedarzą jakoś przetworzyć? Bo mam tego cholerstwa 107 butelek z pół godziny zbierania i nie wiem czy mam to w takim stanie sprzedawac czy cos z tym ejszcze zrobic. Jeżeli mam to sprzedawać to po ile, okolo 2PED za 100 butli?

PostWysłany: 02 Lis 2005, 20:35 
Zbierz 1000 to spokojnie możesz wołać 24-25 ped (zależy ile ludków aktualnie sprzedaje).

Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2005, 20:38 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 0
Society: Chłopaki z Ferajny
Nick w grze: Shein
Witam

mozna sprzedawac taki sweat jaki sie zbierze nie mozna go przetwarzac bez nexusa , aktualna cena to około 2,2 pec za butelke

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Lis 2005, 23:53 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 98
Society: Red Legion Cadets
Nick w grze: Fanthom
Przy okazji że ten temat powstał podam, że obecnie noob ma limit w sweatingu około 210 lvl.
Oczywiście bardziej wyskilowany bedzie miał mniej, jak ja 175 lvl.
Podsumowując do 210 lvl mozna nazbierać 11K sweatu, a najlepsze miejsce to w samym środku Zychion Citadel :P Na upartego dziennie można 2K sweatu wyssać, ale kto ma dużo sweata, ma mało życia w rl.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Lis 2005, 12:42 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Poltropia
czyli wszystko w normie i zgodnie z planem

jeśli chcesz grać, a nie stać cię na wpłatę - płacisz czasem, nie masz czasu - płacisz pieniędzmi

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Lis 2005, 22:52 
Inept
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Kazuja Szeca Yoszioka
witam, zaczalem wczoraj grac w PE...

Moze mi ktos powiedziec koordy na sweet farm ( tam gdzie sa te latajace "dziadostwa" bo tam chyba najlepiej;)) Laze po tym kontynencie i nie moge znalezc gdzie to bylo (bo juz kiedys dawno temu gralem w PE)
Wiem ze niby gdzies na N od Camp Phoenix i S od Nymph, ale laze tam naokolo i nic nie ma!!!

Dziex za pomoc pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Lis 2005, 09:51 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Sweat farmy są teraz w okolicach Zychion i Phoenix, ale nie na N od Phoenix, tam raczej moby Ciebie będą sweatować ;)
A dawnego PE już nie ma, przygotuj się na szok :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Lis 2005, 14:34 
Inept
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Kazuja Szeca Yoszioka
Ok dziex to ide dalej krazyc, moze w koncu cos znajde;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Lis 2005, 19:22 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
witam zeby nie zakładac nastepnego tematu moze zadam pytanie tu w jaki sposób mozna sweatowac na auto cliku bo o tzkims czyms słyszałem w zychon widze niektóre avatary ciagna sweat nawet jak moby sa puste czyli pewnie na automatycznym jada :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Lis 2005, 19:35 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Autoclick to programik dzialajacy w tle i po prostu programowo "kilkajacy" przycisk myszy (zreszta nielegalny wg regulaminu gry).
A z pustego i Salomon nie wyciagnie chocby mial autoclicka ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Lis 2005, 20:00 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 69
Society: RED LEGION CADETS :>
Nick w grze: Sebek From Poland
teraz sweatowanie na auto to głupota :)

Kiedyś... Avek na noc z zablokowanym byczkiem i jazda auto :) rano max sweata masz i sprzedajesz sobie. Teraz... nic nie da Ci auto chyba, że na 10 minut

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Lis 2005, 07:11 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
no tak ale jak to zrobic?

ale widze pare avatarów tak sweatuje i po jakichs 3 godzinach jak ich mop siegnie zgina i leza chyba cały czas:)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Lis 2005, 08:04 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 131
Nick w grze: Boran Nasirah Growl
Sa autoclicki ktore klikaja np. w miejsce o odpowiednim kolorze, ustawiasz w takim jakis kolor co nie ma go w otoczeniu tylko np. na mobach ktore najczesciej luruja pod sweatowanie, wtedy masz wieksza szanse ze przez noc jednak cos wyciagniesz, wtedy najlepiej jak ktos zabija te juz suchutkie. (to sa moje wniski z tego co slyszalem w roznych grach nie tylko w pe, sam tego nie stosowalem, mozliwe ze sie myle) a najlepiej jak ktos potrafi napisac sobie sam takiego autoclicka jakiego potrzebuje :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Lis 2005, 15:50 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
a swoją drogą fajne teorie krążą wśród newcomers

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Lis 2005, 23:22 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 186
Nick w grze: www.project-ion.pl
Autoklik to badziewie ,po co to wogóle wymyślili ,jak patrzę na tych co ciągną sweat na autokliku to mnie krew zalewa ,dla mnie to są poprostu sępy ,nieprzyprowadzą sobie moba tylko czekają aż ktoś to zrobi i mało tego jeszcze utrudniają ruch na farmach:[

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 00:31 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Raddim napisał(a):
Autoklik to badziewie ,po co to wogóle wymyślili ,jak patrzę na tych co ciągną sweat na autokliku to mnie krew zalewa ,dla mnie to są poprostu sępy ,nieprzyprowadzą sobie moba tylko czekają aż ktoś to zrobi i mało tego jeszcze utrudniają ruch na farmach:[

A nieprawda,mozna uzywac autoclicka i nei przeszkadza to w przychodzeniu co jakis czas i przyprowadzaniu mobow.Autoclick jest po to,zeby ulatwic sobie zycie,oszczedzic czas i zdrowie - sprobuj prosze wyciagnac kilka k sweatu bez autoclicka..od razu zmienisz zdanie :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 07:27 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
no tak a ja dalej niewiem jak go właczyc :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2005, 16:36 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
a zainstalowałeś go wogóle? ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2005, 10:09 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
jakbym wiedział co i gdzie to bym zainstalował:)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2005, 11:53 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
ściągni jakiś programik do makr pod windows
stwórz, albo poproś kogoś o podesłanie makro i jedziesz

dostanę z tego jakieś punkty? :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2005, 18:25 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Chyba ujemne ;)

Jeszcze raz powtorze:

AUTOCLICKI (jako third-part programs) SĄ NIELEGALNE i mogą skończyc sie banem

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2005, 22:09 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
:roll: :roll: i jeszcze raz :roll:

jako third party też: antywirus, czasem winamp, Internet Exploler? co jeszcze?

Jakby dawali bany to by dali połowie calypso a że nie dają to nikt nie ma bana za to...

Jak by dali to połowa tracących decay nocami przez skilowanie ( np. fap ) przestała by tracić ten decay, za czym idzie strata kasy MA. Chyba sami sobie kasy nie odbiorą? ;)

Są nielegalne - nie używaj, kazdy ma wolną wole, nie nażucaj swojej ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 24 Lis 2005, 23:16 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Sebek napisał(a):
Są nielegalne - nie używaj, kazdy ma wolną wole, nie nażucaj swojej ;)

Posse nie "nażuca" swojej woli, tylko informuje o nielegalności tych programów.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Lis 2005, 17:09 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Pisze, że są to programy nielegalne, forma "nielegalne" brzmi tak jakby to było coś niedozwolone ( wiem co to znaczy ), lecz większość graczy używa tego programu, nie mają bana, dalej grają.

Pisząc że mogą skończyć się banem zniechęca do ich używania, jaki w tym cel skoro nic za to nie grozi? Jeśli mi napiszecie, że grozi to proponuje wyłączyć wszystkie programy ( gg, IE/Foxa, Firewall, winamp), bo mogą skończyć się banem...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Lis 2005, 17:27 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 96
Sprawdźcie pewien post, w którym koleś przedstawia support case (z odpowiedzią) w sprawie używania autocliker'ów

źródło: Entropia Forum - Autoclickers

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Lis 2005, 17:29 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Prayer
Właśnie po to jest demokracja, żeby każdy mógł kombinować ile mu się żywnie podoba, dopóki nie podlega to pod paragrafik odpowiedni, a z tego co wiem MA nie ma nic przeciwko używaniu auto, so... ;]

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Lis 2005, 21:48 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Omg Sebek.. (musialbyc zacytowac 2 posty a to strata miejsca wiec odsyłam wyżej) czasami to naprawde az mi rece opadaja, az mnie cos zaraz strzeli chyba.

Jaki winamp jaki IE.. a w jaki sposob one oddziałowują na swiat PE??

Autoclicki sa nielegalne\niedozwolne, to ze ktos używa to robi to na własna odpowiedzialnosc.. Nigdy nie mozesz miec pewnosci ze MA od Ciebie tego prawa nie wyegzekwuje.

Kradzież\morderstwo\pobicie i inne sa tez niedozowolne, ale sprawcy uciekaja.. czyli wg Ciebie mozna tak robic.. Hmm ale zaraz, moze nie bedę pisał ze łamanie prawa jest zabronione bo przecież teraz zniechęciłem tyle ludzi.. cholera..

Skad TY mozesz wiedzieć ze nic za to nie grozi skoro EULA mowi inaczej, stanowisz prawo? Akceptujesz EULA za kazdym razem gdy wchodzisz do PE.. przeczytałes ja chociaz raz? Macie zreszta odp. supportu w poscie wyzej a i nie jedną dyskusje na ten temat widziałem (z udziałem Marco)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Lis 2005, 22:08 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: jestem aspoleczny:P
Po przeczytaniu tych glupot napisalbym to samo ale, Posse mnie uprzedzil :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Lis 2005, 11:03 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
windows to też third praty program heh

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Lis 2005, 20:51 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Third party program to program który działa w tle... nie ważne czy działa na PE czy nie... autoclick cwanaku nie działa na PE tylko na myszke jak chcesz być taki dokładny.

Wiesz co to jest RL ( prawdziwe życie ), a PE ?? Chyba nie, jeśli porównujesz Kradzież\morderstwo\pobicie z RL do używania autoclicka w PE.

Nie wiem czy zniechęcisz ludzi którzy chcą coś okraść bo powiesz im, że to niedozwolone.

Nie stanowie prawa, ale wiedząc, że pełno ludzi których znam używają oni auto nadal gra, co dowodzi, że nie ma bana. Gadał to i Kaczyński i widzisz co jest. Spisywanie regulaminów gier jest łamane notorycznie. Poważne przestępstwa to Hackowanie, jak naprzykład wyśle Ci keya i okradne konto, ale MA nic Ci nie poradzi ( przykład Kuchasha ), dałeś sobie go wgrać, co jest równa z podaniem hasła, normalne wbicie i trade jest legalne ;)

Łamię regulamin używając auto, mam bana? odpowiedz sobie sam.

MA ucinało by sobie samo ręke blokując tych którzy tracą decay nocami w które powinni spać i nic nie tracić, zyskują szybciej nasze pedy na repair czy minerałki do craftu.

Nie podoba się nie używaj, ja będe nadal używał i jestem pewien, że nie dostane bana za to.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Lis 2005, 00:21 
Green
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 112
Society: Freelancer :P
oj oj, posse chyba troche przesadziles :P
nie ma co porownywac autoclicka do jakiejkolwiek zbrodni.

moje stanowisko co do autoclicka...
grozi za niego tak samo ban jak za uzywanie winampa podczas gry.
winampa uzywalem nie raz, bana nie mam.
autoclicka ludzie uzywali i uzywaja, a o chocby 1 przypadku bana nie slyszalem, ale malo slucham.

niedozwolone, ale nie karane (poki co) -> jak chcesz to uzywaj.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Lis 2005, 01:57 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
karalne czy nie każdy potrzebujący będzie używał ponieważ w żaden sposób MA nie udowodni, że sie go używało, po prostu nie ma takiej możliwości, chyba że włamią Ci sie na kompa i prześledzą procesy jakie aktualnie są uruchomione, np w tym momencie u mnie działa 36 procesów (do sprawdzenia ctrl+alt+dlt). Co to oznacza? że pozwać możnaby wtedy MA!!!

tyle poważnie

a niepoważnie

dlaczego taki buzz jest 23 godziny na dobę online? chyba nie słucha ćwierkania wróbelków ani nie urządza sobie przechadzek, OCZYWISTYM jest że jedzie na kliku i co do tego nie ma żadnej dyskusji. Skoro takie postaci jadą na legalu nie ma przeszkód żeby jechali inni. MA poradziło sobie ze sweatującymi zablokowaniem blokowania (hehe) mobów i TYLE panowie dyskusji.

