Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lis 2012, 00:25 
Inept
Dołączenie:
Listopad 2012
Witam :)

Właściwie ponownie, bo już w Entropię kiedyś grałem, ale krótko. Jakoś mnie ta gra nie wciągnęła. Teraz po długiej przerwie znowu trochę pograłem i mam dużo lepsze wrażenia. Ponieważ chcę się po prostu pobawić, nie zamierzam spędzić czasu w Entropi na sweatowaniu jak ostatnio i chciałem wpłacić troche kasy. Robiłem depozyty już w różnych grach i zawsze to było proste. Natomiast tutaj za cholerę nie moge przez to przebrnąć... ;/ Nie da się zrobić po prostu przelewu bankowego na ich konto jakoś? Mam konto w MBanku i nigdy nie miałem problemu z przelewem, ale tutaj to jakaś masakra jest ;/ Coś tam czytałem o tym ucash itd, ale to za dużo zabawy, jakieś przewalutowania i inne pierdoły. Wolę, żeby było drożej ale jakąś prostą opcję "Pay and Play"... jakieś sugestie?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lis 2012, 10:50 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
Jeśli masz konto w mbanku to masz też kartę bankomatową. Zaloguj się do mbanku wejdź w limity tej karty ustaw limit płatności internetowych z 0 na jakąś kwotę - zatwierdź.
Następnie zaloguj się na swoje konto EU przez stronę WWW account.entropiauniverse.com, wejdź w w dane konta "My account" lub "Deposits" (w twoje płatności, karty czy coś podobnego - nie pamiętam dokładnie) dodaj nową kartę podając nr tej karty, kod CVV (masz go na odwrocie - tam gdzie się podpisujesz na karcie - te trzy nadrukowane cyferki), imię i nazwisko posiadacza (z karty), datę ważności karty. Następnie dokonaj pierwszej wpłaty 10 USD (nie więcej bo mogą być problemy przy pierwszej wpłacie przed aktywacją karty - by wpłacać więcej musisz ją aktywować). Jeśli wszystko zakończy się sukcesem PED w kwocie 96,5 zostaną dodane do Twojej PED kary. Teraz nie możesz więcej wpłacić, musisz poczekać na zaksięgowanie operacji płatności kartą w historii operacji do konta głównego - jak już będziesz miał to potwierdzenie to w jego tytule będzie taki długi numerek - numerek ten z pierwszej wpłaty służy do aktywacji karty - w tym celu musisz ponownie zalogować się do konta entropii przez www, wejść w opcje swojej karty i wybrać "activate", system poprosi Cię o ten nr z tytułu potwierdzenia pierwszej wpłaty, kopiuj/wklej i OK. od teraz możesz dokonywać wpłaty z poziomu gry klikając na Bank>deposit wpisujesz ile wpłacasz kasy w USD, podajesz CVV i OK.

Zdrów!

Jeśli ktoś ma wątpliwości czy kartą bankomatową z mbanku da się wpłacać to ja to potwierdzam. DA SIĘ!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lis 2012, 12:03 
Newbie
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 110
Nick w grze: SonGoku06
Teraz już nie trzeba podawać nr z pierwszej transakcji. Odrazu po zarejestrowaniu karty można przelać kasę max do 10000 $ :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2012, 00:50 
Inept
Dołączenie:
Listopad 2012
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź.... rzeczywiście to działa. Zresztą wydaje się to być jedyną porządnie działającą (mam na myśli szybko i bez problemów) opcją. Dla Polaka inne opcje, a jest ich sporo, albo są niedostępne, albo są skomplikowane, albo też oznaczają, że nie załatwisz tego online. jeśli komuś zależy na tym, żeby cała operacja odbyła się bardzo szybko, to ta opcja jest ok. Sprawdziłem polecam :}

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 49 gości

Panel
Skocz do: