Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 28 Lut 2012, 07:42 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2012
Posty: 5
Witam,
chciale w zeszlym tygodniu rozpoczac zwiedzanie PE.
Zainstalowalem klienta, podociagalem zawartosc wszystkich swiatow zedy sie nie mulilo, zalozylem konto, poczytalem kilka poradnikow i w trakcie logowania...

1300

PRzeinstalowywalem klienta, zmienilem miejsce instalacji, zakladalem ponownie konto i od tygodnia mam info o maintanensie, a nigdzie na serwisach o tym nie ma!!!

Co robie nie tak?
:/


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Lut 2012, 10:03 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Posty: 3452
HP: 133
Society: Poltropia
Klient nie może połączyć się z serwerem.
Sprawdź czy jakiś firewall nie blokuje.

Dziś też jest aktualizacja więc mogą być przerwy w dostępie do EU.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Lut 2012, 19:43 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2012
Posty: 5
Jesli ta aktualizacja trwa od tygodnia to ok...

A tak serio to nie mam zadnego firewalla oprocz Windows7 oraz na routerze - wiekszosc portow pootwierana, chyba ze trzeba jakis konkretny port udostepnic?...


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Lut 2012, 21:45 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2012
Posty: 5
Nie mam pomyslu...
wlaczam/wylaczam firewall, zmienialem nawet dns-y na routerze, odinstalowywalem juz kilka razy klienta z czyszczeniem rejestru i ciagle to samo... po wpisaniu loginu i hasla, mieli okolo 20-30 sekund i wywala komunikat!


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Lut 2012, 21:52 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 783
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Dziwne bo kilka dni miałem offline ale się logowałem.

Coś mi chodzi po głowie ale w której szrej komórce... Tej lewej czy prawej :D Jakoś, że jako administrator trza uruchomić EU... Ale może to nie ta półkula...

pozdro


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Lut 2012, 22:57 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
tu pisze, które porty trzeba mieć:
http://www.entropiaforum.com/forum/tech ... ading.html

https://account.entropiauniverse.com/su ... ?gaTag=gui -> When I launch the Entropia Universe client, I instantly lose connection.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Lut 2012, 11:40 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Posty: 3452
HP: 133
Society: Poltropia
Cytuj:
Open these ports in your firewall:
20, 21 (TCP Outbound) - Additional TCP Port outbound for passive mode FTP
80 (Outbound)
30584 (UDP inbound/outbound)
30583 (TCP Outbound)
554 (TCP Inbound)
If you have a router, make sure the router configuration has Ports 20,21, 30584 and 30583 forwarded to your computer


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Lut 2012, 14:24 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2012
Posty: 5
Wieczorem spróbuje i dam odpowiedz jak poszlo.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Mar 2012, 13:30 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2012
Posty: 5
No niestety, chyba nie dane jest mi pograc :(

Skonfigurowalem porty na routerze aby przekierowanie bylo na moj komputer,
wymienilem laptopa z lepsza grafika i ramem.

Wciaz to samo!


Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group • tłumaczenieDesign by CvX! and Ateush based on style by Ercan Koc

Planet Calypso