Pozdrawiam.

Ps. dziś na kliku wyciągnąłem 200 ped oila, nie mam zamiaru sobei niszczyć zdrowia i myszki :lol:

niech sobie MA to czyta i banuje :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Lis 2005, 10:26 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
A moze taki buzz ma autofire na myszce zamontowane ? ;)
Chcialem swego czasu cas takiego zrobic do PE - to nie jest zakazane.

A co do udowadniania czegokolwiek przez MA - niczego nie musza nikomu udowadniac.
Moga zamknac kazde konto bez powodu i nic im nie zrobisz. Zgadzasz sie na to za kazdym razem uruchamiajac gre.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Lis 2005, 11:05 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 91
Society: -
Nick w grze: Lovely
O ile jakiś mining czy crafting łatwo jest zrobić na autoklikaczach, to takiego sweatingu nie widze. Przecież trzeba biegać, namierzać itd... Chyba, że te autoclickery są jakieś cwane i mają sztuczną inteligencję wbudowaną :)
Z takim ułatwianiem zastępującym monotonne pstrykanie co paręnaście sekund nie walczyłbym. To w końcu automatyzacja. Gdyby MA zrobiło inaczej wydobycie, nikt nie kombinowałby z autoklikaczami.
Taki cytat z forum:
i would skill up in manufacture mech, to gain bp comprehension.I reckon that takes about 200.000 attempts, and each attempt takes 4.5 secs, so in total that is 250 hours in front of crafting machine, just clicking.

To jest normalne? A potem się dziwią, że ludzie umierają przy graniu ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Lis 2005, 15:31 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
lovely napisał(a):
O ile jakiś mining czy crafting łatwo jest zrobić na autoklikaczach, to takiego sweatingu nie widze. Przecież trzeba biegać, namierzać itd... Chyba, że te autoclickery są jakieś cwane i mają sztuczną inteligencję wbudowaną :) (...)

Są takie miejsca PE gdzie jest bardzo wygodnie sweatcić na auto-fire. :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Lis 2005, 15:35 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
jak najbardziej normalne, to jest gra przewidziana na lata, a nie kolejna, płatna nawalanka, gdzie skillujesz avatara na maxa w 3 miesiące

PE tak ma wyglądać w zamierzeniach, a z czasem bęzdie pewnie jeszcze trudniej i wolniej, przecież nikt nikogo nie zmusza do ściągania sweat, to tylko zachęta na very początek

więc nie marudzić, bo zabiorą ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 01 Gru 2005, 22:47 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
Siemka:)

widze ze uczepiliscie sie autoclika, ja uwazam ze to "genijalny" wynalazek jesli chodzi o PE, moze i nielegalne ale Chudy ma racje MA nie ma jak tego wykryc, jeśli sie bojisz bana, lub po prostu chcesz pozostac "uczciwy" wobec MA (lol) to nie uzywasz:)

Kiedys jak jeszcze było mozna skilowałem na filtrach, jak i bardzo duzo ludzi pewnie:) 1k próbek zajmowało około 1,5h i ja nie wyobrazam sobie robienia tego bez auto:)

Jak masz cos do autoclicka to siedz i sam po pare h klikaj zobaczmy jak szybko zmienisz zdanie:)

pozdrawiam:)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Gru 2005, 07:55 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
padało jeszcze stwierdzenie że autoklik wpływa na świat PE, hmm, powiedzcie w jaki sposób???? co oznacza wpływa???? rozumiem że MA sie zabezpiecza przed różnego rodzaju przekrętami i w sumie dziwnym byłoby gdyby zapis używania 3 programów sie nie znalazł, jednakże posunę sie w takim wypadku dalej i stwierdzę żę sterownik do myszki też wpływa na świat PE heheheehhe, pozdrawiam :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Gru 2005, 10:42 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Ja powiem, że autoclick nie jest szkodliwym programem i czemu miałby być zaraz nielegalny. Autoclick tylko przyspiesza dany proces (nie zniechęca do PE) i pozwala na szybszy zarobek (sweat) lub szybszy zarobek lub stratę (craft) pomijając ogólną stratę czasu w PE ;)
Ważne jet że przez autoclick MA nie traci dochodów, bo dana osoba czy autoclick bedzie praktyczny czy nie i tak NIE wpłaci, przynajmniej nie autoclick będzie miało na to wpływ.
Na początku myślałem, że zmiana blokowania i inteligencji mobów miało służyć zmniejszeniu ilości sweata na rynku, teraz się okazuje, że jest go duzo i po niskiej cenie. Cena powoli zmierza to tej z czasów sweatowania Cersumonów ;) więc efekt zmian żaden.
Autoclick nadal jest uzywany tylko jest trochę trudniej. Chyba o to chodzi MA bo mogli by naprawić parę bugów i autoclick do sweatu by był nie przydatny.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Gru 2005, 11:07 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Sie zrobil temat o autoclickach - wiec mysle, ze pora podsumowac i zakonczyc temat.

Uzywanie programow do automatycznego klikania jest przez MA uwazane za ingerencje
w gre i jest traktowane jako nielegalne. Grozi za to ban.

Natomiast co kto robi ze swoim kontem - jego indywidualna sprawa.
Jak chce ryzykowac i ulatwiac sobie gre - niech uzywa autoklika.
Jak chce klikac samemu az mu nadgarstek wysiadzie - niech klika.

Mysle, ze wszystko jasne i nie ma sensu nad tym dyskutowac ani sie nawzajem przekonywac.
Finito.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Gru 2005, 14:06 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Autoclick to program pomocny przy sweatowaniu, chyba jest w dobrym temacie dyskusja :P
Forum jest od dyskutowania, ale co tam ;) nvm

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Gru 2005, 15:30 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 92
Society: 3lancer
Nick w grze: loading...
ingerencja programów ?? mojego chomika na myszke posadze i będzie sbierał sweat HEHE...
I tak wogule to Ateush ma racje. Chociaż trudno to raczej wykryć jednak zdażają się przypadki :) Ja używam palucha

PS wiecie ze jak klikacie bez przerwy 6 godzin to jakbyscie przebiegli 40 km na nogach ??

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Gru 2005, 16:39 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nie tym tempem w co w PE trzeba naciskać :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Gru 2005, 17:45 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Po pierwsze to przeciez nie bylo moje zdanie tylko stanowisko MA - jako moderator czuje sie uprawniony do przekazywania tego stanowiska ;) Bo niestety ale kazdy tutaj wyglasza swoje zdanie

Ja ani nie zbieram sweatu ani nie crafce - dla mnie autoclick jest zbyteczny nawet go nie mam. Ale dla innych bedzie bardzo przydanty i wcale sie nie dziwie. Bo sam bym pewnie z niego korzystal gdybym potrzebowal. Co nie oznacza ze w oficjalnym stanowisku MA w tej sprawie sa one dozwolone :) Koniec

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 02 Gru 2005, 18:46 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
jeszcze nie koniec :) daj maila to Ci wyśle lol

teraz koniec ufffff

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Gru 2005, 16:08 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
jeśli ktoś nie wie jaki wpływ ma autoclick na świat PE to podpowiem, że klikając ręcznie prędzej, czy później się zmęczysz, poświęcasz też sporo czasu na skilling, czy ciągnięcie moba (lol), a używając autoclick uzyskujesz niedozwoloną przewagę nad uczciwymi graczami,

po drugie, MA ma nieco rozpracowaną psychikę gracza, więc wie, że każdy po dłuższej serii klikania prędzej, czy później postanowi robić coś innego, zapoluje, pokopie i wtedy MA zaczyna zarabiać, na gościu który włączy auto i pojedzie na zakupy niewiele zarobią

"3 programy" hmm...

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Gru 2005, 22:39 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Society: -
Nick w grze: Lovely
A propos sweat'u:

Pytam się bardziej doświadczonych kolegów - jak często występują wahania cen sweatu? Niedawno można było spokojnie sprzedać po 2.0 a teraz to po 1.5 nie ma chętnych ;( Przy takiej cenie na razie zbieram i czekam na lepsze czasy, ale nie wiem kiedy takie przyjdą. Czy te wahania są szybkie (tygodnie) czy trzeba miesiącami czekać na hossę?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 04 Gru 2005, 22:53 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
Siemka:)

Ze sweatem jest róznie, wahania moga (ale nie muszą) pojawic sie po UV (zalerzy czy wprowadza jakies nowe mindforce) tak jak było kiedy tp chipy wprowadzili sweat ponad 3.0 chodził.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 05 Gru 2005, 03:59 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
akurat uważam że klik nie ma wpływu na świat PE Coover, klikając sie męczysz owszem ale jak sie już upocić wyłączasz PE a nie idziesz kopać itp. poza tym na nie wiem czemu myślisz że nie zarabiają na gościu który ma klika, przecież craft to takie same plecy jak hunt czy mining, niewielu na tym zarabia skillując

co do sweatu

ceny sie wahają od działań MA, podnieśli lvl gatheringu i naniosło sie to na przypływ nowych graczy, dlatego cena spada na pysk, jak ja zaczynałem grać rok temu sweat był po 1.2-1.3 po czym równomiernie podniósł sie do ok 3,5 więc jak uważasz, albo sprzedajesz teraz i sie bawisz huntem itp albo kitrasz, w tym mini rynku nic nie jest zagwarantowane.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Gru 2005, 17:14 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Chudy napisał(a):
akurat uważam że klik nie ma wpływu na świat PE Coover, klikając sie męczysz owszem ale jak sie już upocić wyłączasz PE a nie idziesz kopać itp. poza tym na nie wiem czemu myślisz że nie zarabiają na gościu który ma klika, przecież craft to takie same plecy jak hunt czy mining, niewielu na tym zarabia skillując

dowiedz się na czym zarabia MA i sam sobie odpowiedz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Gru 2005, 18:13 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
coover napisał(a):

dowiedz się na czym zarabia MA i sam sobie odpowiedz

:?: z tego co wiem na wpłacaniu kasy a nie na eksploatacji myszki :)

za PWN Wpływ: "oddziaływanie na kogoś, na coś; skutek oddziaływania na kogoś, na coś»
Korzystny, zbawienny, dodatni, fatalny, zgubny, zły ....."

więc proszę wytłumacz jak wpływam na PE? jeśli już na coś wpływam to na mój palec wskazujący odciążająć go, ew. na LPM.

Jeśli czegoś nie zrozumiałem czy pominąłem zapraszam do kontynuacji.

sorka z ten przedłużający sie off.
[/b]

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Gru 2005, 18:32 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
MA zarabia na decayu - czyli zuzywaniu sie sprzetow w grze.
Nie bezposrednio na wplatach.

Klikajac w myszke przy uruchomionym PE - oddzialywujesz (wplywasz) na PE - to chyba oczywiste ?
Jak nie wierzysz - proponuje eksperymant - kup w grze bron, ammo i nacisnij na guzik myszki.
Zauwazasz swoj wplyw na gre ?
Tak samo dziala autoklikacz klikajac za ciebie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Gru 2005, 19:14 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
owszem wszelka interakcja powoduje decay ale jest on niezmienny czy używasz palca czy klika, chyba nie zabardzo sie rozumiemy :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 06 Gru 2005, 20:08 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Pytales jak autoklikacz wplywa na PE i na czym zarabia MA - to powyzej to byla odpowiedz.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 08 Gru 2005, 11:12 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Sebek III ???

Profil Offline
PostWysłany: 19 Gru 2005, 11:46 
Witam wszystkich jako iż to mój pierwszy post :).
Gram w PE od 4 dni i zaczynam co nie co pojmować. Mam jednak obawy co do gry związane z obecnymi cenami sweata. W Port Atlantis i Camp Phoenix gdzie przebywam wynoszą one od 1.3-1.5 pec za sztukę :/. Slyszalem ze rok temu ceny były dwukrotnie większe. W takim razie obawiam się iż po osiągnieciu maksymalnego skilla w sweatowaniu, z powodu niskich skilli w longblades itp. polowania nie będą mi przynosić zysku... (mam już axe 0x1 ale jego naprawa pochłania naprawde dużo jak na nooba). I skąd wtedy wezme pieniądze? Wpłacanie raczej odpada bo postanowiłem ze nię będe wydawać kasy na coś co nie istnieje:P. Owoców nie widac, a dung od początku znalazłem tylko 7.
Ps. Gdzie można znaleść takiego autoklika? :>

Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam

PostWysłany: 19 Gru 2005, 11:58 
jery napisał(a):
Witam wszystkich jako iż to mój pierwszy post :).
Gram w PE od 4 dni i zaczynam co nie co pojmować. Mam jednak obawy co do gry związane z obecnymi cenami sweata. W Port Atlantis i Camp Phoenix gdzie przebywam wynoszą one od 1.3-1.5 pec za sztukę :/. Slyszalem ze rok temu ceny były dwukrotnie większe. W takim razie obawiam się iż po osiągnieciu maksymalnego skilla w sweatowaniu, z powodu niskich skilli w longblades itp. polowania nie będą mi przynosić zysku... (mam już axe 0x1 ale jego naprawa pochłania naprawde dużo jak na nooba). I skąd wtedy wezme pieniądze? Wpłacanie raczej odpada bo postanowiłem ze nię będe wydawać kasy na coś co nie istnieje:P. Owoców nie widac, a dung od początku znalazłem tylko 7.
Ps. Gdzie można znaleść takiego autoklika? :>

Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam

O sobie mógłbym napisać dokładnie to samo :) Nawet zgadza się staz w grze:)

Nie podano
PostWysłany: 19 Gru 2005, 12:19 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 156
Society: P.L.
Nick w grze: Pawel Zari Zareba
Hmm dr. Jekyl i mr. Hyde?
ceny sweatu zmieniaja sie czesto
ja jak sweatowalem tez mial podobna cene
polowania na pewno nie beda ci przynosic zysku, zapomnij o tym, zostaje tylko handel :)
a autoklika znajdziesz w necie ale to nielegalne :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Gru 2005, 12:50 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
HP: 155
Society: *****
Nick w grze: Aster Marchant WhiteMoon
Zari napisał(a):
polowania na pewno nie beda ci przynosic zysku, zapomnij o tym, zostaje tylko handel :)

Hmmm, tu bym polemizowała .... Wh1st pewnie tez ..... ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Gru 2005, 13:16 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
Hej :)

A polemizuj :)

Sprawa jest w miarę prosta. Sweatownie daj Ci możliwość "bezpłatnego" zapoznania się ze światem PE. Później:
- albo masz farta i trafisz kupę pedów,
- albo zajmiesz się handlem,
- albo zaczniesz wpłacać kasę.

Co do samego sweatowania - mocno przesunięto granicę sweatowania + dużo butelek się wyciąga a skil leci powoli = masz sporo czasu zanim się to skończy. Potem możesz również próbować oil riga (ale tylko jak nie ma tam MarO ;) ).

Osoby, które trafiły "szóstkę" są tylko wyjątkami dającymi nadzieję, iż my też możemy trafić taką pulę. PE jest teoretycznie bezpłatne, na 100% jest bezpłatnym czatem 3D.

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Gru 2005, 13:32 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
jery napisał(a):
Wpłacanie raczej odpada bo postanowiłem ze nię będe wydawać kasy na coś co nie istnieje:P.

A tu juz bym polemizowal. Gra istnieje jak najbardziej :) A waluta w grze jest waluta wymienna jak by nie patrzec.
I owszem - istnieje w formie elektronicznej ale mozna ja zamienic na realne $ czy zlotowki.
Cos jak w banku internetowym - cyferki na ekranie monitora mozesz pobrac w realnej gotowce.
Ja osobiscie uwazam, ze warto czasami cos wplacic. Robie tak sporadycznie (choc nie musze),
ale symboliczne 10$ co pare miesiecy za gre ktora sprawia mi mase frajdy wplacam bez wahania.
Oczywiscie bardziej oplacalny jest zakup od innych graczy.

Generalnie nowi maja teraz ogromne szanse na bawienie sie gra bez wplat -sweat, dung, owoce
(poczytaj w poradnikach jak ich szukac) - tego kiedys nie bylo a i tak sporo ludzi sobie radzilo :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Gru 2005, 16:04 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
dokładnie, nowi teraz mają bajkę

a co do wpłacania, rok grałem ne wpłacając nic, dorobiłem się pewnej kwoty i... żałuję

bo gdybym wpłacał od początku to teraz posiadałbym o wiele, wiele więcej

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Lip 2006, 20:58 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2006
Pytanko do wszytsktkich:

1) Ile udalo wam sie maxymalnie wyswetowac z 1 zwierzaka?
2) Jaki macie obecnie level w sweatowaniu?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Lip 2006, 00:26 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Ile wyciągniesz to zależy od moba. W czasach, gdy moby się blokowąły na platformach to z atroxa można było wyciągnąć naprawdę sporo. Sexi69 zdaje sie zna to na pamięć - ja nie powiem bo nigdy nie liczyłem.

SG mam 301

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Lip 2006, 08:42 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
Armax Bull Prowider 350-450

Atrox Yung 400- 700 starsze od 1000-1500

Comornacuda 100-200

Molisk Ghater, Scavwnder 150-200

to są moby przewarzne z Oil Ringu ale tak jak powiedział przedmówca zalerzy wszystko od moba jaby sie dało areanatroxa zablokować to i pare tysiaków by sie wyćiąngło ale raz próbowaliśmy na oil ringu zablokować drabia to ma za długie maci gosięgnoł na platformie drań :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Mar 2007, 17:51 
Newbie
Dołączenie:
Marzec 2007
Society: Pszczoły
Witam :)
chodzi mi o to czy nadal istnieje to całe blokowanie sweatowania, bo narazie mam 305 sweat gatherer i jeszcze ciągne - mam nadzieje że te blokady zostały zniesione...

pozdrówki

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Mar 2007, 17:57 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 94
Society: E H A
Nie ma już tego od jakiegoś czasu.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Mar 2007, 14:21 
Newbie
Dołączenie:
Marzec 2007
Society: Kingsajz
Nick w grze: Tomski
Widze ze Medavor ma juz pierwsze osiagniecia w kopaniu - wykopal ten temat :)

Jak juz jest odkopany to zapytam o sweat. Jak myslicie czy nowa wersja jaka dzis sie pojawila wplynie na cene sweatu i w jaki sposob? Urosnie czy jeszcze bardziej zmaleje?

Tomek

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Mar 2007, 14:35 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2007
Nick w grze: Diensdale BBB
Cholera jasna znowu bedzie sciagal cos pewnie grrrrrrr. Mam nadzieje, ze looty beda pikne ^^

Co do ceny to zalezna jest po czesci od podazy, ale tez od jakosci tejze. Jesli beda sprzedawcy gotowi zainkasowac 0.50 to i sprzedadza za 0.45 i tak to bedzie spadac. Wszystko zalezy od latwosci pozyskania sweatu. Jesli czesciej bedzie wylatywal to i bedzie tanszy

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Mar 2007, 14:59 
Newbie
Dołączenie:
Marzec 2007
Society: Pszczoły
Dzięki za odpowiedź... to dobrze że już nie ma capów bo już sie zmartwiłem

Pozdrówki :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Mar 2007, 15:26 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2007
Nick w grze: Diensdale BBB
Capow nie ma i bardzo dobrze bo jesli ktos chce pozyskiwac sweat to jego rzecz. Czasem dobrze sobie przysweacic stworka, a potem poslac go do Bozi ;) Po pewnym czasie sie nazbiera cos gorki i mozna opchnac komus. Takie sweatowanie na luzaku.

Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 107 gości

Panel
Skocz do: